Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ringmancz

Kam jsme to dospěli...

http://arstechnica.com/gaming/2015/04/mortal-kombat-x-charges-players-for-easy-fatalities/
    • snorgrind
      njn, nekdo koupi a nekdo si udela makro prez klavesnicu nebo autohotkey *1*
    • Jack1947
      Bez nich, se to snad uhrát nedá? nebo tam ani nejsou... fatality hlavní věc která dělá Kombat, kombatem.
      • lol
    • A kde je problém?
      • jindra.veliky
        v tom, ze nastaveni ovladani je tu v podstate za penize
    • Já v tom nevidím problém, od žádného obsahu to člověka neodstřihává, fatality jsou jen kosmetická záležitost a 80% jich je dost jednoduchých na provedení.
    • ze ta to este prekvapuje
      poslednych cca 10 rokov je v znameni prudkeho zarabania v hernom priemysle
  • Keen

Age of Empires 2 příchází na Steam v HD edici

Viz trailer

http://www.youtube.com/watch?v=q_MEFt7KrxQ

Steamworks, přepracovaný (funkční) multiplayer a HD rozlišení.
  • Odulin

Legend of Grimrock

Tak dungeoňáci jdem na to, právě se Legend of Grimrock objevil na Steamu.
    • moje pěněženka je připravena :D
      • Odulin
        To rád slyším.:) Pan Santa už je v kobce?:)
        • MrSanta
          Zdarec, zatím jsem pouze nahlédl. Teď jsem pohlcen DE:HR, dal tu mám ještě pořád nedohraný ME3 a KoA:R. Nějako nestíhám *15*.
          • Odulin
            Jej no tak to máš co dělat. No nic, tak se tím brzo prokousej a pak šup na Grimrock;)
            • MrSanta
              První patro hotovo, první level up za mnou a první wipe taky *15*
  • Vogon

Návod na to jak hrát Dragon's Dogma, a nedělat ze sebe hlupáka

Omluvám se, že je to nepřehledné, kvůli omezení délky textu, jsem musel odstranit prázdné řádky mezi jednotlivými odstavci.

Za pět dní vychází PC port japonského RPG Dragon's Dogma, pokud hrajete převážně na PC, tak u vás pravděpodobně nastane slušný kulturní šok, nebo prostě možná jste jednodušší bytost, byla by prostě škoda, kdyby vám něco takového zkazilo zážitek z nejunikátnějšího AAA RPG za posledních několik let.
    Krátká verze: Kašlete na úkoly typu "Zabij 40 vlků", protože je splníte i nechtěně během prozkoumávaní světa a plnění hlavní linie, v vojenském táboře kde se dostanete krátce po začátku hry si můžete koupit lektvary, které předělají osobnost vašeho pawna, prozkoumávejte svět, NEHREJTE hard mode, mějte v partě mága s ohnivým buffem a kouzlem anodyne, bacha na přetížení, pokud vás něco zabije na jednu ránu, tak to znamená, že do té části světa ještě nemáte jít, hra začne až když se dostanete do hlavního města pomocí plnění příběhové linky, střídejte povolání, protože každé povolání odemyká jiné pasivní kouzla, mějte vždy u sebe lampu a látku, nejuniverzálnější začáteční povolání pro hráče je strider a pro hlavního pawna mág(healer).
    Dlouhá verze: Začněme na začátku, u vytváření postavy. Při vytváření postavy si dejte záležet na vzhledu, jelikož dokud nedokončíte hru, tak si budete moci změnit vzhled pouze jednou. A dejte si pozor, jelikož to jak vaše postava vypadá má velký vliv na hratelnost. Čím více svalů tím více toho unesete. Pokud uděláte tlusťocha tak nečekejte že budete dlouho sprintovat. A pokud si uděláte obra, tak se sice dostanete na vysoké místa, ale nevlezete se do malých prostor. Dejte si taky záležet na hlasu, protože postava vydává zvuky skoro při každém kouzle. A ano, i pohlaví má vliv na hratelnost. To samé platí o vašem pomocníkovi, u kterého dostanete pár otázek, které určí jeho povahu v boji. Tento test nemá moc velkou váhu, protože si můžete v prvním vojenském táboře koupit lektvary, které jeho povahu předělají. Z povolání, neboli Vocation, jak je nazývá hra, máte na začátku tyto volby: Fighter, což je válečník se štítem, často budete na zemi tankovat, avšak není marný ani když lozí po příšerách. Má výborné pasivní kouzlo, které mu dovoluje nosit větší váhu. Má mechaniku blokování štítem, při perfektním bloku zastunujete nepřítele. Pokud chcete hrát tanka, tak toto je vaše volba(Pokud se vážně chcete oddat tankování, tak hrejte za ženu). Dalším na řadě je Strider, na první pohled klasický lučištník, ale spíše to je takový kung-fu spider-man. Používá dvě dýky a luk. Je nejlepším lezcem. V pozdější fázi dostává uhybný kotoul. A poslední volbou je Mage, jedná se o nižšího mága, který má nelepší supportovací schopnosti ve hře. Toto povolání je nejlepší pro vašeho hlavního pawna. Z pokročilých povolání, která se odemknou po dosažení hlavního města jsou tam tyto: Warrior(Válečník s dvouruční zbraní, lezec na houby), Assassin(dýky+štít a luk, neviditelnost, nejzábavnější melee), Ranger(Strider, ale více přes luk), Magick Archer(Nejsilnější povolání, používá magii i fyzické útoky) a Sorcerer(útočný mág). Povolání často střídejte, protože se vám s každým levelem dávají staty podle toho s jakým povolání jste ten level dostali.
    Po vytvoření postavy vás hra vhodí do světa, bez žádného velkého vysvětlování a řekne vám ať si hrajete. Tady pravděpodobně většina hráčů hru vypne a už nikdy nezapne. Hra má v podstatě čtyři typy questů - Hlavní linie, klasický příběh, postupně mění svět a objevují se nové příšery. Vedlejší úkoly, udělej něco pro nějakou postavu, často to odemkne nové zboží. "Zabij x něčeho", tyhle úkoly seberte, udělají se vám často pasivně v průběhu hraní. "Doprovoď někoho někam", název vše vysvětluje, dá se to obelstít teleportací. Ale questování není, narozdíl od západních RPG hlavní náplní hry, tou je zabíjení a lovení příšer na stovky způsobů a prozkoumávání světa. Pozor, hra vás nevaruje že příšery jsou v nějaké lokaci na vás moc silné, takže často ukládejte ručně(Pokud hrajete na gamepadu tak zmáčkněte start a pak select), protože checkpointy jsou pouze když přespíte v hospodě.
    V průběhu plnění hlavní linky najdete port crystal(těch je ve hře dohromady tak 5), který můžete kamkoliv umístit a teleportovat se k němu pomocí ferrystonu, který můžete koupit v hlavním městě za 2000.
    • ringmancz
      ono by stačilo hrát jako normální člověk, číst si, co ti hra říká a všechno je v pohodě. chce to totiž po hráči trochu víc, než jen mačkat to, co se objeví na obrazovce
    • Mohu tam hrát pouze za jedno povolání? Sorcerer(útočný mág) vypadá dobře.
      Nechápu, proč bych měl střídat povolání a často měnit styl i za to, co nechci. Sice z toho mám bonusy (jestli jsem to pochopil), ale bez toho je ta nevýhoda tak velká?

A jak to dlouho trvá? Hlavní náplní je tedy opakované rubání ve stylu diabla?
      • Vogon
        Na začátku si vybereš z těch tří základních a můžeš za něj klidně hrát celou dobu. Sorcerer je pokročilý, to můžeš od 10. lvlu v hlavním městě si změnit.(cca. 5 hodin hraní) A do té doby moc velký rozdíl mezi mage a sorcererem není.
        Povolání se vyplatí střídat, protože každé povolání odemyká postupem času jiné pasivní schopnosti, a některé jsou hodně dobré a nedokáži si bez nich představit hrát. Třeba Fighter dostane pochvíli pasivní schopnost že unese 2x více věcí. Ale tak určitě to půjde aniž bys měnil, jenom to může být stereotypní. A u některých povolání prostě nepoznáš co všechno ta hra může nabídnout.

Pokud pojedeš jen hlavní linku bez přílišného prozkoumávání a bez datáče tak ti to zabere tak 50 hodin. Datáč jednou zabere tak 10 hodin. Ale klidně v té hře můžeš utopit daleko víc, protože ke konci se ti odemknou nekonečné dungeony a datáč se taky náhodně generuje.

A jo, tato hra(late game) by se dala přirovnat k Diablu(Mnoho lidí to hraje na konzolích do teď jen farmí aby měli nejlepší buildy a itemy). Má sice příběhovou linku, ale prim hrají souboje. Které mě bavily více než v Diablu(cca. 200h v DD a 100h v D3). Protože tam jsou strašně zajímavé bojové situace.
        • Takže jako korejské mmo hry? *16*

Nutí tě měnit povolání a expit vše protože za to máš nějaké bonusy. A jakmile jedeš jen jedno, tak nemáš výhodu která je nelogická ale je tam aby jsi prostě měl dal expit. To je blbost.
          • Vogon
            Aha, takže Zaklínač 3 je korejské mmo, protože tě "nutí" donekonečna expit postavu, protože když nemáš všechny schopnosti na maximum tak máš nevýhodu. Gratuluji.
            • Vogon
              Bavíš se o hře, o které nic nevíš, to vede ke katastrofální argumentaci a k vypouštění naprostých nesmyslů. Jako já vím, že anonymní diskutující na Games.cz toho ví o herním designu a herních systémech více než veteráni průmyslu, kteří pracovali na takových hrách jako Devil May Cry a Resident Evil. Ale děkuji ti, zapřemýšlel jsem o systému povolání v DD a zjistil jsem že je to ještě propracovanější než jsem si do teď myslel.
              První bys měl pochopit jak fungují pasivní schopnosti. Ty si musíš koupit za zkušenosti, a aby fungovaly tak si je musíš nasadit do jednoho z devíti slotů, což umožňuje nejrůznější experimentaci. Pokud si je nenasadíš tak nemají žádný účinek. Nejsou omezené povoláním.
              A nemusíš za celou hru ani jednou změnit povolání, ale je to tvé mínus, protože všechny jsou dobré a všechny jsou odlišné. Pasivky nejsou povinností, protože všechny jsou užitečné. Samozřejmě pokud si chceš minmaxnout postavu tak si musíš vypočítat s jakým povoláním udělat jaký level, a podobné blbůstky, ale to není vůbec nutné.
              Ještě je nutné podotknout, že v DD to nefunguje jako v Diablu, protože náhodně genrované příšery jsou až v post game.
              ¨
              1) Díky těmto pasivkám, právě měnění povolání funguje lépe, kdyby tam nebyly tak vždy začínáš od nuly. Takhle tam ale je jednoduchý cyklus: Hraji povolání, dostanu pasivky, pak chci zkusit něco jiného, šáhnu po něčem jiném, díky tomu že hráč má pasivní schopnosti, bude mít šanci i v těžších dungeonech, díky tomu že má šanci v těžších dungeonech to hráče nepřestane bavit, bude stále dostávat dobré odměny a rychleji vyexpí dané povolání, díky tomu že rychleji vyexpí dané povolání, tento cyklus funguje rychleji a za chvíli si budu moct střídat a experimentovat jak chci.

2) Uvědomuješ si, že dnešní hráč je naprosto vypatlaný(viz. celá diskuze na games.cz okolo PC vydání Dragon's Dogma), a kdyby ho nějak vývojáři nedonutili měnit povolání, tak ho prostě nezmění a klidně bude hrát něco tak dlouho až ho celá hra začne nudit? Kdežto takhle je větší šance, že si to změní, a díky tomu že povolání jsou hodně rozdílná hra nepřejde tak rychle do stereotypu. A to že hraní za určité povolání dává bonusy je opodstatněné tím, že ty bonusy sice nejvíce využije právě to povolání které ho dostane, ale klidně ho může využít jiné povolání, někdy i jiným způsobem(Ranger dostává pasivku, která mu dovoluje střílet z luku rychleji, ale toto může klidně využít i Magick Archer. Fighter dostane schopnost, že unese více věcí, protože má nejtěžší výbavu a má schopnost chytání nepřátel, přičemž váha chyceného nepřítele se ti přičte k váze vybavení, a když si přetížen tak ti ubývá stamina, když nemáš staminu nemůžeš nic dělat, a takhle fungují všechny pasivky), přičemž žádná není k ničemu.

A teď tvá otázka okolo příšer: Ne příšery s tebou nelevelují, ale vyvíjí se(příběhově vysvětleno) podobně jako pokémoni . Např. na začátku bojuješ proti normálním goblinům, beze zbroje často i beze zbraně. Pak se k nim přidají gobliní mágové a dostanou vybavení. Pak se goblinní válečníci změní na hobgobliny, kteří mají pokročilejší moveset, můžou po tobě hodit bobek a oslepit tě a zatroubit pro pomoc. V post game se hobgoblini změní na "šamanistické" gobliny a "šamanistické" čaroděje. A ti se pak změní na "šamanistické" hobgobliny. Přičemž každá z těchto generací má jiné elementální slabosti, schopnosti a rozdílné movesety(Těm posledním třeba přibude schopnost tě podkopnout). A tak to má každá příšera, i když ty velké mají méně stádií, ale jelikož je potkáváš zřídka tak to nevadí. Navíc některé neuvidíš až do post game.
            • U Zaklínače 3 si vyberu co chci a to expím abych měl nějaké dobré skilly které hodně stojí. Nic mě nepobízí dělat nějaké kreace pro nic.

U korejskýc her expím to co chci, poté expím to co nechci a poté to expím znova na nějaký super expící mód a hrají to 150 hodin jen proto, abych expil. Navíc zaklínač stojí na příběhu. Tohle asi ne.

Protože tam máš ty nelogicky bonusy které se vztahují na hlavní postavu, tak tě to pobízí expit vše. To nemá ani Diablo a tam to ani nejde. Aby jedna postava měla vše a bonusy z dalších jsi měl na jedné. To je korejská specialita. Viz lineage 2 a subclassy a další kraviny. Pro expíče.

Btw co monstra? Když je zničím již tam nejsou? Levelu s hráčem nebo ne?
      • co jsem tak pochytil, tak bez toho si v hajzlu, protoze vetsina classu umi jen fyzicky nebo magicky utoky a na nektery bosse muzes jen jednim nebo druhym... akorat u toho jednoho hopsajiciho sikuly nekdo rikal, ze zvlada vicemene vsechno, ale neni mezi zakladnima classama
        • Vogon
          Pokud budeš mít normální pawny(=budeš hrát online), tak to budeš zvládat všechno. A zrovna sorcerer má myslím i kouzla co udělují fyzické poškození, vyvolá např obří, ale vážně obří(Když tě to vcucne tak v něm lítáš tak 2 minuty a máš výhled na celý svět) tornádo plné šutrů.
        • tzv. klasickej roleplaying, tisic roli v ramci prubehu jedny hry, no neberte to *5*
    • Kdybys to hned na začátku nezabil tou "jednodušší bytostí", tak by to byl perfektní příspěvek.
      • Vogon
        Jako promiň, ale když je někdo neschopný si normálně uložit hru a pak to svádí na hru. Nebo když si myslí že questy typu "zabij 40 holubů" jsou podstatou té hry.
        • MidnighT91
          Jasně jsem napsal že jsem si hru uložil RUČNĚ, a pokud je člověk zvyklej dokončovat hry na 100% tak je chyba tvůrců že tam naserou takové zbytečné úkoly jen aby hru uměle protáhly...
          • Vogon
            Máš pravdu, Zaklínač 3 je špatná hra, protože tam jsou některé úkoly nudné. Jako samozřejmě bych mohl dělat tu zajímavou hlavní linku nebo jakýkoliv jiný úkol, ale já radši udělám tuhle nudnou zakázku na mlhavce. A ti zlí vývojáři si ještě k tomu myslí, že je dokážu rozeznat od těch dobrých?!
            • jinak zaklínač má 90% questů přes hledaní červených stop a zápachu. Tam není v podstatě jiná mechanika v klasických questech, takže bych moc Zaklínače nevytahoval, jelikož dostane pořádně nařezáno od DD...
            • MidnighT91
              Nic Proti ale v zaklínačovy nebyla ani jedna nudná zakázka všechny měly něco do sebe. Zrovna mlhavec mi dal celkem zabrat (hráno na nejtěžší). Nehledě na to že jít v noci s pochodní do bažiny lovit příšeru v mlze tomu říkám atmosféra, tady je nulová...
    • MidnighT91
      Tak jsem to celé přečetl a nějak v tom furt nevidím tu unikátnost. Nenapsals víceméně nic, co by mě samotného už nenapadlo. Běžné mmo..
      • Vogon
        Jo máš naprostou pravdu ta hra splňuje každým znakem mmo: akční bojový systém převzatý z Devil May Cry, detailní bossové alá Monster Hunter, world building podobný Dark Souls, soustředění na prozkoumávání světa, minimální role vedlejšáků a vyprávění hlavního příběhu skrze cut-scény. Do toho si přidejme takové ty klasické už milionkrát ohrané mechaniky jako šplhání(ať už po budovách či nepřátelích), detailní zpracování uživatelných předmětů, propracovaný systém pomocníků, nepřímý multiplayer. Vždyť už jen to že ta hra má propracovaný bojový systém je naprosto normální.
        Ale ty toho asi víš víc, vždyť jsi to rpg s obřím otevřeným světem a hlubokými mechanikami hrál už šest hodin.
        • MidnighT91
          Ano a teď taky nezapoměň vypsat těch deset tisíc věcí co je v té hře špatně...
          • Vogon
            Jo, a v kterém open-world RPG není nic špatně? ty jsi zase nějaký expert, ty brďo.
            • MidnighT91
              Hele nic není perfektní ale pokud tě to donutí dát si od toho v nasrání pauzu tak je něco špatně. Jako rozhodně můžu říct že už jsem hry v nasrání vymazal kvůli menším chybám. Tohle tram ještě mám jen proto že se do toho opravdu chci dostat protože mám takovéhle hry rád (myslím fantasy RPG)
      • Jack1947
        Bohužel pouze offline *9*
    • Prostě je to tak na hlavu, že na to musíš mít dlouhé čtetí aby jsi hrál to mmo a věděl jak rubat a na konci možná sledovat nějaký příběh, který nemá hlavu ani patu. *15*

Do toho to je hnusné i na max.
      • Vogon
        Až na to že tam je příběh absolutně normálně pojatý. Já ale samozřejmě chápu, že v dnešní době už fakta neletí a neopodstatněné domněnky jsou daleko lepší.
    • Femto
      Hezké. Opravdu smekám, že máš snahu to někomu tak pěkně vysvětlit, ale stejně si myslím, že je to házení perly sviním...
      • MidnighT91
        Je hezké že jsi toho zaklínače (dark souls) tak krásně vysvětlil ale stejně si myslím, že je to házení perly sviním. xD Fanbójové nezapomeňte jít do diskuze k zaklínači, nechat tam nějakej hejt...
        • kennyB
          Zajímavé, jak Dark Souls a Zaklínač něteré hráče psychicky poznamenal, že je vidí naprosto všude...
          • MidnighT91
            Tím to není. Je to o tom že ti lidi hejtujou všechno kolem, samozřejmě zcela objektivně ale jakmile někdo zhodnotí jejich hru a řekne na ni svůj názor tak se můžou pos*at prostě ukazují že jsou to stejné děti jako ti fanbojové z diskuze o zaklínači. A naražím na něj jen kvůli té diskuzi, protože tam probíhá naprosto stejnej flamewar...
            • MidnighT91
              Ty nedokážeš přijmout špatnej názor na svou oblíbenou hru takže mi tu neříkej kdo z nás dvou se chová jako dítě...
            • kennyB
              Midnigh: Jo, komentář o DD je napsán dospěle...
            • Femto
              Rozdíl je v tom, že já jsem nahrál 80 hodin v Zaklínači, přes 100 hodin v DD, ty jsi hrál pár hodin, absolutně hru neumíš, neznáš základní pravidla a už se pouštíš do hodnocení, což je prostě úsměvné. Tvoje projevy, reakce jsou pak na úrovni dítěte...
      • Jakmile má někdo něco proti tomu co se TOBĚ líbí, tak to jsou perle sviním *15*

Co to jsi za vola?
        • Femto
          Jak říkám :) Perly sviním. Díky za demonstraci *3*
          • MidnighT91
            Hej Femto, to se ale díváš do zrcadla žejo? Ty si to totiž taky nenecháš vysvětlit. Díky za to že jsi právě demonstroval že seš úplně stejnej xD
    • Vogon

Dark Arisen

Modrým kolečkem se vám bude vyznačovat úkol z datadisku Black Arisen, ten ale nedělejte dokud nebudete alespoň úroveň 60-70, datadisk samotný vás vytáhne tak na úroveň 150 a doporučuji ho projet dvakrát, protože je to hra z japonska. Když uděláte v datadisku moc velký bordel, tak to přivolá mrchožrouta, ze začátku vás pravděpodobně budou zabíjet na jednu ránu, tak prostě utečte.
  • Další z řady povedených neoficiálních konceptů konzole Playstation 4.

To je teda povedené... :D popravdě jsem ještě neviděl žádný povedený koncept :D
  • Pilgrim66

Nechybělo málo a Evolve mohlo být free-to-play titulem.

Nemělo by to bejt "Chybělo málo"? *1*
  • Vývojáři z Red5 Studios (Firefall) se rozhodli nezúčastnit se letošní E3. O zajištění této...

ten chlap je kua borec. Přečtěte si to.
  • MickeyMutant

Kingdom Come: Deliverance - rasismus, šovinismus a módní policie

Dlouhý článek (v němčině) největšího německého herního portálu GameStar o nově otevřené kontroverzi okolo Kingdom Come, historické věrnosti a Dana Vávry a jeho nekorektních politických názorů.

Před několika dny vyšel na blogu Let’s Play History Jana Heinemanna článek tak nějak shrnující všechny výtky z pokrokových levicových pozic, které se v posledních letech objevily na adresu Kingdom Come a Dana Vávry. Sahají od chabého zastoupení populace tmavé pleti ve hře, nemožnosti vybrat ženskou hrdinku, až po Vávrův výběr motivů potisku na tričku. Reakce čtenářů se přelily do diskuzí na německém Gamestaru, kde nelenili a vydali dlouhý článek shrnující celou kauzu doplněnou reakcemi Dana Vávry a Martina Klímy.

Ve Warhorse teď, měsíc před vydáním, nejspíš řeší, jestli je to prokletí, nebo požehnání.
    • Pan_Klobouk
      A co teprve, az si nekdo vsimne a prelozi, do anglictiny a nemciny, Vavruv clanek "100+1 veci co bych dokazal na Skyrimu udelat lepe, nez vy vsichni pitomci okolo". To bude teprve legrace. ;)
      • Mart9
        Zkus pohledat, podle mě už se před lety stalo.
    • Inquisitor
      No jde vidět, že se dneska hodně lidí opravdu nudí a nemají nic lepšího na práci. Navíc se považují za ochránce práv a hlídací psy demokracie, přitom paradoxně zní trošku psychopaticky. Určitě by nejraději vyhlásili inkviziční soudy s každým, kdo nesdílí jejich jediný správný světonázor.
    • Já myslím, že až se média domáknou, co Vávra píše na svůj Facebook, tak ho ugrilují xmrti a jsem pak zvědav na prodeje hry. Vávra je totální PR amatér, chce (a musí) prodat hru co možná nejvíce lidem, ale na FB zcela otevřeně uráží a vysmívá se kde komu. Být na místě Bakaly, tak Vávru proplesknu a okamžitě mu přikážu, ať to aspoň nepublikuje veřejně, kde si to každej může přečíst. A nejde vůbec o nějakej ideologickej spor, ale o kupecké počty. Už takhle má hra problémy (minimálně totálně dodrbané animace) a přidávat další rizika pro prodejnost, protože si jeden vývojář prostě musí vylejvat veřejně srdíčko... Idiocie. Z komerčního hlediska prostě idiocie.
      • risa2000
        Vávra je svérázný, ale není malé děcko, takže pokud píše něco na facebook, tak určitě ví, proč to dělá, a jestli mu to za to stojí. Určitě nepotřebuje Dworkina nebo Bakalu, aby mu to vysvětlili.
      • jamar28
        Já myslím, že výsměchem těmhle kašparům Vávra body spíš získá. Ač se s ním dost často neshodnu, jsem rád, že dokáže tyhle západní SJW uzemnit a poslat do háje. Tahle preventivní PR předpo*ranost je zlo a ve výsledku by mohla vést k tomu, že mantinely herní tvorby bude určovat pár hysterických magorů, co nemají nic lepšího na práci než hledat důkazy o tom, jak byli ve středověku v Čechách černoši. Tyhle snahy by se měli tlumit už v zárodku. Na západě se jim to pomalu už začíná vymykat z rukou, ale sem k nám to zatím ještě díky bohu nedošlo.
        • Já si skutečně nemyslím, že Bakala chce bejt nějakým praporečníkem zdravýho rozumu v boji proti zlejm levičáckejm SJW. Bakala chce, aby mu jeho investice vydělala prachy, a to co nejvíc. Tečka. Jestliže je PR dělaný tak, že tvář projektu plive na miliony potenciálních zákazníků, a to navíc v situaci, kdy herní média podle samotnýho Vávry podporujou politickou korektnost, tak je to úplně de*ilní PR a daleko víc lidí odradí než získá. Vávra není Jan Hus, aby bojoval za pravdu, i kdyby to mělo snížit prodejnost hry. Prodejnost hry musí bejt úplně na prvním místě. Bohužel u Vávry není na prvním místě komerční úspěch hry (a návratnost Bakalovy investice), ale honění vlastního ega. A jestli hra komerčně propadne, tak Bakalu jistě bude zajímat, kde bral Vávra měsíc před vydáním čas na poflakování na sociálních sítích a házení špíny na lidi, o jejichž peníze Bakala taky stojí.
          • jamar28
            Tak já ti nevím, ale opravdu ty levicové západní kampaně někdy nějaké hře uškodili? Jaký je vůbec reálný dopad na prodeje? Já vím, že si tihle intelektuálové strašně přejí, aby fakt měli obrovský vliv a mohli tvůrcům v podstatě určovat pravidla, ale jaká je reálná situace? Mimo to hlavně v posledních letech se mi zdá, že je tou korektností dost otrávená i značná část západní populace. Nemluvě o tom, že když se něco média snaží za každou cenu něco lidem natlačit do hlav, má to kolikrát i přesně opačný účinek.
            • jamar28
              ucho: A můžeš to rozvést?
            • ucho
              jamar28: Armikrog
            • jamar28
              Tilwaen: No jo, jenže herní komunita není zrovna liberální. To jsou možná herní novináři. Vezmi si třeba konflikt vývojář Firewatch vs PewDiePie (nebo jak se to píše) ohledně jeho používání slova negr. Koho hráči hromadně potrestali? Naopak právě toho, kdo se choval "liberálně" a politicky korektně a zřejmě si myslel, že tím body naopak získá. Kdybych chtěl najít opačný případ, tedy že by hráči potrestali vývojáře za rasismus a politickou nekorektnost, tak mě nic nenapadá.
            • Tilwaen
              Vzhledem k tomu, že mnoho hráčů dělá review bombing na různé vývojáře i kvůli mnohem malichernějším věcem, vůbec bych se nedivila, kdyby něco podobného postihlo i KC:D. Troufám si tvrdit, že to už by mělo potenciál prodeje negativně ovlivnit.

Jak píše ucho, Vávra má štěstí, že píše většinu věcí česky, protože tady jsou ta témata spoustě lidí prostě jedno. A těm, co ne, se zas nejspíš nepodaří zmobilizovat dost lidí na to, aby byl jejich review bombing efektivní.

A aby nedošlo k omylu, ne, s review bombingem v žádné podobě nesouhlasím.
            • SJW je jenom nalepka, ti pomatenci ve skutecnosti neexistuji. *15* *15*
            • Inquisitor
              Nemyslim si, že to výrazně ovlivňuje prodeje. Jedna část hráčů, tyhle věci vůbec nezaregistruje, x dalším je to prostě jedno. Nevěřim, že by to zbůsobilo větší ztráty.
            • jamar28
              No a existuje teda nějaký důkaz, že taková kampaň fakt může výrazně negativně ovlivnit prodeje? Já to nepopírám, ale zabýval se tím seriozně někdo vůbec? Nebo jsou firmy předpo*rané už preventivně? Jedna věc jsou média, druhá věc jsou hráči samotní.
            • ucho
              ano, uškodit to může. samozřejmě k extrémní situaci jako bojkot tu dojít nemůže, ale je tu riziko rozhoření negativní kampaně. Vávra má štěstí, že dost věcí píše česky.
            • Já zase vím, že SJW je blbá nálepka, kterou si vymysleli pravičáci, co mají rádi jednoduché vidění světa a jasně vymezeného nepřítele. Ne že by levičáci neměli stejně blbé nálepky i pro pravičáky, je třeba dodat. Čili na týhle vlně já nejedu.

Co se týče politické korektnosti, tak pokud Vávra není blbej a sám vidí, že západní herní média politickou korektnost dost prosazujou, tak hrát si na hrdinu i za riziko toho, že ta média budou hře dělat negativní image, je z pohledu podnikatele prostě blbost. To by si mohl Vávra dovolit, kdyby celou hru financoval ze svých úspor. To by si mohl hrát na furianta. Jenže nefinancuje. Nedávno se vychloubal, jak si pronajal Rudolfinum, a nejspíš tomu i sám věřil, že to bylo v jeho režii a ne v Bakalově.
    • Můžou si stěžovat jak chtějí. Problém velkých studií je, že se bojí toho, aby je někdo neoznačil za rasisty a kdo ví co. Jenže snažit se těmto moralistům vyhovět nemá absolutně žádný smysl. Tihle lidé nebudou nikdy spokojeni a tu hru si stejně nikdy nekoupí a většině zákazníků je úplně jedno ,že jsou nebo nejsou splněny kvóty na to jestli je ta hra dostatečně multikulturní. Navíc hlavní trh KCD bude Německo, Polsko, Česko, Maďarsko, možná Francie a Anglie. Prostě země kde je rytířská tradice a ne hyperkorektní Amerika. A ten článek? Pročetl jsem si pár top komentářů a většina souhlasí s tím, že je to prostě blbost.
    • jamar28
      No konečně, už jsem se bál, že KC nebude mít žádnou reklamní kampaň! Kdyby se nějaká hra stala terčem hromadných útoků spojené fronty politicky korektních levicových pokrokových liberálů, koupím si ji už z principu. *1*

Tak ještě aby Vávra vycítil příležitost, vzal nějaké triko s runami a natočil pár vlogů, kde bude fuckovat západní SJW a budou to kupovat i lidi bez PC. *15*
    • ucho
      je to bouře ve sklenici vody, ale dost záleží na jejich reakcích. nevhodná reakce by jim mohla hodně ublížit.
      • Mart9
        Tak Dan naštěstí není člověk, který by se jimi nechal nějak ovlivnit podle mě. Takže lze možná očekávat tu horší reakci *2*
  • ucho

DriveClub je z 35% hotové, příští měsíc bude na Gamescom k vidění nové demo.

další bleskařův úlet s těmi procenty?

edit: jinak prosím bleskaře o zdroj na to, kde se píše, že TEĎ je DriveClub hotový z 35 %...
    • Taky mi to přišlo docela zajímavý že launch titul je v 35% vývoje asi 5 měsíců před vydáním

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit