Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ahoj všichni herní nadšenci,

mám v plánu si koupit herní ovladač od Microsoft Xboxu360 k PC a zajímá mě, zda-li na něm půjdou všechny hry, které tento ovladač podporuje nebo jen všechny hry, které jsou spustitelné přes službu Games for Windows Live?

Také mě zajímá, jestli se na něm dají hrát (v tomto případě vyzkoušet) i nelegálně stažené hry? Nedělám to často, ale občas si u nějaké hry nejsem jistý, tak mi ji kamarád nejdříve pomůže nainstalovat nelegálně, abych jí vyzkoušel a poté (je to otázka tak jednoho dne) běžím do obchodu pro legální kopii, a proto bych byl nerad zaskočen, kdyby na nelegální verzi ovladač nefungoval a poté na legální fungoval. Snad v tom nebude velký rozdíl, jde mi jen o to, zda-li hra tento ovladač podporuje, protože ne vždy se tato informace dá dohledat na internetu.

Předem mockrát děkuji za odpovědi a přeju hezký den.
    Ladislav B.
    • MrSanta
      Jestli na to nějak nechvátáš (či ti nejde o cenu), tak si počkej až bude oficiálně fungovat xbox one ovladač na PC. Podle všeho je ještě lepší než X360 ovladač.
      Lehká pomoc která hra by měla běhat či neběhat s ovladačem je podívat se na danou hru na Steamu. Mají tam ikonku zda podporuje ovladač. Některé hry půjdou, ale budeš si muste najít na internetu co jak ovládá, protože ti ikonky ve hře budou stále napovídat klávesové zkratky (např. Borderlands). A některé starší hry ti nebudou ukazovat přímo layout X360 ovladače (např. Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena).
      U některých her budeš mít smůlu a bez extra prográmku si s ovladačem nezahraješ. Mě to docela mrzí u Fallout: New Vegas.
      Od nákupu neodrazuji, naopak velmi doporučuji. Osobně ho mám asi rok a jsem z něj nadšen. Přirovnal bych to k nákupu první zvukové karty (ano, jsem 'starej') a grafického akcelerátoru.
      • Veskoslav
        Není lepší. Hůře se drží, je hnusnější a je takový celý divný (hrál jsem s ním asi cca 2 hodiny a pro lidi, co nemají velké ruce je to nepohodlné) Naopak většina majitelů Xbox One na něj nadává a nechápe, proč změnily "dokonalý" Xbox 360 ovladač a udělali z něj toto.
        • MrSanta
          No tak to vidíš. A pak má člověk věřit internetům :D.
          Jak se projevuje ten noví vybrační systém?
          I když já bych to možná užil. Ruce mám jak lopaty...
    • To se obáváš naprosto zbytečně.Ještě jsem nenerazil na hru ve které by nefungoval.
    • Inquisitor
      S tou legální a nelegální verzi to bude asi tak, že v origu přidali nějakým patchem pro gamepad podporu. Jinak je to jedno, jestli máš origo nebo ne.
      Podpory bych se nebál, já mám Logitech a zatim jsem se nesetkal s tím že by mi nešel.
    • Nestoudny hříšníku, pamatuj na slova psaná v Písmu, evangeliu sv. Newela. "Ten, kdož zradí a místo jediného možného způsobu ovládání her, myši a klavesnice, jiný způsob pouzije,jeho tělo a duch podstoupit muset bude nekonečné trápení. Tento trest vykonán bude odmitnutymi herními periferiemi, neboť tak praví a vyžaduje náš Pán".
      • nekromant33
        Meanwhile at the Hall of Valve:
        http://media.steampowered.com/steam/store/livingroom/controller/SteamController.jpg
    • nekromant33
      Možná se můžou objevit problémy u starších her, ale od té doby co je na x360 gamepad na trhu jsem nenarazil na hru kde by nefungoval. Asi se samozřejmě najdou vyjímky, ale právě tenhle se stal takovým standardem na PC.

edit: jak říká veskoslav, pokud ho neodpojíš, bude ti vibrovat i když ho nebudeš při hraní používat. I kdyby to tak nebylo, teď už bych koupil jedině bezdrát. Je to pohodlnější, ale samozřejmě dražší (jak základ, tak nutnost dobíjecího kitu)
      • Pilgrim66
        Bezdrát má pomalejší odezvu taky.
    • Veskoslav
      Jdou na něm prakticky všechny hry (zkoušel jsem Rayman, Dark Souls, Battlefield, Dirt 3, Trine 2, dojel jsem s ním Thiefa, ME3 i ME2 (ale klávesnice je lepší pro mě)). Ale musím Tě upozornit. Kabelový ovladač nelze vypnout jinak než odpojením z USB. Na bezdrátový jsou programy na vypnuté.
      • MrSanta
        ME2 a ME3 myslíš Mass Effect? Já to mám na Originu, zkoušel jsem Mass Effect 3 a ani ťuk. To se musí použít nějaké extra prográmek, nebo mám prostě nehoráznou smůlu?
        • Veskoslav
          Já se přiznám, že mě to rozchodil kamarád. Já jsem to nedokázal nějak rozchodit sám. Poptám se ti a snad do konce víkendu ti řeknu. Ale ME3 doporučuji spíše s klávesnicí+myš. Bylo to dost divné a zaměření čehokoliv bylo pro mě upřímně peklo....

EDIT: Tohle na to použil: http://pinnaclegameprofiler.com/pc-controller-support/alpha-gamepad-joystick/xbox-360-ps3-psx-etc/mass-effect-3
          • MrSanta
            Takže extra prográmek. Toho jsem se obával *1*.
            Asi se na to vykváknu, nerad používám neoficální věci. Mě hlavně lákala možnost si to vychutnat na velkoplošné TV. Zůstanu holt u 'prcka' a K+M.
            Míření bych snad zvládnul. Valím s gamepadem už i FPS hry. Sice je to krapet těžší, ale požitek který hraní dodá 101 cm uhlopříčka to bohatě vynahradí.
            Dík za odpověď.
            • MrSanta
              Veskoslav: DS3 jako Dead Space 3? To nepodporuje gamepad? Kurňa, neděs mě, vždyť u jednotky (Origin verze) X360 gamepad jde v pohodě, akorát nejde nastavit citlivost. Dvojka by taky s gamepadem měla fungovat. Zrovna u Dead Space se mi zdá gamepad o dost lepší než k+m. I když pravda, zatím jsem hrál akorát chvilku první díl. Pak mi došly plenky *1*
            • Veskoslav
              No ono se někde psalo, že se přídá podpora her jako DS3 či ME3. Ale podle nějaké ankety o to byl minimální zájem.
    • Budou na tom fungovat vsechny hry ktery podporujou ovladac. GFWL neni potreba. Co se ukradenych her tyce tak to vyzkouseny nemam ale nevidim duvod proc by to nefungovalo.
  • tipy na hry

https://www.youtube.com/watch?v=EXCleyTTShY
    http://games.tiscali.cz/renowned-explorers-international-society-16342

https://www.youtube.com/watch?v=0KcAIa_Z02w
  • posila
    Kotaku odhalilo, ze Xboxova verze L.A. Noire bude na 3 discich.

*8* *8* *8* ... tak to jsem teda necekal. Doufal jsem, ze tu technologii maji tak vychytanou, ze nezpusobi tak velky narust velikosti oproti standardni animacni technice.
    • nezapomínej že xbox má oproti PS normální dvd a ještě k tomu na nich je jenom 6gb místa na hru. Někde to tu už bylo psaný v článku. Spousta her na xbox360 mivá 2dvd. I když 3 už je docela dost *3* uvídíme
  • Veskoslav

Heroes of the storm

Blizzard rozesílal další klíče do Bety, tak překontrolovat mail:)
  • Mass Effect 4

Ze by me ty artworky nejak nadchly se zase rict neda...
    • Hlavně to vypadá na extra dojičku. Končilo to 3 dílem, kdy jsi měl naprosto rozdílné konce a na to se nedá navazovat.
      • Takto se obávám že neumíš moc číst, nebo nechceš protože ME4 už nemá na nic navazovat a to že tam možná bude nějaký ten odkaz na kdysi dávné činy nějakého Shepharda je prd návaznost to by se pak dalo říct že GTA jsou uplně propojené hry uplně a všichni víme že to tak prostě není. *4*
        • Jestli to je stejný svět tak navazuje. Ale zde je ten problém, že různá rozhodnutí ovlivnila zásadně celý svět ve 3 díle. A na to nenavážeš. To si vybereš jeden konec a podle toho to bude ve 4 díle?

Tam to přece bylo zcela odlišné a je jedno jestli to je 1000 let po 3 dílu. Když jsi mohl naprosto změnit všechno. Jednou každý byl spojen s nějakou AI, jednou jsi ovládal vše, jindy zase ne...

U GTA to je jedno. Tam neměníš svět ale svůj příběh a několik lidí okolo.
          • Jenze oni navazovat na konec nebudou . Bud se bude nova hra odehravat jeste pred Shepardovou trilogii, nebo paralelne.
            Tudiz tvuj popisovany problem nevznikne.
            • "kolik lidí by chtělo hrát za nějakou Asari nebo Turiana"

Já například? Jinak souhlas znásilněnejch her tu máme více než dost, at je to nějaký ten prequel/sequel ale nekazí univerzo mé oblíbené série.
            • Magister_Peditum
              Problém prequelu je, že lidi začali hrát roli velice krátce před začátkem ME1 a stihli vybojovat miniválku v jedné sluneční soustavě, která by nestála ani za DLC. U starších a větších událostí nebyli, a ruku na srdce - kolik lidí by chtělo hrát za nějakou Asari nebo Turiana? Paralelní děj nedává moc smysl, člověk by hrál druhé housle v daleko větším příběhu, který by navíc znal. Proto se taky přikláním k sequelu nebo změně prostředí (výprava do jiné galaxie?). Problém může být radikální konec trojky. V takovém případě by muselo dojít k posvěcení jedné z barviček, podobně jako v KotORu došlo ke kanonizování Revana jako klaďase.
            • Co je na tom spatne? Co delal tata se vybira na zacatku hru ;) Takze kazdej to ma jinak :)
            • Hrál si vůbec to DLC o minulosti reaperů jak se sem dostali mimochodem celkem zklamání... já čekal něco více nadpozemského. To je jedno... takže ty už mne např ani moc nezajímaj. Ty zombíci a jiné postavičky nebo i ty hlavní/vedlejší by zasloužly trochu toho prostoru.
            • To je ale špatně... "Me osobne zajima co se deje po trilogii, moc me nezajima co delali mene dulezite postavy behem trilogie. Aspon tak to mam ja."

To by mne třeba naopak zajímalo, nebo by tam mohl být otec legendárního Sheprda když už tedy navazovat tak ve velkým no. *5*
            • No protoze veci co se stali pred trilogii zname a vsechno proste smeruje k tomu ze prileti Reaperi a jakakoliv zaplatka vedle toho vypada proste nedulezite, to same plati pro paralelni dej. Uprimne nevim jestli chci hrat za nedulezitou vedlejsi postavu, proc taky? Me osobne zajima co se deje po trilogii, moc me nezajima co delali mene dulezite postavy behem trilogie. Aspon tak to mam ja.
            • Jednak netusim, proc by se prequel musel odehravat tak moc pred trilogii. Je k tomu nejaky duvod? A podruhe nechapu, proc by se dalsi dil musel opet motat kolem nejakeho hrdiny, kdo nese na svych bederech osud cele galaxie. Proc by mel byt problem, kdyby se ta hra motala kolem mene dulezite postavy? Vzdyt ta vecna zachrana sveta uz je trochu ohrana ne?
              Ja osobne nevidim problem ani v prequelu, ani u paralelniho deje. Moznosti je spousty a uprimne dost pochybuju, ze by se pokusili navazat na konec trilogie. Proc taky.
            • To je taky vcelku problem. Protoze kdyz se to bude odehravat pred trilogii, tak to musi byt hodne davno napriklad Protheane jeste pred Reapery, ale to by nemelo nic spolecnyho s Mass Effect protoze by tam byli jen rasy mimo znamy vesmir. A nevim jak by hraci prijali byt tam vse nove a nezname ve svete Mass Effect, ja bych to moc neocenil. A kdyby to bylo paralelne, tak by to bylo uplne zbytecny. Vsichni vi ze to dulezity se odehrava u Sheparda a vsichni znaji konec, tak by to bylo takovy nedulezity to hrat. Takze pro me dava smysl jenom hra po 3.dilu, pokud delaji opravdu novou velkou hru Mass Effect a ne jen nakej datadisk nebo neco takovyho.
            • Dit to řikám, žádnánávaznost, jak píše ani by nebyla možná. Tedy kromě toho videa po každém konci ME... ale i taknávaznost by jen podělala celé univerzum. Podkopala a pustila ke dnu.
          • Pravda ale jedno velké ALE, kdyby se to odehrávalo sice ve stejném světě ale třeba v jiné době, za milion let dejme tomu to by bylo to samé - ano vybral by se asi jeden konec zničení nebo přežití nebo vyhlazení lidstva. Já myslím že tak nějak to smýšlejí nebo i za méně let... 20-30-40 po incidentu.

Proč ne...navíc když si nechaj třeba i poradit od fanoušků mohlo by to dopadnout ještě lépe PS: Artworky nic moc neříkajicí ale co taky čekat že? hra ještě nemá ani 1% udělané a artworks sou většinou jen ilustrativní - něco ukazůjicí. Nic vážného... takže asi tak no.
    • Mna zaujalo vozitko. V jednicke sa mi jazdenie po planetach pacilo, aj ked to bolo len ocividne nafukovanie casu a miestami ma ten odflaknuto vygenerovany teren vytacal. Ked si na tom tentoraz daju zalezat, moze to byt zaujimave.
      • Me to jezdeni s Makem taky nak nevadilo. Jen me stvalo ze to nekde vygenerovalo horu jak kr*va a clovek to musel objizdet jak pa*o, ale jinak sem s tim problem nemel. Vic me stvalo ve dvojce to tezeni *4*. Muzete mi rict proc je zakazany slovo kra.v.a, to jako vazne games?
        • Jj presne, napriklad ta levitujuca gula bola na takom sprostom mieste, ze silne pochybuje o riadnom testovani vsetkych planet. No a par slov je tu zakazanych nepochopitelne :D
  • ucho

humblebundle

ke hře Frozen Synapse byla přidána hra Trauma.
  • Kozy

Wargaming mobilizuje

http://youtu.be/BX59_nlsbWU
    • iOS .... řečeno vše
  • Základní verze ročního předplatného časopisu Level vyjde pro Slovensko hráče jen na 49,8€, v Čechách...

je to level.cz ale chapu chybka se vloudila. kazdopadne je pravda ze mohli udelat aspon nejaky vlastni template kdyz uz byl pouzit obycejny wordpress. ale porad lepsi nez dratem do oka a ta cena 980kč je moc pekna.
  • ucho

BeMine

http://youtu.be/CcHKgFMHgjQ

zítra se máme na co těšit (tedy indie fanoušci :) )
    za zmínku stojí minimálně Ring Runner
    • Veskoslav
      Ittle Dew
      Mini Motor Racing EVO
      Ring Runner
      The Whispered World
      Depths of Peril
      Eador: Masters of the Broken World
      Splatter - Just Harder Times
      Angelica Weaver: Catch Me When You Can
  • Draken69CZ

2K Games

Nakupte hry od 2K Games s obrovskými slevami, vydavatel slaví 10. narozeniny!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit