Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav

1886

Tak jsem se k té hře nakonec dostal. I po těch článcích jsem si řekl, že když mám možnost, tak si ji prostě zahraji. A nechápu to Olejníkovo nadšení z té hry. Hra dohrána na prostřední obtížnost (je na výběr ze tří) a čas se mi zastavil na 6 hodin a 26 minut. A neprolétal jsem hrou, snažil jsem se hledat všude, kde se dalo, co je ale zarážející je ten zbytek na té hře.

1. Vizuálně paráda, hezčí hra podle mě na PS4 není. Problém je ten, že i když jsme hráli přes televizi, tak mi ty filmové pruhy vadily. Nebylo to tak hrozné jako u EW, ale prostě mi to přišlo blbé. Navíc některé "efekty" mi přišly stupidní. Jako fajn, mlha v Anglii je tak častá jako kouřící děcko v ČR. Ale ta mlha byla všude...
    2. Gameplay. No žádná sláva. Nejdelší pasáž, kdy mě nic neotravovalo v podobě QTE nebo nějaké cut scény byla přestřelka cca po hodině hraní, kdy skvěle zpracované náměstí "imperiálního" paláce a boj uvnitř se separatisty. To mě fakt bavilo. Efektivní, rychlé, vypadalo to dobře. Ale bohužel tím to hasne. Neustále jsem musel trpět filmečky, co všechno nuceně vysvětlovali, do toho QTE, které byli naprosto stupidní. Ale nejhorší, nejhorší pasáž jsou "stealth" mise. Nejenom, že koncept té mise je stupidní, protože člověk musí zabít všechny a až poslední má klíč či daný předmět, ale všechny ty zabití provází trapné QTE zabití. Nemůže prostě přijít a prostřelit mu pistolí s tlumičem hlavu či mu podříznout hrdlo...Tady bych ty animačky uvítal.
    3. Všem přijde divný hlavní hrdina, mě naopak přijde konečně nějak zajímavý a není to žádní ořezávátko.
    4. Autoři hodně a často recyklují. Vzhled některých vnitřních prostor bojiště změní jenom barvu a občas rozmístění "překážek. Nejhorší jsou ale uzoučké koridory bez možnosti krytí, kdy se člověk nemůže ani krýt.
    5. Co bych ale hře vytkl nejvíce je AI. AI nepřátel je katastrofa, ale i ti jsou oproti Vašim "nesmrtelným" společníkům brilantní. Váš společník=mrtvá zátěž a je tam jenom na efekt.

Celkově bych hře vytkl hlavně její krátkost, pitomý systém filmečků za každým druhým krokem a stupidně navržené koridory. Dále je to pak využití té reálie válek v Anglii steampunkového věku s vynálezy Nicola Tesly. Tam je hodně nevyužitý potenciál. Hra se hrála místy přímo skvěle, místy prostě chtěl ovladač člověk vytrhout a zahodit. Podle mě je ideální počet na nižší cenu, protože 1600 mi přijde docela dost. A v bazarovém prodeji se přiznám jsem ji ani nehledal a ani nevím, jak to vlastně funguje s bazarovkami na PS platformě. Celkově je hra šíleně rozporuplná a autoři by podle mě potřebovali odklad na doladění a přidání dalšího obsahu. Číselně ani nechci hodnotit, něco mezi 4-7/10 podle pasáže a toho, co se děje okolo. Hru nemůžu ani doporučit a ani nedoporučit, protože podle mě si to musí každý osahat.
    • drasta
      Nerikam tak ani tak ale na moje slova dojde :D
    • delO
      to sis vycucal z palce od nohy, tohle napíšu na jakoukoliv hru. Jinak by mě zajímal teda tvůj PSN účet..
      • Veskoslav
        Zaprvé PSN účet nemám a nikdy jsem neměl. nevlastním ani PS3 a ani PS4, pouze PS1 a Xbox 360 a delO, vím, že jsi jeden z pseudoúčtu GGGovic typu, jak ses už jednou provalil a zapomněl si měnit ikonku, takže nemá cenu s tebou cokoliv řešit. Navíc delO a del0 účet, stejné ikonky, stejný čas založený a naprosto rozdílné názory.
        • delO
          takže recenzuješ z youtube? jinak já jsem Del, ten druhý je kopírka, už se to tady několikrát řešilo *3*
  • ringmancz

Na konzole míří nové hry od společnosti Marvel, oznámení se dočkáme v průběhu příštího roku.

a rok po vydání zase zmizí ze všech distribucí?
    • to je zas otázka kdo je vydá? Já si chci koupit Deadpoola
  • No přiznám se že nevím jistě zda tento klíč do bety Might and Magic Heroes online funguje ,ale já nebudu ten kdo to zjistí *3* 577-344D-B8A4

PS:Přeju příjemnou zábavu-
    • funguje *4* děkuji
  • God-of-War

Osmiletý chlapec zastřelil ve státe Louisiana svoji babičku poté, co si zahrál GTA IV.

A už je to tu zase...
    • Tushan
      a rodiče by měli jít za katr 8 letej nema co hrát gta kde se dal mlátit šl..ky a podobně *7*
      • Co to tu valíte? Nikdo tu neřek, že by třeba takové osmileté děcko nemělo mít vůbec přístup k něčemu jako je nabitá pistole. Takové věci budí strach i v rukách dospělého, natož dítě které má osm, to si o malér přímo říká.
      • God-of-War
        Přesně tak. Malej parchant nemá mít vůbec přístup k takovým hrám a už vůbec ne k pistoli. Demence *16* *16*
      • Tilwaen
        Celkem se mi líbí, jak tu každý vytahuje, že nemá osmiletý u GTA co dělat (což samozřejmě nemá), ale na své mládí s Doomem a Wolfensteinem si nevzpomene *4*
        • mno...musím souhlasit s tebou :) ......ale tady je ten největší problém,jak se to dítě mohlo k tý zbrani dostat....to je podle mě nenormální
          • Tilwaen
            To nenormální rozhodně je. Když tam děti dostávají zbraně k narozeninám...

http://www.komonews.com/news/national/Photo-of-boys-birthday-gun-leads-to-child-welfare-investigation-199167791.html

Kuličkovku, ano. Vodní pistoli, jo. Poupravenou zbraň na paintball do starších rukou, proč ne. Ale regulérní assault rifle do rukou jedenáctiletému klukovi k narozeninám? *7*
        • Miserius
          Nikdo z nas pak nesel a nekoho nezastrelil, ne?
          • Tilwaen
            Viz. můj post výše, the Columbine shooters. Z pohledu dnešního pohledu je prakticky vyvráceno, že by za ten masakr mohl Doom jako takový, ale média se toho tenkrát chytla jako... no stejně jako TV Nova dnes u každé reportáže související s násilnými hrami.
          • ucho
            co není, může bejt...
            • Jack1947
              Proto jsou hry, bez dusledku a pricin pobihame jako v realu, zabijim rezeme ctvrtime... a pritom jsme zcela normalni smyslejici lide *3* . / jak kdo tedy)
            • Miserius
              Uvidime po GTA 5, dystak v moji zaverecny reci zminim games.cz *1*
        • MickeyMutant
          Doom a Wolfenstein byly hodně stylizované, GTA je mnohem realističtější.
          • Tilwaen
            Doom budiž, sice tam krev jen cákala na všechny strany, když jsi řezal emzáky motorovou pilou, ale pořád to byli emzáci. To u Wolfa ne - tam jsi střílel lidi; sice zlé a prohnilé, ale lidi. Stylizované je to možná tak tou dobovou grafikou.

Ono uvažovat takto, tak časem za pár let třeba dojdeme k názoru, že GTA IV nebylo vůbec realistické: na budoucí poměry hnusná grafika, snad nezajímavá hratelnost, fiktivní prostředí, co já vím. Takže bude celkem těžké uvěřit, že by tato zastaralá hra mohla vůbec někoho přímo podnítit k vraždě; tak jako dnes kroutíme hlavou nad tím, že v roce 1999 měl dohnat Doom dva tentononcy k vyvraždění školy (the Columbine shooters). Tím chci jen zkrátka říct, že realističnost je relativní a asi ještě i nějakou dobu bude.
            • Jack1947
              DOOM & WOLF Most legendary ever...
            • MickeyMutant
              Je to tak. Jen jsem chtěl říct, že kradení aut, střílení a přejíždění chodců v současném městě je přece jen realističtější než likvidace démonů na Marsu nebo Blaškovičův atentát na robohitlera.
          • To nic nemění na tom, že zahrát si GTA a jít zastřelit svou babičku není normální chování ani u 8-letého dítěte. To dítě mělo očividně nějakou psychickou poruchu (skutečnou poruchu, né jako jack1947, kterej si jí vymyslel, aby měl výmluvu pro svou stupiditu a neschopnost naučit se pravopis). Takže když by to neudělal v osmi, udělal by to třeba v pětadvaceti a GTA mu k tomu zkratu mohlo dát úplně stejnej impuls, jako třeba nějaká kriminální reportáž z večerních zpráv.
            • Jack1947
              Si zacni zvykat, s tim ja nic neudelam, tak si trp...
              ( mimochodem , jestli ti nevadi pritovnani troll *15* ) BTW: Jsem moc rad , ze si tu a prectes si me vytvory i ty , je to pro tebe trest ... (to ze si neslysel , o dysfunkcnich poruchach je tvoje chyba , hloupejch lidi je koneckoncu na nasi kouli plno...) .
            • Jack1947: Ano a dokud nepřestaneš psát jako to prase, tak ani nepřestanu. *3*
            • Jack1947
              Beres si mne do huby co? (Mimochodem molly snuffer tve slova, pro mne vahu nemaji, ses anonym ... ) Poruchu mam a neschovavam se za ni, di si polemizovat nekam jinam, priste muj nick vynech dik.
            • rancor1223
              To sice ne, ale nikdo neví jestli jí zastřelil úmyslně, nebo jestli to byla nehoda. A i kdyby to bylo úmyslně, vinu na tom nesou jedině ti, kteří mu dovolili "hrát" si s pistolí a hrát GTA IV.
  • ucho

detroller

taky to sem zopáknu :)

justpaste.it/fpki

mažou se i reakce na trola, ale jen do jedné úrovně. pokud se chce někdo zbavit všech anonymních příspěvků, stačí mezi troly zadat "(anonym)"
    no důležité je, že si takto můžete odjackovat diskuzi
  • ringmancz

Rock Simulator crowdfunding

https://www.indiegogo.com/projects/rock-simulator-2014

ne že jim to nepřeju, ale doufám, že to nedají. nějak mi to nepřijde vtipný
    • Jack1947
      Pokud to dají tak veškeré možné zábrany ve vydávání her, na kickstártru padnou.

Néé fakt sis nikdy nechtěl zkusit jaké by to bylo být kamenem? *15*
  • Pokud si chcete zalétat v GTA V vrtulníkem, najdete ho zde.

tomu řikam bleskovka ty voleeee
  • jindra.veliky

Gearbox se chystá vrhnout na vývoj nového dílu Borderlands.

zase dalsi dil tyhle radoby vtipny hry, ktera se tvari, ze ma strasne promakanej svet a postavy....

dalsiho Brothers in Arms se asi nedockame...
    • jindra.veliky
      nakonec jsem si ted jeste vzpomnel na Brothers in Arms: Furious 4 - jeste, ze to odpiskali
  • Lukyz

Change

Zdarec lidi, cca za týden bych měl mít navíc jeden kód k třetímu Zaklínači (z grafiky) tak jsme se chtěl zkusit poptat, zda by to někdo nechtěl vyměnit za jinou hru. Ideálně bych bral AC: Rogue nebo Pillars of Eternity *1* Hlavní ale je, jestli by měl vůbec někdo zájem. THX
    • Ja bych urcite vymenil za rogue ;)
      • Lukyz
        Ok, určitě se domluvíme, bral bych nejraději Steam klíč. Můžeš mi dát mail, abych se ti mohl ozvat až mi karta dorazí? THX
  • Steam je na vrcholu a od teďka už může jenom ztrácet, tvrdí šéf konkurenčního portálu GamersGate,...

Dobrej kec, GamersGate skoro nikdo nezná, ten jejich program napodobující Steam už vůbec a oni je chtějí překonat. Steam je jedna obrovská komunita která tady už je několik let a je tak zaběhnutá, že nějakej Gamersgate s tím nemá šanci pohnout. Steam není dokonalej, ale je to to nejlepší (a skoro jediný) co tu teď existuje.

Gamersgate je jenom obchod na rozdíl od Steamu, nemá žádný fórum, podporu od vydavatelů, komunitní funkce atd., to není konkurence pro Steam. Jedinej, kdo může momentálně položit Steam, jsou jenom jeho vlastníci...

A že prý je Steam momentálně na vrcholu? Ten ještě pořád šplhá

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit