Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Miserius
    To snad nemyslíš vážně ne? To maj psát třeba i Majkl Džeksn?
  • Miserius
    Co jsi to měl koupeno za verzi, že ji musis pokaždý kupovat znova? Zloději
  • Cože? Kdo tvrdí, že je ten pán firma? Kdyby ses podíval aspoň pod jediný odkaz (kterýkoliv z těch výše), tak by sis jistě všimnul, že někde na té stránce je napsáno jméno nějakého člověka, většinou zakladatele. Takže důvod je, že Japonci sami se tak přepisují. Jaký máš ty důvod z nich dělat šohaje, tašky a podobné vtipné záležitosti?
  • DICE má ve vývoji přes 15 her, které poběží na Frostbite enginu.

Ne DICE, ale vývojářská studia EA pracujicích na titulech za pomocí Frostbite enginu.
  • Keyz

Dungeon Dashers

http://dungeondashers.com/

Zajímavá hra.
  • Dobrá rada nad zlato, že. Ten jsem měl na starém pc, ale trhalo se to. Znova to kupovat nebudu.
  • Je to samozřejmě tak, jak píšeš. Sami Japonci tyhle přepisy do angličtiny používaj. A angličtina skutečně je, pokud ne nejrozšířenější, tak minimálně nejvlivnější jazyk.
    To ale lidem, jako tomu nahoře, nevysvětlíš. Buďto je za tim mindrák, že sám anglicky neumí, nebo že čeština je minijazyk jednoho mininároda. Nějakej mindrák za zim rozhodně bejt musí, páč jinak by tu neřešil takový sr*čky.
  • MrSanta
    Výborně. A navíc to má plnou podporu ovladače. Teď jsem zakopanej v Mojave, ale v prosinci bych už mohl mít čas na nějaké to rubání. Vezmu to i s Castlevanií a ovladač projde zdrcující zkouškou *1*
    Na GOG navíc teď dorazila hra Rune, takže to vypadá, že z toho rubání nevyjdu...
    Líbila by se mi "retro" recenze PC verze Enslaved, přece jen už to je nějaký ten pátek, co to vyšlo.
  • cii, mas pocit ze si v elitnej skupine, pravda :)
  • Chce to originál *1*
  • Ferdis2
    trochu pridaj - God of War, Bayonetta, Ninja Gaiden...
  • OT - kousne se v první misi

Ahoj,

po půl roce jsem si znovu nainstaloval Crysis 3 a na začátku v první deštivé misi se hra po chvíli při otvírání dveří kousne. Pamatuje si někdo, co je třeba udělat? Vím, že tenkrát jsem to taky řešil, ale už si nemůžu vzpomenout čím to bylo. Věděl by někdo?

Díky
  • risa2000
    A není to tím, že to tak píší sami Japonci, když chtějí svoje jméno uvádět na západě? A možná by byli raději, kdyby se to jejich jméno neobjevovalo v každém jazyku jinak, podle toho, jaké tam mají zrovna akcenty nebo zvuky?

Mně přijde, že si vybrali angličtinu, protože je nejrozšířenější. Možná se to dá přesněji (věrněji) zapsat v češtině, francouzštině nebo němčině, ale proč by to dělali.
  • alexandr.anikeev.9

Battlefield 4, Black flag, Batman

Ty jo co hrát dřív? *1*
  • MickeyMutant
    Výrobky japonských firem k nám přicházely ze Západu, kde už byly dávno etablované se zavedenými "západními" názvy. Proto je jim i v češtině ponechaná jejich anglická transkripce. Šindži Mikami není firma. Není žádný důvod, proč by měla cesta "japonština/angličtina/čeština" být vhodnější než cesta "japonština/čeština". Právě naopak.

Napiš mi, jaký máš důvod, abys psal japonská jména anglickou transkripcí. Zvyk? U bleskaře to chápu, ten to prostě zkopíruje z anglicky psaného textu, kde má občas problém i zachovat smysl původní zprávy, a navíc je mu to zjevně úplně buřt. Ale aspoň tu blbost tady neobhajuje.
  • Jasná koupě. Teď už nám na PC chybí jen ten Heavenly Sword :)
  • Nechtěl bys jít otravovat s ignorací (čehosi) třeba Hondu, Nissan, Panasonic, Mitsubishi, Sharp, Olympus, Fujifilm nebo jakoukoliv jinou Japonskou firmu působící v ČR?
  • prudislav

Enslaved Premium edice PC venku

http://store.steampowered.com/app/245280/ za 20 éček
  • KOTOR??? to by mi krom těch světel sedělo
  • MickeyMutant

Shinji Mikami (tvůrce Resident Evil): PS4 a Xbox One jsou téměř identické.

Šindži, bleskaři, Šindži. Stále ještě ve fázi ignorace?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit