Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • janchor
    Za technický výpadky sorry, byl to podstatně větší boj, než jsme po testování streamu pár dní nazpátek čekali / byli připravení řešit.

Jak to bude se záznamem se uvidí, vedlejším kamerám došly baterky (výrazně jsme přetáhli plánovanou délku), na hlavní je to komplet, ale ta zabírala jenom pohovky. Aby legrace nebylo málo, nahrávání zvuku po dvou hodinách natvrdo zamrzlo, takže bůhví, co z toho vyleze. Ale nějak se s tím poperem.
    • Keyz
      Ta kamera je závislá pouze na baterce?Nedá se strčit do zásuvky?
      • janchor
        Ty dvě kamery navíc byly půjčený, externí zdroj jsme k nim neměli.
  • Prosím, Karla Drdu už nezvěte.
  • ach ... ty už jsi ztracený
  • janchor
    Podcast dneska až k večeru.
    • Ahoj, smím se zeptat co znamená " k večeru " ? :-) díky za info
      • janchor
        Aj, tady jsem zapomněl updatovat situaci, pardon. Každopádně už se souká MP3 na server.
        • Fajn do deseti minut se chystám do pelechu :-) tak si to pustím na usnutí.
      • filias
        Kolem půlnoci *1*
  • Robotron3
    Byste si měli ten Fight Club nějak názorově líp rozvrhnout, většinou je to vždycky tři na jednoho. To je srabárna, když se ani nejedná o nějaký pravdy, ale čistě o názory. *3*
    • Black_Hand
      heh, budou se cpat do nazorum, ktery jim nejsou vlastni *1*
      • Robotron3
        Tak doufám, že kluci nemají jeden jediný názor na věc. Většinou má člověk tolik názorů, z kolika úhlů je schopen se dívat.
        • Sorry, ale tohle je megablabol. A to rikam jako clovek se zlozvykem/charakterovou vadou branit nazory, ktere zrovna v ten dany okamzik nikdo nehaji, i presto, ze muj nazor je diametralne odlisny.
          • risa2000
            Názor: http://bara.ujc.cas.cz/ssjc/search.php?db=ssjc&heslo=n%C3%A1zor
            Myslím, že máte každý trochu jiné chápání slova názor.

Osobně se spíš kloním k tomu, co píše michalengelo, t.j. to, co spíš odpovídá definici 2. Něco jako úsudek, vlastní porozumění, konečný postoj, něco, čím se řídím atd. Z toho plyne, že názor mohu mít na danou věc principiálně jen jeden, protože nemohu jedné věci rozumět tak a zároveň jinak, nemohu se jí řídit tak, a zároveň jinak, atd.

Zatímco jednotlivé pohledy na věc, ať už analytické, nebo syntetické, které jsou čistě neosobní, bych považoval jen za pohledy, analýzy, syntézy.

Sorry za OT, ale nedalo mi to :).
          • Robotron3
            Ne, to není blábol. Už jen z kolika oborů se dá dívat na určitou věc, podle toho, čím se zabýváš. Ekonom se na věc dívá z pohledu ekonomie. Umělec z pohledu umění. Psycholog z hlediska psychologie atd. A ten kdo není vyhraněn jen jedním směrem, může mít na věc mnoho názorů.
            • smejki
              eh, etymologii? O_o
            • 13_11
              Názor není to samý jako pohled na věc.

V tom se právě pleteš, je to přesně to samé. Dožeň si etymologii.
            • Cosi
              Že máš nervy se s ním bavit, Robotrone.
            • Robotron3
              O žádných dalších lidech, kterým přikyvuji jsem nic nepsal. Když jsem psal o názoru z pohledu umělce, a z pohledu gamedesignéra, myslel jsem tím sebe.
            • Robotron3:

Ti to shrnu. Sedi vas pet, ctyri z vas maji nazor a ty tem ctyrem prikyvujes. To je tvuj nazor, respektive to, co podle tebe znamena mit nazor. A vsechno, co jsem k tomu napsal, je zase muj nazor.
            • Robotron3
              Proč bych měl být schopen si vytvořit jeden názor, když vnímám názory třeba i vzájemně si odporující? Nemít vyhraněný názor neznamená "nemít názor". Ale myslím že jsem k tomu řekl uplně vše, už bych se jen opakoval.
            • Robotron3:

Ze by kosa na kamen? To, ze nejsi schopnej si vytovrit nazor, neznamena, ze je mozny mit nazory dva. Naopak to znamena, ze nazor nemas, nejsi vyhranenej, pouze chapes nazory ostatnich (prave tech tvych umelcu, psychologu, ekonomu atd.). "Je to hra / neni to hra", tohle zkrata dohromady nejde.
            • Robotron3
              Nebudu vyjmenovávat 5 témat, ale vrátim se k tématu té belgické hry, o které se mluvilo ve Fight Clubu. Jako umělec zastávám názor, že udělat takovou až surrealistickou hru, která je založená na emocích a odkazech z uměleckých děl je zcela legitimní forma, která je stejně hrou, jako kterákoli jiná. Jako tvůrce her, člověk pragmatický zase ale vidím, že mechaniky a interakce hry samotnou hru upozaďují natolik, že z toho pohledu už se o hru nejedná. Je to hra, není to hra. Dva názory, které mohu zastávat současně. Pak řeknu, že nemám na věc vyhraněný názor právě proto, že jich mám víc.
            • Robotron3:

Porad si pletes jabka a hrusky. Nazor neni to samy jako pohled na vec. Ruzny pohledy na vec, stejne jako argumentace jinych stran, jakozto i hlubsi prozkoumani tematu tvuj nazor na vec pozmenuje, ale nepridava ti dalsi tvuj vlastni nazor, to je blbost. Schvalne mi vyjmenuj pet temat a ke kazdemu napis nekolik svych nazoru. To by me fakt zajimalo.
            • Robotron3
              Chápu velice dobře, co znamená názor. Názor je stanovisko, které si utvoříš na základě poznatků a zkušeností. Nemusíš být rozdvojená osobnost na to, abys viděl víc pohledů na věc. Pro mě je třeba až skoro primitivní mít jeden názor a ignorovat ostatní. Až nebezpečný....
            • Ty asi clovece nechapes, co vlastne je 'nazor'. Nazory se ruzni, muzou byt protichudny, ale nelze jich mit vicero k jednomu tematu. Paklize nemas rodvojenou osobnost, v tom pripade bys na jedno tema vice nazoru mit mohl. Tolik nazoru, kolik osobnosti obyva tvou hlavu.
      • Viktor_H
        Ono to jde, argumentovat pro něco, za čím sám nestojíš. V případě FC by mě ale zajímalo, proč by to jako kluci měli dělat...
        • Robotron3
          Protože už jsem si často všiml, jak všichni jsou názorově proti něčemu, co řekne Lukáš, a všichni se ho najednou snaží přesvědčovat o jejich pravdě. Přitom je to jen jeden pohled proti druhému a něco se dozvědět a být zase chytřejší není o tom, přesvědčit oponenta o své pravdě, ale brát na vědomí jeho...
          • janchor
            Dneska to myslím bylo zcela cajk - já si řekl svoje, kluci si řekli svoje, zazněly oba pohledy na věc, co si z toho kdo odnese je na každým posluchači.
            • Luke
              Articless: Ale kdeže, já se bál na Lukáše bejt naštvanej, protože bych pak taky mohl koupit boxerkou!
            • Articless
              Mě přišlo že jsi Pavla dost naštval *1* Každopádně tvůj pohled na věc mi přišel asi nejsympatičtější :)
            • sme s Tebou. Lukáš ....*2*
  • Dead Trigger

Nedavno se v jednom podcastu resila strilecka Dead Trigger ktera udajne kvuli vysoke mire piratsvi byla zdarma uvolnena na android. Zajimava novinka:

http://mobilenet.cz/clanky/dead-trigger-je-zdarma-duvodem-je-piratstvi-9685

takze na iOS se pirati uplne stejne? Nebo je tohle vsechno je dumyslna reklamni kampan za ucelem zviditelneni hry a zlepseni prijmu z mikrotransakci?
    • smejki
      nebo je to obyč. srovnání podmínek na všech platformách?
  • Black_Hand
    WTF? http://store.steampowered.com/news/8584/ normalni software na steamu?!
    • Podla mna je to len experiment..
      • risa2000
        To je experiment, který může znamenat revoluci v distribuci softwaru. Na netu je plno firem, které prodávají svůj soft online, musí mít kvůli tomu nějaký online obchod, online transakce domluvené s bankou, online management zákazníků, atd.

Tohle všechno může Steam převzít a firmy (nebo nadšení jednotlivci) se mohou soustředit jen na vlastní programování. Pokud bude rozumně nastaven poplatek pro Valve, může to otevřít spoustě lidí cestu k tomu, jak svůj soft prodat.
      • Black_Hand
        jasne ze je to experiment. ale tydle experimenty se valve neustale vyplaci takze...
  • Black_Hand
    carmackgeddon? lukas koukal do chatu kdyz jsem to tam nadhodil? :)))
  • prudislav

Postal 3

tak přece jenom nakonec vyjde 3. listopadu
  • Zdarec.Chlapci,mě Avast píše,že v tom souboru je vir-anonymuspodcastus.Bojím se ho spustit..ještě jeden takovej fejl*a poženu to vejš.Předevčírem zase byla stránka nějak bloklá..poslední FF hlásil že je web nebezpečný,tak mám odejít.Já to tady mám rád.Prosím,udělejte něco z těma útokama. *8* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit