Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ahoj dotaz

Hrajete někdo, zkoušíte?

Vždycky když dám join do nějaké hry (MP), tak mi to napíše, že jsem byl vykopnut, nevíte proč?
    • Pretoze mas na 99% warez verziu. Ak nie, otazka patri na oficialnu stranku vyrobcu hry.
    • Punk buster ? Těžko říct,když tu napíšeš takto strohý popis problému *1*
    • Cosi
      To je jako bys napsal, že ti přestalo jezdit auto, jestli nevíme proč? *7*
  • Kdy pozvete zase Mistra Vávru? :)
    • vavra nechodi do fight clubu, fight club chodi za vavrou *5*
  • Poprosil bych mistni fanboys, aby nezapomneli sem do diskuze nadhodit tema Playstationu 4, ktery byl nedavno oznamen. Bez vasich tipu by to redakce mohla minout a venovat se treba nintendu nebo tak neco...

:-)
    • Keyz
      Co kdyby se věnovali PC to bylo infarktů *3*
  • Amylee.Anderson
    Kdy bude FC?
    • ales.smutny
      Dají-li okolnosti, pak během patnácti, dvaceti minut začne :)
      • Amylee.Anderson
        Ha, teď jsem ho na YT našla, ho tu nemáte programu :) Díky.
  • smejki

Amnesia

Naprosto sdílím Lukášovy pocity, co se týče Amnesie.
    Šíleně mě štvalo, že interpretaci strachu vkládají do postavy, namísto aby tyto pocity nechali na mě, jako hráči. Ve majoritních částech to vedlo k tomu, že můj hrdina byl posraný až za ušima, zatímco já jen znechuceně lepil zrak na monitor, jak jsem se snažil v tom mohutně rozshaderovaném obraze něco rozpoznat. Ohromě mi vadilo i to, že autoři přes sebe míchali ambientní zvuky s těmi vycházejícími z prostředí, což ve výsledku vedlo k totálnímu zmatku, na který jsem tedy reagoval jen letargicky. Stejně tak si pletli kameru a zrak (komu sakra běhá dvacet brouků po zornici?). Za největší fail ale považuji to, že působení strachu na postavu bylo určeno její vzdáleností od zdroje světla namísto světelností a skladbou obrazu toho, co vidí. Což vedlo k bizarním situacím, kdy jste vykročili pár kroků od svíčky, čuměli do tmy a postava byla v pohodě. Ovšem pokud jste udělali ještě půl kroku, tak se začala se bát i když jste se otočili na čuměli na tu svíčku, která plně osvětlovala celý váš výhled.
    Já vím, že je to experiment a zaslouží si ocenění, ale ta hysterie okolo mi přijde dost pozérská. Pro mě jeden z nejpřeceňovanějších indie titulů.
    • No vidíš, já to třeba nebral čistě jako interpretaci strachu, ale hlavně jako posílení pocitu bezmoci hráče, tzn. že hráč musí navíc "bojovat" i se slabostmi postavy. S těmi zvuky částečně souhlasím, od doby, co se tam objevila monstra, tak už různé zvuky a scénky nepůsobily tak silně, ale nepřišlo mi to jako něco, co by znehodnocovalo zážitek. Kamera + zornice mi přijde jako taková trochu skyrimskvovávrovska námitka, líbilo se mi to a vůbec mě to nenapadlo řešit, že brouci po zornici nechodí (navíc jsem to nevnímal jako brouky na zornici, ale jako abstraktní ztvárnění psychického stavu hlavní postavy). Nevím, proč by strach ze tmy měl fungovat čistě podle toho, co vidím v zorném poli. Uznávám, že tebou uvedený případ je trochu podivný, já ale na nic takového nenarazil. Skoro celá tvá kritika je o nějakém realismu, mě (a určitě spoustu jiných hráčů) to při té hře vůbec nenapadlo řešit a nepřijde mi to důležité.

Pokud mám přihodit námitku od sebe, tak mě se úplně nelíbilo vyprávění skrz rozházené dopisy a vzkazy. Dělá to více her a hodně lidí to hájí jako perfektní způsob vyprávění příběhu a prezentace světa, mně ale přijde, že to moc nefunguje a ruší mě to.

Amnesia není hra, která by chytla všechny, ale hodně se mi nelíbí tvoje nařčení hráčů z pozérství. Pozérství by bylo, kdyby se to nikomu nelíbilo, ale všichni to chválili, protože to chválí ostatní. Což si fakt nemyslím, že je tento případ. Hysterie jsem si taky nikdy nevšiml, přijde mi, že to bereš moc emotivně.
    • Přesně tak, zlatý Penumbry:).
  • Kdy se tady na Games objeví recenze na Pro evolution Soccer 2013? Na ostatních herních serverech je tato recenze dostupná již od září/října minulého roku. A tady na Games pořád nic a to je konec března 2013.
    • Imho je to preto, lebo Konami (i iné firmy) má Česko na háku a neposiela im promo verzie hier zadarmo ako to robí silná lobby EA napríklad v našom teritóriu....preto sú i EA hry silno nadhodnotené, lebo hneď by im začal vyzváňať telefón, že čo to má znamenať....

ale tak logika káže, ísť do obchodu a normálne to kúpiť a zrecenzovať....
      • Já mám dojem, že Petr Poláček jednou řekl- už mám půlku recenze napsaný..
        Mohl kecat, protože toto taky několikrát zmínili.
        • zdeeneek
          Njn, recenze na fotbal jsou nejtezsi. Tech zmen, ktery jsou v kazdym rocniku ;)
    • Mart9
      K čemu recenze takové špatné hry? Kup si FIFU.
      • Lebo žobrú peniaze a nie sú schopní si kúpiť hru za 40 eur a zrecenzovať ju.......a takíto ľudia ťa chcú poúčať o tom ako môžu byť DLCčka a mikrotransakcie dobré, pritom samy smrdia grošom v profesii, ktorú robia nie je šefrédaktor schopný zaobstarať hru pre recenziu.....smutno tragikomické.
  • Corvus

Dotaz

Včera jsem bohužel podcast musel odložit (přednáška o Číně), chtěl jsem se zeptat, kdy bude 114 k dispozici ke stažení? Díky za info.
    • janchor
      Dneska bohužel až někdy pozdě v noci, technickej zásek na mý straně.

Update: Tak to nakonec dopadlo líp, podcast už se sype na server.
  • Kdy se dneska plánuje podcast?
    • janchor
      Střiženo bude někdy k večeru.
      • janchor
        Oprava: střiženo už je, za chvíli bude podcast venku.
  • Wyder
    Zdravim, dne 25.11. 2012 jsem sepsal čtenářskou recenzi na hru Dishonored. Do dnešního dne (2.12. 2012) jsem čekal na její zveřejnění. Recenze byla dnes schválena, ale k mému úžasu U NÍ NĚKDO ZMĚNIL DATUM VZNIKU a zadal tam14.10.2012 02:47, tak, aby tato recenze nebyla vidět v aktuálním výpisu na hlavní stránce Games.cz.

Neřešme teď, jestli za něco stojí nebo nestojí, možná skutečně ne, ale mě zajímá, proč jste u ní změnili to datum? Opravdu vám tohle přijde fér???

Rád bych odpověď šéfredaktora, nebo toho, kdo má tuhle ubohost na svědomí. Díky.

P.S. Než mi to někdo nadhodí, NE, skutečně jsem tu "recenzi" neměl rozepsanou dopředu!
    • blixa
      My datum zverejneni u ct. recenze zmenit nemuzeme - je tam u toho automaticky. Myslel jsem, ze je tam automaticky datum, kdy jsi tu recenzi napsal, ale pokud to tak neni, zejtra to poresime s programatorama. Tohle je nejakej divnej bug.
      • Wyder
        Ahoj, díky za reakci, mě to také překvapilo. Pokud je to bug, tak se omlouvám, že jsem vás neprávem, unáhleně nařknul...

Logické by bylo, aby jako "datum vzniku" bylo bráno to datum, kdy ji dám poprvé "odeslat ke schválení". To jsem dělal na 100 % v neděli (25.11.), rozepsané jsem to měl pár dní, ale měsíc a půl ne.
    • Amylee.Anderson
      Ty jseš konspirátor, lol
      • smejki
        více alobalových kloboučků!
    • Luke
      Klid. Nikdo po tobě nejde a případné pochybení kluci v redakci vyřeší. Jen poprosím pro příště posílat podobné systémové dotazy na redakční mail a ne do fóra, které se věnuje Fight Clubu. Ostatně, aby se to skutečně dostalo ke správnému člověku, bude lepší tam poslat i tenhle dotaz. Mail je: redakce@games.cz

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit