-
RetroDotazník
Měl bych jednu pro odkojené herní kmety :)
Zažili jste aktivně dobu příchodu 3dfx (voodoo1) a pokud ano a v té době jste si ji tedy nutně jistě pořídili, která hra vás k tomu přiměla? -
-
Zažil, zahrál si, ale rodiče jsem o výhodách dedikovaného 3D akcelerátoru nepřesvědčil.
-
Díky, no teď jsem si uvědomil, že jsem tu Voodoo (přídavnou kartu) měl malinko později za brigády, ale jak koukám tu Rivu TNT/2 jsme pak měli všichni a pak už byl tuším Geforce (Voodoo 4 a 5 jsem úplně minul) Ještě Pamatuju na Geforce3 s Pixelshaderama, to unikl Doom3 a strašně se sekal a když pak vyšel, už byly Geforce 4MX a na tom se to "dalo hrát" :) Nejvíce jsem si asi ale užil 8800GTX Ultra, to na tom běhaly hry jak z praku ještě dlouhou dobu, Crysis na tom běžel krásně a byla to vlastně má jediná Hi-End karta, pak už jsem bral vždy spíše střední-lepší střední třídu a co 2-3 roky upgradoval.
-
-
Geforce 4MX byla dost velkej podvod na kupujících především. :) 8800GTX byla parádní karta.
-
-
V té době jsem dostal Pentium II s integrovanou grafikou, která brzy přestala stačit. Pak jsem přešel na TNT2 (koukám jako většina ostatních).
Dodnes si ale pamatuju, že jako první jsem na ní zkoušel Operaci Flashpoint a Serious Sam: Second Encounter, které mi předtím nejely. -
Zažil a nekoupil. Bylo mi tehdy 18, peněz nebylo nazbyt a stejně jsem hrál převážně rpg, strategie a adventury, takže s3 trio bohatě stačilo. Kupoval jsem až TNT2, za peníze za první vytvořené webové stránky :)
-
Tu jsem minul, jako první byla Riva TNT2 a potom Geforce2 MX400. Ale zažil jsem jí když ji dostal kámoš a prvně jsem s ní viděl Half-life s 3dfx, do tý doby jsme to hráli bez. To byl rozdíl :)
-
Zažil, ale nepořídil. Z kapesnýho bych to tenkrát dal dohromady dost stěží.
Já si koupil "svoje" PC až teprve okolo 2001 a to jsem ještě musel jít 50:50 s tátou *1*
Pentium III 800 MHz a GeForce 2 MX *14* -
-
V té době jsem měl 20 Kč/měsíc kapesné, tak to moc nešlo si pořídit *1*
-
Zazil a poridil prakticky hned. :) Jako prvni 3Dfx only hry si vybavuju Turoka, Shadow of the Empire a F1 od Psygnosis, to jsem si jeste rikal pekny, ackoliv se hned vyrojily 3Dfx patche pro vsechno kolem (Tomb Raider, Carmageddon, Quake...).
Ovsem kdyz jsem videl v JRC behat akcelerovanyho Hexena II a co nevidet mela vyjit NHL 98, FIFA 98 a NFS II az NFS III s 3Dfx podporou... to uz zkratka neslo jinak. Ty hry vypadaly o tolik lip a behaly o tolik svizneji, fakt revoluce, tehda. ;) -
Já chtěl už Voodoo dostal jsem až dvojku, bylo pěkný sledovat reklamu v levelu na V1 a každý měsíc byla o litr levnější :D Já věděl že by bylo fajn to mít že to něčemu pomůže, ale až jednou jsme byli u kámoše že nám ukáže World Cup 98. Jsem mu říkal jak to máš nastavený dyk ta grafika je nějaká pěkná, normální ne voe, tak co máš za grafiku, nevím mě to nezajmá. No tak bylo jasno i já potřeboval nutně akcelerátor :D A jedno sobotní ráno se k mé S3 nastěhovala V2 v tandemu s K6 333MHz. Jo to byla fakt síla, něco podobného zažiji asi až s VR.
/možná to byla FIFA 99 nebrat za slovo už to nějaký rok je *3* -
-
Jo tady si zase pamatuju, že úplně první procesor byl Celeron 300 a na tom se HL i s tím akcelerátorem sekal, když jsem začal kuchat bedýnky (což bylo často). Pak jsem ho hned nějak vyměnil za Celeron 333A (ten už měl L2 Cache) a běhalo to jak po másle.
A největší upgrade byl asi ten na tu RivuTNT2, Celeron 667 a první optickou myš (od Geniusu). To se Quake3 proměnil ze škubanice na něco tak plynulého, že jsem nechápal a s kombinací té optické myši se najednou sázely Excellenty brokovnicí jedna radost :)
Ty první akcelerované hry byly v podstatě Turok, patch na Quake2 a hodně lidí zlákal na koupi toho akcelerátoru Tomb Raider. Tehdy jsem ale pařil hlavně ten Quake2 v SW a když jsem to viděl u kámoše v OpenGL, kdy láva svítila na zdech, rakety osvětlovaly level a hlavně zmizely "kostičky na stěnách" a celé se to neškubalo... začlo se šetřit a brigádničit :) -
-
Já jsem dřel jak pes, abych vydělal na Geforce 2 MX. Byl jsem první v ulici, kdo měl Hardware T&L, což tehdy byl pojem. Ani v tomto případě jsem o tom rodiče nepřesvědčil, ale byli rádi, že jsem v létě vypadl z baráku a osvojoval si pracovní návyky. *1*
-
-
-
Zažil, viděl jsem ten "přechod" poprvý myslím na Carmageddonu. A nekoupil protože nebyly prachy. Chuť tam ale rozhodně byla
-
-
Joo uplne si pamatuju jak sem rozjel Carmagedon 2 a zasl nad tou realistickou grafikou :-D To byly casy :-D
-
-
-
Oddworld: Abe's Oddysee
Když už tu byl ten gamesplay :) XCTEQ-9IMFN-QBWVQ -
-
Děkuji ježíšku *14*
-
-
Ježíšek Inkvizitor :D
-
-
-
VGA 2011 dojmy...
Vše co jsme se z letošního VGA dozvěděli bylo už předem velmi pravděpodobné, proto mi to celé přišlo takové zbytečné. Mám upřímnou radost z ocenění Portalu 2, nechápu střílečku roku CoD a sem rád že hra roku spadla do správných rukou. Ale kde je něco co by hráčům vyrazilo dech? Upřímně nepatřím mezi fanoušky jediné hry, kterou oznámili.. v podstatě mi je to jednou. Čekal jsem na Half-Life 3, opět a už po několikáte marně. -
-
Já ani na HL3 nečekal. Nebylo to oficiální a tomu se nedá moc věřit. Souhlasím, že Portal 2 si to maximálně zasloužil. MW3 si to maximálně nezasloužil.
-
-
Inquisitor Deluxe Edition
Zbyl mi z levelu klíč ke hře Inquisitor, kdo chce tohle skvělý klasický RPG, napište mi na mail whysosadcz@outlook.cz, prvnímu to pošlu ;) -
-
Mít zbytečnej rok života šel bych do toho.
-
-
Jooo, už nepiště, prvnímu posílám, nedostal jsem se k PC dřív ;)
-
-
-
Už to máš na cvičený kup si originál a když ti to nepůjde tak to prodáš. Jednou se ti to už povedlo proč ne znova?
-
Jak vznikla hudba k Battlefield 3
http://www.youtube.com/watch?v=mqfKenfssrk&feature=player_embedded#!
*1* -
Český jazyk bude pro The Elder Scrolls V: Skyrim zkompletován profesionální překladatelskou firmou...
Tak tohle je ta horší zpráva z těch, kterých se nám mohlo dostat. Profesionální v tomto ohledu znamená dražší a téměř 100% bez znalosti hry a prostředí. Nerad to připomínám, ale přesně takhle došlo k faux pas u češtiny do Mass Effect 2. No, snad u Cenegy udělají pořádný betatest. -
-
Na druhou stranu pokud by byl preklad velmi profesionalni, prekladatele by si jiste hry ze serie zahrali, aby byli v obraze.
Navic je tu vzdy moznost koupit anglickou verzi, ktera stejne byva levnejsi - treba podle toho, jak dopadne recenze. -
-
Nákup v zahraničí je samozřejmě řešení, ale já rád nakupuji u nás. Naivně si myslím, že tím dělám něco pozitivního pro český videoherní trh *7*
-
-
Tak to je vzneseny duvod proc kupovat hry v CR.
Ja hry v cestine nekupuji kvuli kvalite prekladu. Prekladatele se obcas seknou a pak to vyzni uplne jinak. Nektere veci se ani rozumne prelozit nedaji - vetsinou jde o humor apod. I kdyz je fakt, ze mnohdy je moznost si jazyk zmenit.
Pak je tu jeste otazka ceny. V zahranici je to proste levnejsi a pokud by cesky herni trh chtel, abych na nem neco kupoval, musel by se pokusit o konkurenceschopne ceny.
-
-
Profesionální najatá agentura se nebude zdržovat tím, že si bude hrát hru předtím než se pustí do překladu, protože tohle jí nikdo nezaplatí. A co jí nezaplatíš, to neudělá. Ona bude ručit za správnost překladu a za stylistiku, ale návaznost na předchozí díly v tomto případě bude muset 100% zajistit až tým testerů. A pokud testeři nebudou znát sérii a nebudou to taky lidi, co se věnují češtině, tak to je cesta do pekel.
-
-
Divil by ses, co vsechno prekladatele delaji, kdyz jim firma dobre zaplati...
V kazdem pripade testeri jsou potreba tak ci tak, kvuli prekladum je treba mnohdy modifikovat i herni UI apod., takze testovat se to musi. Najmout si na testovani nekoho, kdo o RPG a potazmo svete TES nema ani paru by byla sebevrazda.
Je to vsechno jen o financich. Pokud si prekladatele/distributor budou chtit ziskat dobrou povest, zaplati dobre. U titulu jako je TES V by se jim to vyplatilo.
Ja vam drzim palce, at to dobre zaplati *3* -
-
...
Nesmíme zapomínat - za překladem bude stát Cenega !
-
-
-
-
Sdílím stejné obavy. Hlavně se ale bojím, aby ze hry prodávané u nás nevyhodili angličtinu úplně - viz Fallout 3...
Na druhou stranu - když se to povede a bude i volitelná možnost hrát s anglickými texty - tak jedině dobře.
Každopádně jim držím palce.
-
-
Ken Levine: Nová generace konzolí není potřeba, současný hardware má stále co nabídnout.
spravne... chceme kvalitnejsi, ne jen "hezci" hry... :) -
Nintendo si patentovalo emulaci Game Boye pro různá zařízení (včetně PC, telefonů či displejů v letadlech).
Patentovat si dávno užívané ? ... Čekám že místo vývoje nových konzolí se budou v budoucnu jenom soudit a soudit a žít z minulosti ... -
-
To si počkáš..
-
-
Problémy s připojením k serverům pro multiplayer hry Driveclub PS+ Edition pozdrží vydání titulu v Evropě a Severní Americe.
jinými slovy nechtějí, aby platícím hráčům ty free verze zahltily hned v den spuštění servery, čímž by se o hře šířily negativa ve formě problémů s konektivitou. a zdá se, že problémy se připojit mají i někteří platící hráči. kdyby se o to pokoušeli i ti "free", tak by to byl asi průšvih.