Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • xMort

iTunes

Už druhý podcast v pořadí, který není v iTunes. Chybí díly #12 a #13. Nešlo by s tím něco udělat?
    • oin.odin
      hmm mne v iTunes všetko v pohode funguje ... a aj v iTunes Store je v všetko ako ma byť
      • po týdnu

Nedělej, že nevíš, co má na mysli autor příspěvku nad tebou. Předposlední díl se objevil na itunes až dnes zároveň s posledním. Řekl bych, že ten, kdo to má na starosti se na to minulý týden prostě vy.ral.
  • Nesnasim Bacha! Ale jinak cajk:)
    • Tiez nemam rad Barokove obdobie
    • Corvus

O,o (sůva z nudlí)

Nesnáším svetry v létě, takže Bacha!
  • ze zacatku mi to live vysilani pripadalo vcelku zbytecny, ale ted po nekolika dilech zjistuji, ze to smysl ma.... hlavne proste tak nejak vidime pulden ze zivota redakce, jak to ten P.P. ridi (a obcas sabotuje pocast :) ) spousta docela vtipnych veci se do sestrihu nedostane a je i tak nejak patrnejsi to Lukasovo nasazeni a ochota resit kazdou blbost (z chatu apod.) . Diky tomu i ty kour pauzy maji sve opodstatneni.... vcera me to tedy velmi bavilo, skvele bylo jak vam uniklo tema k baldurum apod...:)
  • A to ja si prave nemyslim, ze by byly hry rozsirenejsi jen proto, ze prisla dalsi, hrama obklopenejsi, generace.
    I na lidech pres tricet vidim, ze je hry zacinaji zajimat. A starejma kolenama to taky nebude : )
    Sice casto na my doporuceni, ale vybrany kousky slupnou jako malinu, i kdyz by je to driv ani nenapadlo.
    Rozhodne totiz nesouhlasim s klasickym Danovym hazenim do jednoho pytle. Kdyby byly vsechny hry o tom, ze "typek jde z bodu A do bodu B a zabiji bossaky", tak bych je fakt nehral, a nevim proc je hraje on. Rict, ze hraju hry kvuli pribehu asi fakt zni jako "koukam na po*no kvuli hereckejm vykonum" (ta cenzura je chlapi fakt smesna), ale kazdopadne bez nej bych o hru ani nezavadil. Chci tam mit motivaci, dejovej posun, treba i blby zvraty, filmovej pocit... "Nejlepsi hra" nebude nikdy tak dobra jako "nejlepsi film", ale vyjmenoval bych snad desitky her, ktery jsou minimalne srovnatelny treba se stale zboznovanym Avatarem, nebo rozhodne Bayovskejma vymasteninama, apod. A co treba Heavy Rain? I RDR nebo GTA jsou v jednotlivych scenach napsany a "zahrany", zrezirovany skvele.
    To si zas Dan vzpomene na CoD a Serious Sam, a hned jsou VSECHNY hry sragory? Ja myslim ze je ten posun znatelnej opravdu HODNE, i kdyz uz z principu musi byt hra stavena jinak nez film.

Zrovna tak si myslim, ze je FAKT, ze jeste pred nejakymi peti lety bylo hrani stigmatizovany daleko vic nez ted. To jsem se treba odnaucil damam vubec neco o hrach zminovat, protoze akorat zvedaly oboci.
    Ted? I ty cool kocky "diky" facebooku hrajou. Uplny kraviny. A po ukazce kvalitni AAA hry uznaj, ze to ma "do sebe" mnohem vic, nez casozroutsky Farmville, apod. Jenze je to porad vetsinou o strileni, takze to porad zustane mezi nami chlapiky.
    Publikum se ale kazdopadne zvetsuje, ne ze ne. A zkriplovany je min a min. Rozsiruje se ze vsech vekovejch kategorii, ze vsech spolecenskejch skupin.
    Na to ani nemusim zamestnavat svoje dvorni analitiky - staci se nebat s lidma o hrach mluvit...
    • Cahir
      Ty si neumíš představit hru, která by byla opravdovým uměním? Dokonalé a uvěřitelné postavy, jež v souladu se svou osobností uvěřitelně reagují na tvé kroky. Promyšlený příběh a nějaká dilemata, která tě vyburcují k zamyšlení. Ne, nesouhlasím s tebou, myslím, že je možné stvořit hru, která bude z určitého úhlu pohledu silnější než jakýkoliv film.
      • Urcite reagujes na me? Ja si ji predstavit dovedu, a filmovy kvality na hrach prave ocenuju.
        Ze by se ale hry dialogama, postavama, atd. mohli srovnavat s myma oblibenyma filmama... to je jeste hodne daleko - dari se to fakt jen par vybranejm kouskum.
        Ale treba i takovej Mass Effect by se ve stejnym zanru nemusel stydet mezi filmovou produkci - neni to o nic tupejsi nez drtiva vetsina filmovejch scifi blockbusteru...
        • Cahir
          Mass Effect je main-stream. Sice povedenej, ale stále v hranicích žánru. Myslím si, že menšímu studiu by se něco takového podařit mohlo. Ale opravdu netuším, jak moc je reálná šance, aby si "pár" nadšenců půjčilo engine a něco vyprodukovalo.

Já sám si už nějakou dobu pohrávám s myšlenkou, že bych se o něco pokusil na úrovni třeba takového toolsetu k DA.

Máš pravdu, že dneska jsou lidi ještě stále ke hrám nedůvěřiví. Věřím ale, že pokud má někdo rád filmy, knihy a příběhy obecně, že kdyby dal nějakému poctivému RPGéčku šanci, nemohlo by ho to nebavit.
          • Sice vlastne ve vsem souhlasim, ale ocividne se tu bavim o voze, a ty o koze ; D
            No neva...
            • Jo, to ja myslel ciste pribehem, logikou, postavama, atd.
              A misto "nikdy nebude" bych mozna s poradnou davkou optimismu mohl dosadit "zatim neni" ; )
            • Cahir
              Já se vyjadřoval jen k tvému: "Nejlepsi hra" nebude nikdy tak dobra jako "nejlepsi film"", jinak s tebou souhlasím.
    • Já si třeba myslím, že fixace her na příběh a především "filmovost" ty hry zkripluje a vede to přesně k "typek jde z bodu A do bodu B a zabiji bossaky". Občas je to bráno jako rouhačská myšlenka, protože lidé mají zafixováno, že hry musí mít příběh, aby to nebylo "tupé střílení", což je nesmysl. Např. obrazy, sochy nebo třeba i seskok padákem nemají "příběh" a jsou to plnohodnotná díla a zážitky. Fakt je, že hry jsou stále dost nové médium a prostor toho, co všechno může hra být, je obrovský a neprozkoumaný, zatím trčíme v nějaké nesebevědomé kotlině snahy přiblížení se k filmům. To je dost nešťastné, je tady obrovský konflikt mezi tím, v čem jsou dobré hry (interaktivita) a tím, jak funguje film (lineární posloupnost snímků). Je to trochu jako by se všichni snažili filmovat encyklopedie a zeměpisné atlasy. Filmy taky procházely obdobím, kdy nikdo nevěděl, jak je točit a všichni točili nějaké vlaky jedoucí naproti kameře. Pokud se hry z toho "údolí" dostanou (a některé se snaží) a udělají to správně (což je určitě dost složité), může to být posun k tomu, aby opravdu začaly být plnohodnotným a respektovaným médiem, což třeba může přilákat více nových lidí, než klikání na kravičky.
      • Se mi zda ze s tema sochama a seskokama teda zabihas do totalnich absurdit.
        Srovnavam to s filmem, protoze se oboji hraje na televizi. Oboji je audiovizualni zabava, a i hry samy se odjakziva snazej filmove pusobit.
        A hlavne proto, ze jsem filmovej fanda, a prave veci jako je pribeh, atmosfera, svet, atd. na hrach ocenim nejvic.
        Tak to proste mam, a necekam ze se mnou bude kazdej souhlasit.
        Pokud to beres jinak, je to jen tvoje vec.
        • Fakt nevím, proč by to měly být absurdity - to je k tomu, jak se hodně lidí tváří, že kvalita, zajímavost a určitá sofistikovanost (v tomto případě herního) zážitku by měla být hlavně/jenom ve filmově zpracovaném příběhu (to jsi asi ani netvrdil, to není úplně reakce na tebe, popisuji situaci celkově). Ano, samozřejmě se to srovnává s filmy, snažím se jen upozornit na to, že je to možná škoda omezovat jen na tohle a je to svým způsobem laciné. Klidně ať filmové hry existují dál, je to určitý směr a taky tyto hry občas hraji. A klidně mohou v tom být opravdu dobré, ale k tomu podle mě vede ještě hodně dlouhá a trnitá cesta s nejistým výsledkem. Jen se mi nelíbí, že se to často bere jako ten nejlepší a nejsprávnější trend pro hry obecně a "všichni" se to teď snaží dělat takhle, když existuje ještě mnoho neprozkoumaných cest (mnoho z nich slepých, některé ale třeba takové, které mohou hry posunout do úplně, ale drasticky úplně jiné pozice). Nemám rád, když se z her (celkově herního média, nemyslím jednotlivé hry) dělá wannabe filmy, je to svým způsobem nesebevědomé a myslím si, že je to špatný trend. Uvidíme, jak se to vyvine.
  • Core

O,o

Info zapadlo, tak pro Blixu ještě jednou: Problém s trháním videa (cca každých několik vteřin, jak deklarovali diváci), je problém U-Streamu. Dívám se přes web Games.cz (aby mě nerušil chat či hnusně zářivě bílý podklad a grafika U-Streamu obecně) a neměl jsem jediný zásek, záškub, lag či jiný problém. Přes stránku Games.cz luxusní přenos... Čili chybu bych neviděl na vaší straně.

Pan Jaroslav
    • No nevím já zkoušel sledovat jak na stránkách ustreamu tak na games a trhalo se to stejně (Mozilla) a hlavně pořád je to jeden stream a nemůže to blokovat chat, ten stream na games byl jen vloženej na stránky, ale tim se nic nemění.
    • Ringwraith
      Já se díval přes Ustream a měl jsem všechno 100% ok.

Tak nevím no. Napadá mě, že já mám v prohlížeči asi milion blokačních doplňků všeho možnýho... tak možná na stránce Ustreamu byl nějakej vadnej script/něco a já ho měl bloklej... anebo to prostě byla náhoda, že mi to jelo a většině lidí ne.
      • Core
        Jop, je to možné... Já používám IE 9 (64-bit verzi) a naprosto v pořádku. Čili je to individuální problém...
        • a proč to děláš, smím-li se ptát :)
          • Core
            Dělám co? Také patříš mezi (apriori) zaryté odpůrce exploreru? Pokud jde o to, tak s tímhle prohlížečem jsem neměl nikdy problém. Jde mi v něm naprosto vše, co očekávám od browseru a devítková verze je naprosto fajn...
            • jen, že už moc lidí co používá Explorer neznám, asi proto, že předchozí verze byly vždycky co do bezpečnosti a rychlosti katastrofální.
            • Ringwraith
              Existuje vždy Firefox, pak Firefox Beta, pak Aurora (alfa verze) a pak Nightly (pre-alfa verze).
            • Core
              Nightly? Aurora? Znám jen Auroru, která se stala symbolem bolševické revoluce v Rusku *1* Vlastně když o tom tak přemýšlím, tak používám IE celý život. Firefox mi nikdy nevyhovoval, ani nevím proč, stejně tak Chrome či Opera. Mně se prostě nelíbí uživ. prostředí. Holt síla zvyku.
            • Ringwraith
              No to je chyba! Já používám Auroru, a kdyby bylo Nightly v češtině, tak používám i to.
              Chrome se vyhýbám. Chromium bych asi snesl, ale už mám prostě vytvořenou svou sadu doplňků, scriptů a stylů v Aurorě.

Jinak ale musím uznat, že IE9 není špatné - tedy hlavně oproti otřesnému IE8.
            • Core
              No tak jasně... Já nejsem tip člověka, který se pachtí po každé pre-alpha utilitě nové verze čehokoliv. Jsem průměrný uživatel internetu s tím, že si bastlím několik webovek a jsem naprosto spokojen. Neočekávej žádnej hate či bitvu prohlížečů. Mně jen drobet lezou krkem lidi, co apriori nadávají na vše, co nese označení IE/Microsoft... Devítka je dle mě naprosto fajn a příjemná. Nic víc, nic míň.
            • Jůů, začínající bitka prohlížečů! *1*

Od zjištění jak rychlý je Chrome a jak neschopný je IE ve spojení s CSS3, JS a WebGL...no, držím se od něj dál. Ale samozřejmě pokud někomu vyhovuje, žádný problém, jen ať zas někdo netvrdí že je něco, co není. Ale to platí skoro o všech prohlížečích :D
  • Trol.diskuzni
    Nějak vám tam ti hosti poslední dobou nechodí... *6*
    • Preed
      Este furt si na tomto webe? booring *6* a hostia su v pohode :)
      • Trol.diskuzni
        Ano jsem. *3* Hosté boring... *6*
        • Preed
          No ale teraz vazne,ludia by mali byt radi,ze vobec nejaki hostia su,vobec si neviem predstavit tych ludi zhanat,furt novych a novych,proste komunita games si zvykla a uz sa nezavdacis vobec :)
          • Cosi
            Každý kdo tu reagoval nebo bude reagovat na toho idiota trola by si měl dát facku.
            • Trol.diskuzni
              Za celou dobu? To bych se na tu fackovačku v redakci Games.cz tuze rád podíval!
          • Trol.diskuzni
            Ať pozvou Vávru, nebo ten podcast radši rovnou odpískaj... Nemá to šťávu posledních šedesát sedmdesát dílů.
            • Očividně zajímáš. Minimálně mě v tuto chvíli. Odpověz prosím na otázku.
            • Trol.diskuzni
              Proč by nemělo? Protože jsem byl již několikrát zpraven, že zde vůbec nikoho nezajímám... *3*
            • Proč by nemělo? Neustále tu tapetuješ diskuzi svými připomínkami, stížnostmi a bůhvíčím, ale na jednoduchou otázku odpovědět nehodláš.
            • Trol.diskuzni
              Proč tě to zajímá?
            • Tak proč to teda pořád poslouhcáš? Proč už jsi šedesátkrát narazil hlavou do stejné stěny?
    • Malleth
      Jasně..a co poslední čtyři podcasty?
      • Trol.diskuzni
        Myslíš burana Drdu a těch pár vesměs no name akvizic?
        • ach jo trole...musíš to sem psát pořád a pořád dokola? Nám to stačí slyšet jednou a ne každý týden.
          • Trol.diskuzni
            To Cahir:

Když už jsi se tady tak nachomýtnul, nedá mi nezmínit, že se jen velmi těžko dopočítávám četnosti, se kterou jsi zde v posledním roce hájil bezúhonost série Mass Effect! *14*

Nebál bych se říci, že se blížíš vervě, se kterou já na zdejším webu obdivoval Skyrim. *3*
            • Trol.diskuzni
              To Cahir:

To, že mé příspěvky považuješ za vnucování se tobě nebo komukoliv jinému na tomto webu, je jen tvá mylná představa... *3*
            • Cahir
              Myslíš DISKUZE o Mass Effectu?? Formu, při níž spolu několik lidí debatuje, argumentuje a někam se posouvají?? A ano, k tomu samozřejmě patří přirozeně i obrana. To, co předvádíš ty, je "rozbitej gramofon". A jsi to také ty, kdo neustále přebírá iniciativu. Sám od sebe přihopkáš a začneš tapetovat. A jde zpravidla o trapné kecy, které se stále opakují. Já vždy na někoho REAGUJI, ty se vnucuješ...
          • Trol.diskuzni
            To Miroo - Že je facebook pro kretény, jsem sice nepravil, avšak souhlasím! *1*
          • Trol.diskuzni
            Co "vám" stačí, mne skutečně netrápí...
            • Počítat to neholdám, ale na na témata:
              -Drda je buran
              -Vávra na hrad!
              -Skyrim je s*it
              -fejsíček je pro kretény
              Jsi vyjadřoval svůj neustále se opakující názor vícekrát než je na tak poměrně malém rybníčku zdrávo.
            • Cahir
              "Nevšiml jsem si, že bych některou ze svých myšlenek na zdejším webu publikoval 150krát..." *1* *1*
            • 13_11
              Miroo: Proč? Pro to, že nemá život.
            • Trol.diskuzni
              Nevšiml jsem si, že bych některou ze svých myšlenek na zdejším webu publikoval 150krát...
            • Určitě máš mozek a tak se tě jako kultivovaného člověka ptám: Proč? Proč máš tohle zapotřebí? Týden, co týden sem psát imrvére to samý? Pochopím, že to napíšeš jednou, ale proč musíš všechno všude psát 150x ?
  • Mortuus

Special

A co takhle speciál o Metal Gear Solid? Třeba takovej Dave de Sade by o tom určo dokázal mluvit hodiny.
    • Keyz
      Předtím jsem se ptal jestli bude Arma nebyla. Ptal jsem se znova poté co ve FC řekli aby lidi psali, tak uvidíme. Dave de Sade stejně nemá čas, a vyznat se v té nelogické šílenosti jako je Metal Gear Solid je skoro nemožné. Navíc jak to vysvětlit, někomu kdo o tom noc neví...

Prostě bude Arma, dorazí tam nějaký fundovaný odborník co byl v Afghánistánu. Donese tam kulomet a pak to bude památný díl.
  • Vole, vole vole, Drda je fakt trapnej, ty vole. To se fakt nedá poslouchat.
    • zdeeneek
      Vole, nikdo te, vole, nenuti to vole poslouchat, ne vole? Pust si misto toho treba Otazky Vaclava Moravce a muzes poslouchat ty voly, kteri mluvi jak kniha, ale v 5 minutovym monolgu ani nedokazou ( spise nechcou ) odpovedet na otazku, kterou jim nekdo dal. Nekteri z vas delate jak kdyby vas vychovavali v klastere a nemuzete se srovnat s tim, ze nekdo rekne ve vete parkrat vole.
      • Core
        Otázky Václava Moravce + celá CT24, je to jediné, co se z těch sra*** dá v TV sledovat, vole. Apropo, nevidím nic religiózního na tom, že se někomu nelíbí nadužívání volů. Chápu to u 15 letých pubescentů, kteří se volováním cítí kůůůl, ale ne u třicátníka. To je drobet trapné. Podobným výkřikům bych se nedivil v podcastu Indiana, ale na Games.cz to tahá za uši. Člověk nemusí projít celibátem a klášterní stravou na to, aby usoudil, že 5 volů v 1 větě je prostě moc.
        • Hairy_Ass
          Řešit na x stránkách Drdův slovník, místo aby se to napsalo jednou a pak se bavilo o tom, o čem byla v podcastu řeč, to mi taky přijde prostě moc. *3*
          • Core
            Na 2 stranu, co chceš k diskuzi Diablo III dodávat? Poslouchal jsem podcast, Diablo I, II i III hrál a to je zrovna tedy téma (a hra), která se dá shrnout do 2 - 3 vět. Tečka. Jakékoliv pozastavování se nad příběhem, lootem nebo snad herním principem mi připadá skoro jako zbytečné filozofování. Obecně mám pocit, že z her se dělá "problematika" a lidi o tom, že jakési studio vydá jakousi hru diskutovat, hádat se, probírat to z 1000 úhlů apod. Vždyť to je proboha pouze hra. Nic víc. Někdy mám pocit, že herní novináři a hráči staví hry na úroveň politiky, lidských práv, přežití lidí v Africe apod. Poslední dobou, co sleduji 2 podcasty týdně si fakt říkám, jestli to není už všechno trochu moc.

Nicméně, co chceš dodávat k Diablu? Co chceš dodávat k diskuzi o Diablu? Nutnost být připojen - klikáš na monstra - zabíjíš - příběh Béčko - stylizovaná grafika - obtížnost normal jednoduchá (na vyšší přituhne) - možnost nakupovat na aukci. Toť vše. Hotovo. To už je zajímavější se bavit o slovníku herních novinářů než zrovna o Diablu.
            • Hairy_Ass
              A o čem bys chtěl aby se v podcastu bavili? O politice, o globálním oteplování? Když k tématu podcastu není co víc dodat, tak nic nedodávám, stejně tak téma Drdova slovníku naučného už se zcela jistě vyčerpalo. *4*
          • O čem byla v podcastu řeč? No o D3 :) Ale jakým způsobem. Drda celou debatu přizabil svými výrazy. Potom se není co divit, když se většina chytá té jeho "vznešené" formy a na obsah zapomíná.
      • Takové kecy mám nejraději :) Když se mi něco nelíbí, tak mám držet hubu a přepnout. Leda tak ho*no chlapče. Fight Club mám rád, poslouchám pravidelně každý týden a nehodlám ho vynechat kvůli někomu, kdo voluje za každým slovem. Přetrpím to, ale věř tomu, že se mi to nelíbí. A proto jsem napsal to co jsem napsal.
        • zdeeneek
          Delas z komara velblouda. Par lidi se citi pohorseno na nejvyssi moznou miru, drtive vetsine je to uplne ... vis kde.
  • janchor
    Střiženo bude dnes odhadem mezi devátou a desátou večerní.
    • Black_Hand
      ja propasnu rybku nazivo....goddamit!
      • má pěkný bříško kluk jeden :) Že by mu ty myšičky tolik vynášely?
        • Amylee.Anderson
          Náhodou, byl druhá nejhezčí osoba v místnosti...:D
  • By jste neměli Danovi tolik skákat do řeči,jeho názory jsou zdaleka nejzajímavější,Vávry není nikdy dost,jinak podcast zase velmi fajn...
    • Black_Hand
      naopak, chce ho to trochu krotit, jinak ostatni nejsou slyset.
      • smejki
        naopak *2*
        • Nahodou je to pravda. Mam Dana Vavru rad (sorry, vite jak to myslim :), ale v tomhle dilu uz bylo vylozene videt, jak treba Karel Matejka chce vstoupit do debaty a Dan si porad jede to svoje a Karel musi cekat, dokud se Dan nevyhovori, pritom rikal v podstate to samy, co uz zminoval kdysi.

Ale jinak vyborny samozrejme. Tohle byl jeden z nejlepsich dilu, co sem slysel, neli vubec nejlepsi...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit