Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Draken69CZ
    No vzhledem k novejm GPU a tomu že ani proti 980Ti nebyl ve hrách lepší bych ho nebral, posledně když jsem takhle virtuálně nakupoval tak mi nestačilo 300k a to to byl ještě celkem "rozumný" počítač, jinak to už rovnou zkutečnou 911 GT3 RS než nějaký simulátor ne?
  • Hanzales
    Jo a řekněte, že kdyby jste si na poště nechali vnutit los, vyhráli mega mega, tak že by jste hned nepustili svůj oblíbený shop a neudělali nákup (se dvěma i více titánama) a zbytečně moc RAM a PCI-E SSD Tera Tera... já bych přibral ještě shop hudební no....
    Ne, člověk musí být spokojen s tím co má (do jisté míry samozřejmě), jak chce člověk pořád víc a víc a pak to má, tak chce zase něco víc a to aby se člověk upřel práci, nebo měl bohatého strejdu :)
    Počítám že kdybych si pořídil kokpit, 3 projektory, nejnovější Fanatec výbavu, tak bych pak zase chtěl motion kokpit a VR... Mně bude stačit tak za rok a půl nějaký současný Oculus za normální peníz (včetně normálního peníze na upgrade) a na to ježdění mi to bude stačit se současným už stárnoucím GT2, dokud ho neukroutim nebo něco :)
  • Hanzales
    Na project Cars na jednom 16:9 a dvěma 21:9 monitorech (ideálně "3k") :) v ultra detailech (max AA) na 120fps, nebo další 4k verzi VR na 140Hz (hra 140 FPS)...třeba... a tím že mám elektřinu na paušál, tak by za dobu mé nepřítomnosti těžili (titáni). A teď zpět do reality k mému jednomu 1080p zobrazovadlu a žádné VR, nebo dalších dvou monitorů :)
    Mně nezbývá než počkat, pak upgradnout celé komp a k tomu koupit už levnější zobrazovadla, nebo novější VR brýle, či starší levnější VR brýle a novou šaltpáku k tomu :D
  • PreidaQ
    S dvěma titány ve sli by jsi získal nezpochybnitelné a neotřesitelné právo radit zde ostatním lidem, co se hardwaru týče.
  • Draken69CZ
    A ty Titány ve SLI by jsi využil na co?
  • Hanzales
    Já to vemu z praxe :) Kdysi dávno jsem měl C2D na 2.4 GHz a už tehdy mu občas docházel dech. Pak jsem pořídil tehdy nové C2Quad Q9550 a světe div se, stačí dodnes. Četl jsem jak mi bude ten starší procesor bottleneckovat GTX760SC, ale v praxi se v 80% ten procesor fláká i na základním taktu. Když jsem ho dal z 2.8GHz na 3.6Ghz tak jsem nejaký malý rozdíl (skoro nezaznamenal) jen u pár her náročnějších na CPU. Pár her se určitě najde kde už ten procesor trošku nestíhá a je jasné že třeba s GTX780 už by to moje CPU<->RAM kombo sestavu brzdilo, ale i dnes mi ta současná bohatě stačí.
    V praxi 1080p high/very high detaily s nějakým tím 4xAA a i v posledních hrách v pohodě. Mnohdy stačí jen srazit featurky jako supersampling, nebo ultra textury (4GB RAM na GPU) a běží to krásně (40-60fps) s minimálními rozdíly v kvalitě. Stejně mi přijde že tam dávají kolikrát ty ultramegadetaily a supersamplingy aby ty nadupané I7 s hi-end grafikama našlo využití :)
    Pokud člověk neplánuje to VR, nebo nemá 3 monitory (nebo jenen 4K) tak vystačí se 4jádrem kolem 3GHz a nějakou GTX770 úplně v klidu. Pár her z té I5 a nových instrukcí vytěží, ale jak říkám, v praxi mi dojde spíše výkon GPU, nebo dojde grafická paměť (když chce člověk všehno na ultra), než že by začlo nestíhat CPU (i když počítá CPU based physX)
    Jen vím, že s tím dvoujádrem, jak ještě relativně nedávno platilo, že hry moc 4jádra nevyužijí je to dnes jinak a jakákoli rok stará a novější AAA hra už dokáže být tím dvoujádrem limitována.
    Samo když chce člověk stabilních min60fps a pod ultra detily nejde a pořídí hi-end GPU, tak by tam měl dát už hodně silnou I5, nebo i tu I7, tam už se počítá s tím, že na to ten člověk má a využije to PC i jinak (výpočetně). Já bych šel do nadupané I7 asi jen s nějakýma těma titánama (ve sli), jinak myslím na takovéty 960, 970ky ti I5 stačí bohatě, ale možná se pletu a bude to chtít osobní zkušenost ;o)
  • Draken69CZ
    ok
  • Veskoslav
    Většina médií má takto odkaz, protože ředitel Sony pro ně měl exkluzivitu a FT jsou placené jako jedny z prvních na netu a to už pár let.
  • Draken69CZ

Sony potvrdila vylepšenou verzi konzole PS4, která nabídne podporu rozlišení 4k, vylepšenou grafiku a bude stát mnohem více než současný model. K jejímu odhalení se však na letošní E3 nedočkáme.

Odkazovat na placený web *8* to si počtem *15*
  • Draken69CZ
    Tak vzhledem k tomu že chtějí zachovat obsah her stejný jak pro původní tak "novou" PS4 tak je nepravděpodobné že by to mělo přinést něco extra navíc, jsem zvědavej jak budou řešit VR.
  • ucho
    ani ne. vetsina her na PS4 je v 1080p. jestli neco musi snizit na 900p (hry se daji spocitat na prstech jedne ruky), na televizi je to pro me skoro nepostrehnutelne. hru si bez problemu uziju i v 720p. 1080p je samozrejme fajn, ale grafika mi prijde na aktualni PS4 dostatecna. Viz Uncharted 4. Co se tyce fps, tak 60 je samozrejme fajn, ale nemam problem hrat hru v 30 fps. Opet viz Uncharted 4, hraje se to i tak skvele, vypada to skvele.
    takze abych hned sahnul po novejsi verzi, museli by prijit s nejakym vetsim lakadlem. zatim jsem stale s aktulni verzi spokojen.

v konecnem dusledku je to ale fuk. ja jsem za vykonnejsi verzi rad a v budoucnu urcite poridim. ted uz jen zalezi na tom kdy.
  • Draken69CZ
    1080p a 60 fps nestačí?
  • ucho
    Tak v podstate dobra zprava, proc ne. Ale stale chybi informace o cene a konkretnich zmenach v HW. Aktualne jsem spokojeny s tim, co PS4 nabizi, tak budou muset prijit s necim zajimavym, abych videl, ze ma cenu co nejdriv sahnout po vykonnejsi verzi.
  • tak doom je podobný styl nevkusu jako tohle. Ale tak pššt nebo nás fanboyové zničí, proklejí a bůh ví co ještě...
  • Draken69CZ
    No tak jak chceš chladit divoké Pentium na 5+ GHz? *16*

/ne nepsal jen jsem ho doporučoval do sestavy *3*
    /tady o své sestavě psát nebudu, lidi jsou zlí *13*
  • Draken69CZ
    Jak je toto možné dyk Praotec Čech psal 30.5. "Jsem ortodoxní Pcčkář ale PS4 jsem prostě nějak tak chtěl mít.A proto že sony teď pár let nechce nic nového v konzolích dělat myslím že prodej ps4 v pohodě dožene tu předešlou."

tady se nedá nikomu věřit *13*
  • Veskoslav

Sony PS4

Ředitel Sony oficiálně potvrdil silnější PS4. Na E3 ale nebude.
  • Draken69CZ
    Strašně subjektivní takové posuzování, to mohu říct i Doomu že aby se zalíbili širokému publiku vsadili na kýč a nevkus. Co bylo nedávno kýč a nevkus nosí kde jaká městská slípka a za rok bude jinak, tohle hodnotit *7*
  • Hele drakene, nepsal jsi tu náhodou před časem, že máš v PC vodníka? To nějak neštymuje ...
  • Takhle popsaná samozřejmě není. Je popsaná jako pohádková, ne jako halušková. Ale lidi mají rádi kýč a nevkus, takže proto se tak rozhodli...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit