Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kozy

Routine

Routine- hra na kterou jste už možná zapomněli, vyjde v březnu 2017.

Release Date Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=-XRCYwQw8ss
    • Draken69CZ
      Bojím že to bude papenduklová variace na Aliena s robotem.
    • Ronox
      No fu*king way! No tak to jsem šťastnej jako blecha. Od prvního videa to žeru a na twitteru bylo už sakra dlouho ticho. Dík!
    • residentevilfans
      *14* nice ,tesim se
  • Ataker

...

Command & Conquer: Red Alert 3 - Uprising Origin Key - 6VBK-EMYY-89WS-257B-UQXQ
    Populous Origin Key - 3TSJ-A4R9-TLMV-H52L-43ZK
  • World War Z prodalo milion kopií během jednoho týdne, jen na PC překonalo hranici 250 tisíc kusů.

Ale především těch 250 tisíc kusů bylo prodáno jen na Epic Storu, což je velmi pěkné číslo a ukazuje se, že naštěstí spousty hráčů nenásledují uřvanou menšinu a nemají problém kliknout na jinou ikonku.

• cumpi3

250 tisic je vetsina? Pochybuju

• Veskoslav

Jasně, to naprosto o ničem nevypovídá....Když nemáš na výběr a hru chceš...A uřvaná menšina? Kdyby to byla tak pravda, tak Epic už dávno drtí Steam...

• Vojtzech

Upřímně, na AAA coop casual střílečku, která staví na celkem silný licenci, to není zase takový odvar...

• nekromant33

Nedělní otázka

Preferujete více, pokud vám umožní hra vidět veškerý svůj obsah na jedno dohrání, nebo pokud ji musíte hrát vícekrát, abyste viděli všechno? (platí zřejmě hlavně pro RPG, ale najdou se určitě i jiné žánry).

Ptám se, protože čerstvé dojmy z dohrání Witchera 2 jsou takové, že při každé větší volbě ke komu se přidám, případně jaký postup v určité chvíli zvolím, jako bych se ochudil o něco, ať už rozhovor, nebo jinou odměnu apod. Samozřejmě je tu možnost zahrát si hru znova, ale raději bych viděl všechno, aniž bych musel procházet hrou od začátku včetně nudnějších pasáží (popřípadě je nemusel dohledávat na youtube).
    • frantisek_nejezchleba
      nepreferuju ani jedno. Jediná hra, u které jsem chtěl vidět všechno, byla stařičká Gabriel Knight 3. Od té doby mě žádná podobně laděná hra (ve smyslu různorodého obsahu) tak moc nenadchla. Snad až na Heavy Rain, ale tam bych si hru musel úmyslně ničit, abych dospěl k jinému, než mému prvnímu konci, takže mě to odpuzuje.
    • Vrook
      Tak já třeba hry ani tolik nehraju znovu a když už, tak né z důvodu, abych udělal rozhodnutí přesně opačný nebo prostě rozdílný, než při prvnim projetí. V tom ani nevidim smysl možnosti volby ve hrách.
      Smysl vidim v tom, pokud se teda jedná o nějakou hru se silnym příběhem, kde volba opravdu zapříčiní odlišnej vývoj, že si za svym rozhodnutím stojim a pokud je hra opravdu hodně rozmanitá a obsahuje hodně variant, tak beru v potaz jistou unikátnost v kombinaci rozhodnutí, který jsem učinil, s tim že tohle je příběh postavy, kterej jsem zvolil a stejně tak jako v RL nemám možnost vrátit čas a učinit odlišná rozhodnutí, tak si ho nedávám ani ve hře a nemám k tomu potřebu. Tim mám samozřejmě na mysli nějaký okamžitý nebo brzký účelový znovudohrání, jen abych si prolezl všechen content a nic mi neuteklo - tomuhle přístupu neholduju a asi by mi to zkazilo právě ten smysl možnosti volby, páč tim, že to jakoby exploitneš a prozkoumáš všechny možný varianty, tak se jaksi vytrácí to kouzlo.
      Jinak pokud dostanu chuť si hru zahrát znovu třeba po roce, tak jedu rozhodnutí zase unikátně podle nálady, můžou být odlišná i naprosto stejná, to moc neřešim.
      • Jenže limit tohohle systému ukázal právě Witcher 2. Nechci se ho nijak dotknout, ale tam jsou opravdu 2 hry za cenu jedný a je to podle mě úplně zbytečný. A to má Witcher 2 ještě docela štěstí v tom, že to nejsou 2 cesty tak extra protichůdné, ale že k nim vede rozhodnutí spíše kosmeticky lišící se. Ale už to mě docela štve.

Systém Bioware funguje dostatečně dobře - tvoje rozhodnutí nemění celý průběh hry, ale vyznění ano a přitom máš pořád pocit dostatečné svobody. (ne, sem nepočítám zprasený konec ME3).
        • Vrook
          Je fakt, že dobře propracovanejch příběhů, v tom smyslu, že sama příběhová linie dává spíš iniciativu k tvorbě příběhu samotnýmu hráči, je extrémně málo a asi bych dlouho hledal nějakou, který se povedlo dokonalosti alespoň přiblížit. Witcher má přesně ty chyby, který píšeš a to ho taky nehodlám nějak hanit - je to skvělá hra. Ale je tam určitě dost velká průhlednost - můžu se přidat k tomu nebo k tomu, když se přidám k tomu, může to dopadnout tak a tak, bla bla...

Řekl bych, že paradoxně čim větší a propracovanější se snaží dějová linie ve hře bejt, tim omezuje hráčovu vlastní iniciativu ten příběh ovlivňovat. Když zajdu do extrému, tak sandboxový DayZ, kde v podstatě neni žádnej nalajnovanej příběh, nabídne hráči absolutní moc nad příběhem svojí postavy a třeba díky tomu jsem si to nejvíc užil. Samozřejmě je to zase omezený možnostma hry, ale snad je jasný, jak jsem to myslel. A taky je teda fakt, že většina těch "vzrušujících" momentů nastala při interakci s ostatníma survivorama (ještě v počátcích, kdy se tolik nehackovalo a byla menší fanbase rozumnějších hráčů).

Ten příklad z DayZ je opravdu extrém, jen abych poukázal na tu nepřímou úměrnost rozsáhlosti předpřipravený storyline a iniciativy hráče. Ale v dnešních hrách máš podle mě vždycky několik různejch cest kterejma se dát, s tim že po rozhodnutí se to přehodí na tu danou šablonu + několik menších rozhodnutí, který neovlivněj hlavní příběh, ale určitý detaily. To je pro i jen lehce bystřejšího člověka docela laciná cesta a na hák tomu neskočíš, ale asi je to dnes jedinej uskutečnitelnej způsob, byť si představuju, že by se časem mohlo zapracovat na nějakym systému, kterej by příběh v podstatě generoval. Tomu moc po technický stránce nerozumim, ale imho by to buďto chtělo nějakou komplexní a hrozně rozsáhlou síť právě těch šablon, což by asi byla neskutečná práce, anebo nějakou šíleně promakanou AI, ale asi fakt na tý úrovni, kdy by byla schopná zničit lidstvo, prostě skynet level. *15*
      • Tak ona stejne nejedna hra ukazala, ze ackoliv se rozhodnuti muze zdat dulezite, tak ve vysledku se dockas maximalne jineho outra a zasah do pribehu je prakticky nulovy jako typicky priklad bych uvedl treba Fahrenheit :) Pri hrani jsem mel pocit, ze ma rozhodnuti maji nejakou vahu, abych ve vysledku zjistil, ze jedina zmena je v poslednich 30s na konci :D
        • Vrook
          Jasný, myslel jsem to spíš u hry, která má hodně různejch cestiček, rozhodnutí a variant ubírání se děje. Těch je ale jak šafránu. A to je možná ještě hodně velký podcenění šafránu. *3*
    • ja bych rad zazil hru (rpg), ktera bude mit uplne odlisnej prubeh a konec, zalozeny na volbach hrace, ale je to nerealny, to by bylo jako delat nekolik her za cenu jedny, tak nezbejva nez se spokojit s pseudovolbama od bioware...
    • preferujem hru, kde mam moznost viacerych linii, Torment, BG2 nech su mi svedkami :)
    • Nejlépe, aby bylo vše hned při prvním dohrání. Málo kterou hru jsem kdy hrál vícekrát (DX: HR, Bioshock 2 jsou asi jediný)
    • Jack1947
      Hry maji vetsinou New game+ a tam maji hran i s uz otevrenym obsahem ale ze bych hned po dohrani nektere hry se jal ji zase hrat znovu to se nestava, klidne priznam bez okolku ze vetsinu her jen doparim a nemali co nabidnout jdu na dalsi nejsem az takovy hrac abych sehral vsechno a vzdycky jeste rozehral po nekolikate max tak za par let z ciste nostalgie ci mozna z nudy.
      • new game+ je konzolovina nejhrubsiho zrna, ale pochopitelna, konzolista si muze dovolit jen nekolik malo her do roka, tak to klidne vari porad dokola, a new game ++++++++++++++++ mu dava pocit, ze to neni uplne zbytecna cinnost *6*

je to snad nejzoufalejsi trik, jak natahnout herni dobu, zoufalejsi nez achievmenty
        • Musím dodat, že tato vlastnost neni výmysl minulé konzolové generace, ale již té z doby PS1 a některé hry měly něco podobné i dříve, což byla doba, kterou starší hráči považují za "dostatečně hardcore".
          Ono ty hry jsou spíš ve výsledku na konzole levnější (pokud je prodáváš dál). Koupíš novinku za 1200 kč, prodáš se ztrátou třeba 150 kč. Na PC koupíš novinku sice levněji, ale dnes je snad všude aktivování na digitálních distribucích a disk následně můžeš používat akorát jako podtácek.
          • kupovani krabicek? ty ses stejna fosilie jak podstata konzole *5*
            • pockej si na next-de-gen, ten vas s tim svym ps+ a mikrotransakcema jeste nauci skakat, jak sony psika *5*
            • Jenže díky tomu jsem si zahrál na PS3 za zlomek ceny toho, co jsem do her dal, protože po dohrání všechno šlo z domu. To Ty, chlapče, asi říct nemůžeš. *14*
            • Jack1947
              Co copak jim uz na pc odzvonilo ? *15* jedna z mala veci cim se konzole jako takove pysnit muzou. *4*
          • Jack1947
            Kdyz jsme u toho daj se koupit levne i v bazaru. PC hru jsem v bazaru nevidel levne ano ale ne pouzitou. *4*
        • Jack1947
          Mozna mas pravdu (nebo jsi zoufaly sam) jenze kdyz uz to hrat znovu to same, mozne bych si radsi dal to same ale i s tim vybavenim kdybych tedy hral hry hned po dohrani znovu. Nez abych zacinal s prazdnyma rukama a hral znovu to same a dokola natazeni herni doby spise vidim ponekud jinde... vetsinou to byva pred koncem *3* .
        • Par her do roka? Konzolista může alespoň ty hry dal prodat. Vy to mate aktivované na szeamu a na disk se vám akorát prasi.
    • Tilwaen
      Pokud hra stojí za to, aby si ji člověk zahrál znovu, tak je škoda, není-li tam jiný obsah, který už by člověk neměl okoukaný. Pokud hra příliš nenadchne, nebo jen není chuť si dát druhé kolo a nevadí tak spoilery, tak je fajn, že je spousta materiálu na YouTube. Třeba se dívám na alternativní volby a konce, když nemám chuť hru projet znovu.
  • Resident Evil 6 dopadl v recenzích světových serverů všelijak, návštěvníci serveru Metacritics...

takze ludom sa to nepaci, ale par recenzentom ano *3*
    • MrSanta
      Mě by zajímalo, kdo dneska ještě bere hodnocení uživatelů na Metacritic vážně.
      • asi aj tiscali, ked im to stalo za spravicku
      • já, dycky má pravdu.
  • Paulcz

Pokud budete ve hře Killzone: Shadow Fall zasaženi nepřítelem, změní světelný panel ovladače PS4 barvu...

? :D
    • Jojo, strasne dulezita featura :D Pokud me neco bude zranovat a nebudou mi svitit ruce tak vim ze me trefuje pritel...
      • ucho
        tak jako kdo ví, co všechno se s tím bude dát dělat. možná se objeví nové typy QTE, kdy na tom displeji budeme v různých situacích hrát tetris nebo provádět další záludnosti...
        jinak červeně to může svítit i bez toho, aby to v noci vypálilo oči...
      • frag.ment

Pokud budete ve hře Killzone: Shadow Fall zasaženi nepřítelem, změní světelný panel ovladače PS4 barvu...

Doufám, že se to světlo na ovladači bude dát vypnout.. Už vidím, jak večer hraju a na TV se mi to světýlko bude odrážet :-(
        • No určite to bude otravný, když budes v "temny" mistnosti koukat na telku a pod očima ti něco blikat, vždyť to nemohl nikdo testovat. Ja mam pod televizi subwoofer, kterej taky pořád bliká a po jednom dni jsem si musel vyrobit kryt na ten displej protoze to otravovalo a ničilo oči... Podle prvni ukázky to bude ala CoD, takže to bude nonstop blikat a akorát z toho dostanem nějakej záchvat
          • Sony Ambilight ;) .... lepší než rudnoucí obrazovka ;)
  • MickeyMutant

Ubisoft mění DRM Anno 2070

Aktualizace pro bleskaře - benevolentní Ubisoft obyčejným smrtelníkům umožnil libovolně měnit grafickou kartu a neplýtvat přitom aktivacemi Anno 2070: http://www.guru3d.com/news/ubisoft-changes-anno-2070-drm-after-guru3d-critique/

Tohle zahřeje u srdíčka - přece jen v ubivedení sedí laskavé, moudré a chápající bytosti. Jen jim vždycky musí někdo nakopat, aby z nich ta laskavost vypadla.
  • Girl gamer was “virtually raped” in GTA

Nevim jak je to stary ale je to super. https://www.youtube.com/watch?v=nxSmrb_O8Ng
    • https://www.youtube.com/watch?v=UheC38wpRYg
    • ringmancz
      booooože. tak se snad z takovýho serveru odpojím, ne? jestli to nebude tím, že ta holka je attention whore

a co ten konec? si Microsoft zaplatil reklamu?
    • Lukyz
  • God-of-War

Hodně dobrá reklama:)

http://www.youtube.com/watch?v=QOdW1OuZ1U0
    • vlastik.plaminek
      Proč tak dobré reklamy nemůžou být tady? To bych klidně překoukal celou a nemusel bych trpět maximem buziky.
      • God-of-War
        To bych taky bral. Fakt to má grády. *1*
    • Miserius
      Pry tam jsou reference na 35 her... Catch them all! *15*
      • God-of-War
        Už to pouštím asi potřetí a furt nemám všechno. *15*
    • Když to srovnám s reklamou na Xbone :DDDDD .... Tak jsme 100% jinde ;) .
  • Jack1947

Video 1 / 2 : Cena VR headsetu Oculus Rift s ovladači Touch byla trvale snížena na 399 $ (= 8720 Kč). Nově představená platforma Oculus Go s cenovkou 199 $ (= 4350 Kč) bude pravděpodobně autonomní alternativa pro mobilní VR.

Stále drahé, 4350 za mobilní Oculus je taky docela hodně... ještě počkám pár let a uvidíme *3*

Hlavně je třeba aby na to bylo co hrát - blbinky na 20minut jsou supr ale já bych taky rád nějaké ty skutečné HRY

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit