-
na Hlada si pokusím vyhradit čas na živý vysílání. a platí Radek na wowko?
-
-
-0-
Nevěř slibům. Na games.cz se nesetkáš se zájmem o čtenáře. Oni toho nakvákají ale skutek utek. Tak to je.
-
-
Tož ogaři, kde to vázne?
-
Fight Club 96
Dnešní Fight Club začne kolem 16. hodiny a hostem bude Miloš Endrle, zakladatel a šéf úspěšné české herní firmy Geewa. -
-
No to je teda úspěch dělat hry na FB.
Poslouchat někoho kdo si myslí že je FB nej herní platorma v historii je výzva, které se vzdávám.Někoho takového poslouchat nehodlám, a nemyslím si že je to vhodný host do podcastu. -
-
tož, můžeš to brát jako studii nepřítele!
-
Souhlas.
-
Uvidíme, co nám poví. Čočík posledně taky mluvil zajímavě a to dělá jenom hry na iOS.
-
-
Pracoval v Levelu, zná se s lidma z FC resp. Games a to je rozdíl :)
-
-
-
Facebook, mobilní hraní, casual gaming - to nebude v místním podcastu moc populární volba.
Zajímalo by mě, jak se panu Endrlemu líbí The Ville od Zyngy? Obávám se, že se vám ho ale na tohle téma moc rozpovídat nepodaří.
-
-
Tak jak to vypadá s dnešním Fight clubem?Bude?Bude včas?Bude Vávra?
-
-
Bude přítomen i soudruh Smutný ??..
-
-
Optimistický psychokomunista? Nebo melancholický? *1*
-
-
spravne, nevim kde se ti anonymous dneska flakaj, na torrentech to porad neni, doufam ste nemenili hesla?!? *3*
-
-
nene, panove stavkujou :P.
-
-
Stávku jsem zvažoval, ale nakonec mi svědomí nedalo. Akorát zas dlouhej díl s náročným střihem - atmosféra na natáčení byla velmi rváčská! Hotovo bude někdy po šestý.
-
-
že se s tím časem tak mažeš. osobně bych některé věci, o kterých bývá řečeno, že byly vystřiženy (třeba Danovy katany v TES), rád slyšel.
-
-
ouky douky
-
O čas nejde - zajímavá (v rámci rozumnejch mezí klidně i offtopic) debata zůstane vždycky. Stříhají se hluchý místa, vyložený bláboly, větší přežblepty, pauzy & informace, který nesmí opustit klubovnu :)
-
-
-
elektrony čekaj na metro :D
-
-
-
-
10 hodin ráno a máme tu podcast? =)
-
-
ja si taky myslel, ze jsem se uderil do hlavy :).
-
-
V podcastu #12 (s Danem Vávrou) je v první půl hodině nadčasová diskuse o hodnocení indie her. Když už nechodí do FC, musím si s ním pouštět staré díly. A fakt je zajímavé, jak tehdy byl členem redakce, říkal "my" a najednou nepřijde *9*
-
-
Není externista ? protože fo Levelu píše... oni tam píšou stejně jako na Games radktoři odjinud.
-
-
Není on taky trochu vývojář? Nedělá teď nějakou hru?
-
-
Píše do Levelu ale není členem redakce tak co je ? *7*
-
-
lol
si přečti tiráž
-
-
-
-
-
Nevím jestli už toho téma nebylo, ale rád bych aby se někdy v podcastu věnovali nejzábavnějším zbraním ve hrách jako v tomhle výborném článku: http://zabitcas.cz/10-nejzabavnejsich-zbrani-ve-videohrach/
-
Snad jsem odpověď na soutěžní otázku poslala na správnej mail... Strašně bych toho Zaklínače chtěla... Tak nesoutěžte! :D
-
-
Postni tady ten mail celý včetně hlavičky a dostaneš odborný posudek o zvolené e-mailové adrese příjemce na počkaní. *3*
-
-
Mail podcast@games.cz, hlavička Soutěž s Fight Club #50, pak odpověď a udaje co jsou třeba. Odpověď si zjistěte :D
-
-
je odpoved "I can has cheezburger?" ?
-
-
I has a hotdog!
-
-
I has a chicotek burger! *2* *1*
-
-
-
-
-
Mail máš určitě správně, jen jestli máš správně i odpověď. Co jsi napsala?
-
-
jasne, a ja prave mluvim o tech duvodech a konzistenci (samozrejme je nutne brat v potaz nejake ty nuance a nevidet to cernobile). oboji je nutne, kdyz chces komunikovat s lidmi o kvalitach v podstate cehokoliv. duvody, proc se ti neco libi muzes mit jaky chces.
a ja prave rikam, ze to tady lukas obhajil velmi dobre. nerekl obecne, ze je ok hodnotit hry jako filmy, ale kdyz se hra tolik snazi byt filmem, tak je ok hodnotit ji filmove.
EDIT: sakra, to mela byt reakce samozrejme :). -
-
Opravdu nevím, proč by se Metal Gear měl hodnotit jako film a srovnávat s filmem. Ano, je tam víc nehratelných sekvencí, než v jiných hrách, ano, je tam velice komplikovaný příběh, ale pořád je to primárně HRA. To je nějaká pro mě nepochopitelná hranice, kdy ve hrách, které jsou obsahově slabé a ta filmová složka je slabá, tak tam to nevadí, ale jakmile je někde dobrá a víc výrazná, už se to musí srovnávat s filmem. S tím nesouhlasím. Metal Gear je primárně hra, ať už je tam filmových sekvencí sebevíc a musí se jako hra posuzovat, která se skládá ze všech složek, které tu hru tvoří.
-
-
Pokud většinu nějaký hry tvoří složka, která mi přijde slabá, tak to v mých očích dělá slabou hru. To je celý. Argumentaci s "hranicí" nerozumím, vždycky jde o kontext. Slabý momenty lze pominout, když jsou totálně převážený těma silnejma.
A jak jsem říkal v podcastu, vzhledem k záplavě lidí, který Metal Gear baví, beru, že to ty silný věci (ve všech svejch složkách) má, akorát mě totálně míjejí. -
-
lukasi, je mi jasny, ze to bylo primarne smerovany na tebe. jestli jsem prehnane mluvil za tebe, nebylo tak to cilem. normalne to nedelam. jen me to tema taky zajima.
-
-
Jen jsem reagoval na Robotrona a koukám kliknul o příspěvek vedle.
-
-
-
btw: konecne zase dobra diskuze!
-
to je ten problem. ja (a jak vidno i lukas) si prestavam myslet, ze je to primarne hra. stejne jako dear esther podle me neni hra. to neni samo o sobe nic spatneho. stejne jako ty si myslim, ze by se mely veci hodnotit v podle toho co jsou (krome treba i toho co rikaji). nebudu vycitat hudbe, ze ma slaby pribeh. i kdyz ten tam samozrejme muze byt take.
to ze rikas: "ať už je tam filmových sekvencí sebevíc". je podle me ten hlavni problem. v extremnim a ponekud absurdnim pripade bych mohl za hru povazovat i trampoty kuchare...sakra jak se jmenoval ten kuchar co ho hral dvorak a divaci hlasovali o pribehu - koukal jsem na to kdyz jsem byl malej :). spektrum mezi jednotlivymi formami prestava byt cernobile, neco proste neni jenom hra nebo film. vezmu heavy rain a vezmu jiz zmineny minecraft. kdy zacina byt vhodne povazovat hry typu heavy rain vice za film, nez hru? co by melo byt tim meritkem, kdy se hra stane filmem? frekvence a delka neinteraktivnich audiovizualnich prezentaci pribehu je podle me (jen) jednim z rozumnych klicovych prvku. nerikam, kde presne musi nezbytne ta hranice byt, ale co je to co je dulezitymi prvky v rozhodovani. -
-
Kuchař se jmenoval Svatopluk Kuřátko :) Jako sorry, ale Lukáš Metal Gear ani pořádně nehrál. O Heavy Rain už bych byl schopen se bavit, jestli je to hra a nebo už napůl interaktivní film, ale Metal Gear je klasická hra a vždycky byla, jen je tam víc příběhu.
-
-
jj to je on :). a ty vis kolik z metal gearu lukas odehral (uprimna otazka, ne recnicka)?
pokud bych to tedy mel shrnout. jestli te chapu dobre: ty nesouhlasis s tvrzenim, ze pomer interaktivity vuci neinteraktivite (pasivnimu pozorovani) by mel mit vliv na jakousi fuzzy kategorizaci vytvoru do urciteho media, v tomto pripade hry nebo filmu.
pokud s tim tvrzenim opravdu nesouhlasis, tak pak neni co resit a tvoje uvaha je spravna v tom kontextu o kterym mluvis. lukas s tim tvrzenim souhlasi a tak to hodnoceni posouva jinam. -
-
ne, musel bych byt konzistentni a kazdou hru, ktera by byla hlavne filmova bych hodnotil hlavne filmove. muzeme se bavit o tom kde je hranice, nebo jak moc velkou vahu by to pro tu kterou hru byt, ale ta zakladni myslenka je tam porad. ty sam beres MGS porad za hlavne herni a proto ti to prijde ok, ale jak vidno nekteri ne.
-
Metal Gear bych nikdy neposuzoval jako film, protože i když je tam ta filmová složka tak výrazná, ještě výraznější je ta herní, která jde ruku v ruce. Takhle uplně každou hru, kdyby sis řekl, zhodnotím to jako film, tak bys musel zákonitě dojít k tomu, že jako film? To nefunguje, byl by to špatný film. Tak ale proč takhle přemýšlet u Metal Gear? Když takhle shodit můžeš uplně všechny hry?
-
tak ta prvni veta co lukas rika to vystihuje pomalu jeste lip. a jaky je vlastne tvuj nazor MGS za !predpokladu!, ze bys ho posuzoval jako film?
-
Nesouhlasím s tím, že lze jednoduše odsoudit hru podle jedný její složky, která zrovna nesedla. Přijde mi to až skoro povrchní. Může ti něco nesednout a pak když odehraješ valnou část hry, najednou si uvědomíš, že to dává smysl, jak to přesně je. Abych reagoval na to, co píše i Lukáš dole, že je to o posuzování kontextu, tak tohle mi přesně přijde jako případ, kdy se ten kontext vytrhne ze hry, protože Metal Gear je až extrémně závislý na celém kontextu celé série.
ps: Ve Fight Clubu myslim Lukáš říkal, že snad hrál jeden díl? A ani tam neřekl, jestli to dohrál. To je na posouzení Metal Gear strašně málo.
-
-
-
-
-
-
Kojima je zamestnanec Konami. Dokonce je to sef pro game development a prez nej jdou vsechna rozhodnuti o financovani projektu (a tedy na kterych se bude pracovat). Herni divize Konami si nevede dobre a zuzili svoji produkci jen na zajistene projekty (Metal Gear, Castlevania, PES, ...). Myslim, ze Phantom pain je s velkou pravdepodobnosti novy MGS a zrejme se jedna o planovany podtitul petky. Odpovidalo by to jejich stavajici strategii vytezit ze zavedenych uspesnych znacek maximum. Propagace byla sverena agenture, ktera se soustredi na tvorbu viralnich kampani. Do lozi na VGA mely pristup jen zastupci firem, ktere na akci propagovali svou produkci nebo se jinak primo podileli na organizaci akce (a financovani). Kojima a dalsi zastupci Konami meli vyhrazenou lozi (byli i k videni na zaberech z akce). Propagovala se i nova Castlevania.