-
ta diskuze o ufonech se povedla! :P
konext at uz her nebo kapel byl pekne shrnut v poslednim xkcd :)
http://www.xkcd.com/915/ -
ad kniha o historii
Tristan Donovan - REPLAY: The history of video games - je jedna (a hodne kvalitna) kniha, celosvetovo zamerana, vratane EU a pocitacov, trochu ina perspektiva na vec ako v druhej menovanej...
The Ultimate History of Video Games - historia skor z pohladu americkeho trhu, zamerana hlavne na konzole.
Imho je dobre si precitat obidve (teda ak sa clovek o historiu hier zaujima, vsak :) ). -
ja si taky myslel, ze jsem se uderil do hlavy :).
-
10 hodin ráno a máme tu podcast? =)
-
Podcast je nejlepší poslouchat před spaním. Začínal jsem na dílech Járyda Cimrmana pak přišel Šimek s Grosmanem a končí to Podcastem. A když se u toho usne, nevadí, pak je to jako seriál na pokračování.
-
Super - diky.
Weekend Confirmed je asi prave ten, co jsem preslech... -
V podcastu se zminovali o Irrational Behavior, ten mi ale moc nesedl. Ja posloucham Weekend Confirmed a podcast Majora Nelsona (to by mohl byt vhodny podcast pro odpurce Dana Vavry, protoze se nepamatuju, ze by tam na nejakou hru nadavali :) ). Ten me ale bavi nejmin, protoze tam vzdycky maji rozhovor s nejakym tvurcem o hre, ktera brzo vyjde/nedavno vysla ... a to je casto takova PR nuda :(
-
Nadpys
Kto si stryha nechty od 3/4 podcastu? Dost ma to irituje. -
Crytek v tomhle byl alespoň trochu kreativní. Nacpat ke každé hře název Bioshock a číslovku 1-∞ akorát svědčí o nedostatku invence (a samozřejmě i čisté komečnosti jejich rozhodnutí). V tomhle není nic výjimečného, úplně stejně můžeš popsat Call of Duty, nemá specifickou lokaci nebo prostředí a její koncept je vytvořen spojení 2 myšlenek: rozsekat co nejvíce nepřátel v singlu a rozsekat co nejvíce nepřátel v MP, to všechno za využití velkého množství zbraní a nástrojů k dosažení onoho cíle.
-
Na všech těch Shocích je hlavně společná jedna věc - idea zhroucení nějakýho zdánlivě promyšlenýho systému - v Bioshocku utopianismu a v SS počítačovýho dohledu..
-
A tam to nekde rika? Jsem to cely protrpel, ale rozpocet neslysel... ?
-
http://www.czechgamer.com/video/2013/Duke-Nukem-Forever-videorecenze.html
-
"Levine referred to the term BioShock not as a specific location or setting, but a concept conjoined by two ideas: the exploration of a fantastical setting, and the use of a large number of tools and abilities in creative manners to survive."
-
Volové Danovi šlo jenom o to, že Levine těží už ze zavedený značky a hraje na jistotu. Já v tomhle případě souhlasim s oběma, i když oni na sebe kvůli tomu vyštěkli. Jenže pravda je tak trochu uprostřed - "Shock" to v sobě má (Levinova idea), Bioshock zase hru prodá. Všichni budou spokojený, hlavně teda Irrational.
-
Ja jenom cumim.
Doporucim jen procist si cely vlakno znovu, a zkusit pritom malililinko zapojit empatii, a smysl pro cizi pohled, kterej reaguje jen na ty tvoje pismenka. Minimalne to, kdo komu co vnucuje bys mozna mohl prehodnotit. I kdyz tohle ucho uz trochu znam, takze dech zadrzovat nebudu.
A opravdu prosim do budoucna nereagovat na moje prispevky - casem si snad vsimnes, ze ti prokazuji tutez laskavost. -
pav
Mas vydrz a krmis trolly to je fakt :)...
Proste jsem napsal jmeno zeme z knihy, kterou jsem si vybavil... a ty jsi to bral jako polemiku..coz nebyla a nikdy jsem treba netvrdil, ze takovych prikladu je hodne a ze to vyvraci tvuj prispevek... -
pav: vzdávám to, nemá cenu vést diskuzi s někým, kdo se chytá části věty. kdyby sis přečetl onu větu o "žádné knize" pořádně, pochopil bys, že jsem tou větou neříkal, že není žádná kniha, kde by létající ostrovy neexistovaly, chápeme? (mimochodem Guliverovy cesty nejsou o Laputě, kdežto jsou knihy, kde je podmořský svět hlavním prostředím příběhu a točí se to kolem toho. a to pominu i fakt, že Laputa nelétala na základě balónů a vrtulí).
a stále mi uniká to, co to má společného s tím, jestli bude mít dějově Bioshock Infinite něco společného s Bioshockem... jak trollové oba dva... -
pav
no zacal jsi s tim ty :)
napsal jsi, ze si nevybavujes ZADNOU knihu, ja jsem ti jednu zdvorile pripomenul a ty misto reakce typu: diky... nebo je to jiny pripad... jsi to zamenil za: já nepsal, že se neobjevuje "vůbec"....?
Pritom to, jestli se objevuje nebo ne, nebylo obsahem me reakce pouze jsem ti pomohl ( i kdyz asi zbytecne, evidentne jsi ji znal) - vybavit si nejakou ...
a jsme u toho slovickareni :) Crookovi vycitas, ze nereaguje ve smyslu tveho prispevku, ze si nevsima na co reaguje a pritom tvoje reakce pod mym prispevkem te usvedcuje z tehoz .. :) -
pav: tak teď kdo tady slovíčkaří? :) jelikož se řeší fantaskní svět, použil jsem jako nejrozšířenější půdu ony knihy. samozřejmě se dá vzít film, hra, jednoduše nezáleží na médiu :)
udivuje mě, že mají někteří lidé takovou potřebu rozebírat moji jednoduchou reakci na to, zda bude bioshock nějak spojen s bioshock infinite... (dvouřádkový názor). pouze se bráním lidem, kteří z toho dělají něco jiného (a žel bohu se naprosto ztratil význam reakce) -
pav
no pekny tapetovani a slovickareni ...
neslo ti pouze o knihy, ale napises : ...nevybavuji si však žádnou knihu, kde by se ve stejném duchu věnovali ...
Mne z vyse uvedene vety vypliva, ze se bavis (ve vztahu k letajicimu mestu) o knihach? Filmy zminujes pouze v souvislosti s podmorskym svetem.
Zrovna tak pokud napises nevybavuji si knihu, neni to totez jako nevybavuji si veškeré fiktivní příběhy, kdy někdo vytváří universium s létajícím městem...