Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Might and Magic X

Lidi nevíte kde sehnat za dobrou cenu třeba Delux Edition ??
    • ucho
      na GMG po aplikování voucheru je cena 400,-. UPLAY verze.
      • děkuji
  • Nepotvrzeno: Screeny z Xbox One verze hry Just Cause 3.

Mi to tedy spíš připadá jako koláž z Arma 3 :/
  • GeoHot, hacker známý především za prolomení ochrany PS3, začal pracovat v bezpečnostním oddělením společnosti Google.

To by mě zajímalo čím mu pohrozili
    • Deseti kufříky s tisícidolarovkami...
  • Otevřený svět

Zase tu někdo nakousl náročnost ve vztahu k otevřenému světu (vs "koridorový" Zaklínač 2).

Já myslím, že je jedno jak ten svět je moc otevřený (respektive jak je mapa velká), protože grafická karta načítá / vykresluje to, co AKTUÁLNĚ vidíte ne? Já myslím, že z pohledu grafické náročnosti to vyjde uplně nastejno, když vezmu ulici z nějakého koridoru a z "otevřené" hry, protože v reálném čase vidím pořád jen tu jednu lokaci která je v ten moment počítána. Velikost mapy nemá s náročností nic společného podle mě, to je přece blbost.

Ten názor "otevřená hra je náročnější" je podle mě naprosto nesmyslný.
    • Myslím, že to až tak úplná pravda není, aspoň co se týče okolní krajiny. Když máš uzavřený koridor vývojáři si můžou udělat statickou krajinu a naaranžovat dle potřeby. U otevřené hry nemůže být pozadí statické, ale musí se vytvářet z reálně vymodelovaného terénu a postupně se dopočítávájí detaily.

Možná to vysvětluji moc krkolomně, ale nejsem úplně odborník na slovo vzatý.
      • WhySoSad
        V podstatě máš pravdu, i když se pohybuješ v otevřeným světě na určitým místě, pořád to vykresluje krajinu i ve vzdálenosti několika kilometrů, narozdíl od dvojky, kde jsi měl pozadí pouze kulisy...
    • Femto
      to je naprostá pravda, co píšeš.
  • Zaklínač 3 je nejdražší hrou vyrobenou v Polsku, vývoj vyjde na více než 110 milionů zlotých (= 664...

To je cca osmkrat tolik, kolik bude stat kickstarterovsky Torment. Hmm, cekal jsem to horsi. Ted si jen predstavit, kolik by stalo vyprodukovat takovou hru v Americe. Pro predstavu, Fallout stal udajne (dle slov Tima Caina) 10 milionu dolaru (sam ale rika, ze je to nemozne spocitat presne, protoze nemeli presne rozpoctove plany), tedy pri dnesnim kurzu 200 milionu korun. Vice jak patnact let stara hra! A v te dobe byl dolar tusim kolem 30 korun.

edit: Jo ted koukam, ze je tu dalsi podobna bleskovka. Takze vyvoj 15 milionu dolaru? OMG! Ty vole, co jsou za takovy "pakatel" schopni vyprodukovat je az zazrak. ;-)
    • to by bolo na dlhu debatu, ale pred 15 rokmi boli v Amerike technologie casto drahsie a odbornici vzacnejsi a teda lepsie oceneni. Fallout je ackovy titul, na ktorom pracovalo podobne ako v pripade Witchera cez sto ludi, dabing tiez nebol najlacnejsi, preto sa nemozno cudovat tomu rozpoctu...
  • GTA 5 vyjde na přelomu roku 2011/12, ve vývoji je již 4 roky, představí se v červnu na E3, poběží...

Silně pochybuji že poběží na rage enginu když mají ten výbornej euphoria engine stačílo by to jen trochu doladit
    • janchor
      Euphoria se stará jen o animace, je pouze jednou ze součástí většího celku (u Rockstaru právě enginu RAGE).
  • Amylee.Anderson

Assassin’s Creed Revelations vyjde zřejmě tento rok v listopadu.

Ach, kéž by. Byl by to prima dárek k Vánocům :D
  • Steam verze hororové střílečky F.E.A.R. 3 je dnes na Green Man Gaming k mání v akci za 15 dolarů....

Já na to Nasrat!
  • God-of-War

Jeden z fandů God of War si nechal na kapotu svého auta vyobrazit Kratose.

Já ho mam zase vytetovanýho *3*
    • Téměř všichni majitelé PS3 vlastní i PSV, chvástá se Sony.

protože si b.l.b. :-D
      • God-of-War
        Jedinej blb, si ty *3* . A nauč se nejdřív reagovat, než začneš psát.
  • btw co ty kazajky. Našli jste nějakou hezkou kazajku, která se hodí k Witcherovi, já si hru neustále ztěžuji, jelikož využívám tu původní ze zažátku jen mírně vylepšenou, jelikož ji považuji za jediný kus armoru, co jsem našel a co se hodí na Zaklínače. Ve dvojce bylo daleko méně armoru, ale byl daleko více propracovaný, hlavně ten z Dark obtížnosti... Třeba ten s kapucí byl výborný.
    • Ja pouzivam vylepsenou ze skoly kocky. Ty lehke zbroje jsou vsechny vpodstate gambesony a vypadaj dost nic moc, tak tohle je snad jediny co se mi nejak libi. Jinak ze strednich se da celkem vybrat.
    • Keyz
      Já mám stále temerian armor. Vypadá to divně ale nic lepšího a co by nějak vypadalo jsem nenašel.
      Také nechci měnit věci každý 2 levely. Je to drahý jako prase.

Sice je možné si nahrabat tím, že kradeš vše co vidíš (někdy mají chudé rodiny v bedně třeba vzácný šutr co stojí v prodejně 500 *15* ). Což je teda zajímavé...Ale když to čmajznu tak to pomůže :)

Mě spíše trápí ty znamení. Od určitého levelu se změní jejich funkce a většina je horší. Podlé mého soudu.
      • jakubc
        Co máš přesně proti těm znamením? Jedu na ně, tak bych to rád věděl... Pokud jde o módy, tak ty si můžeš vybrat. Stisknutím je klasika, podržením alternativní mód. Kombinace quen štítu na doplňování healu, zmatení nebo konvertování pomocí axie a sežehnutí proudem Igni je neskutečně mocná... Když máš vylepšené modré mutageny a naskládané modré schopnosti, tak jsou ty bonusy opravdu hodně vysoké, ale je pravda, že jsem na lvl 15 tuším, takže se to ještě může zvrtnout.
        • Keyz
          Mě vadí, že ten základ se dále pouze nezlepšuje ale máš do toho ten druhý mód. Ty mi připadají horší i když je nemusím používat.

Ve W2 se mi to líbilo. Zde bych třeba také rád měl lepší štít jako ve W2 anebo více možností jak rychle seslat několik znamení než mi doje stamina. (což jde ale za cenu adrenalinu jestli se nepletu).

Ale asi to jde hrát na znamení v pohodě, když to tak hraješ.
          • jakubc
            Znamení se zlepšují tím, jak ti roste síla znamení z itemů a z mutagenů navázaných na schopnosti, plus samozřejmě samotné schopnosti dávají bonusy, nikdo tě nenutí používat alternativní módy, i když jsou skvělé teda. :-)
            • jakubc
              U alternativního módu Axie je pár problémů, ale to je řekněme nutnost, protože jinak by to bylo moc silné.
              1) Monstra s Axii jsou hodně silná, ostatní dávají na jednu ránu, což je zřejmě způsobeno tím, že útoky monster jsou mnohem silnější než útoky Geralta, navíc pod Axii mají ještě velký bonus, takže to působí zvláštně, když tam oneshotují monstra na 2x vyšším levelu, než jsi ty.
              2) Očarovat musíš z dálky, protože to trvá a útoky jiných monster ti čarování přeruší
              3) Monstra se moc netrefují - hodně rychle se hýbou a když jdou proti sobě, tak třeba 5x promáchnou.

Jinak je to super - buď to očarované povraždí ostatní, nebo ho zabijou ty ostatní, tak jako tak se na to můžeš dívat z povzdálí a kochat se, mezitím už se ti doplní energie na Quen a pak i na další Axie
            • Keyz
              Já se zaměřil zatím nejvíce na to Axii. Snad ten alternativní módu bude k něčemu a protivníci půjdou po tom kterého očaruji.
      • tu mám jako sekundárni na těžší nepřítele, jinak ono to na štěstí není tak těžké, tak můžu hrát i tím velepšeným defaultem.

Celkově ten leveling je potřeba kompletně překopat. Znamení se vůbec nevyplatí jet. Možná do quuenu body, jenže pak je hra dost lehká, když máš štít a jetě tě to healuje...
        • Keyz
          Bohužel to je prostě o levelu. Jakmile máš podobný level a umíš uskakovat, tak to dáš dobře. (možná tam jsou místa, kde nemáš prostor a to bude složitější jako třeba chrličové ve W2). Vůbec ta předposlední obtížnost na kterou hrají je taková základní. Tohle měla být základní obtížnost. Neregenuješ během meditace ale to nevadí. Jídla je dost, lektvarů také...

Co se mi hodně libí je chování potvor. Každé je zcela jiné a některé dost zatopí. Třeba parta agresivních Nekkerů. Skáčou rychle za hráčem. Parta vlků mě ze začátku také potrápila. Jak skáčou ze stran a ještě na střídačku. (zase dost pomůže držet blok a blokuješ [vlastně paríruješ jejich útoky, abych byl zcela přesný :)]).

Jakmile ale potkáš červenou potvoru, tak má snad +hodně HP a trvá to. Tebe zase přetáhne na dvě rány. To se mi také stalo. Poté kupodivu pomohlo znamení "Axii" které NPC ohromilo a pak jsem ho sundal na ránu *15*. Do toho hodlám dát body. Snad to bude dále dobré i když zase ta změna na spolubojovníka...To ochromení je lepší, protože poté člověka zabiješ na ránu i když je level 50.

Vůbec ten leveling znamení není tak dobrý. Vylepšuješ znamení které něco dělají, poté se jejich funkce změní a vylepšuješ tu změněnou funkci. U W2 jsi vylepšoval ten základ a základ se poté maximálně rozšiřoval. Třeba "Igni" když bere všem je dobré. Není nad to smažit partu potvor, protože stojí v řadě. Proč se to poté změní na jeden proud to nechápu...

Jinak když jsem u Nekkerů. Nekkeři v mlze (Nekkers in the Mist) to byla kniha ve W2. Něco jako Černoši ve tmě *15*. Jo, to mě také chybí. Kodex kam se zapisuje to co přečteš jako to bylo ve W2.
          • Lofas

O jaké změně znamení je tady řeč? Igni mám vylepšené a mohu používat jak tu základní verzi, tak i ten "plamenomet".
            • nvm, až teď jsem si přečetl příspěvky pod tímhle *7*
        • jakubc
          O jakém levelu se bavíme?
          A štít od Quenu ti bude na prd, když nebudeš mít znamení naboostovaná i jinak, vydrží jednu ránu a rozpadne se. A rozhodně to není všemocná abilita - ještě ty lidi musíš taky nějak zabít, ne se jim jen po omezenou dobu ubránit.
          • Keyz
            Proti silnému útoku se to hodí. Zachrání tě to od ubrání třeba jedné poloviny HP. Navíc to je možné nahodit často před bojem a poté v boji použít ihned jiné znamení a ten Quen mít jako pojistku. Tak to tedy používám. Mám to jako pojistku, když mě něco přetáhne.
    • jakubc
      Jo, většina se na Geralta nehodí, ale taky to není svět existující jen pro Geralta. :-) Jestli chceš zaklínačské vybavení, tak sleduj questy s vybavením školy zmije, gryfa a kočky, tam jsou různé kusy.
      Nejhůř se cítím v těch kaedwenských barvách, když jsem ve dvojce nechal Henselta zabít... :-D
      • tak zbroj kočky je napostá katastrofa, ta by vypada dobře tak na Ciri *3*
    • No já nyní používám vylepšenou sadu ze školy gryfa a nemůžu si jí vynachválit. Ale jinak částečně souhlasím. Ty roztrhané prošívanice někdy vypadají dost žalostně.
      • jo teď jsem ji zkoukl na youtube. není špatná, ale nějak mě úplně nezaujala. Ten default je pořád o dost hezčí.
        • Jo, s tím souhlasím. Moc mi k zaklínači nepasuje ten plátový kyrys.
          Edit: zaklínačem myslím konkrétně Geralta.
          • Veskoslav
            Tak v knížkách jsou někteří zaklínači těžce ozbrojení, ale málokdy, protože dávají přednost pohybu před ochranou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit