-
Sejměte toho predátora... Prej paranormální praskání, čekám kdy se objeví ten charakteristický zvuk výšlehu rameního blástru, následovaný zděšeným a bolestným rykem. Nebo je Predy na Vaší straně?
-
Milá redakce. *1* Chtěl bych se optat, kdybyste tak zveřejnili vaše dojmy z Rome 2: Total War i s tím rozhovorem, co jste si tak pochvalovali (v protikladu k rozhovoru s "designerem" Hitmana, myslím)? Díkes. *3*
-
-
Ahoj - rozhovor čeká ve frontě na zpracování.
-
-
Jen pro upřesnění, na řadu by to mělo přijít kdy? *4*
-
Ta fronta se nějak nehejbe ne?
-
-
-
FC 2015
Čeká nás dnes první letošní Fight Club? Díky za info... *4* -
-
jj bude.. :)
-
-
hmm lukas macura ma konkurenci. na steamu cerstve vyslo choplifter HD. graficky styl je ale trochu jiny.
-
emaily nefakaj?
Posílal jsem email do redakce, posilal jsem email do podcastu a pokaždý se mě vrátil, že adresa asi neexistuje? Děje se něco u vás nebo to je u mě? *9* -
Pochvala + dotaz
Super, jen tak dál !! Je zdravý mít na tomto poli konkurenci, a my, jakožto posluchači, z toho jedině vytěžíme..Subscribuju na iTunes vás i Hrej, tak jsem rád, že už se nemusím spokojit jen s jedním podcastem (to víte, cesty do školy jsou pekelně dlouhý), a že můžu srovnávat.
Btw jeden dotaz pro Lukáše Grygara: Nedávno jsem se prohrabával hodně starými LEVEL TV a tam ještě velmi často figuroval Lukáš Codr, nevíte co s ním je ? :) Neslyšel jsem o něm ani nepamatuju :( -
-
Dobrá :), nějak mi to asi uniklo, ale dobře pro něj :). Já jen, že strašně dobře dělal úvodníky a vstupy mezi scénkama v LEVEL TV tehdá, tak že by podcasty s nim taky nemuseli bejt marný, ale 2K je 2K no :)
-
Čočík pracuje v Šanghaji pro 2K, jestli se nepletu.
-
mnohokrat rikali, ze odjel nekam do Ciny :)
-
-
digiLEVEL
Bude digitální verze časopisu? Třeba na Publeru? -
-
Otázka času. Hádám, že do několika let budou časopisy jenom v elektronické podobě.
-
-
re:
Doufám, papír je fakt už v předsmrtelných křečích. -
-
Blbost... papír možná ztrácí svoje domimantní postavení, ale jako jeden z nosičů a způsobů příjmu informací rozhodně zůstane. Některý věci jsou prostě lepší z papíru, holt se nebude používat na všechno, ale jenom na věci, na který se hodí.
-
-
Jasně, myšlenka long tail (https://cs.wikipedia.org/wiki/Dlouh%C3%BD_chvost) na papírové časopisy platí také, ale opravdu papíru nevěřím. Stačí se podívat na klesající náklady snad všeho co se kdy tisklo za časopisy. Výjimkou snad tvořil minulý rok Týden a Respekt - obou dvoum rostl digi prodej. Já tomu fandím.
-
-
spofforth: Naposledy jsem si koupil Fullmoon, ten kupuju pravidelně (jednou za dva měsíce) a k tomu občas Hattrick. Teď začnu i Level. Fullmoon má takový zpracování, že ho chci mít fyzicky, i když mi kamarád předplatitel vždycky nabízí, že mi pošle elektronickou verzi. Hattrick má nic moc zpracování, ten bych klidně zvlád číst na kindlu, nebo tabletu. Už chápeš, kam tim mířim? Papír se zachrání, když k dobrýmu obsahu přidá i přidanou hodnotu v podobě super formy.
-
janchor: lidi časopis není o nic míň průtokový médium, než třeba internetový článek. Trvalost internetu je otázka, avšak ničemu nebrání - pokud mne zaujme článek, nebo video (to spíš) tak si ho uložít přímo do PC a mám artefakt rovnající se hodnotě časopisu také. :)
-
janchor
Já mám taky radějí papír. Ta moje předpověď je jenom chladná dedukce vycházející ze skutečností.
Většina žánrových časopisů se drží zuby nehty, mnoho z nás holt upřednostňuje internet. Navíc blíží se doba, kdy si mobilní zařízení (tablety, smartphony, netbooky...) bude moct dovolit úplně každý a každý si bude schopen přečíst cokoliv, kdekoliv a kdykoliv ho napadne. Tištěné časopisy potom skončí a nepomůže tomu žádné rádoby zbožné přání. Papír tu pořád zůstane, především jako knihy, ale už to nebude majoritní médium, podobně jako tu třeba zůstaly LP hudební nosiče.
Elektronický časopis se může psát i zadarmo, alespoň ze startu, z čirého nadšení, to je ta výhoda, nestojí to nic.
Otázka: Kdy naposledy jste si koupili nějaký tištěný časopis? Odpověď: "časopisy nekupuji, protože žádné dobré nevycházejí," neberu. Kvalitní časopisy tu byly vždycky. Skončily, protože jsme jich dost nekupovali. -
-
Reakce na příspěvek:
Ze si muzu casopis v elektronicke verzi precist kdekoli je jedna vec, ze to chci delat je vec druha. Myslim, ze se tiskoviny svezou do te minority spolu s knihami a budou je cist lide, jako jsem ja - tedy ctenari, kterym neni pohodlne cteni z displeje a chteji listovat.
-
-
Jde o ten artefakt, přinášející hodnotu lidem, co si potrpí na hezký, trvalý věci. Web je průtokový médium, k dobře udělanýmu časopisu je radost se vracet a ideálně v něm najdeš texty, který přežijou dýl, než pět minut klikání.
Čímž samozřejmě neříkám ani popel proti digitálním verzím.
(Spark se mimochodem má / prodává velmi dobře) -
Však píšu, že pro specifickou velmi úzkou skupinku lidí, tu papír asi zůstane, viz ten long tail. Fullmoon tu bude do té doby, dokud pojedou kšefty donátorovi a nadšenci Martinu Kozumplíkovi z Cyrrusu (nosiči vody s finančníma produktama), který je hodně zapálený hudební fanoušek (koupil třeba i Spark), který sám přiznal, že ví, že mu jednotlivý hudební časopisy vydělávat nikdy nebudou a tak to kombinuje s pořádáním koncertů a jinýma projektama. Má na to i firmu Kyeo shows. Jenže tohle já považuji za čirý nadšenectví, který však pro mě jako uživatele internetu nepřináší jinou hodnotu, než sběr papíru pro školáka či další zabrané místo ve skříni a pro vydavatele snad jen dobrý pocit. Ostatně Fullmoon ani Sparks snad nemají auditované náklady, takže příjmy z inzerce pro vydavatele nehrají takovou roli, jakou třeba pro jiné projekty. Za mě však, číst o hudbě na papíru v době internetu s groovsharkem, youtube atd. a všeobecného přetlaku hudby odevšud, mi přijde snad ještě větší zhůvěřilost, než časopis o hrách.
-
Klesající náklad neznamená konec papíru. Papírovejch médií bude míň, ale nezmizej. Dřív bylo na papíře všechno, protože to jinak nešlo, dneska už je víc možností, tak je jenom logický, že papír trochu vyklidí pozice, ale svoje místo si najde.
Týden, nebo Respekt jsou časopisy, který se převážně vyjadřujou k aktuálním událostem, přečteš si je a s dalšim vydáním už na to předchozí zapomeneš, těm digitální podoba sluší. Oproti tomu stojí třeba FullMoon, kde i díky specifičtější cílový skupině a trochu jinýmu přístupu k psaní neztrácej články časem na hodnotě a lidi myslim nepřestane bavit mít na poličce tu svojí sbírečku hezkýho časopisu s kvalitnim designem na dobrym papíře, ke kterýmu se občas můžou vracet.
-
-
-
No nevim já pořád radši čtu z papíru. Doufám že ty křeče ještě budou trvat dlouho.
-
-
-
-
Bude dnes *klub rváčů*? děkuji za odpověď a přeji pěkný a klidný večer.
-
Vávro, vyděls někdy smrky?
Víš jak vypadají smrky v tajze na Sibiři, nebo někde jinde na severu?
Na Sibiři roste smrk jeden měsíc v roce (tzv. přírůstek). To znamená, že padesátiletý smrk tam vypadá jako by byl u nás dvouroční, pěstovaný v lesní školce. Ve Skyrimu jsou akorát kmeny trošku širší, jinak je vše OK. Zjistit to lze i v jákemkoliv filmu BBC o tajze a Sibiři. -
-
http://earthobservatory.nasa.gov/Features/SiberiaBlog2008/images/Siberia2008_dead_trees.jpg
-
-
A to je dokladem ceho?
Ze je bethesda blba, protoze neudelala stromy ve svym fantasy svete presne podle tehle konkretnich?
Nehelede na to, ze na ty sibiri asi tech stromu par bude, a myslim ze Ron ma vicemene pravdu *7*
Sam bych Vavroj nektery vytky uznal, ale drzet se zuby nehty i takovychle nesmyslu?? To snad ne.
Ty "jezera na vrcholcich hor" byste mu taky podepsali? *1* -
-
To není dokladem ničeho, to je post obrázku sibiřského smrku (nebo něčeho příbuzného). Ať se každý rozhodne, jestli to má Skyrtim blbě nebo dobře.
Tedy... já zas si musím s Vávrou zanotovat v tom, že mě sere, jak si lidi na jednoduchou, úplně prostou větu/prostý obrázek nabalí čtyři miliardy dalších výmyslů a domyslů, včetně všemožných motivací postujícího, proč vůbec něco postoval, namísto toho, aby přijali prostou a holou informaci - obrázek sibiřského smrku/klenby ve Skyrimu jsou blbě/kamera v intru Skyrimu je nastavená blbě. *7*
Ještě nejvíc supr je, jak mi pod tíhou vlastních konstrukcí vlepíš mínus a nepřímo mě nazveš slepým Vávrovým fandou (viz podepisování jezer). Já o jinakosti sibiřských stromů nikdy neslyšel, tak jsem si je dohledal a musím říct, že to má Skyrim celkem dobře. A to už vůbec nemluvím o tom, že mě osobně ve Skyrimu stromy nevadily, ani trochu. -
-
To mnozny cislo jsem pouzil prave proto, ze to nebylo mireny az tak na tebe. To bylo vsem zaslepenym vavromilum.
A co jsem si tady vsiml, tak jsi ohledne skyrimu vzdycky byl na jeho strane.
Potom se nediv, ze kdyz bez jakyhokoli komentare plesknes k opozicnimu nazoru fotku (ktera mi navic s Ronovym komentarem dvakrat nekoresponduje), beru to jako pokus o jednoduchej ster.
Ta fotka mi teda stromy ve skyrimu nepripomina ani omylem, zato kdejakej jinej les ano.
Kdyz uz se tam toho drzel jako kliste, tak mohl pro nas tupce aspon rict neco konkretnejsiho nez "to proste nevypada jako smrk"
Ale co uz. Stastny a vesely
-
-
-
-
-
Offtopic
Sorry za dotaz mimo téma: Nemáte tady někdo kapelu tvrdšího ražení a nepotřebujete obal na CD? Rád bych znal názory, co nejvíce lidí z hudebního okruhu na mé artworky... Thx! Když tak se mi ozvěte na mail (viz profil).