Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • anglické výrazy

Poslouchám každý podcast a jsem věrným fanouškem celé redakce... ale neodpustím si poznámku k anglickým výrazům. Nevím, zda jsem sám, ale "fíčurky, rumoury, kežl" a spousta dalších slov... ro snad raději sprostá slova. Mám angličtinu rád a vím, že myslet anglicky je někdy snazší než přemýšlet o tom nejlepším překladu myšlenky do češtiny. Ale někdy je to fakt děs! Asi řeším nesmysly, nechci kritizovat jinak skvělý pořad, ale od teď: s každou další anglickou patlaninou zemře koťátko *4*
    • Drom
      Featury, casual a podobne jsou celkem ustalene terminy, ktere se v hernim zargonu pouzivaji. Je to jako v kazdem jinem odvetvi nebo profesi. Proc se snazit vse prekladat, kdyz na to slovni zasoba proste nestaci nebo je nepresna? Jazyk je beztak flexibilni a takto vznikaji nova slova a stara zanikaji. Me to v zadnem pripade problemy nedela.
      • janchor
        Já se naopak přiznám, že za každý použití takovýho termínu si hned lísknu, protože osobně to - tam kde existuje bezproblémovej českej ekvivalent - nesnáším. Ale v živý diskuzi holt člověku, kterej je navíc zvyklej vnímat hry a herní novinařinu především v angličtině, často přijde na jazyk nejdřív to cizí slovo. V textu se toho zásadně snažím vystříhat.
  • bude dnes záznam prisím???
    • Warriosparky
      Pokud ti stačí video, tak to je na youtube
      EDIT: Aha, tak mp3 už tu je taky *1*
  • zdeeneek
    Zrovna povidani o ETS2 v zaznamu neni, ja se picnu ;) Ale nevadi, pro me je stejne ETS2 jasna hra roku - neni nic lepsiho nez si na 600 km dlouhe ceste pustit radio a v nem podcast fightclubu ;)
    • Keyz
      Hraji demo a je to zábava.

Hrál jsem to sice chvilku,ale jestli rychlost a délka tras je dle reálné předlohy tak to je teda pro trpělivé :)

Dobré jak vychytali i drobnosti.D1 je reálně hnusná,jsou tam zřetelné krátkodobé záplaty.Tuší,že tam nejdou vyjeté koleje.To je škoda no.

- Snad se jím bude dále dařit a někdy přidají online reflexi události ve světě do hry.A také lepší zvuky a snad fyziku.I když jsem kamión nikdy neřídil tak jsem nějak lehce převrátil.Asi jsem jel jak *12* no To je možný....
      • zdeeneek
        Na zacatku hry jezdis jen kratky trasy, ktery trvaji cca 10-15 minut. Postupne jak levelujes postavu ridice, tak dostavas i zakazky na delsi vzdalenosti. Momentalne mam ridice na 13. levelu a jezdim trasy cca 1100 km coz mi casove zabere asi 45-50 minut.
        Fyzika hry se mi zda, ze je treba oproti Scania Truck Driving Simulator o neco malo zjednodusena, ale i tak je ETS2 porad bliz simulatoru nez arkadovymu jezdeni.
      • Inquisitor
        Hlavně je tam dobrá moderská základne takže to vyšperkují k dokonalosti. Vzdálonosti reálne určitě nejsou, to ani není možný vzhledem k velikosti mapy. To by člověk jel z prahy do londýna dva dny :). Je to ale udělané dobře, nejsou to žádný krátký úseky. Na fyziku už jsou taky nějaký modu, ale v rámci hry je to v pohodě. Asi nejvíc mě tam štvou brzdy, brzdí to dost pomalu. To mít ve skutečnosti tak s tim nikam nejedu.
        No když teď nemám práci řidiče, tak aspoň mezitim doma trénuju, ale nevim jest-li mi to započítají do praxe :D
    • Robotron3
      Asi tě nepotěšim... Byl to dobrej a zajímavej rozhovor, škoda, že se to nenahrálo.
      • zdeeneek
        Diky Slotermeyer@tiscali.cz a jeho zaznamu jsem o rozhovor nastesti neprisel ;)
      • Pan_Klobouk
        Nevidel jsem a neslysel jsem (podcast), ale... jaky ma smysl zvat tvurce ETS2, prave v dobe kdy ETS2 vychazi a zacina se prodavat, ptat se ho na ETS2... a pak to z podcastu vystrihnout?
        • Luke
          Kdyby sis FC101 poslechl, tak víš, že z technických důvodů se nepodařilo nahrát první polovinu natáčení. Ve třech jsme to natočili znova, ale host - Pavel Šebor - už nebyl v té době ve studiu.
          • Pan_Klobouk
            Ach tak. Tech. problemy jsem tu nekde zmercil, ale prelozil jsem si to jako "nesla kamera/stream". Pokud ani mikrofon... pak uz je to jasny. Skoda, takze Sebora a ETS2 chytila jen ta hrstka staslivcu, co byla online.
            • janchor
              smejki: Yep. Večer k tomu sednu.
            • smejki
              janchor: ergo re-cut?
            • janchor
              Slotermeyer: Saviour of the universe!!!
            • Slotermeyer

Fight Club #101 Uncut

http://snd.sc/Pvnw6h

Vystřihnul jsem jenom trailery. Rozhovor s Pavlem Šeborem je v čase 07:48-25:38.

Enjoy!
            • Wyder
              Nejlepsi bylo, kdyz to nahraval i Slotermeyer. Pokud byl online, vzdycky nahral vse a bylo to 20 minut po vysilani...

Ja jsem pro navrat ke korenum... :-)
        • Robotron3
          To nevím, já myslel, že nějaká technická chyba? Že nešel záznam?
    • No jestli FightClub diskutoval o 'http://en.wikipedia.org/wiki/ETS2', pak je skoda, ze to slo ven *1* - Pesne tak, casto nevim o cem se kdo snazi diskutovat, kdyz misto nazvu pouziva zkratky.
      • Robotron3
        Copak ty neznáš současně nejprodávanější hru v našich herních shopech? A tudíž velký hit Euro Truck Simulátor 2 ;)
  • kingdom come alpha - hm..
    http://www.youtube.com/watch?v=2K-YO5H4N48
    • Oznaceni alpha ti asi nic nerika, hm?
    • MickeyMutant
      Evidentně náměsíčná. Je úžasné, že hra dokáže simulovat i takové drobné a nepodstatné detaily.
  • 77 archiv

Je nekde video posledniho podcastu komplet? Na owned jsou jen nejaky dva kratky videjka.
    • Trol.diskuzni
      Teprve výjde...
      • Vyjde sestrih, ja preferuju UNCUT, tak jak je v archivu owned nekolik predchozich dilu. *7*
        • Trol.diskuzni
          Taky preferuju uncut verzi... Jenže na own3d to vždycky nevýjde, narozdíl od ustreamu. *9*
          • na http://www.own3d.tv/Gamescz je 71 kdy se zaclo na owned az po 76, ale 77 je tam podelanej. Takze jakypak nevyjde...
            • Trol.diskuzni
              Jenže ono to tam též nebývá okamžitě, objeví se to až posléze... Nevím, jakými pravidly se to řídí.
  • ImDeath

Jenom mala poznamka

Nechapu jak nekdo v dnesni dobe muze remcat nad tim, ze nekdo za svoji PRACI chce penize. Ad je to formou jakou chce. Vy snad makate zadarmo? Ja bych radsi zavrel podnik. Na donate jsem neprispel, ale reklamy mi nevadi, chapu jejich vyznam, adblock nepotrebuju. Parkrat kliknu na reklamu i kdyz me nezajima. Neni toho tak moc na to, ze na web chodim roky nekolikrat denne. Tak nedelejte ze sebe primitivy. Konec hlaseni.
    • Jsi hloupej. Reklamy mi taky nevadi a chapu, ze redakce potrebuje penize na chod webu. Je dulezity si ale uvedomit, jak se ty penize budou vybirat. Tohle co je v soucasnosti na games je agresivni, nechutne otravovani navstevnika. At uz s adblockem -- vyleti na nej pokazdy zluty banner, nebo bez nej -- vyleti na nej full screen reklamy a videa a obdelniky. Co je moc, to je moc; a pokud se nedokazes uzivit jinak nez abys otravoval a zneprijemnoval zivot lidem, pro ktery tu praci delas, tak ano -- radsi zavri podnik.
      • Na mě už nelítá nic,já blokl i ten pitomej pruh,který si můžou strčit též za klobouk jako celé fullscreen kasíno reklamu *11*
      • Proc bych mel byt hloupej. Řekni mi, ktere médium nemá dnes agresivní reklamu. Otrava není odkliknout reklamu. Mnohem větší otrava je brodit se zdejšíma diskuzema. Tady se dela problém ze žlutého proužku. Vždyť je to směšné.
        • Jsi hloupy, protoze nechapes, ze naproste vetsine ten "zluty prouzek" vadi, popr. jim vadi ona agresivni reklama (ktera se da jinde bez postihu vypnout). Neumis pochopit, ze pro vetsinu je to otrava (zatimco pro tebe treba ne). Navstevnik by mel byt vzdycky pan a ne sluha -- bohuzel v CR jsme porad zvyknuti, ze se s nama muze jednat jak s odpadem a jeste za to podekujeme.
          • Jack1947
            Svatá pravda, protože nám život určují jak bude probíhat/ubírat se kterým směrem (v rámci reklamy ) nakonec jsme jen pěšáci, loutky v divadle, které řídí beztak nějaká velká síla neznámého skupenství.

Tady na zemi jsme zase jen obětí, korupčního a reklamního ajiného utlaku... žlutý proužek toho důkazem. Ted vážně jaký skript ho tedy vypíná? *3*
    • Paulcz
      Na tom, že chce někdo vydělat není nic špatnýho jen se musí sejít nabídka s poptávkou :) Já jako čtenář mám výhodu v tom, že můžu reklamu blokovat. Pokud by byla decentní tak bych to dělat nemusel, ale tohle je trošku moc.
      • poptavka je takova, ze jestli bude ta reklama a jejich boj proti ab moc agresivni, tak lidi vklidu odtahnou jinam, internet je plnej informaci i o hrach
  • FC

Ten dotaz som nemyslel zle... len vždy keď poviem že som (snažím sa byť) game designer tak mi povedia že to spraví aj ich pes zo zavretými očami... tak som chcel počuť nejaké odbornejšie vyjadrenie k tomuto problému...
  • Si přečti Score, tam je mega článek.
  • Black_Hand
    http://www.kickstarter.com/projects/inxile/wasteland-2/ WASTELAND!!! nejvic me dostalo, ze hudbu bude delat MARK MORGAN! omfg.
    • 13_11
      Je to super! Blýská se na lepší časy! Ještě ať se zapojí Chris Avellone a můžu se udělat naplno.
      • Black_Hand
        btw, trochu me na fargovi stve, ze to prehnal s tim brekotem. tim proste rekl: "nedaji nam prachy. slyseli jsme ale, ze vy byste je dali, tak todle bychom s nimi udelali." fargo zni spis takhle: "nikdo mi nerozumi, nikdo me nema rad, nikdo mi neda prachy. ale vy mozna ano."
        • 13_11
          Já tam teda žádnej „brekot“ nevidím. Vidím akorát herního profíka, kterýmu dneska nikdo nerozumí, nikdo ho nemá rád, nikdo mu nedá ty zatracený prachy, ale my možná ano. Možná? Jasně že mu dáme, můj bože! Asi ne deset (dvě stě) klacků, ale padíka (litr) rozhodně!
          • Black_Hand
            ja dal 65 (postovny). a ten "brekot" byl jen relativni vuci timovi. tim se vic soustredil na to jaky to bude, ne na to proc to nejde jinak.
            • Black_Hand
              to ja taky :). ale doufam, ze bude mit nekoho fakt dobryho na testovani jinak se bojim, ze to dobehne na bugy.
            • 13_11
              Rozumím. Ale tak: nevstoupíš dvakrát do stejný řeky. Těším se, jak se představí Avellone :-)
      • Black_Hand
        tak nak :). btw, bezi double fine stream uz: http://www.ustream.tv/channel/double-fine-adventure
  • Pan_Klobouk

pro id Crook, ohledne Duke Nukem "humoru"

Takhle to proste je, ty silacky hlasky a trapny frky jsou jednou z veci, na ktere Duke stoji. Podobne "impotentni" to bylo uz tech 15 let zpatky, Duke je ve sve podstate primitiv a frajirek, urcite ne zadny myslitel ani komik. Kdyz v DN3D porazil tu bestii na stadionu, ukopnul ji hlavu a dal gol, na dalsiho bosse se po zabiti zase vys*al... a hrace to bavi (nebo teda tehda bavilo), zerou mu to a chteji to i videt/slyset. Uz je z toho davno nesmrtelna klasika, asi jako kdyz Arnie pokazdy slibi, ze se vrati. :)
    • Smarja... Jisteze je to silak a primitiv. To z toho co jsem napsal vyvozujes, ze tam cekam nejakou intelektualni obrodu?
      Jde mi jen o to, ze i ten nejnevkusnejsi humor se da delat "na urovni" - viz treba rannej South Park.
      Ja teda celou dobu vedel, ze DNF proste pujde absolutne mimo me, takze jsou ty moje kecy irelevantni, ale cekal bych, ze kdyz to ma stat na HUMORU, tak se zmuzou na vic nez trapny narazky, nebo ty nejpubertalnejsi pa-fory.
      Vzdyt jim publikum dospelo. Pokud fakt uspejou s tim, ze se dnes uz dospely lidi budou bavit tim samym, jako kdyz jim bylo deset, tak ... tak me to vlastne az tak neprekvapuje. Jen nechapu, ze ho podle vseho budou milovat lidi, ktery pohrdaj vsim, cim ta hra je.
      Teda krom toho "humoru", kterej jestli je fakt sam o sobe obrati na viru, tak teda ... nevim...
      Jedina Dukeova zbran je proste nostalgie - to mi nerikej... : )
      Ted teda znim asi zase ja jako ten, kdo rika "komu se tohle libi je dement", coz bych nerad, ale ... krom ty nostalgie nevidim duvod, proc by mel ten "narocnejsi hrac" neco videt zrovna v tomhle.
      Vlastne mi to prijde jako ztelesneni vseho, co se tady ted vsudemozne kritizovalo.
      To, ze je to sranda bych byl ochoten akceptovat jako neco jinyho nez alibismus mozna za predpokladu, ze by to sranda fakt byla. Tohle je prinejlepsim jen prestrelena taskarice.
      No offense ... one love ... peace ... yo
      • Pan_Klobouk
        No psals, ze "nechapes ten fenomen "Duke hlasek", ktery jsou bud ciste retardovany, nebo vykradeny" tak jsem se jen snazil rict, ze "vo tom to prave je" a chyba neni na tvem prijimaci. ;)

Pokud bys rad humor jako humor, to jest hlasky ktery snad budou i vtipny a je mozny se jim zasmat, tak holt musis o dum dal. Duke si svym zpusobem na te trapnosti a jalovosti zaklada, bylo to tak i v roce 96. Zase ale abych to vysvetlil, uz tenkrat jsem byl dospely a neprislo mi to nijak cool, tudiz popiram nejakou tu rovnici "teenager se tomu kdysi zasmal, ale dnesni hrac 30+ jen pokrci rameny a chce neco vic". Ani tenkrat to totiz nebylo k popukani, ale byl to Duke, takovy on je a patri to k veci.

Proto taky to prirovnani k Arniemu, jeho "ja se vratim" v kazdym filmu je sice taky radoby cool hlaska a fandove ji vyzaduji, ve finale ale jde o maximalni traparnu a smesnou prupovidku o nicem. Rict to nekdo jiny, klidne i ve stejnem kontextu, je za vola. Rekne to Arnie a mas to v kazdym traileru a americky kino bouri, kdyz to zazni ve filmu.
      • ucho
        1) každý vnímá humor jinak, tedy někdo zase nemusí například South Park...
        2) hráči Duka sice dospěli, ale lidé se rozmnožují stále dál, jsou další generace, spousta dalších lidí, co hraje.
        3) je logické, že se ta hra nebude líbit všem. je ale hloupé naznačovat, že se hra NEMÁ líbit nikomu, protože je podle tebe špatná.
        • Samozrejme. Ja taky SP dvakrat nemusim, ale porad je to daleko promyslenejsi humor, nez tohle. Ze to kazdy vnima jinak je samozrejme pravda - popiram to nekde? Prave jsem se snazil rict, ze nechapu (!), aby se tyhle infantilite smali prave ti odrostlejsi hraci, kteri se na DNF tesi asi nejvic. Treba ty ses u ty hry zasmal? Kde? Samozrejme muzu posuzovat vzdycky jen z jinejch komentaru, ale proste mi smrdi, aby nekdo nadaval na stupiditu ve hrach, a pak se smal treba dukeovymu "I tak bych to prefik" na adresu ceckatyho bosse. Pokud je to ten "odrostlej, narocnej hrac", jak se tu pomalu vsichni snazi prezentovat, tak uz si muzu dovolit i jisty "predsudky" odhledne jeho vkusu, a klidne mluvit treba o pokrytectvi.

Nakonec je fakt, ze si to mozna spis uzijou hraci, ktery maj na tohle vek dneska. Starsi k tomu fakt musej mit ten nejvic hip model bryli znacky NOSTALGIA. Coz bych jim vlastne zavidel, a urcite nerikam, ze se to nema nikomu libit. Rikam ze NECHAPU, jak se to muze libit nekomu, kdo plive na hry jako CoD kudy chodi, a vubec dava najevo, jak moc je vyzralej, rozumnej, a zkusenej pametnik.

Ze je DNF po herni strance dnesni "CoD standard" bych se skoro nebal oznacit jako FAKT.
          A ze je humorem jakoby cilenej na druhej stupen ZS... i to se da rict celkem objektivne. To, ze se nekdo do triceti rad chechta pohazovanejm exkrementum, na veci nic nemeni.
          • ucho
            já si hru ještě nekoupil, tedy jsem nehrál (pouze demo). ty nic nepopíráš, ale všem se snažíš vnutit svůj jediný "správný" názor na hru :) nech ostatním jejich zábavu, ty si sáhni po jiné zábavě, jednoduché...
            • Ale vubec. Kdyz mi nekdo odpovi, tak proste reaguju dal. Nikomu nic nevnucuju, coz jsem snad i vyslovne uvedl. Mam snad pravo reagovat - obzvlast treba na to, cim jsi to prizivil ty : P
              Timto davam kazdemu pravo DNF nejen hrat, ale taky si ho kralovsky uzit. O pisemna potvrzeni zadejte na emailu Crook@worldruler.gov

Celou dobu pisu v souvislosti s NAROCNYM PUBLIKEM. A nedelam si iluze ze bych jim neco vnutil. Jen me zajima, cim krom ty nostalgie si je duke dneska ziskal...

P.S. - nepopiram, ze laska k DNF muze byt v budoucnu pouzita proti vam : P
          • Ja to mozna ani ted nenapsal tak, abys to pochopil.
            Klidne "pochopim", kdyz to nakonec bude mezi nejprodavanejsima hrama, protoze to ma velmi podobobny parametry jako ten CoD, a podobne.
            To co nechapu je ta obliba mezi hracskejma rozumbradama, co jinak na vsem hledaj chyby.
            Vlastne mi to prijde (kdyz to trochu prezenu samozrejme) jako bych ted nadsenej utikal do kina na celovecerni Kaceri pribehy jen proto, ze jsem to v osmi letech zral.
            Cekat od kacerova ze se zmeni vlastne nemuzu, zrovna tak jako bych necekal ze se mi to bude libit z jinyho duvodu, nez kvuli hrejivejm vzpominkam.
            • ...a to tenhle blbej primer vubec nebere v potaz tu herni slozku, resp. kde byly hry tenkrat, a kde jsou dneska.
              Aby to prirovnani lip fungovalo, museli by se ti imaginarni "celovecerni kaceri" snazit priblizit dnesnim trendum tak uspesne, jak to dela Duke. Treba nevkusnym 3D zobrazeni, Donaldoj treba pridat kerku na rameno, Rampu nahradit cernym hoperem s lowriderem... Fantazii se meze nekladou : D

Teda ne ze by se zmenila ta dukeova duse, ale holt je tezky takhle blbe srovnavat vymyslenej film s hrou : D Misto kerky dosad autoheal, atd. atp.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit