Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Watch Dogs 30 fps na PS4 a X1

:D Výsměch pro konzolisty. Takový brutální hardware (oproti starým konzolím) a poběží to "jen" 30 fps ?
    • ucho
      ono to je s tou fps záludný, nelze to tak zobecňovat. lidskému oku přijde 30 fps jako plynulý pohyb, obzvlášť když už je tam postprocesing ve formě rozmazávání scény při pohybu, což už dnes bývá skoro všude. nesmíš to ale brát tak, kdy na PC nějaká hra nestíhá a klesá fps dolů. ono to jde pak ruku v ruce s tím, že jsou pomalejší i odezvy a taková hra se i špatně ovládá, protože se odezvy rovněž zpomalují.
      když je ale řeč o konzolích, které mají uzamčený počet snímků na těch 30 fps, je velmi velký rozdíl, když těch 30 fps dá konzole v klidu a k tomu stíhá rychle reagovat na ty odezvy hráče. tedy když odezvy nejsou zpomalené, ale prostě se zobrazí 30 snímků za sekundu... to se pak nedá srovnávat s tím prvním případem a prostě ti to přijde zcela plynulé. schválně si vyzkoušej nějakou hru na konzoli, jak to vypadá. samozřejmě by tam problém nastal v momentě, kdyby těch 30 snímků bylo na hraně a ovlivnilo to i ty odezvy.
      ve zkratce: není 30 fps jako 30 fps. dost záleží prostě na tom, jak je to naprogramované a jak to opravdu ta konzole stíhá. jinak 30 fps na běžné hraní stačí (jen z PC je člověk naučen, že je to málo, protože tam je počet snímků většinou strop, kolik ta hra vůbec zvládne a na víc prostě nemá. a u 30 fps jdou většinou k šípku i ty odezvy...)
      • Hlavně to bude mít lepší technickou stránku při těch 30 FPS.

A nesouhlasím, že 30 FPS stačí nedej bože, že to člověk nepozná. Lidi si rychle zvyknout na lepší a možná tomu nebudeš věřit ale i když mám vypnutý fraps, tak poznám kdo tu FPS anebo rychlých scén jede pomalu. Je i na netu hodně testů kde se můžeš podívat na rozdíl a je znát ale věřím, že někteří lidi to nevidí.
        • ucho
          jasně že jde poznat rozdíl mezi 30 a 60 fps. vlastně jsem to řešil na televizi, kdy jsem si vypínal Motion Plus. televize dopočítávala mezisnímky, kdy jsem měl u filmů pocit, že je vše plynulejší a že se scény překreslují víckrát... jen mi to přijde u filmů jako rušivý element... i u her lze 30 fps udělat tak, že to člověku přijde přirozené. nevšiml jsem si, že by lidé nadávali u filmů, že je 25 fps málo a že chtějí třeba 50 fps... oku to stačí (ano, u filmů je zaznamenán i pohyb, což přidává na plynulosti, ale to u her zvládá v současnosti slušně postprocessing)
          a znovu. když si například pustíš Uncharted na PS3, přijde ti těch 30 fps málo? i v akčních scénách? mně osobně ne, protože tam ten pocit z plynulého pohybu mám a vše má okamžité odezvy. a to tvrdím i potom, co poznám rozdíl mezi 30 a 60 fps. poznám rozdíl i mezi 60 a 100 fps, to ale nemění nic na tom, že když se to dobře udělá, 30 fps se prostě dá považovat za plynulý pohyb, který k hraní stačí. a ano, 60 fps je lepší, pokud ale mají vizuálně náročnou hru, které by v určitých situacích kleslo fps na 50 nebo 40, v rámci hratelnosti je lepší to uzamknout na těch 30...
          • frag.ment
            Vidím Ucho, že seš na tom podobně jako já, mám tu asi 8 zásadních kousků pro PS3 včetně těch, co jsi vyjmenoval a nějak není čas to pořádně zahrát. Teď na podzim už mě to snad tak nepotáhne ven, takže se do toho pustím. Horší je, že já už GTA V mám koupené a pár hodin odehraných, ale to sem jen tak blbnul po městě. Když se pustím do příběhu, tak u toho vykysnu na měsíc, jak se tak znám a na jiné se nedostane. A GTAO vypadá moc lákavě, ale to bych asi musel zainvestovat do headsetu, abych se s Miseriusem a spol. mohl domlouvat :-)
            • Miserius
              Tohle mam já, celkem zdražilo *1* http://aukro.cz/nova-zvukova-karta-usb-stereo-mikrofon-vstup-i3571057377.html?utm_source=archiv&utm_medium=organic Je to samozrejme uplne to nejjednodussi co muze byt, ale naprosto to staci a komunikuju přes to už delší dobu... Zapojis do toho jen mikrofon a dáš do USB portu v PSku a pak v nastevení dáš external USB microphone (jestli si to dobre pamatuju)
            • frag.ment
              Miserius, fakt? já totiž mikrofon mám (u PC). Něco takového jsem hledal na shopech, ale na žádnou "redukci" sem nenarazil. Nevíš aspoň přibližně, jak by se to mohlo jmenovat? Nebo aspoň značku, nebo něco čeho bych se mohl chytit..
            • Miserius
              Hale, ja mam sluhátka s mikrofonem za pár kaček (doslova) s normalnim jackem a za 30 korun jsem na aukru koupil takovej usb konektor do kteryho dam jack a usb do playstationu a mužu kecat jak je libo a za 30 korun *2*
          • Přesně jak píšeš "...dá se to považovat..." ale není to plynulé jak jako 60 FPS. Objektivně řečeno a snadno dokázané.

To, že to to tvůrci upravují aby to bylo co nejméně poznat je známé. U filmu to je navíc nezvyk protože kolik filmů má více jak 30 FPS? Taky ne každá film se k tomu hodí aby to bylo opravdu znát. Například sporty ano.

Proto zlatá možnost volby na PC. To, že to lidem na konzoli nevadí anebo nevědí,že jím o nevadí je OK. Ale objektivně je to omezené a méně plynulé. Není co řešit. Je to jak to je.
          • Miserius
            Ucho, jakej máš PSN nick? Očividně sem tam zapaříš, aspoň bych tam měl dalšího Gamesáka *2*
            • ucho
              na GTA mě svrbí prsty celkem dost, ale když jsem se podíval na tu svou sbírku nehraných kousků, řekl jsem si, že ještě chvilku odolám. Uncharted 2, Uncharted 3, RDR, Dragons Dogma... alespoň tyhle věci bych chtěl ještě před koupením GTA V dohrát (a to je to jen zlomek z toho, co tu na mě čeká :) ).
            • Miserius
              Okey, tak si mě přidej: hilts663, nebo kdokoliv odtud...
              God-of-War: Na GTAO se tesim stejne jako jsem se tesil na původní hru *2* Doufám, že to bude tak dobrý jakosi to představuju... Budem moct zapařit, oberem pár benzínek *1*
            • God-of-War
              Taky by dalsi bodnul. Jinak prvniho GTAO!!! Doufam, ze si ready. *5*

Ucho.. muzes mi hodit tvuj nick na FB.. link mam v profilu, tak mi ho hod do zprav;-)..

Miserius: Ja sem ty benzinky zacal delat az vcera:D.. sem to vubec nevedel, ze to de a je to celkem prdel, jak to vzdycky lifruje do ty igelitky.:D Jasny, ze to vyrabujem a nezustanemw jen u benzinek:).
            • ucho
              no zkusím tě tam časem nějak přidat (+- týden, dva, teď jsem na tom šíleně s časem). veřejně sem svůj nick na PSN dávat nechci :)
              zrovna předevčírem jsem rozehrál Uncharted 2 :D ale teď budu chvíli tak moc pracovně vytížen, že se k němu dostanu až tak za týden, dva. někdy je to s časem na hraní těžký. pořád po mně někdo něco chce a tak dřu jak kůň :)
        • /facepalm. proto vidíš jak se točí kola u auta za každé rychlosti že? vůbec ti nepřijde že se točí pozpátku že?
  • Diaspora je i na Kotaku a Slashdotu

"Finally, a Battlestar Galactica Game Worthy of the Name"

http://games.slashdot.org/story/12/09/05/0537248/battlestar-galactica-community-game-diaspora-has-arrived

Akorát hordy zájemců shodily server :/
  • jakubc

Pawni

Potřeboval bych vysvětlit pawny a jejich itemy - co se stane, když dám najatému pawnovi nějaké vybavení, třeba zbraň? Dočetl jsem se, že je to permanentní dar původnímu majiteli, ale zároveň taky to, že dary lze dávat jen jednou a to, když pawna propouštíte, takže mi to nedává moc smysl. Mohl by mi to někdo znalý vysvětlit? Díky
    • Mám to tedy na PS3, ale mělo by to být stejný.

Když mu dáš vybavení (zbraň, zbroj, oblečení, helma), tak zůstává majiteli pawna.

Když mu dáš itemy (lektvary, materiály, lucerny, atp.) po propuštění pawna se ti vrátí do úschovy v hostinci.

Když pawna propouštíš, můžeš mu spolu s hodnocením dát item jako poděkování za služby.
      • jakubc
        Díky, někdo jiný mi zase tvrdí, že najatým pawnům dát vybavení vůbec nemůžu... budu to muset holt zkusit. :-)
        • Pawnům můžeš dát vybavení, a to jejich staré zmizí (nemůžeš si ho tedy vzít na prodej třeba). Pak vylepšit vybavení - těmi až 3 hvězdičkami - můžeš jen to co jim dáš ty, ne to jejich vlastní myslím.
          Po propuštění jsem jim nastřádané věci sebral předem, ale pokud se objeví v depositu (skladiště v hospodě - ale přístup k němu máš u kteréhokoliv obchodníka), tak to je novinka i pro mě super :-).
  • rancor1223

BF4 multiplayer

Nevypadá to zle, ale stejně to po zkušenostech s BF3 vidim že počkám až se levně objeví na Aukru.
    • Miserius
      BF3 Premium key (zaklad + 5 dlc) v akcich na Key4You za 499...chces to levnejs? Neprijde ti to uz dost levny?
      • rancor1223
        To oboje mam a co s tim? Píšu, že na podobnou cenu si počkám s BF4, místo abych to kupoval za plnou cenu (jako BF3).
        • Miserius
          *9* Sorry ja jsem to nejak neprecetl se zapnutym mozkem
  • Keyz

The Witcher 3 Wild Hunt free for Titan X owners

http://www.guru3d.com/news-story/the-witcher-3-wild-hunt-free-for-titan-x-owners.html

Jestli máte Titan X, tak to určitě potěší *3*
    • Dávám tomu pár hodin než to někdo "očůrá" a nastaví si v systému neexistujícího Titana. *1*
      • Keyz
        To by mě zajímalo zda to bude možné. Půjčit si to od chudého kámoše asi také nebude možné. Každá karta má vlastní číslo.
      • Jack1947
        In secure ban?
        • Co to zase blábolíš?
  • Dnešek je posledním dnem, kdy si můžete stáhnout R-Type pro Wii prostřednictvím služby Virtual...

Na Wii Virtual Console jsou dvě verze R-Type: ze SEGA Master System (cena 500 Wii bodů) a z TurboGrafx-16 (800 bodů). Stažena bude verze z Master Systemu, protože SEGA chystá kompilaci svých slavných her z Master Systemu pro Wii a R-Type bude obsažen v této kompilaci. Verze z TurboGrafx-16 bude na Virtual Console nadále v nabídce.
    • Díky za info - upřesněno.
  • Jack1947

Problémy v GTA Online pokračují - hráčům mizí ranky, předměty, hotovost, byty i celé postavy.

Ajta ajta ajjaj, takto slibne vypadalo a ted takove potize, proc proc proc ... *8* *13* *10* *12*
    • Keyz
      Tohle se nedá pochopil. Copak se*ou na test? Na nějaký uzavřený betatest? Tohle je snad pokaždé přitom když se dá otestovat aby přisálo vozítko na Marsu tak tohle musí být hračka.
      • Jistě že to nějak testovat museli. Ovšem těžko si otestují, jak se to bude chovat, když se do toho opře 10 milionů lidí.
    • Problémy v GTA Online pokračují - hráčům mizí ranky, předměty, hotovost, byty i celé postavy.

Ty vážně komentuješ všechno, to všechno stíháš hrát?
  • montatatana

Využijte dočasné nabídky stažení Monkey Island Tales 1 HD na iTunes zcela zdarma. Ostatní epizody...

Teda nevim, ale na iPodu 4. gen se to (stejně jako ostatní tyhlety Telltale hry) seka jaxvina, popripade to casto uplne spadne. Kdyz uz to davaj na Store pro vsechny zarizeni, tak by to meli odladit poradne.
  • Co nevidět vyjde třetí patch pro Assassin's Creed Unity.

Pozdě.. hra mi leží na druhém disku a je tak 20ti procentní šance, že se k ní vrátím někdy. Mezitím vyjde spousta jiných a na nějakého průměrného a zabugovaného Asasína zapomenu.
    • ucho
      tak to ještě rychle prodej
      • Nemá krabicovku. Ten má tak warez. *15*
        • Samozřejmě že warez, copak jsem padlý na hlavu, abych Ubishitu za toto platil? Nemám problém si koupit hru, ale nevyhazuju peníze do kanálu. Vždy si hru pěkně otestuju nejdřív.
          • ucho
            tak pěkně testuj. co testuješ právě teď?
            • ucho
              nějak se mi nechce věřit, že zrovna ty s tím důkladným testováním sis watch_dogs koupil :)
            • a dodal bych, že Ubishit moje penízky neuvidí, naposled je viděl u Watch Dogs a to jsem se hodn rozmýšlel po těch podrazech s grafikou. Něco mi říká, že než poslední dvě hry od Ubi, budu kupovat Hardline :D Ubi poslední měsíce maká vícenež dobře na tom, aby EA nebyla nejnáviděnější firma :)
            • Řekl bych, že to co většina - FC4.
    • doufam ze si to nekoupil ...
  • V Japonsku nyní hrozí za nelegální stahování pokuta 25000$ (popř. až 2 roky ve vězení) a za...

Som nevedel, že japonci majú doláre, to zas niekto leze amíkom do zadku, papaláši zrejmä zabudli na WWII.
    • Možná, že když si vytáhneš ty hlavu z prdele, příjdeš na to, že se to převádí na dolary, aby to po světě lidi lépe pochopili, kurz dolaru je známej každýmu, u jenu nemám nejmenší ponětí, jakej má kurz. *7*
      • Bude lepší když tam tu hlavu nechá, představ si, že by se ta debilita mohla projevit na plno.
      • V Japonsku nyní hrozí za nelegální stahování pokuta 25000$ (popř. až 2 roky ve vězení) a za...

a keby si si ty vytiahol hlavu z prdele, tak pochopíš o čom hovorím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit