-
Komentáře některých (bývalých?) zaměstnanců.
-
To bude nějaká kachna 😯
-
Gamasutra hlásí zavření Telltale Games. Zatím oficiálně nepotvrzeno.
gamasutra.com/view/news/327085/Report_The_Walking_Dead_developer_Telltale_Games_closing_down.php
-
( Nebyl tam skrytý hejt na sapkowského díla a hlavně zaklínače?)
-
EPOS nemohl být béčko protože to slovo tehdy ani neznali 😉
-
já mám pocit, že obdiv má spíše herní Zaklínač než knižní, ač důvody jsou mně utajené.
-
"Nebeckovy fantasy neexistuje" to definoval kdo? Drasta? Takový LOTR klidně můžeme nazvat krásnou literaturu, vždyť to má dokonce prvky eposu.
-
Sranda tady roky číst jak ta a ta hra vypadá jak z roku 2005 nebo 10 let stará a pak když je možnost s tím hnout tak to najednou nikdo nechce a brečí jak je to drahý, no hlavně že ten jejich kancl PC je o chloupek výkonnější než 5 let stará konzole 😂
-
Red Dead Redemption II vám umožní hrát v pohledu první osoby.
Nic víc od hry nepotřebuji.
-
můj příspěvek byl čistě o vyjádření mého názoru na knihy, žádnou hlubší myšlenku vyjadřovat nemá ... Ta rešerše by mne velice zajímala. A pokud přistoupím na to, že je pravdivá , tak je to , jak ostatně sám píšeš 36 základních staveb , ano, tohle mohu přijmout, protože základ je opravdu u většiny děl dost podobný, jde ale o to, jak autor dílo rozvine dál, jaké mu vtiskne myšlenky, přidanou hodnotu... toto jsou vlastnosti, které Sapkowského díla nemají , jeho díla jsou právě ta tuctová kostra obalená průměrem . I v dnešní době není problém narazit na originální dílo, díky autorům, kteří na tu kostru dokážou nabalit něco, co zatím nikoho jiného nenapadlo . Takový magický realismus je toho ukázkou
-
Samozrejme ze to je beckovy fantasy. Nebeckovy fantasy neexistuje.
A samozrejme jak zminuje Lukyz originalni pribeh uz v podstate neexistuje a zalezi uz hlavne na tom v jak stravitelne forme se ctenari predlozi a v tom Sapkowski proste odvadi opravdu slusnou praci at uz je to arogantni starej alkoholik nebo ne.
-
Hromada písmenek, ale v podstatě to taky nemá hlubší myšlenku, než že se ti nelíbí díla od Sapkowského. Pokud jde o klišé, tak (střílím z hlavy, nejsem si 100% jistý údaji) začátkem 19. století udělali nějakou rešerši v oblasti literatury a všechny doposud vydaná díla dokázali natáhnout na 36 základních staveb příběhů, tolik k originalitě 😉 Já jsem si ságu přečetl několikrát a určitě ne naposledy.
-
Nesmyslnost obdivu Sapkowského díla
Nikdy jsem nepochopil ten obrovský obdiv kolem knih Sapkowskeho a netýká se to pouze Zaklínače, ač tam je to nepochopení největšího rázu.
Zaklínač je klasické béčkové fantasy bez jakékoli přidané hodnoty a především hluboké myšlenky, celá kniha je založená pouze na předělávání starých známých klišé do rádoby chytré, neokoukané podoby, ale v hloubi je to pořád to staré známé oklepané klišé, už 1000000x viděno někde jinde. Například samotná postava Geralta . Člověk, co vlastně není člověk v důsledku ztráty své duše a přece jenom ukazuje, že není jen ten bezcitný, nájemný tvor bez citů, vytvořený pouze k zabíjení nestvůr, ale že v něm stále přebývá kus lidství . Toto téma je staré snad jako lidstvo samo a nejvíce zpopularizováno s příchodem sci - fi aneb lidmi stvořený stroj s emocemi .Pokud jde o samotné zpracování, tak je také pouze průměrné a jsou díla, kde jde tato problematika mnohem hlouběji.
Elfové/trpaslíci, větší klišé ve fantasy literatuře už býti nemůže, ano, zde se opět Sapkowský snaží udělat z klišé něco víc, ale upřímně.... trpaslíci/elfové - staré rasy, tvořící v současnosti menšinu a bojující proti lidské většině....toto téma je zpracováno v mnoho dílech před Zaklínačem i po něm a často opět mnohem lépe .....
Politikaření, další část knihy, kterou se fanoušci často ohánějí, avšak politikaření v Zaklínači bych přirovnal k zastupitelstvu malé obce na okraji Šumavy , velice povrchní, nejde do hloubky, klouže po povrchu a především... je velmi úsměvné ve své naivnosti a hlouposti. Téma životu po životě, opět nic zajímavého, nového . Jediný klad Zaklínače vidím v zasazení a atmosféře, ale opět, je velmi mnoho děl, které atmosférou Zaklínače překračují. Pokud bych měl doporučit nějaké fantasy, které je podle mne chytré a vyvarovává se klišé, tak doporučuji serii Les Mytág, fantasy serie dodnes nepřekonaná, stejně jak v sci-fi žánru serie Duna . O povaze Sapkowského , jako člověka podle mého není potřeba jakéhokoli komentáře
-
Vydavatelství Dark Horse spolupracuje s CD Projekt Red na další komiksové sérii se Zaklínačem.
CD Projekt má práva i na jiný věci než na hry?
-
Na 4K killer to bohužel taky stále nevypadá, viz zdejší prvotní testy. 🤔
EDIT: sry, nevšiml jsem si, že tady rozebíráte 2080 Ti a testy jsou na "obyč" 2080
-
Na ty Nvidia efekty jim zvysoka kakam, vymysli blbosti co 90% normalnich hracu nikdy nezkusi a ani je to nezajima. Ty jejich blbosti akorat zerou vykon.
Nicmene ta karta je kruta ve 4K, je to prvni karta pro 4K rozliseni a 60fps, bohuzel cena je fakt silena, za 23 000 by jim zato lidi utrhali ruce.
-
Spousta lidí na různých herních fórech od escapist po steam s tebou nesouhlasí, když se řeší nejhorší minihry všech dob, AP tam ve většině případů nechybí. Mám výhrady i k hackingu v Deus Ex HR, ale oproti AP je to nirvána
-
najhorsia sranda je, ze aj bez RT to vyzera dobre, a ma menej grafickych glitchov :)
-
Za 15 000 korun to rozhodně nestojí, i když to vypadá pěkně.
-
To bylo lehké. Nehledal jsi totiž konkrétní kombinaci, ale prostě jen řádek jakýchkoliv čísel a písmen, co se neměnil. A ten vždy odpovídal jednomu ze vzorových kódů.