-
Arenoth: Jedničku jsem dohrál třikrát a dvojku teď hraju podruhý, takže klídek. Trojku jsem nehrál a spoilerům se vyhýbám, takže konec neznám, akorát vím, že je zamlžený. Ta hra konec má, ale je nejasný a useknutý. To je fičura, kterou používá mnoho knih, filmů a dokonce i her (Donnie Darko, známe?). Někdo by rád závěrečné orgie na Normandy a vysvětlení, jak to se všemi dopadlo, někomu sedí pesimistický a tragický konec, někomu konec, který lze interpretovat mnoha způsoby. Faktem ale je, že jsou to prostě konce. A díla samotná jsou celky, s kterými může autor udělat, co se mu zachce. Ta hra má počátek i finále, je odladěná, funkční a nabízí desítky hodin hraní. Takže jakmile jsi ji zacáloval a všechno ti funguje jak má, nemáš podle mě žádný právo chtít prachy zpět, jelikož to zboží prostě a jednoduše není nijak vadný. Hlavně se mi tady nevytas s nějakým příkladem o vracení hadrů do obchodu (jen případně předjímám). To je trochu jinej druh produktu. U hry platíš za obsah, za náplň, stejně jako u filmu. Podle mého oprávněně můžeš chtít prachy zpátky, pokud ti chyběj v knize stránky nebo se v kině rozbije promítačka, případně hra nejde dohrát/je nehratelná (se divím, že nikdo nechtěl prachy za PS3 verzi Skyrimu zpátky...). Ale připadá ti normální, že ti někdo po přečtení knihy vrátí prachy proto, že se ti nelíbila? Připadá ti po 40 hodinách hraní obsahu, na němž makali desítky lidí, normální, aby ti vraceli peníze? Ty lidi na tom makali a veškerý nabízený obsah ti úspěšně doručili, takže mají na svoje peníze právo. Tak nebuď socka a uvědom si to.
Takže si stojím za tím, že kdo chce zpátky prachy, je ubožák a loser. *3* Klidně si nadávej a hádej se s autorama o tom, jak to mělo být jinak, to se s tím, že chtít prachy nazpět je blbost, nijak nevylučuje. -
Zřejmě si nečetl tenhle článek z minulého roku:
http://games.tiscali.cz/tema/levine-dialog-je-nejmene-efektivni-forma-vypraveni-pribehu-57716
A je taky rozdíl mezi dialogem a jenom nějakým textem (jako např. ty knihy a svitky). Ve filmech se přece taky mluví ne? *4* -
Nic z toho nikoho neospravedlňuje žádat o náhradu. Jak říkáš, ME3 je skvělá hra (vlastně je to ve všech směrech lepší dvojka) a kvůli tomu, že konec stál, řekněme si to upřímně, za hovno, budu žádat vrátit 80$? To nemůžeš myslet vážně!
-
Zdar, já taky dohrál ME 1-2 několikrát. Konkrétně 4x ME1 a 3x ME2. Co mě chybělo? No začal bych tím, že celé moje putování se v závěru smrsklo na 3 (!) volby které si můžu vybrat prakticky bez ohledu nato co jsem celou trilogii dělal. Mám rád otevřené konce (npř.: KOTOR 1-2) které dávají smysl a poskytnou hráči nějaká vodítka ovšem konec ME3 je tak děravý, že jsem zůstal sedět s otevřenou pusou. Žádné info o postavách se kterými jsem si budoval vztah po 3 díly hry. Ty filmy a knížky o kterých mluvíš jsou ale narozdíl od ME tak stavěné, jsou tak psané/natočené a proto to funguje. Ano pokračování je možné ovšem několikrát dokola nám bylo předhazováno, že tohle bude ten konec, že tady se vše rozhodne, že tady dostaneme odpovědi. ME byl vždy o rozhodnutích a dopadech mých činů na virtuální svět a to jsme všichni milovali a to se v závěru prostě neukázalo. 3 tlačítka a vyber si. (a nebudu ani začínat o úžasné tříbarevné expolozi, kde je všude stejná animace) Rozepisovat bych se tady mohl dlouho, tak se koukni na některá videa npř TOP 10 why mass Effect ending sucks. Jenom ještě, ME3 JE skvělá hra, 30 hodin jsem se královsky bavil a pak v posledních 10 minutách se vše zhroutilo jako domeček z karet.
-
Čau, já jsem člověk, kterej hrál všechny Mass Effecty a kromě trojky jsem je dohrál několikrát. Řekni mi prosím, co ti na konci ME3 chybělo? A než začneš s nějakym taxativním výčtem, zkus si taky uvědomit, že některý knihy, filmy, hry můžou mít více či méně otevřenej konec. Může to bejt pro nadcházející pokračování a nebo - což si spousta z vás nedovede představit - aby si čténář, divák nebo hráč konec opět více či méně domyslel. A nebo, což už možná naprosto přesahuje veškeré schopnosti dnešních konzumentů jenom zauvažovat o té možnosti, že konec díla nemá odpovídat na otázky, ale klást otázky. Možná BW opravdu udělali chybu, když hodili dnešnímu člověku, línýmu přemýšlet, takovejhle otevřenej konec.
-
Pořídili jste si Mass Effect 3 přes EA Origin či Amazon a jste nespokojeni s koncem hry? Zkuste...
Jo protože nejdeme tupě se stádem a nebojíme se ozvat tak jsem psychopati ? Tak to jsi mě ledacos vysvětlil...Víš kdyby jsis koupil detektivku kde by ti chyběl konec tak se asi taky ozveš. Zkus ti třeba představit film Return of the Jedi bez závěrečné scény. Pouze výbuch hvězdy smrti a pak titulky. Nechybělo by ti tam něco ? Ale to se zase určitě snažim dohadovat s člověkem co ME nikdy nehrál a neví o čem mluví. -
Nestihli jste si minulý víkend bezplatně vyzkoušet Star Wars: The Old Republic? Od dnešního dne...
Neni to až od zítřka? -
Tak to je skvělá zpráva. Sám teď dokončuju dvojku a musím říct, že se konce trojky trochu obávám. Ale s komunitou se většinou neshodnu, tak snad se mi bude líbit taky.
-
Souhlas. +1
Jinak před pár dny jsem dohrál Mass Effect 3 a musim poděkovat všem těm haterům BW, co nadávali na konec. Čim víc jsem se k němu blížil, tim víc jsem se ho obával a o to víc mě pak potěšilo, když jsem zjistil, že je stejně dobrej jako zbytek hry. #staypositive #staybased -
Pro fanoušky Dark Souls se připravuje nějaké oznámení.
A teď už jenom jestli to bude ta PC verze. *4* -
Pořídili jste si Mass Effect 3 přes EA Origin či Amazon a jste nespokojeni s koncem hry? Zkuste...
Bože to je trapárna. Ještě tím budou tvůrcům nepřímo diktovat, co maj jak udělat. Máme demokracii a každej má svobodu tvorby. Nas*at! Nic bych jim nevrátil, hra je jakožto produkt, který má nějak fungovat, bez chyby. Zabugovaný a nehratelný to není.
Když se mi jejich produkt nelíbí, tak si od onoho výrobce už žádnej nekoupím. Ale jít si pro vrácení peněz může jen totální ubožák a loser.
Je to oficiální: po DA2 mě to napadlo, SWTOR moje myšlenky potvrdil a s ME3 je to dokonáno - Bioware má nejdivnější a nejpsychopatičtější komunitu, jakou jsem kdy v herním světě viděl. -
Naprosto souhlasím. Vracet hru kvůli konci? Vážně? To už rovnou můžu jít do kina a pak žádat vrátit peníze, protože to neskončilo, jak jsem chtěl. Divný.
-
Vcelku standardní TPS je pro tebe masterpiece? *7*
-
Přijde mi zase dost ubohý vracet hru, která je pro většinu mimo posledních 15ti minut masterpiece (pro mě i s tim koncem). Tahle afera mi stejně připomíná děcko, který chtělo od ježíška červený autíčko, ale dostalo modrý a kvuli tomu je uražený :D. -
Tip na bleskovku
Alan Wake je na Steamu v češtině.
http://store.steampowered.com/news/7570/ -
Každý level v Bioshock Infinite bude obsahovat 3-4x více dialogů než nabízel celý první díl...
Tak to mi nezní moc dobře. Kolik tam asi bude levelů. A nebo kecá. Doufám, že kecá.
Je zajímavé, že na rozdíl od filmů, které se co nejvíc dění většinou snaží vyjádřit obrazem, je množství textu v některých hrách stále považováno za známku kvality a propracovanosti. Jako by autoři chtěli dokázat, kolik úsilí a lásky věnovali budování svého fantastického světa pomocí textu. Pokud je to řekněme nějaké RPG, kde ty tuny knih a svitků můžu beze studu ignorovat, tak nemám problém, ale pokud by tahle jejich spisovatelská záliba příliš zasahovala do hry, tak by to mohlo docela brzdit zábavu.
Snad nový Bioshock nebude tenhle případ - minulost Kena Levina mi dává celkem slušnou naději. -
Draw my things je webovka, Draw something je mobilní aplikace. Tudíž když myslím jedno, myslím tím i to druhé :)
-
Crystal Dynamics údajně pracuje na rebootu vampírské série Legacy of Kain.
Je to pro nás dlouholetý hráče naprosto kultovní serie s neuvěřitelnou elektronickou hudbou a výtečnou atmosférou!!! Bude to herní svátek!!!!! -
Spellforce
http://store.steampowered.com/sub/7475/ .. jenom doporučuju, kvalitní smažba. *16* -
To, co mineš v misi, se ti pak nabídne v obchodě ;)