Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jakubc
    Hlavně je to úplně jedno, protože to vynikne jen při přímém porovnání statických screenshotů. Při hře se tvůj mozek přizpůsobí základní barevné paletě. Při hře si nikdy neřeknu "hej, to je oranžový, fuj", ale tady u screenshotů mi to přijde jako nekoukatelný. Tyhle sweetfx presety jsou sice hodně oblíbené, ale vliv na zážitek se blíží nule - hezky se to však propaguje. :-)
    (pokud preset přidává/odebírá nějaký efekt, tak to je pak samozřejmě jiná věc, bavím se jen o barevnosti). Navíc záleží na displeji - na omalovánkovém IPSku je ta oranžová na screenshotech opravdu síla.
  • Morraw
    Aaa arogantní femto přišel, aby nám všem řekl co je normální a co kýč.
    Podle počtu stažení ? Ty stovky myslíš ? Strašná spousta.
  • Myslím, že to až tak úplná pravda není, aspoň co se týče okolní krajiny. Když máš uzavřený koridor vývojáři si můžou udělat statickou krajinu a naaranžovat dle potřeby. U otevřené hry nemůže být pozadí statické, ale musí se vytvářet z reálně vymodelovaného terénu a postupně se dopočítávájí detaily.

Možná to vysvětluji moc krkolomně, ale nejsem úplně odborník na slovo vzatý.
  • Femto

Tak je to logické. Proč je asi malá scéna v Crysis 3 náročnější, než scéna v GTA 5 kdy se rozhlížíš po celém městě?
    Grafickou náročnost hry tvoří kvalita textur, počet polygonů, náročnost různých efektů atd atd a ne velikost něčeho, co vůbec nevidíš ve chvíli kdy hraješ.
    Doufám, že si tu fakt někdo nemyslí, že jeho cpua gpu počítá třeba v Zaklínači 3 nějakou lokaci ve které není *1*
  • No já nevím, mě to přijde že kolem toho chodil jako kolem horké kaše a snažil se to nějak hezky zakecat.
    Místo aby se chytnuli za nos tak se jen vykrucují.
    A ti "hnidopichové" nejsou jenom tady BTW.
    Podle mě to prostě nezvládli, nemají kapacity na to tu hru vyladit tak, aby měla odpovídající hw nároky a zároveň aby vypadala podobně jako v tom roce 2013.
    Věřím, že větší a zkušenější studio by tu úroveň z před dvou let dokázala udržet tak,aby to rozumně běhalo na dnešních Hi-end počítačích. Jestli by se piplali zvlášť s pc verzí je však otázka druhá.
  • Femto
    to je naprostá pravda, co píšeš.
  • Femto
    dle hojnosti presetů a počty stažení se domnívám, že default za kýč považuje spousta lidí, pokud na mě chceš dále nesmyslně reagovat, tak reaguj. Už odpovídat nebudu.
  • Otevřený svět

Zase tu někdo nakousl náročnost ve vztahu k otevřenému světu (vs "koridorový" Zaklínač 2).

Já myslím, že je jedno jak ten svět je moc otevřený (respektive jak je mapa velká), protože grafická karta načítá / vykresluje to, co AKTUÁLNĚ vidíte ne? Já myslím, že z pohledu grafické náročnosti to vyjde uplně nastejno, když vezmu ulici z nějakého koridoru a z "otevřené" hry, protože v reálném čase vidím pořád jen tu jednu lokaci která je v ten moment počítána. Velikost mapy nemá s náročností nic společného podle mě, to je přece blbost.

Ten názor "otevřená hra je náročnější" je podle mě naprosto nesmyslný.
  • WhySoSad
    Zkoušel, nad 30 to prakticky neleze... Spíš padá lehce pod. Mám pocit že postproces v mým případě FPS prakticky neovlivňuje, antial. nemá dopad vůbec žádnej
  • Kýč je rovněž subjektivní a pro každého "kýč" nemusí být kýč.
  • Femto
    samozřejmě. Někdo kdo se vyžívá v kýči, tak nechá barvy v default.
  • Femto
    jo ten jsem měl předtím, ten co jsem postoval se mně zdá lepší.
  • Já používám zase https://sfx.thelazy.net/games/preset/3696/ *3*
  • Řečnická otázka... nastavení barev je hodně subjektivní a pro každého "normální" nemusí být normální.
  • Lukyz
    1.000 Times Better vypadá fakt better *1* - vyzkouším, díky!
  • WhySoSad
    To není o tom že nejsou schopní, to byl prostě účel, někomu se můžou zdát ty teplejší barvy ladění do oranžova lepší, stejně tak jako tobě se zdají lepší ty realističtější barvy. Jestli je lepší první nebo druhá varianta už si musí rozhodnout každej sám a můžeme být rádi že na PC tu možnost vůbec máme.
  • Veskoslav
    Jo v tom videu to je ještě bez sweetFX, ale jinak ho mám a vypadá to krapet lépe s ním.
  • Femto
    že by to co jsem postoval??? *7*
  • Nic, nestavím se do role soudce...
  • Femto
    zkoušel sis pohrát s nastavením? Mezi medium a ultra není zas takový rozdíl. Nech textury na maximu, sniž stíny na ultra low, stahní si ten SweetFX, co jsem postoval nahoře. Vypní AA ve hře, vypní sharpering ve hře, samozřejmě blur off. Listoví sniž na high popřípadě medium, krajinu klidně na ultra. Zbytek medium nebo high to už je celkem jedno. Zastítění SSAO. Takhle bys to měl v pohodě rozjet a rozdíl skoro nepoznáš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit