-
"...jazyk by se měl přizpůsobovat lidem..."
Ale nesmí se přizpůsobovat těm největším blbcům jen kvůli jejich lenosti. -
Ale uvažuje: http://m.ihned.cz/c1-52473700-dialekty-mizi-cestina-se-unifikuje-rika-odbornik-na-cesky-jazyk-karel-oliva
-
"viz ten návrh na zařazení "aby jsme" do českýho pravopisu, protože..."
Zase si uvědom, že jazyky jako takové nejsou zdaleka naměnné - nejedná se o fyzikální zákony apod. Jazyk je tu od toho, aby umožnil co nejlépe (nejméně zkresleně) přenést myšlenku od člověka A k člověku B. . Jazyk zde není od toho, aby sloužil k buzerování lidí, určitě nemá lidi svazovat, naopak, jazyk by se měl přizpůsobovat lidem a jejím potřebám. Nemůžeš najednou jazyk z ničeho nic svázát do statické formy, kterou skupina byrokratů považuje za jedinou správnou. -
no asi se to řešilo jinde, ale žádný návrh na zařazení "aby jsme" do českého pravopisu neexistuje. pokud vím, uvažuje se pouze o "bysme".
-
to je přesně ono: pilovat dovednosti? to tu přece nikdo nechce. proč se prostě jen na veřejnosti před cizíma lidma neprojevovat jako člověk?
a věř si nebo ne, vážně si nelibuju v pruzení lidí, a už rozhodně to neberu jako vtip. jen se snažím lidem pomoct - většina si třeba jen řekne "a jo vlastně", někdo třeba "aha, ok"... motivovaný je to jen tím, aby se každej vyjadřoval jako čech, ne tatar, viz ten návrh na zařazení "aby jsme" do českýho pravopisu, protože "se to dneska hodně používá" - to byl ten impuls, kterej mě s tím donutil začít, protože to mě fakt vyděsilo (to už jsem tu taky někde psal).
ale ok, pokud to tebe (a očividně většinu) uráží, fajn. jak jsem psal, každej má právo psát, jak se mu zlíbí. a já asi taky zvolil špatnou formu, radši si půjdu stoupnout na vlakový nádraží s letákama, tam budu určitě úspěšnější :D
sbohem. -
tak je otázka, jestli za to The Last Remnant stojí, to by si měl každý nejdřív okouknout. osobně jsem těch 5 dolarů slevu plus 20 % kupón použil raději na Quantum Conundrum (to pak taky vyšlo na 3 dolary)
-
Nechcete si vyzkoušet rozpracovanou verzi shora viděné střílečky á la Cannon Fodder? Recruits...
A kdo využil nedávné nabídky GMG na hry zdarma, může použít 20% kupón a dostat se na 3 $, případně ještě odprodat Commandos 3 nebo Disciples II (pokud to neplánuje hrát) a dostat se na 1 nebo 0 $. -
Právě že jo. Úplněj pokerface. Věta "Ó drahý, pojďme si dát znamenitou večeři v příšeří svící a ulehnout do lóže" byla řečena nejméně 3x :3
-
Jo, ale to je spíš tak z legrace. Pochybuju, že to říkáte s kamennou tváří. *3*
-
Nikdo neumí jazyk dokonale, lidi se jen liší stupněm neznalosti. Ergo jsme všichni větší nebo menší č*4*ráci (až na holky, ty jsou...).
-
,,,,,,,,,,-zasranej "chat"-,,,,,,,,
-
Hele, jen aby!
-
Ty máš ale zvláštní myšlenkové pochody. Ne, to z toho nevyplývá. Zkus to znovu a jestli bereš nějaké prášky (např. Tanakan), tak si je před odpovídáním vezmi.
-
Hm, že jsi taky gay ?!
-
No a proč ne? Mám pod 30 a s ... obstojně dobrou kamarádkou si říkáme drahý/drahá, nebo nejdražší a tak. To má v sobě šťávu *1*
-
Já proti tomu nic nemám, jen se mi to zdá zbytečně formální. Zvlášť u lidí ve věku pod třicet let. To už by si pak manželé ve 25 mohli říkat "drahý/drahá choti". A s tím oslovování "přítel" mám ještě větší problém, to je fakt. *3*
-
No, a z toho vyplývá co?
-
Ah. No jo, v tomhle případě mám osobní problémy s celým tím výrazem "můj kluk", protože je jen a pouze svůj. Když někdo řekne "Mám kluka/holku", tak mi jako první přijdou na mysl karty xD . Navíc partner/partnerka se používá takhle už dost dlouho. Ale ono to je jedno, hlavně že si rozumíme. :P
-
Nevim, kdo tady má problém se čtením.
V postu nevidím ani jeden náznak toho, že by oba nebyli stejnýho pohlaví... -
-.-