Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V podcastu zase moudre hlavy hazi blbost za blbosti. PSN problem jde vyresit za 3 vteriny, o tom nema cenu mluvit, EU PSN uz bylo updatovane, je jiz v podstate stejne, jako US. Divim se, jak muzou redaktori (bohuzel) nejlepsiho ceskeho herniho webu vynaset takove bludy...
    • Kdybych měl brokovnici,tak Ti ustřelím makovici.
    • janchor
      Jednoduše! Dávali k dobru historku od kamaráda. A jestli jsi poslouchal pozorně, tak hned dvěma se tak úplně nezdála..
      • No, jasně, nicméně to, že nikdo nevěděl, jak momentálně vypadá EU PSN je taky přinejmenším na pováženou...
        • stejně jako nikdo nevěděl, že DNF vyšel v USA o týden později a tak tam bláboli, jak špatně se prodává, protože považovali Evropské prodeje za celosvětové *1* přitom jak v USA vyšel, hned prodal krásných 300 000, to je víc než Mafija 2, ne?
          • Zklamu tě, ale není :) Mafia II prodala za první týden o něco víc.
        • Se z toho nepo*er... *7* Některé sonyboye fakt nepochopím. *11*
  • Black_Hand
    hmm prijde mi, ze jste jeste nezkusili ten steam guard. funguje trochu jinak, nez si predstavujete. po aktivaci steam guard se steam svaze s vasim pocitacem, vcetne instalace steamu (vysvetlim pozdeji). kdyz se prihlasite z novyho pocitace, tak zarve, ze se prihlasujete z novyho pocitace a muzete si nechat poslat aktivacni email na email, ktery mate pripojeny ke uctu, s hlavickou "Your Steam account: Access from new computer". v tom emailu najdete potvrzujici kod, ktery pak zadate a mate autorizovany novy pocitac.
    ted k tomu "pozdeji". nedavno jsem se zkousel prihlasit z weboveho prohlizece na tom samem pocitaci, jako mam nainstalovany steam. objevil se mi dialog, poslal se mi email s kodem, pouzil, hotovo.
  • ringmancz
    bude podcast jako obvykle nebo nějaká změna?
    • janchor
      Od zítřka do pátku pojede každý den od 18:30 speciální E3 podcast, viz http://games.tiscali.cz/tema/e3-2013-zacina-co-vas-ceka-a-nemine-na-games-cz-63079
  • smejki

téma

Zdravím, pánové,
    mohlo by být docela zajímavé, kdybyste se pobavili o těch nejotřelejších klišé ve hrách. A nemyslím jen příběhová ale i ta designérská. Jen tak namátkou:
    - přerostlá krysa jako první protivník v RPG
    - vševidoucí průvodci hrou s dokonalým intelem - viz. Crysis 2
    - NPC jako informační databanky
    - proroctví, kam se podíváš. Zvlášť ve sci-fi (Starcraft 2, Mass Effect). Proboha proč?
    atd atd atd
    • Tak ty NPC infodatabanky jsou celkem pochopitelny. Teda nevim co konkretne myslis, ale vetsinou snad neni nic divnyho na tom, ze potkam cloveka, kterej o tom a tom mnohe vi, a o info se podeli. Urcite to teda jde podat nejak blbe, tezko uveritelne, ale s tim jsem se snad ani nesetkal.. ? Jinak alternativa by byla jaka? Treba nejaky cutsceny, ktery by nejspis nezapadaly do stylu vypraveni, nebo studovani textovejch materialu, ktery by zas asi vetsinu her brzdilo...

A proroctvi, to se spis objevuje v kazdy fantasy, ne?
      Treba v tom ME ani nevim ze by se nejaky resilo - leda v nejaky vedlejsi misi?

Jinak nejvetsi designersky klise je pro me vybusnej barel - nejlip jeste v opevneny pozici : )
      • smejki
        těmi informačními databankami myslím postavy, co vyklopí všechno, zcela bez ohledu na vztah k hráči. Mám na mysli systémy, kdy se neuzavírají různé větvě rozhovoru, kdy rozhovor není jednocestným systémem a kde prakticky existují jen dva přístupy:
        - vytlouct z NPC to nejdůležitější
        anebo
        - lítat ve stromové struktuře dialogu tam a zpět a vytlouct z NPC všechny texty
    • Black_Hand
      joo, neni nad krysy, ktery se stavaji s vetsim poctem byt o dost silnejsi a zacnou vrhat kouzla...kde jsou ty doby :).
      • ales.smutny
        Kdo pamatuje uberkrysy z Planescape: Torment, ten ví, že z krys a jejich krále si není radno dělat srandu ;)
        • smejki
          jo, craium rats z PT jsou nádherný výsměch tomuhle klišé. Kdo všechno od nich nedostal výklep při prvním setkání? *1*
          • Black_Hand
            myslis v tom sklepe, pri ty deratizaci? tam jeste ne, pac jich bylo jen par. ale v podzemi za pharodem....ten blesk me teda hodne prekvapil :).
        • Black_Hand
          bohuzel. jasne ze jsem to ale zkusil :).
  • Série Ace Attorney

No tohle! Všichni v redakci prý mají NDS, ale když zmíním Apollo Justice, tak reaguje jenom jeden rváč? A to jste dopověď navíc pro jistotu zcenzurovali ^_^

A jak jedna rváčka dobře poznamenala: http://www.youtube.com/watch?v=wH1IknvU17s
    • janchor
      Jeden? Vždyť se tam o tom bavili všichni kromě Martina. A "cenzurou odpovědi" myslíš prokrácení otázky? C'mon.
      • Jaj, já to myslel jenom jako vtípek - uprostřed debaty o otázkce vám na chvilku vypadl obraz i zvuk, a protože se probíral návrh zákona SOPA... ^_^

A bavili se všichni, chyba je na mojí straně.
        Tanbou se veřejně omlouvá všem účastníkům Fight Clubu za tuto dezinformaci, prosím za prominutí.
  • Pravidla podcastu

Kde jsou pravidla všech podcastů? Existuje nějaký seznam nebo něco takového?
    • Tilwaen
      https://twitter.com/pravidlarvacu
  • Amylee.Anderson

...

Kdo z vás hrál Slendermana? Je kolem toho teď trochu povyk a až dneska jsem donutila přítele, aby si to zahrál (já to hrát nebudu, už nikdy bych nespala ;_;) a málem jsme se po*. Po tomhle je Amnesia a Penumbra procházkou ve huňaťoučkym roztomiloučkym jednorožčím světě duh.
    • Slotermeyer
      http://www.youtube.com/watch?v=YngLdkfFexs#t=05m58s

*1*
      • Keyz
        To jsem se spíše lekl toho jak řve jako šílenec než toho co tam bylo :)
        Stejně nejděsivější moment byl v Doomu 3 na začátku na WC.Tam byl důkaz,že monstra tam přišla na návštěvu ještě předním než se to pokazilo *15*
      • Amylee.Anderson
        "And it smells really, really BAD."

Ale tohle je už o infarkt.
    • Trol.diskuzni
      Přítel již nehraje Skyrim?
      • Neber si to zle, ale seš fakt tur domácí (v*l nejde, heh). A to ať už trolíš nebo ne, na tvé lidské stránce to nic nemění.
        • Trol.diskuzni
          "Něco Vás trápí, napište nám." -> http://diskuse.tiscali.cz/games/redakce/pripominky-namety-bugy-1/

*3*
          • Ty pracuješ v redakci? *7*
            • Trol.diskuzni
              To je marné... *6*
            • troll-> Mas pravdu niekto ten text nechape ale my sme to neni...
            • Trol.diskuzni
              Ne... *7* Myslel jsem, že místní inteligenti alespoň oplývají schopností chápat smysl citace textu:

http://jyxo.info/uploads/1F/1ff2c85f5e7cd4817ecd1c39e58943ac0589ae04.png

Jak vidno, mýlil jsem se.
          • Odkedy si v redakcii? Verim ze mas potrebu niekam patrit a tak sa pokladas za sucast games.cz
  • Robotron3
    Teda musim říct, že se mi fakt nelíbej podobný názory, jako řikal Lukáš na účet Metal Gear, že Kojima je zneuznaný filmový režisér, který by točil špatný filmy. Jako sakra co to má být? Metal Gear je jedna z nejlepších herních sérií, která s tou "filmovostí" pracuje, a každý kdo má oči, vidí, že tam je to top. A koho sakra zajímá, jaký by točil Kojima filmy? Kojima netočí filmy, ale dělá skvělý hry. Který hry by stačily na to, aby jejich tvůrci natočili opravdu kvalitní film? Nikdo od her by nedokázal natočit kvalitní film, protože oni nejsou filmoví režiséři, ale dělají hry. Tak nesrovnávejme hrušky s jablky a neshazujme něco jen proto, že i když je to dobré v žánru, je to vlastně špatné, protože se to nedá srovnat s žánrem jiným, to je šílenej dvojí metr. Jako někdy mi Lukáš přijde že má trochu omezenej pohled asi hlavně díky tomu, že se neorientuje v současné tvorbě na konzolích.
    • 13_11
      To není o orientování se „v současné tvorbě na konzolích“, to je akorát zdravej rozum. I přes to, že mě kdysi Metal Gear Solid (1999) a Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (2001) moc bavily, absolutně beru názor, že když si chci hrát, tak si pustím hru, ne film (kdo tohle od základu nechápe, tak to pochopit ani nikdy nemůže). A Kodžima tak moc rád dělá „15minutové“ filmečky...

Dvojí metr to není, poněvadž v těchto případech je jak „hra“, tak regulérní film neinteraktivní, takže se obojí „cinematics“ dají vzájemně srovnávat. Pokud jsme odkojeni sérií s Jamesem Bondem, konkrétně třeba Georgem Lazenbym nebo Timothy Daltonem, akční žánr máme skutečně nakoukaný, pak nás nemusí filmové sekvence Metal Gearu posadit na zadek. Odlišný zážitek máme, pokud jsme se před chvílí narodili (toto není urážka). Všechno souvisí s osobním poznáním.
      • Robotron3
        To sou s prominutím žvásty. Je to dvojí metr a obrovský. Pokud vidím, že Lukáš je schopný dávat vysoké hodnocení naprosto bezduchým a obsahově až trapným hrám jako třeba Just Cause 2, nebo Fear, a jakmile je tu nějaká série a hra, která je v obsahu mnohem dál, než většina herní produkce, tak ji Lukáš shodí proto, že nedosahuje kvalit něčeho jiného. Herní novinář není někdo, kdo si píše subjektivní dojmy na svůj blogísek, ten by měl hodnotit v kontextu her jako takových a ne jak se mu to zrovna hodí, že tohle je v pořádku a skvělá hra, protože je to sice obsahově volovina, ale na nic si nehraje, a jiná, která je mnohem kvalitnější a propracovanější je špatná, protože je vlastně už tak dobrá, že přesahuje do jiného žánru, ale s tím se nedá srovnávat, takže fail. Až moc zkreslenej a osobní (zaujatej) pohled na věc.
        • Trol.diskuzni
          Konečně dochází také někomu jinému než mně, že Lukáš Grygar rozhodně není "bohem mezi recenzenty"? Přesně o těhle jeho ústřelech s hrami jako je Just Cause nebo Skyrim (nebo GTA nebo Diablo III nebo ...) jsem zde nedávno hovořil a nezdálo se, že by se mnou kdokoliv souhlasil...

"Herní novinář není někdo, kdo si píše subjektivní dojmy na svůj blogísek, ten by měl hodnotit v kontextu her jako takových a ne jak se mu to zrovna hodí, že tohle je v pořádku a skvělá hra, protože je to sice obsahově volovina, ale na nic si nehraje, a jiná, která je mnohem kvalitnější a propracovanější je špatná..." - Přesně tohle jsem zde psal na konto pana Grygara mnohokrát, takže mě těší, že to zmiňuje i někdo další!
          • Bohem mezi recenzenty. Počkat, on je herní novinář? Každopádně dvojice Grygar, Dobrovský je neskutečná a ruku v ruce smrtící.
            Jedna věc je na faktech založená kritika, a druhá kritika vedená stylem " jo kdysi jsem hrál první díl a stálo to za hov.., příbeh na hovno.., prej stealth..., zneuznaný rádobyrežisér a retard..." pak do toho začne motat svítaní a nevím co ještě.
            Nejsem nějaký přehnaný fanda série metal gear nebo Kojimy ale tohle je moc. Pokud něco na té hře nebo sérii nechápe tak at se zeptá třeba Farida nebo Vávry.
            Tyhle si když přijdou vždy rád poslechnu, plus ještě Martina Bacha a Petra Poláčka.
            Bohužel o dvou v úvodu zmíněních zneuznaných rádoby herních novinářech to říct nemohu.
          • Robotron3
            Spíš jde o to, jak to říkáš. Když u každé hry pak spamuješ různými výkřiky o Skyrimu, tak působíš jako id*ot a je uplně jedno, co jsi tím na počátku myslel, protože se shazuješ formou. Napsat jednou, zdůvodnit a hotovo.
            • Robotron3
              Chtěl jsem jen říct, že čas od času taky vím, že chceš něco říct, a má to hlavu a patu, ale zabiješ to spamováním. Lukáše Grygara mám rád za to, jakým způsobem o hrách píše, že opravdu umí psát a nejsou to jen strohé popisné recenze. Jen mi vadí pár věcí, jako tohle.
            • Trol.diskuzni
              To, jak působím, je mi zde fakt docela jedno... Jen jsem chtěl napsat, že mě tvůj příspěvek potěšil, neboť se na světonázory Lukáše "ušlechtilého naivy"Grygara na rozdíl od většiny zdejších fanboyů díváš také trochu střízlivě.
        • 13_11
          Takže jsme zpátky u kontroverzní otázky: „Být, či nebýt subjektivní?“ :-)
          • Black_Hand
            trochu subjektivni ses vzdy. chce to ale mit nejaky standardy, podle kterych hodnotis "objektivne" (coz v pripade recenzi/kritik znamena srozumitelne pro ostatni). v tomdle pripade to lukas vysvetlil a obhajil velmi jasne, a je to jednoduse aplikovatelne treba i na maxe payna 3 a dalsi.

obycejne libi/nelibi ti nerekne nic, pokud cloveka neznas, a to ani z nejakych predchozich clanku. hehe, obcas se klidne muze stat, ze ty sam mas lepsi predstavu o pravidlech podle, kterych nekdo rozhoduje, nez ten samotny clovek.
            • 13_11
              Každý má svou vlastní „představu pravidel“ – proto se tady o tom bavíme.

„Obyčejné líbí/nelíbí“ nám skutečně nic říct nemusí. Aby nám TO však něco řeklo, na to přece nepotřebujeme dotyčného znát – stačí, aby uvedl své vlastní důvody, proč. K tomu nepotřebujeme objektivitu.

„Trochu subjektivní“ nejsem nikdy – já jsem subjektivní vždycky dost, a pokud se to někomu nelíbí, to je zase jeho vlastní subjektivita. Objektivitu přenechme strojům budoucnosti – my jsme jenom lidi.
          • Robotron3
            Pokud mě "subjektivní" dovede k tomu, že budu říkat jako Lukáš Kojimovi že je retard, tak nebýt subjektivní.
        • Black_Hand
          Just Cause 2 je neco jineho, nez MGS. vetsinu "pribehu" v JC2 si vytvari sam hrac, tim ze dela co ho bavi nebo co streleneho ho zrovna napadne. na spektru mezi zhruba-minecraftem a interaktivnim filmem je daleko blize minecraftu. FEAR je zase o pocitu z velmi kvalitni strilecky a lehkeho hororu a k tomu vyuziva prevazne hernich mechanik, ne dramatickych cutscene. MGS se snazi o pribeh (cutscenami) a dramatickou prezentaci a hrani upozaduje, proto je blize filmum a jako takovy je vhodne ho vice hodnotit jako film. proste kdyz uz se snazim o veci o ktere se snazi film, a pouzivam prvky, ktere jsou typictejsi pro film, tak neni nic spatneho na tom hodnotit trochu vic jako film.

pokud ale chces lepsi prirovnani, tak zkus Dear Esther. Dear Esther je hrou jen v uvozovkach. je to spis povidka nebo artovy film, takze je vhodne hodnotit vice podle techto standardu. ted by si ale musel ukazat, ze podle techto standardu DE lukas nehodnoti a je nekonzistentni.
  • Zajtrajší podcast by som si predstavoval tak že by na tu kamerku dali ten filter akože v redakci sneží *3* *3* *3*
  • smejki
    Rád bych se jemně ohradil proti zmínce o mé osobě stran Fallout fanfilmu.
    a) Já se k němu vůbec nevyjadřoval. Už jen proto že jakékoliv fanfilmy mě nezajímají (stejně jako nechodím na živé koncerty), což znamená, že je i nijak nesoudím.
    b) Fallout: Lanius se točí okolo postavy Legáta Lania, což je imho jedna z nejhorších (= nejplošších, nejzbytečnějších, nejsamoúčelnějších a nejnezajímavějších) postav New Vegas. Proto mě to nezajímá dvojnásob.
    c) Těmi "co to hrajou denně a nejde se jim zavděčit" zřejmě myslíte core fankomunitu Falloutu (potažmo jiných značek). Nevím jak reaguje na Lania (nesleduju), ale na Nuka Break reagovala obecně dost pozitivně, takže si to dogma strčte za klobúk. *2*
    Co se týče Nuka Break a mé osoby, líbil se mi experiment, který vymysleli pro ten svůj vault (11?), jinak to byl prostě fanfilm -> nezájem.

A co se týče "panáčka ze Zeldy/Skyrimu", tak to byl zjevně sám Legát Lanius, vy malověrní!
    • a ty si kto?? *7* *6*
    • Corvus
      Čeho se týká tvůj příspěvek? Zní mi to zajímavě. Díky za info.
      • smejki
        Lanius:
        http://games.tiscali.cz/tema/fanfilm-fallout-lanius-nasbiral-dost-penez-a-ukazuje-trailer-61367

Nuka Break
        úvodní díl: http://www.youtube.com/watch?v=Q9UwlAAnlmg
        + je pak ještě několik epizod.
    • Viktor_H
      b) Vždyť je to v podstatě (typově) Frank Horrigan! *1* IMHO se Francis zapsal do pamětí a análů proto, že byl tuhej jak sviňa (jo a taky proto, že rozstřílel malý děcko), zatímco Lanius byl asi po 30 vteřinách mrtvej - šmitec.
      • smejki
        Však já Franka bytostně nesnášim *1*
    • Luke
      Dík!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit