Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • LV462

Nvidia propad

Anylytici z Wells Fargo snížili Nvidii rating, zdá se, že ji čekají problémy. Možná tu 1070 nakonec vrátím bratránkovi, který mi ji půjčil a nechám si jen ten voucher na Dooma, toho si nevšimne. Nakonec asi fakt počkám na AMD Vegu.
    http://wccftech.com/nvidia-downgraded-underperform-wells-fargo/
    • DD pls, nech toho.
  • pokec s Andrejem Anastasovem

http://www.youtube.com/watch?v=cWBHHtLr-Es

musím říct, že když jsem to dokoukal, bylo mi FAKT líto, že tenhle člověk už nepíše... ten má k těm hrám tak skvělej přístup, že to z něj úplně sálá, i po těch asi 30 nebo kolika letech.

obávám se, že na něj a podobný nikdo už nikdy neměl, ani Tukan ne...

(jo a mistr Červ je teda na facku, jak pořád přerušuje, ale zase chápu, že chce mít těch dílů hodně, takže musí usměrňovat, aby bylo o čem kecat i příště... zrovna tady u tohohle pána to ovšem myslím bylo zbytečný, jeho historky o současnejch i historickejch hrách bych mohl poslouchat klidně hodiny, stejně jako když mě před 20 lety bavilo číst všechny jeho recenze)
  • KeanuX

Včera oznámený GRID 2 nenabídne kokpitovou kameru. Vývojáři tvrdí, že ji používá pouze 5%...

Já sem zas jedině jezdil s kamerou v kokpitu *15*
  • Keyz

K absolutnímu dohrání je opět potřeba nějaká idiotská aplikace pro telefon kterou je nutné hrát

https://itunes.apple.com/us/app/assassins-creed-unity-companion/id896612702?mt=8

*1* Tvl. Příště bude potřeba i aplikace na TV, hajzl a ledničku. A pouze po 1648 zapnutí TV a 687 spláchnutí hajzlu budu moci ve hře udělat vše abych to dohrál na maximum...

Zajímavý, že o tom není info na steamu. Pak to člověk koupí a čumí, že něco není možné protože nemá nějakou po*ranou aplikaci. K tomu se hodí to slovo spojováno s předváděcími akcemi.
    Smějdi.
    • Takze kdyz nemam iPhone tak nedohraju hru? Wtf? *1* jestli jo, tak to uz nekoupim ani ve vyprodeji z rok *12*
  • BelaJBB

PS4 je srovnatelné s PC z roku 2014/2015, říká Guillaume de Fondaumiere (Co-CEO Quantic Dream).

Logický nezmysel nehodný publikovania a to z 3 dôvodov :
    1. Pokiaľ Guillaume de Fondaumiere nemá vešteckú guľu, nemôže vedieť aké bude "PC v roku 2014 alebo 2015" (rozpätie jedného roka je vo vývoji HW navyše pridlhé obdobie)
    2. Nie je zrejmé o akom PC hovorí, lebo je rozdiel medzi top high PC a PC priemerného hráča.
    3. Pri rôznorodosti hráčskych PC skladaných zo samostatných komponentov je to celkom úsmevný výrok.
    Starí Rimania hovorili qui bono (qui prodest), teda v koho prospech, na koho úžitok. Parafrázujúc by som povedal - pozri kto to hovorí. A ajhľa manažér dvorného štúdia pre Sony. A keďže jedným dychom spomína PS4, ide o obyčajný PR cielený na potencionálnych zákazníkov, akých sme tu už mali a aj budeme mať v súvislosti s next gen konzolami čoraz častejšie. Nič viac a nič menej.
    • :/ No já si troufám tvrdit , že myslí mainstream PC z těch budoucích let ..... Přece jen procesory s revizí která má být uplatněna v PS4 ještě nekoupíme , totéž paměti nám tikají pomalej no a grafické jádro ... to bych typoval do horní poloviny současného výkonnostního žebříčku .
      Takže možná už doma máte PC s hrubou výpočetní silou budoucí konzole .... ale jako vždy proprietální technologie budou těžit z optimalizace .
      • BelaJBB
        Troufám ... že myslí ... tipoval ... možná ...
        Ja som neporovnával. Poukázal som len na to, že NIKTO nevie, ako bude vyzerať PC v rokoch 2014 - 2015 a preto ho nie je možné POROVNÁVAŤ.
  • simcity project orion
    http://www.youtube.com/watch?v=m6aHLnRVSsY

jo maxis a ea zkoušeli opravdu tvrde zvetšit mapy ale proste se to NEDA *1*
    • Co si pomatuji říkali, že hlavní problém v rozšíření plochy je výkon. Snažili se hru optimalizovat, tak aby mohli zvětšit herní plochu a přitom se nezvýšila hw náročnost. To co sem postuješ je bezpředmětné, už jen z hlediska výkonu.
      • nevím jaka je jejich skutečná motivace ale neprestáva mne udivovat že nekdo skutečne veri tim jejich lžím co vypouštejí na verejnost. taky nerozumím tvojí poslední vete, jednak nedava smysl gramaticky a jednak se mu to v tom videu prece neseká *7*
        navíc nechápu co muže být náročné na té prasácké simcity grafice, když staré cities xl zvládalo (na jednom jádre) tohle
        http://www.youtube.com/watch?v=XCgVVFwTYHc
        • Těžko se s tebou hádat, když evidentně nevíš o čem mluvíš.

P.S Máš pravdu chybělo mi tam n.
          • bylo by od tebe fér pridat nejaky argument, nebo mi alespon stručne vysvetlit proč nevím o čem mluvím, jinak když napíšeš jen takový výkrik do tmy, tak to vypadá že sis chtel jenom rýpnout.
            ja nejsem programátor takže opravdu nevím posoudit jestli by byl výkon na víc nebo ne. Ty jsi programátor? nebo jen veriš jejim pr kecum?
            ja ten mod ješte nevyskoušel tak nevím jestli to je fake nebo jestli bude fungovat nebo ne a jak bude náročný. nejbližší mesíce ukážou (když to bude bežet, pak si eventuálne mužes zmenit nick na "jsem pyča")
            • ja mam nahrano v novem simcity docela hodne a považuju to i tak za velice slušnou hru. mam mainstreamovy herni pc (nani to high end ale je to slušný stroj) a vím že simcity není zas tak náročný. jinak co tak čtu ruzna fora, tak muj dojem je že nad novým simcity proste komunita zlomila hul a nema fanoušky (jinak mapy nejsou jediny problem ale to je mimo tuto diskuzi).
              ja to vidim tak že kdyby vydali vetší mapy formou dlc, kde by upozornili že tohle dlc ma vetší naroky na hw, nikomu by to neuškodilo. nemusí odemknout cely region, už jen zvetšení o 20-50% by značne zmenšilo ten pocit "stisnenosti"
              jinak zajimave je že se to rozhodli rešit ve svem dlc "cities of tommorow" tak, že se mesto staví víc do výšky (megaveže) než do rozlohy
            • Pro Solitude:

No ze je to zrovna na PC, tak by tam mohli dat aj nejaka nastaveni. Kde Pepa s kalkulackou si bude stavet kadibudku a Franta s necim poradnym bude mit megamesta.

A vubec, to fakt zeres ty kecy co ti dava vydavatel, jak to neslo udelat protoze to a ono ? Kdyz pak fanousek bez zdrojoveho kodu a s pochybnymi znalostmi informatiky ty problemy dokaze opravit sam.
            • Simcity, jsem nehrál a ani nekupoval, ale myslím si, že kámen úrazu je celková dostupnost. Snažili se hru optimalizovat, tak aby si jí bylo možné zahrát co největší možné procento lidí i s obstarožním železem, což vyžadovalo stanovit si nějaké mantinely (velikost mapy kromě jiného). Po vydání hry se zvedla vlna nevole proti tomuto kroku a vývojáři se ho snažili napravit řešením díky kterému by mohli zvětšit herní plochu aniž by zvýšili požadovaný výkon. Člověk, který dělá ten mod se dívá v podstatě jen na limit výkonu svého PC, vývojář ale musí zahrnout všechny zákazníky, kteří mají již hru zakoupenou za určitých podmínek (HW nároky) a nemůže jen tak zvýšit náročnost hry. Navíc změna velikosti mapy (aby to mělo vůbec smysl) by musela být mnohem větší, něž přidání pár políček navíc.

Nikdy, jsem neřekl, že zvětšení mapy není možné (ostatně vývojáři také ne), jen se na ten problém dívám z druhé strany barikády.
        • Cities XL ale pouzivalo uplne jinej model pro simulaci obyvatel mesta a o Cities XL bych nakonec stejne radsi pomlcel protoze i verze 2012 se zacala po par minutach hrani vetsiho mesta docela slusne kousat. Vsechny Cities XL jsou v podstate jeden velkej memory leak.
          • p.s.
            takže mužeme hrát hry jako gta V, ale simulátor mesta nemužeme mít, protože na to není výkon wtf
            • Zase srovnavas absolutne nesrovnatelne.
            • Jack1947
              Výkon by byl jen se jim asi do něj moc nechce no. *3*
          • aha takže ty si s novým simcity spokojenej? (pokud si fanoušek budovatelskych strategií) nebo tomu mam rozumet tak že se proste vetší mapy nedají naprogramovat a musíme rezignovat. když 15 nebo kolik let stare simcity 4 na predpotopních strojích zvládalo mnohem víc.
            ja neríkam že nám musí umožnit stavet v celem regionu ale kurwa nerikej mi ze kdyby zvetšili velikost map alespon o 25-50% že by mi to pc neutáhlo... mimochodem ten mod jsem nezkoušel ale odhadem bych rekl ze mu to slušne slape na 40 fps nebo i vic
            • nechci se hádat ale jejich nový model "simulace" stojí za ho... a je zdrojem vetšiny problemu simcity. MP stejne nefungoval a nefunguje (nejdriv kvuli technickym potizim pak proto že hráči prisli na to ze celej koncept je napiču) btw i ted mužes stavet sobestačne mesto kde bude všechno
            • Nejsem zadnej hardkor fanousek budovatelskych strategii ale se SimCity 5 jsem po odehrani dema spokojeny nebyl a tak jsem si ho nekoupil.
              Co se 15 let stareho SimCity tyce tak je to stejny pripad jako Cities XL. Uplne jinak fungujici model obyvatel mesta.
              Ja se obavam ze co se velikosti mapy mesta tyce tak tam neslo jen o vykon ale taky o gameplay protoze MP model sdileni ruznych zdroju a sluzeb by asi v pripade ze v kazdym meste muze byt vsechno nefungoval.
  • Keyz
    http://i.imgur.com/dEADTkZ.png
    *15*

I když místo "dev" by tam mělo spíše být publisher, vzhledem k té zprávě o vynucování "filmových zážitků". I když někteří tvůrci jsou s touhle covokárnou asi za jedno.

Na to se dá pouze říci:
    http://doklidu.cz/wp-content/uploads/duvenblejt.jpg
  • nekromant33

Sony: Proč se spokojit s hrami v 720p, když téměř každá PS4 hra nabízí nativní podporu 1080p?

Nevím jestli se smát nebo brečet pokaždý, když si v dnešní době a hlavně v době kdy přichází super "nextgen" něco o 720p a 30fps případně glorifikace přístroje, kterej umí 1080p u VĚTŠINY her...
    • Keyz
      Proč se spokojit s 30FPS a méně když to lze hrát v 60 FPS?

Stejný argument, je to napsali aby machrovali, jak to mají "extra".

Viz nové NFS: http://www.pcgameshardware.de/Need-for-Speed-Rivals-PC-257305/Videos/Need-for-Speed-Rivals-PC-Version-30-Fps-vs-60-Fps-im-Video-1098347/

Kde se navíc pokazí fyzika, když to jede více než tím strašným tempem 30 FPS *11*
      Takto kdyby to člověk viděl v reálu, tak by to bylo jako zpomalený film.
      • MrSanta
        Nechci se nikoho zastávat, ale označit za chybu programátora, že něco, co oficiálně nepodporuje, nefunguje se mi zdá poněkud nefér.
        • presne tak, je to chyba konzoli, ktery vyzadujou lock na 30fps, takze i linej programator se za to muze schovat *5*
          • Plácáš kraviny.
            • To je kvuli televizim, ktere jedou na 60 fps. Na to snadno namapujes 30 fps, jednoduse kazdy obrazek zobrazis dvakrat. Kdyz budes mit treba 35 fps, tak nektere budus muset zobrazit jen jednou a z plynuleho pohybu bude trhavy. Je to jednoduche a prumerne inteligantni clovek na to prijde sam. Konzolovy hater evidentne neni ani prumerne inteligentni. Nemuze byt. K haterstvi je nutna velka davka hlouposti, aby bylo mozno prehlizet fakta.
            • tak urcite..., v ea se sesli a vhodili do klobouku cisla o 1 do 100 a nahodne vytahli zrovna 30 *5*
      • nekromant33
        Tak propojit fps s rychlostí hry je čirej amatérismus (nebo genialita, ne každýmu se to povede).

Mimochodem pamatuju si, když jsem před několika lety měl starej počítač, tak přesně tohle mě tam dělalo první Battle for Middle-Earth a MoH: Pacific Assault s tím rozdílem, že díky malýmu výkonu jsem měl hru jak ve slowmotionu. Netrhala se, prostě byla zpomalená.
        • jakubc
          Na podobné věci ztroskotal například multiplayerový potenciál u revolučních formulí: http://mujsoubor.cz/stare-hry/formula-one-grand-prix

Byl tam lock na na určitý počet FPS, ale nedosáhl jich skoro žádný počítač a hra se nezačala sekat, ale zpomalovat. :-)
        • C-BEAM
          nie je to amaterizmus, jednoducho si tým zjednodušujú prácu, keď už je hra locknutá na 30 fps tak prečo to nevyužiť. Lenost, dámy a pánové !
        • Keyz
          Jo udělali to dost komicky :) Prostě musíš mít 30 FPS i kdyby jsi se podělal :)
          Kvalita.
  • EA je nejlepším velkým vydavatelem minulého roku podle průměrného hodnocení na serveru Metacritics....

Mezi slepými hluchý králem .... *7*
    • Jazz
      Zas ten strašně moderní hate na EA ?
  • DirectX11.1 zůstane exkluzivitou Windows 8, starší operační systémy se prý nedočkají.

Takže ho vlastně zase nebude nikdo používat jako DX10 ve své době. Že to MS baví. ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit