Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tilwaen
    Nad českým překladem u KC:D už jsem taky přemýšlela. Podle mě je sám o sobě dobrý, byť není doslovný - ta čeština v něm (většinou) nepůsobí uměle. Není ale dobrý na titulky (tj. tak, jak ho používají teď), protože se to opravdu nedá číst, když zároveň slyšíš NPC říkat něco jiného, než co je dole napsáno.

Nevím, jestli to úplně dává smysl, tak jak jsem to napsala. Pointa toho je, že kdyby k tomu byl i český dabing, tak ten překlad sám o sobě bude dobrý a nebude tahat za uši.
  • ringmancz
    podívej se na video s Vávrou z Indiana, říká tam, proč to tak je. A do češtiny se to nepřekádalo, psali to rovnou česky.
  • ringmancz
    napiš na youtube: petr poláček thug life

https://www.youtube.com/watch?v=gRHnnmIINiE
  • jamar28
    Tak nezapisoval jsem si to, ale v některých případech postava říká něco úplně jiného, než se píše v titulcích. Některé pasáže překladatel dokonce prachobyčejně vynechal. Ne že by nezachoval informační hodnotu, ale je fakt iritující, když vidíš, jak někdo něco říká půl minuty a překladatel ti to stáhne na dvě věty. Je to extrémně volný překlad, s něčím takovým jsem se snad ještě nesetkal.
  • Morraw
    Ne. Můžeš dát nějaký špatný příklad ? Nebo minimálně napsat co je špatně ?
  • jamar28
    A viděl jsi úroveň toho českého překladu v Kingdom Come?
  • Morraw
    Já bych český dabing chtěl kvůli atmosféře. Myslím si, že tady máme velmi skvělé dabéry. Normálně se českým titulkám nebo nedejbože dabingu vyhýbám, ale u české hry bych si ho dokázal vychutnat. Anglický dabing hlavních postav je skvělý, ale češtinu bych si užil více.

Byl bych ale radši, aby se k dabinngu jasně vyjádřili a ne pořád jen "asi, možná, uvidíme". Jsem ochoten počkat i několik měsíců, ptže s dabingem by můj zážitek vzrostl. Ale když nebude, tak nevadí, ale ať to jasně řeknou. Proč kolem toho pořád chodit jak kolem horké kaše.
  • jamar28
    A ještě jedna věc ke Kingdom Come. Vy opravdu chcete český dabing, když nedokázali pořádně udělat ani české titulky? Jak by pak ten dabing dopadl?
  • jamar28
    Jak postupu v Kingdom Come dál, musím říct, že mě docela mrzí ten úpadek kvality. Ve vlákně jistě bude spousta SPOILERŮ. Máte to někdo taky tak? Nejde jen o to, že se množí bugy, včetně těch, které narušují hlavní příběh. Předevčírem jsem kupříkladu dorazil do kláštera, kde jsem měl najít lapku. Jenže se mi nespustil ten skript, kdy mě otráví a já tam jako imbecil běhal celý týden herního času a vůbec nevěděl, co mám dělat. Ten skript se mi nejspíš nezapnul proto, že prakticky hned po přijetí za novice mě bezdůvodně zavřeli na samotku, že jsem prý něco ukradl (ačkoliv neukradl).

Horší ale je, že pozoruju i určitý úpadek kvality hry jako takové - když to srovnám se začátkem, tak některé dialogy se mi zdají trochu odfláknuté a je vidět, že už tam není tolik péče. Třeba dorazím na Vraník a mluvím s náhodnými lapky. Všichni mi povídají o nějakém ohromném útoku, který se chystá hned zítra ráno. Takže bych čekal, že tahle informace bude úplně první, kterou Jindřich po útěku vyklopí Rackovi a Hanušovi, jenže ta možnost v dialogu ani není! Nic,Jindra jen řekne, kde mají základnu a jde spát. Že se armáda lapků do pár hodin chystá napadnout nějaký důležitý bod v okolí? To vem čert, detail. *7* A ještě pak Divišovi řekne, ať si vezme téměř všechny bojeschopné muže a táhne dolů k Sázavě. *7*

Máte to někdo taky tak? Nejde o nějaký kvalitativní pád do propasti, to ne, ale prostě se nemůžu ubránit pocitu, že zatímco začátek piplali, ke konci už je to šité horkou jehlou. Ale pořád dobré, to zase jo.
  • WhySoSad
    To bych rád viděl :D máš link ?
  • braveman
    Díky za osvětu - opraveno.
  • ringmancz
    Myslíš Petrův thug life moment, o kterým se nesmí mluvit? Vávra se potom asi na nějakou dobu urazil, ale podle toho, co říkali v některým podcastu, si to vyříkali
  • Jack1947
    To já vím, prostě nechtěj bejt kaziči proto "jen" tří díly Crysis mě to smysl dává. Far cry by lo tehdy něco neskutečného stejně jako první Crysis které ale kvalit tolik už nedosáhlo.

Mohli skončit i hůře, třeba u mobilních her *3*

Ono taky to je vidět od Far cry 2 šla kvalita hratelnost dolu.
  • Veskoslav
    Víš vůbec, že Crytek vyvíjel jenom první díl Far Cry? *7*
  • Jack1947
    Myslím že stačí Far cry nemusí bejt tímhle postižené i Crysis, tam to utnuli v tom nejlepším.
  • Nevím, jestli je to tím, ale Poláčkovi v jednom Fight Clubu došla trpělivost a řekl Vávrovi na férovku, ať už drží hubu. Teďka jsem nedávno nějaké staré podcasty s Vávrou poslouchal a upřímně řečeno se Petrovi až tak moc nedivím, protože Vávra byl prostě typickej Vávra (překvapivě například ve videích z GDS mluví Vávra velmi rozumně).
  • Tvoje baba mela celkem namale.
  • Jack1947
    Nebo nějaký prequel ale myslím že Crysis4 už by dopadl hrozně, už trojka měla celkem namále. Spíš by jim pomohla nějaká singplayer hra.Jaká koli.
  • SalemCZ
    Nepomohlo by Cryteku než dělat Hunt nějaký nový Crysis?
  • Murlock
    Vyšel krátký film na motivy Papers Please.

https://www.youtube.com/watch?v=YFHHGETsxkE

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit