-
Současní betatesteři mohou po splnění čtyř úkolů do hry přizvat až 5 dalších přátel.
Blekaři, v bleskovce není název hry. -
-
díky za upozornění - doplněno
-
-
Nová funkce? "Blekař" od slova blekotat? viz příspěvek výše
celkem ironie, že příspěvek upozorňující na překlep sám obsahuje překlep *1*
-
-
-
Witcher 3 následky
Dokončil jsem teď výborný ůkol "Family Matters" a vůbec nejsem spokojený s výsledkem.Ducha ze stromu jsem osvobodil, Anne zemřela, baron se oběsil . Dostal jsem ale strach, že to může ovlivnit hlavní příběhovou linku a její výsledek.
Zaklínač byl vždy o těžkých rozhodnutích a následcích. A vždy jsem se snažil držet pravidla, že zaklínači jsou od toho, aby chránili lidi, ale v mnoha případech to nešlo použít a tak šlo vybrat jen menší zlo.
Přesto jsem čekal, že po takové zkušenosti bude pro mě lehčí dělat rozhodnutí i ve třetím díle. Naopak. Dávají mi zabrat i menší rozhodnutí při vedlejších úkolech.Nechat naštvané vesničany pověsit Nilfgaarďana, který dezertoval, aby se mohl vrátit za ženou a synem? Nebo je pobít? Nechat studenty zničit oltáře nebo je zabít? Dost mě překvapilo, že i takové malé questy můžou mít následky. -
-
v skutečnem rpg typu fallout 2 by byla i logicka možnost jako treba ochranit dezertera a umožnit mu utek, nebo premluvit vesničany atd.
tady ta hra se ale nasilu stylizuje do depresivni polohy kvuli marketingu -
-
Nemyslím si. Právě dát možnost hráči zvolit jakoukoliv možnost snižuje volbu rozhodování a celkový pocit.
Když budu mít možnost vesničany přemluvit, aby ho pustili, tak sice dostanu výsledek, který bych přesně chtěl, ale bez jakékoliv emoce.
Tam žádný marketing nehledej. Svět zaklínače je prostě depresivní a temný, ale jsou tam i světlé chvíle.
-
-
1. spokojený být nemusíš. to je witcher. Ne vše je ideální a není jasné co je ideální a vůbec nemusí tam být něco ideálního jako v amerických velkých RPG hrách.
2. K tomu stromu:Lze najít knihu " She Who Knows" (Ta které ví) předtím, než ten quest děláš a tam se dozvíš o tom stromu a jeho obyvateli více. Dokonce vše, aby to bylo jasné jak to je.
3. Jinak tohle zde mám právě rád. Věříš tomu světu, protože to není vždy jasné a někdy nevíš jak jednat, tak nejednáš a něco se stane anebo jednáš ale na základně ničeho. Nebo jen svého přesvědčení. Nemáš možnost vidět "dobro/zlo".Proto doporučuji si na začátku hry ujasnit hodnoty. Jako to máš v reálu. Kde také když něco vidíš, tak jednáš podle hodnot bez rozmyšlení a jen někdy to řešíš. Jinak budeš vše řešit a tvoje rozhodnutí budou různá. Naprosto různá. Prostě budeš skákat od "dobra", přes "neutrální" a ke "zlu".
Doporučuji tohle neřešit a prvně to dohrát bez informací. Prostě aby jsi to měl takové, jaké jsi to udělat a poté řešit ideální konec apod...Jinak se ochudíš o ten zážitek. Následně to zpětně řešit anebo hrát znova. Nebo se podívat jak to tedy jinak dopadlo a proč. -
-
Dobré je, že toho ducha ze stromu jsem osvobodil dříve, než jsem začal tu část s baronem, takže jsem vůbec nevěděl, že Gran je jeho žena a že by to mohlo mít následky.
Já se spíše snažím uvažovat jako Geralt když hraju za něj, ale je pravda, že se volí spíše menší zlo. Ale je výborné dělat rozhodnutí i bez větší znalosti a čelit pak následkům. Jako ve skutečném životě.
Samozřejmě i jiné hry mají příběh, který lze ovlivňovat, ale zaklínač jde v tomhle více do hloubky. -
-
Stejně když hraješ jako Gerald tak to je na tobě :) Třeba Vesemir má jiný názor na výsledek války než Gerald. Tedy i tam jsou spory.I když...Jakmile si přečteš zápisek po ukončení questu, tak to často překvapí jak to je popsáno :) To dobré vypadá neutrálně anebo špatně apod :)
Já u sebe viděl problém ten, že jsem klasicky hledal prvně ideál anebo informace. Ale zde je tolik věcí kde to nemáš a nebudeš mít a to je dobře. Pak když se od toho posuneš k volnějšímu myšlení tak si to více užiješ a nebudeš 10 minut řešit zda pustit někoho kdo je svázaný a vydán na pospas topicvům anebo ne :) A hlavně nebudeš poté tak řešit následky.
Uděláš si nějaký důvod a hotovo. Dopadlo to jinak? špatně? Nevěděl jsi to a nepoděláš se z toho.
Většina voleb které mají dopad na hlavní příběh, má ty informace. Lze je najít (knihy,npc) a pak lze celkem tušit co a jak bude. Někdy to nevíš stejně. Poté co jsem to dohrál, jsem tohle řešil a opravdu mě překvapilo, jak šlo skvěle odvodit co a jak. Kdybych jen myslel jako detektiv anebo prostě myslel lépe :) Ale pro mě to dopadlo "dobře". Ještě byly další možnosti které bych považoval za dobré a pak ten "špatný" konec.
Super jsou ty veldlejšáky, kde opravu musíš myslet a najít řadu věci aby jsi měl nějakou šanci se rozhodnout dobře. Dobře bez ", protože to je opravdu dobré a druhá volba je špatná. Třeba jako quest"A Towerful of Mice" (název questu) -
-
Přesně vím, koho svázaného myslíš. Tam jsem si uvědomil, že i takový questík může mít "následky".
Jde o to, že mám načteny knihy, takže se snažím hrát jako "co by asi udělal Geralt".
Přemýšlím nad tím hodně, tomu se nevyhnu, ale také mi to nevadí. Je dobré, když hra umí vyvolat takové emoce.
No zrovna"Towerful of Mice" podle mě skončil špatně v obou případech. Načítal jsem tam pozici, ptže jsem první zvolil ten více špatný.rybář prostě nakonec stejně umře . Ale je to o úhlu pohledu. -
-
Bohužel, zde to se to od knih odlišuje. Navíc je také v jiné pozici. Rozhoduje o vážných věcech.
Navíc, knihy...Tam také byl různý podle povídky anebo románu :)
Zde je prostě ten problém, že tě to nutí přemýšlet a to je dobře. Zase je dobré si říci, že vše nevím a hotovo. Jinak bych to pořad řešil a nikdy nebyl rozhodný. Pak po konci hry uvidíš i další volby a určitě tě napadne něco jako: Tohle jsem mohl vědět :)
U toho questu je jedna vyloženě blbá:Pustíš ven do světa Morovou pannu. Jeho smrt je jistá, to máš pravdu. Zase to je super. Je tak svázaný s tím duchem, že to vezme jak to vezme a zemře vždy. Bohužel. Prostě jako v reálu. Byl v takové situaci, že obě možnosti znamenali smrt. Ale poté se do deníku zapíše jako dobrý konec. Protože morová panna se nebude potulovat po světě.
-
-
-
-
-
-
Několik povedených koncept boxartů z The Simpsons Game parodujících známé hry nejen od EA.
Dobrý, fakt sem se zasmál, škoda že této kvality ani zdaleka nedosahují nové série simpsnů. -
Ach jo, pojďte o něčem diskutovat. V práci je šílená nuda, články na games nejsou, a když už jsou, tak o věcech, který mě nezajímají. Nějakou dobrou diskuzi by to chtělo rozjet.
Proč vás hry vůbec baví? V čem se zábavností liší třeba od filmů, seriálů či knih? Je to tou interakcí s virtuálním fiktivním světem? Možnost hrát podle sebe? Kdy jste se o hry vůbec začali zajímat, jak, kde a na čem? Máte na ně stále čas, kolik hodin denně tomu věnujete, jaký preferujete žánr, jaké herní mechanismy vás posadili na prdel apod.?
Rozpovídejte se o sobě trochu + co třeba momentálně hrajete. -
-
Já vyrostl na Duck Tales: The Quest for Gold. Jinak dnes většina her stojí za prd. Pořád se rád vracím k Jedi Knight: Jedi Outcast a Jedi Academy. Zatím nepřekonané co se týče soubojů s mečem
-
-
Jedi academy byla pecka, kam se na to hrabal Force Unleashed.
-
-
Force Unleashed bylo oproti JK mash buttons to win. Jedi Knight je pecka a ještě dnes hraje Multiplayer hafo lidí. Tuším, že dokonce existují nějaké české klany.
-
-
-
„Co tady děláš?“ řekl hráči, který seděl mlčky před řadou monitorů.
„Hraju,“ odpověděl pochmurně hráč.
„A proč hraješ?“ zeptal se malý princ.
„Abych zapomněl,“ řekl hráč.
„Nač abys zapomněl?“ vyzvídal malý princ a užuž ho začínal litovat.
„Abych zapomněl, že se stydím,“ přiznal se hráč a sklonil hlavu.
„A zač se stydíš?“ vyptával se dále malý princ, protože by mu rád pomohl.
„Stydím se, že hraju!“ dodal hráč a až na občasné zanadávaní do headsetu se odmlčel.
A malý princ zmaten odešel. -
-
kam ides?
do kina
a co tam davaju?
quo vadis
a co to znamena?
kam ides
do kina
a co tam davaju?
...
-
-
Dnešek je v práci mimořádně taky na usnutí, takže se přidám...
Baví mě asi proto, že je to zábava do který mi nikdo nekecá.
První hra byly nějaký stíhačky na Commodore 64, jméno si nevybavím, byl jsem škvrně.
Liší se možností (nebo alespoň iluzí možnosti) ovlivňovat děj, proto je mám radši než filmy.
Času není tolik, co bývalo... přes pracovní týden tak hodinu až dvě denně. Když je volnej víkend tak se poštěstí víc.
Žánr nepreferuju žádný, v každým se najde nějaký dobrý kousek.
Momentálně hraju The Raven: Legacy of a master thief, který můžu doporučit. Pak Skyrim a s přítelkyní dáme sem tam Worms: Mayhem. Chystám se na Metro: Last Light a Consortium. -
třeba o tom, že by tohle určitě zajímalo tvého zaměstnavatele? :D
-
-
Ani ne, ten má spoustu jiných věcí na práci *1*
-
-
Atari 800XE, tam som prechadzal vsetkymi zanrami, potom Amiga(dungeony skakacky, xcom..), v tom case som zavidel pcckarom dooma a dukeho. presiel som na pc v case K6 III a cca do roka som sa dostal k 1. Baldurs gate(neprekonatelny system hrania, 6 postav a RPG sucasne), total war(odvtedy ked pozeram nejaky historicky film a vidim bitku stylom ze 2 masy vojakov sa proti sebe rozbehnu tak chytam striasku *1* ).
tj som zazil krasne ako sa zacalo zjednodusovat v poli rpg - zo 6tich postav sa stali 4(neverwinter, starwars KOTBS) zakcnelo to, zacal sa klast doraz na medzipenisove vztahy(zdravim mass effect), nadej svitla s dragon age(duchovny nastupca BG ..krasny kec) este ze prisiel drakensang a aj jeho dvojka.
Takisto som to videl s total war.. posledny rome siel z disku do dvoch hodin.
Detto elders scrolls..Arena mala wow efekt, dagerfall som preskocil.. prisiel Morrowind - lahodka v tom case... postupne Oblivionom a Skyrimom som si uvedomil ze kym Morrowind bolo rpg s prvkami arkady,Oblivion sa stal rpg-arkada a Skyrim arkada s prvkami rpg *9*
fps poslednych kolko..od Borderlands 1 nehram, priliz shitozne sa mi to zda, som presyteny :) -
No, myslím, že první hra, kterou jsem hrál byla asi tahle https://www.youtube.com/watch?v=fysoXmhtWy0. Hrál jsem jí ještě na základce a od té doby to začalo *1* Jinak jak se líší hry od filmů a knih??? Těžko říct, asi tím, že ve hrách hlavního hrdinu ovládá hráč a určuje, co zrovna udělá. Jinak v tomhle herním suchu hraju Battlefield 4 *3*
-
To je skoro jak nějaký dotazník. *15*
-
Napis neco o tom, jak je nektera z platforem lepsi nez ty ostatni a kdo to nevidi, tak je ovce a mas o diskusi postarano.
Zde na games je plno lidi, kteri na to skoci zarucene pokazde. *3* -
-
To vím už dávno, ale čas od času by nějaká normální diskuze neuškodila. Samej trolling, flaming, attention-whoring a přitom nic ke hrám.
-
-
-
Herní business už opravdu nutně potřebuje nějakou souhrnnou encyklopedii
http://www.gamespot.com/articles/the-last-of-us-remastered-devs-discuss-making-60fp/1100-6421147/
Jaký "Nový standard"? Když už, tak "staronový" a hezky pokorně přiznat, že do jisté doby a do nástupu jistých platforem bylo 60+ FPS u 3d person her tiše akceptovanou samozřejmostí. -
Kvůli tomu technobabylonu první tier dám ...
-
The Order 1886
Samozřejmě že má, má to skvělou atmosféru, hudba a zvuky jsou na špičkový úrovni, překvapila mě míra detailů, vypadá to hrozně reálně a střílení je taky fajn. Jenom těch QTE mohlo být míň, to je tak jediná výtka. -
Slevy PS Store
Teď jsou v PS Store ve slevě nějaké divné japonské hry. Je nějaká hratelná, doporučil by mi někdo něco z toho? Díky. -
-
Mohl bys to udělat jako já, když jsou slevy a já nevím, co si koupit. Koukneš na název, zaujme tě/nezaujmě. Když jo, tak na to klikneš a projedeš si videa i obrázky, popřípadě si to vyhledáš na YT a budeš mít jasno, zda KOUPIT/NEKOUPIT.
Ale za sebe bych doporučil:
MGSV Phantom Pain ... sice mám odehrány tak cca 4 hodiny, ale už takhle je to neskutečně promakaná stealth/akční hra s možností variabilního přístupu k misím, japonským humorem a pokud jsi fanda série, tak je to prostě kurva povinnost.
DMC Definitive Edition ... jakožto nejlepší dostupná rubačka na trhu momentálně je tohle pro fandy hack'n'slash her též povinnost. Úžasnej level-design, kulervoucí hudba i soubojovej systém, nespočet různých komb, kde si můžeš krásně vyhrát v tom, jak nepřátelé rozemeleš na sračky.
RE6 ... ano ano, fanoušci série z toho sice pořád zvracejí a ještě se z toho ani pořádně nevzpamatovali, ale když se odendá název RESIDENT EVIL, tak jde o skvělou hororovou akční adventuru, kde máš na výběr ze sedmi postav, spousty lokací a skvělý atmosféry, zejména pak v Leonově kampani. -
-
Díky za doporučení.
1) Já právě nechci posuzovat hru na základě názvu a tím pádem bych musel rozklikávat úplně všechny. Proto se raději otočím na zdejší odborníky.
2) PS4 je má první konzole od Sega Mega Drive II, takže MGS mi léta úplně unikal a vůbec nevím, o co tam jde. Přesto mě to docela lák, uvidíme.
3) Nemám názor, dobrou rubačku bych si zahrál, popravdě teď nevím cenu, včera jsem si téhle hry nevšiml
4) Já jsem sráč, nejsem si jistý, jestli je to hra pro mě :) -
-
To není horor ale za CHrise je to až takovej béčkovej akční válečnej triller. Zombíci jsou tam jenom aby se neřeklo že je tam nikdo nedal *3*
-
-
To s tím DmC je vtip že? Navíc když ve slevě je i DMC4.
-
-
Gravity Rush Remastered(Prostě PS4 verze)- logická plošinovka založená na fyzice, navíc má nádhernou "Ghibli" grafiku, podivný svět a zajímavé postavy.
Abyss Odyssey - Rogue-lite plošinovka s nádhernou stylizací, zajímavě pojatým bojovým soubojem a navíc pochází z Chile a je ovlivněno historií a kulturou tohoto národa.
Digimon Story: Cyber Sleuth - Je mi jasné, že když je to hra se značkou Digimon, tak se o kvaliě nedá nepochybovat, ale tohle je fakt dobré JRPG velmi podobné sérii Persona, dokonce na této hře pracovalo hodně lidí, co dělalo na Personách, např. designér/ka postav.
Disgeaea - Hardcore japonská tahovka s komediálním laděním. Hraje to Petr Bulíř, což mluví za vše.
Toukiden: Kiwani - Velmi povedený klon Monster Huntera.
Strider - Dost dobrá metroidvania.
Tales of Zestiria - Klasické JRPG s anime laděním. -
Metal gear solid V, pokud máš rád stealth.
DmC Devil May Cry je celkem zábavná rubačka a ani není japonská a Gravity rush.
-
-
Humble Origin Bundle Bonus
http://i.imgur.com/dHgtwGC.png
- tyto hry nejspíš budou přidány do bundlu
*4* -
-
slowpoke
-
-
Dying Light pro současnou generaci konzolí nabídne na jedné obrazovce stejný počet zombie jako verze...
*1* A ani to nemusí vypadat jako Teleglitch , hlavně že hratelnost bude stejná ....