Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • PanS

Zjevně máme na věc odlišný názor. Já otevřeně přiznávám, že právě živá diskuze (ať už věcná/slušná nebo ne) byla důvodem, proč jsem sem chodil. U tebe ne, takže to vnímáš jinak. (I když pak je otázkou, proč píšeš každý den tolik příspěvků, když ti to tu nepřijde mrtvé?)

Jestli je tohle jediná alternativa k bývalému stavu diskuzí, pak si myslím, že to mělo zůstat, jak to bylo.

• 0011
    Poslední dobou před zavedením povinných registrací sem chodil akorát jeden ubožáček pod 150 nickama. Pár nových lidí náhodou přibylo a pár registrovaných se vrátilo, když zjistili že trolové jsou deratizovaný
  • Johnny

Ty mi pořád nerozumíš :D

Já samozřejmě také poznám rozdíl mezi 720p, 1080p, Webripu a podobně....

rozdil mezi 1080p a 4K je faktastický a obraz je bomba když má člověk kvalitní zdroj.

šlo mi Jen a pouze o to že na 55" FHD ze tří metru není poznat rozdil mezi 720p a 1080p Natož pak u 4K (a jak již sem ze zkušenosti psal většina lidí má 42" až 55" TV a koukaj ze 3-5ti metrů Takže tak je uplně jedno jestli má člověk 720p nebo 4K

Jinak já ideální pozorovací vzdálenost dělám po svém.... Ideální je taková kde člověk pozná, to na co kouká! To znamená pokud chci 4K tak musim sedět tak blízko abych poznal rozdíl mezi 2K a 4K Ale ne natolik blízko abych viděl jednotlivé pixely :D

• Jack1947

Záleží na bitrate většinou 720p mají nižší než 1080, já poznám i rozdíl mezi 1080p Bluray a 1080 Webrip atp... ( celé to je o velikosti bitratu)

https://www.crutchfield.com/S-t13OGA6KQay/learn/learningcenter/home/TV_placement.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HDTV_viewing_distance

Vzdálenost je jinak dost diskatubilní , záleží na preferencích a hodně faktorech. Jinak 1080p a 4K je nebe a dudy ( měl jsem pár filmů které měli nižší bitrate a bylo hned poznat že ten obraz je neskutečně oproti FHD hladší a skoro bezzubů ano některé BLuray FHD to mají ale mají bitrate třeba 50Mb/s)

• Johnny

jak už sem psal, já TV vysílání nemám, TV používám jako monitor, a pouštím si jen filmy a seriály co chci, a většinou 1080p či 720p, Protože mam 55" FHD a ze tří metrů nepoznám ani rozdíl mezi 1080p a 720p...
    Jinak ano, většina lidí co má 4K to má jen proto aby měli 4K TV. to že to nikdy nevyužijí, nebo když už využijí, tak v tom nepoznají rozdíl, je už věc druhá :D hlavně že to mají :)

• Jack1947

Jak myslíš dopčítaný asi ne, jen formát je stejnej Mkv s tím že to ma ne H264/X264 ale většinou H-EVC H265/X265 jsem se špatně vyjádřil bral jsem to podle toho že se už nemusí časovat titulky. Ne fakt to je dost podobné. Jen asi o +- 20-25Mb/s větší bitrate 😉

Jinak 4K a FHD je v poho jen nevyužiješ naplno potenciál - netuším kolik stojí bluray 4K nebo si pořídit nějakou tu media stanici hmm...

Ano a protože tv jede většinou 576p znamenalo by to aby se sedělo ještě dál aby to nebylo moc rozpité😀

To jsem viděl dokonce takové lahůdky jako mít ještě pod tv krb ... na internetu tak ti věřím.

• Johnny

když to má stejný zdroj jako FHD tak na 2160p to bude jen dopočítávaný.... to už si radši nechám to FHD :D

Jinak 75" 4K TV má ideální pozorovací vzdálenost okolo metru a půl. Vetsina lidí doma má od 42" do 55" takže by od TV museli sedět metr daleko xD :D
    To prakticky nikdo nesedí. říkám ze zkušenosti technika, už sem, viděl přes 1000 českých domácností

• Jack1947

Řiká se tomu vývoj a ano bude zbytečné dokud se naplno neprojeví potenciál nicméně je daleko větší a přínosnější než u mrtvého "3D" takže viz třeba ty filmy.

2160p už má docela dost zastoupení. Je to stejný zdroj jako klasické FHD jen o něco větší rozlišení a tím pádem více detailu. Nicméně je pravda že předhánění se technologiemi to bude nedostupné. Já bych šel max do asi těch dvou metrů víc asi ani nemá smysl( pokud nemáš místnost přes 10 metrů třeba :D) OLED bych nechtěl spíše microled nebo jak se to jmenuje. LED ještě chvíly zůstane vem si jak dlouho tu bylo FHD nicméně 4K už bude co se týče tv standart.

• Johnny

Já si právě myslim že 4K na hoooodně dlouho zustane... a ještě dlouho bude zbytečné. 
    co se obsahu tyče tak já bych neměl problém, Televizní vysílání nemám, v roce 2018 mi to přijde už jako přežitek, ale TV mam od gauce 3 metry takže bych tady využil tak 130"...
    Nakonec ale koupim asi 65" protože cena...

• Jack1947

Promín ale tyhlety vize a statistiky z něčí hlavy jsou irelevantní, chápeš že za ten zlomek "slušných" anonymů to nestálo a ne nepotkávám zde nové lidi - teda až na pár případů ale pro mě jsou to jen zbytní anonymové ostatně jsem rád že ubylo anonymů a napadání. Není moc legrace když nějaký anonym třeba uráží a pak mění nicky/ip adresy to ted už naštěstí nejde - a kvůli hádání jsem mnohdy dostal ban já a on zase utekl anonymně někam do prčic.

Kolik si zde naprskal rozumů/trolingu ty ještě v dobách anobnymu ? neodpovídej nikoho to asi ani zajímat nebude. Navíc se můžu kdo sakra si ty , vůbec jsem tě tady skoro neviděl a ano na jména mám bohudík velice dobrou pamět.

Nesouhlasím s tím že by dobrý web měl lákat co nejvíce odpadu do diskuzí to není dobrá vizitka, ale jsem zase rád že to nemá na starosti někdo jako ty toby dopadlo, bany nemá smysl řešit prostě si tady postavily hlavu. Nojo feedback ale ten je tady respkt jeho braní nazřetel dost pochybné.

Jenom se vžij do role modů/adminů třeba tebe by to jako nápln práce bavila až do k uzoufání k smrti mazat stohy nesmyslů stále dokola ale oni mají i jinou práci tak asi jim to tak popukání nepříjde.

• Jack1947

Vždyt nikdy ani předtím nebyl skutečná návětěvnost vůči diskuzím víc jak 6% lidi stejnak nedonutíš psátr když nechtěj. Už tehdy se brečelo že trollové tu odrazují i poslední zlomek "normálních "diskutujících lol.

• PanS

Dobrý web by podle mého názoru měl stále lákat nové návštěvníky (tedy aspoň dokud nepřiláká všechny členy cílové skupiny, což se samozřejmě v praxi nemůže stát). Rozhlédni se kolem sebe. Kolik nových diskutujících jsi tu potkal za poslední měsíc? Dva měsíce? Dokázal bys jmenovat jednoho? Nemusíš odpovídat, jsou to řečnické otázky. Chápu, že pro moderátory muselo znít jako dobrý nápad zbavit se plošně většiny trollů (i když příspěvky se mazaly dost nahodile a zřejmě to pokračuje doteď), ale v tomhle případě to evidentně nadělalo spíš škodu. Poslední věta v tvém příspěvku by možná dávala smysl do května, teď je zjevné, že není pravdivá.

• PanS

Hele koukni, já nevím, co tenhle web měl a co neměl být, ale většina lidí se sem evidentně přišla zabavit, jinak by psali komentáře v odlišném stylu. A když takhle osekáš počet přispěvatelů, tak snížíš i počet věcných diskutujících, o čem píšeš. Ať se na to podívám jakkoliv, ten pocit z toho je tu takový prázdný, přijde mi, že sem přispívá vesměs jen omezený počet pravidelných návštěvníků a jinak nikdo, nevídám tu nově příchozí. A to je podle mě velká škoda u serveru jako je tenhle, kde je aktivita hráčů (jakákoliv) stejně důležitá nebo důležitější než aktivita redakce.

• Jack1947

Protože to nebyli žádní důležití přispěvatelé kdo chtěl regnul se už před zavedením povinných prostě blbost. Uznávám že pár anonymů v té trošce bylo ale když je odradila registrace tak jejich smůla. Anonymové žádnému webu nikdy nepobomli k lepší životnosti.

• PanS

Budiž, ale sám vidíš, že v té vybrané skupině her má většina počet příspěvků minimálně se hodně blížící stovce. Někde to číslo bylo daleko vyšší (třeba recenzi na Star Wars Battlefront, to koukám, že tam je 342), Rise of the Tomb Raider měl 111. Uznávám, že se to nedá zobecnit jednoduchým procentem, ale pokles je to rozhodně znatelný, i bez konkrétních čísel.

• Lukass

Spis se roztecu

• Jack1947

U druhého dílu se bud roztečeš a nebo tě to toliik přesytilo že už te to bavit ani nebude 😉😂

• Lukass

Pridam sem koment o Divinity Original Sin,  koupil sem na Gogu a dekuju vsem kdo podporili vznik tohodle klenotu,  mam ve hre 10 hodin a nadseni je neskutecny.   To je parba u ktere autori premysleli,  vi co hrace bavi a umi udelat paradni svet,  questy (sou lepsi jak v Zaklinaci)  fyziku,  rpg system.  Klobou dolu,  to je tak cista hra. 

Kdyz to clocek srovna s Assasinama,  a podobnema recyklatama nechape. 

Klenot. 

• Jack1947

Ještě 41 příspěvlů a máš to v kapse, to dáš 🙂

• Jack1947

Inteligentní ne ale třeba věcnou, tohle opravdu neměl bejt nikdy nějaký trollý ráj takže za mě jen povinná registrace dobře co ale dobře není ten nový rozbitý formát webu, ale je pravda že za těch pár měsíců už jsem si i zvykl no.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit