Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Trol.diskuzni
    LOL, zjeví se Běta a sexismy, nadávky, to to létá! *5*
  • GDC!

Ahoj redakce, poslechl jsem si #170 a zaujalo mne povídání o vaší výpravě na letošní GDC.
    Proč? Proč tam jedete? Proč tam jezdí novináři? Každý rok to developeři-účastníci kritizují. Že se z _developer_ conference stala prezentace a propagace pro novináře.
    Je to akce pro developery, investory, publishery. Mám rád games.cz, mám rád herní média, není v tom prosím nic osobního, ale prostě tam nemáte co dělat.
    • sleepless
      Proč tam jedeme?

- pro možnost setkat se přímo s vývojáři, ne s PR lidmi
      - pro možnost zprostředkovat čtenářům informace o vývoji her, které nejsou jinde dostupné
      - pro možnost podívat se na hry vývojářů, kteří nejsou přítomní na E3 nebo na E3 vůbec nejezdí
      - pro možnost nabrat kontakty s vývojáři, abychom mohli v budoucnu komunikovat přímo s nimi a ne prostřednictvím PR manažeru

Zhruba z těchto a mnoha dalších důvodů. Ostatně, kdyby tam vývojáři novináře nechtěli, samozřejmě by je tam organizátoři nezvali.
      • MickeyMutant
        Takhle v bodech? To máš seřazený jako do Powerpointu. Já myslel, že se tam jedete jenom klasicky vožrat.
        • Black_Hand
          no tak scenar kazdeho fight clubu je taky v bodech (aspon byval) a co ti z toho vyleze :).
      • Nevíš jestli tam jedou lidi z Warhorse?
  • Black_Hand
    ad dark souls: DS jsou primarne MECHANICKA hra. klicove tam jsou herni mechaniky, level design a soundtrack. to tu hru tvori. kolik je zapotrebi lidi na tohle? potrebuji hollywoodsky dabery? jsou tam extremne nakladny sceny ala battlefield nebo assassins creed? potrebuji delat nakladny research? taky ne. DS jsou presny opak.
  • jimini

co to tam Bach rika ze se mu libilo? "Jiminairů" nebo co ?
    • Black_Hand
      Gemini Rue viz recenze tady na games.
      • Hlavněže se mu nelíbil Tintin *7*
  • Black_Hand
    hmm, tak posloucham zrovna cast o MMOckach a vcera jsem koukal na video o ekonomice star citizen....hmm... kluci asi museli poskocit radosti :).

ad schafer: v dobe kickstarteru nebyl ZADNY plan. od zacatku to otevrene rikal. cilem bylo, aby to dokument dokumentoval uplne vsechno.
  • Docela mě pobavilo jak si děláte srandu z tý správný anglický výslovnosti, dokonce snad ten samej člověk co tam říká někdy na začátku, že češi říkaj "vorld of várkraft" apod., tak si od 36. minuty jede nepřetržitě "gód of vór".. 8))) Mohli byste vědět jak se vyslovuje bůh.. docela známý slovo.. Jinak to berte jen jako lehké popíchnutí a né kritiku, váš pořad mám rád.. A co se týče Duty Calls, tak to rozhodně trapný nebylo, bylo to nejvíc vtipný a povedený a ojedinělý (a ne, nejsem teenager 8))...
  • Kdy bude MP3 nového fight clubu? Chci si to poslechnout před spaním dnes.
  • grygar vs vavra

Při myšlence na debatu Grygar vs Vávra se musím smát. Na jedné straně úspěšnej herní vývojář Vávra (Mafie, Kingdom Come), na druhé straně Grygar mezi jehož největší životní úspěchy patří dokončení základní školy a pomalování svojí ruky *1*

Mimochodem to celkem pěkně vykresluje situaci na herní scéně - hrstka lidí, kteří něco umí (vývojáři) a moře lidí, kteří do všeho kecají, všemu rozumí a všechno ví nejlíp (rádoby herní novináři).
    • No smát se můžeš, na jedné straně úspěšný herní vývojář, na druhé úspěšný herní novinář *3* Oba jsou ve svém oboru špičky. A že je Vávra dobrý vývojář z něj ještě přece nedělá odborníka na etiku nebo rovnoprávnost... (totéž z Grygara jeho novinářské úspěchy, ale mimochodem mi přijde naopak spíš úctyhodné, kam to dotáhl bez formálního vzdělání). A vzhledem k Danově diskusnímu stylu, kdy váha jeho argumentů spočívá hlavně v ráznosti jakou mluví, by to myslím vůbec nebylo jednoznačné...
      • Grygar neni herni novinar. Je to clovek, kterej pise o hrach. Spicka rozhodne taky zadna neni. Osobne je pro me hodnotnejsi nazor uspesnyho vyvojare jako je Vavra, nez cloveka, kterej se zivi prekladanim clanku o chobotnicich a jinejch morskejch potvurkach (Grygar)
        • alladjex
          Aniž bych to mínil jako urážku ... proč chodíš na Games? To přeci nedává vůbec žádný smysl. Novináři ti dávají něco jiného než vývojáři a já třeba si myslím, že potřeba jsou obojí. Stejně jako vědec nemusí být nutně dobrý pedagog a naopak, tak ani z Dana Vávry nedělají jeho vývojářské úspěchy dobrého recenzenta či novináře. Uznávám, že ti může pohledem vyhovovat jen někdo, ale není trochu divný srážet a urážet kvůli tomu lidi, co jsou s ním v opozici?

Dan je určitě chytrý člověk. A podle mě to může být i vcelku fajn i když specifický kamarád. Ale přebírat bez filtru jeho názory je podle mě strašně ošemetný. Samozřejmě, je to každého věc.
          • Rozhodne sem nechodim kvuli recenzim a nazorum Grygara.
    • Klidně bych si vsadil, že by tě Grygar v libovolném názorovém nebo rozumovém souboji naprosto intelektuálně rozmetal. A to i se základní školou. Píšu to i přes to, že ho také moc nemusím.
      • Rec je o vymene nazoru, kterou na twitteru vede Grygar s Vavrou. Me do toho netahej, klidne si o me muzes myslet, ze mam IQ tykve ...
        • Ber to tak, Grygar je hipsterský intelektuál, Vávra je racionální ranař. Tohle prostě nejde dohromady a není se co divit, že se hádají. Já tedy osobně stojím za Vávrou, ale ponižovat Lukáše základní školou, mi nepřijde úplně košér a fér.
          • Spíš je to tak, že Vávra je vyhraněný konzervativec a odpůrce feminismu obecně, a Grygar naopak feminista a liberál. To je jasné, že nenajdou společnou řeč. Ale Dan mi tedy racionální moc nepřijde, jede si ty své názory a tváří se u toho, že říká objektivní pravdy, což je u tak zaujatého člověka nesmysl. Od Grygara jsem nic tak agresivního nezaznamenal a i když s ním dost často nesouhlasím, tak třeba ta jeho debata s nějakým tím dalším člověkem z Warhorse mi přišla mnohem racionálnější, než co plodí Dan. Třeba ten jeho článek v Levelu je zaujatý úplně očividně a dělá v něm přesně to, co vyčítá ostatním. To mi vadí.
          • Jak ho tim, prosim te, ponizuju? Ze ma jen zakladku rikal sam kdysi v podcastu a je to proste fakt. Pokud je to pro neho ponizujici, tak je to jeho problem. Mel se misto flakani ucit a chodit do skoly
            • "Grygar mezi jehož největší životní úspěchy patří dokončení základní školy a pomalování svojí ruky"

Tyjo, kdepak asi to ponižování bude, co?
              • Reakce na příspěvek:

No ponizujes tim, ze delas jako by tohle byly jeho jedine uspechy, coz zrovna u Grygara je dost komicka lez...
              • Reakce na příspěvek:

Ponizovani neni ani jedno. Ma pomalovanou ruku? Ma. Pokud si nedodelal aspon maturitu, tak ma jen zakladku. To jail fakta. Pravda nekdy boli ...
            • Mart9
              To je nějaká kravina ne? Jak může mít syn vědce jen základku?
              • Reakce na příspěvek:

Myslis, ze se akademicky tituly dedi z otce na syna? :)
    • Kozy
      Tak ten druhej odstavec platí v podstatě všude, a je to pravda.
  • Soutěžní otázka Fight Clubu 5

Pochopil jsem správně, když jsem soutěžní otázku pochopil tak, že typ zbraně, která irituje Dana Vávru souvisí s RPG žánrem obecně a nejde o zbraň jako nějakou konkrétní věc (palici, kuš apod.)?

Děkuji za odpověď.
  • Dan a Rage

Nechci se Dana dotknout, ale asi přes svůj vztek s technickými problémy byl při hraní naprosto mimo. Nepochopit z úvodního videa, že jste maník, co ho "zmrazili" v podzemním bunkru, aby přežil pád asteroidu, to chce opravdu snažení. Ten bunkr z videa = překvapivě ona archa. Že jste výjimečný zjistíte za chvilku, co ve svým těle najdete zabudovanej defibrilátor a něco málo se dozvíte i od člověka, co vás zachrání. Kdyby Dan mluvil se všemi a poslouchal, co se po městě a okolí šušká, tak by si dokázal udělat obrázek o tom, co to Authority je. Mimo jiný se zapnutými titulky je Authority s velkým "A", takže se jedná o název organizace, ne městskou vrchnost a co kolem tropí vám všichni rádi řeknou. Proč se přidat k odboji taky už hráč dávno ví ještě před tím, než mu to navrhne ten ruskej vědec. Teda ví to, pokud hrou neprolít ale opět poslouchá. Dan je buď neskutečně nechápavej člověk, nebo to chápat nechtěl. V Rage se věci člověk dozvídá za chodu, není tu nějaký intro, který člověku představí všechny detaily, jak to bejvá zvykem. Jestli mu to nevyhovuje, neberu mu to. Ale nad jeho totální, místy až hloupou, nechápavostí jsem občas zůstával zírat. Za děj ať si kritizuje Rage jak chce, ona opravdu žádnej nemá, ale to co předvedl bylo smutně zábavný.
    • bobsh
      Taky jsem si říkal, jestli Dan náhodou nepřeskočil intro filmeček, tam jsou ty věci kolem meteoritu a archy celkem polopaticky nastíněný
    • Kdyby měl bkokovnici,tak ti na místě ustřelí makovici.Vávra na hrad!!!
      • To snad radši ani ne. Jen ať zůstane u toho, co mu jde nejlíp. Hry.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit