Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já si momentálně dávám od DayZ pauzu. Cestování je, ale to poslední co mě na něm sere. Nejvíc mě vadí to, že hra momentálně postrádá jakýkoliv survival aspekt. Jídlo a pití na každém kroku, léky které vyjma morfia nejsou potřeba. Žádný strach o to, že něčeho má člověk málo. O tom, že pro mě z nepochopitelného důvodu 80% hráčů hraje místo DayZ, "Call of Berezino" je ještě horší. Potkat někoho dále než je Krasnostav je zázrak.
  • WhySoSad
    Já s tím rozhodně problém nemám, rutina to je pro mě v pozitivním slova smyslu, proto mám tu hru tak rád *3*
  • Veskoslav
    Je to snadno dohledatelné, který jazyk je nejbohatší (to neznamená největší počet slov, ten má skutečně angličtina) na slovní zásobu a angličtina to rozhodně není, takže nevím, co sem pleteš nějaké skloňování;)
  • Speciálně v Červeném Trpaslíku se kus humoru ztrácí v překladu. Nebo ve Frasierovi. Oba dabingy hodně dobré, ale prostě něco je nepřeložitelné. Co se týká toho jaký jazyk má větší slovní zásobu, to je dost hloupý výrok, zvlášť bez jakýchkoliv podkladů. Samozřejmě někdo jako ty asi by řekl, že "pes, psi, psí, psovi, psa, psem, psech" je víc, než "dog, dogs", že?
  • Vrook
    V DayZ platí naprosto skvěle "jaký si to uděláš, takový to máš". Takže pro mne tohle třeba rutinou není. Když chcem akci, vždycky si nějakou najdem. A přesouvání se na mapě je samozřejmostí a občas mi přijde, že stížnosti na tohle téma zacházej až do takový absurdity, kdy někteří hráči implikují, že by chtěli ve hře fast travel.
  • Vrook
    Nepochopil jsi mě. Jednak s tebou nesouhlasím ohledně slovní zásoby, ale to je fuk, páč to stejně nebylo předmětem mýho příspěvku. Já mluvim o autorství. Pokud vnímáš dílo povrchně pouze jako prostředek sdělení nějaké informace či děje, tak ti to je fuk, ale pokud jsi schopnej vnímat literaturu detailněji a zaměříš se na estetiku slova a jazyka, tak čteš v podstatě jinou knihu v originále a jinou knihu v překladu.
    A subjektivní pocity z umění a jazyka stranou, to že se ti líbí víc čeština než angličtina s tim nemá co dělat. Připomínám znovu - řeč je o podstatě autorství.
  • Inquisitor
    No není tam moc živo :)
  • Jak napsal kolega nademnou. Konzole jako HW jsou levne, ale clovek do toho behem jejiho zivota na oplatku nacpe mnohem vice penez za hry, ktere jsou vyrazne drazsi.
    Samozrejme zalezi na tom, kolik her na tu konzoli behem jejiho cyklu poridis a jestli budes kupovat hry v dobe vydani, nebo jestli sahnes po bazaru a hry budes dale preprodavat apod.
    V konecnem dusledku te to muze prijit i draz, nez to PC.
    Clovek taky musi pocitat s tim, ze uz v pulce zivotniho cyklu budou hry na PC vypadat opravdu znatelne lepe (uz ted tam jsou rozdily), nez na konzolich.
    Cele je to o prioritach a kompromisech.
    *3*
  • ringmancz
    taky nesouhlasím. angličtina má o dost bohatější slovník
  • C-BEAM
    tak záleží ako tú konzolu používaš, ak si na ňu kúpiš hru za plnú cenu len zriedkavo tak pomer cena/kvalita je špičkový, ak ju však používaš ako jediné herné zariadenie a hry za plnú na ňu kupuješ často tak za dobu jej životnosti môžeš mať pomer cena/kvalita horší ako u PC.
  • WhySoSad

DayZ

Jsem jedinej pro koho je toto v DayZ rutinou ? *1*

http://youtu.be/9Hm-l1kWzkk
  • Veskoslav
    Nesouhlasím. I některé překlady nakonec lépe zní viz. ocenění dabingu Simsnů, Červeného trpaslíka či Římu od HBO. Navíc jsem četl Pottera i LOTRA v originále a čeština je bohatší na slovní zásobu než angličtina.
  • By som sa hadal ze zas az taky velky rozdiel to nie je. Teda ano, samozrejme v tom je rozdiel pokial na obe pozeras z takej istej vzdialenosti - to ale nerobis, ze nie.

vid http://s3.carltonbale.com/resolution_chart.html
  • Vrook
    Nechápu ty mínusy. Vždycky je lepší originál ať už je to jakýkoli jazyk. Překladem (ač sebebrilantnějším) se prostě ztrácí podstatná část toho, co dílu vdechnul autor/auteur - u knihy i u filmu (i u her). U díla překladem sice vnímáš například naraci, ale autorský styl psaní, slovní zásoba a často pointa některých slovních obratů se ztrácí a nahrazuje jí subjektivní (ač se překladatel může snažit transformovat jednotlivý prvky do překládaného jazyka velice důmyslně) vklad překladatele. Bohužel nikdo není schopen se naučit všechny světové jazyky, takže překlady budou nutností vždy.
    Ale zároveň souhlasím s Inquisitorem, že móda hanění vlastní rodné řeči je dost protivná. Hlavně je to prostě jenom naprosto bezdůvodná póza.
  • Obrazem: Grafické porovnání PS4 a PC verze hry Project Cars.

Tomu říkám nážez. Teď pominu, že to vypadá na obou platformách výborně, ale porovnám poměr cena/ kvalita. Na PS4 za 10K to vypadá jen nepatrně hůže než na PC, kde jen grafická karta, která to zvládne na detaily na screenech(spekuluje se o 770GTX -780Ti) stojí více než celá PS4. Tomu říkám síla optimalizace.
  • Taky je důležitý na jak drahým PC to takhle krásně pojede.. a zda nebude ve finále potřeba downgrade na PS4, aby to alespoň jelo 1080p/30fps
  • Inquisitor
    Možná to taky souvisí s tim jak to člověk hraje prvně. Když v češtině, tak ti to divný ani nepřijde, ale zase naopak to bije do očí.
  • C-BEAM
    niekto si tie rozdiely všimne okamžite, niekto vôbec, nepaušalizujte.
  • Tak jasně, angličtina je kůl, vždyť Miley Cyrus a Justin Beiber mluví anglicky! :P
  • Zrovna viditelnost a AA u takové hry dělá dost velký dojem. Taky bych nezapomínal, že není fhd jako fhd, je rozdíl mít fhd na 23" a nebo 42", to i bez AA udělá podstatný rozdíl v pixelech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit