Přejít na výpis diskuzí

Bleskovky

BLESKOVKY 8.11.2010 
79089 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Video: Deset minut soubojů Reptila a Kitany v Mortal Kombat X.

Hm, tak video ma necele 4 minuty, a Kitana v nom ani nie je.. pekna sprava..
  • Takže po zahrání dema pes15 na x360. Jsem spise zklamany. Vytratil se pocit realiscnosti a dobrého pocitu z fotbalu skoda
  • Kvalita herních webů

Tak jsem se zase jednou na*ral *16* a musel komentovat pod článkem 30fps je pro akční adventuru lepší než 60fps, tvrdí tvůrci Assassin's Creed: Unity.

Jako divíte se, milí autoři, že si o vás hráči myslí, že jste se s vydavateli spikli vůči nim? Vždyť prohlášení Ubisoftu jsou lehce prokazatelné lži, a ví to každý, kdo problematice jen trochu rozumí! Čekal bych, že je roznesete na kopytech a nenecháte je dělat z hráčů voly. Ale ne, žádné zpochybnění, jen předhodíte to, co PR oddělení vypustilo (toto samozřejmě není první případ).

A proč se ještě neobjevil nějaký článek, kde by byl jasně vysvětlený rozdíl mezi 60/30 FPS (a třeba i tím filmem) - tohle jsou exaktní témata, podložitelná tvrdými daty, žádná dojmologie, jak se plno lidí snaží tvářit. Vždyť nežijete v bublině, musíte vidět, že po takových článcích je poptávka (ale no tak, někdy i do těch diskuzí kouknout musíte).
    • Keyz
      Tak publikum to přiláká a zvedá to čtenost a to je asi hlavní. I kdyby v Ubisoft napsat, že 1FPS je ideál, tak to možná slepě česky oznámí jako zprávu a hotovo.

Škoda. Šířit dál jasné kecy a podílet na balamucení lidí je špatné.

Stejná blbost jako kdyby Volno oznámilo, že bude dělat auta u papíru protože to je nejvíce bezpečné. Je to naprosto stejný argument. Lež. Jen to u toho příkladu Volba zarazí více lidí, protože to je extra debilizováno i pro největší tupce. A pak se řeší ve FC, zda to tak opravdu je. Jako kdyby, se řešilo, zda Země není náhodou stále placatá. Jasně. Jestli to někomu nevadí není problém. Jestli si někdo myslí, že Země je placatá není problém. Jen nemůže kecat na veřejnost, že to je pravda.
      • Teorii o větší čtenosti jsem zavrhl. Přebírání obsahu dělají i všechna ostatní média, takže v tím nezískají nic navíc (nenutí to lidi chodit zrovna sem - stejný obsah najdou všude jinde). Ale právě kdyby se proti takovým PR volovinám vymezili, tak by se dle mého odlišili a mohlo by to zvýšit čtenost.

Ještě mě napadla další možnost a tou je šílená lenost (hloupost?) autorů, kteří se prostě nebudou patlat s ničím víc, než s překladem. Jenže takovým postupem si čtenáře nezískáte a ani neudržíte...

(Téma her je oproti jiným - například motorismu - specifické nízkým průměrným věkem, takže i když budete vydávat články pod úrovní, je možné, že se ti mladší a nezkušení nachytají a pošlou vás k vodě až po nějaké době...)
    • Tohle taky nechápu, proč redakce slepě pakouškuje blbosti. Přitom přesně jak píšeš, každému, kdo o tom něco víc a má ty možnosti hrát ve více fps je jasné, jak se věci mají. A je stejně tak jasné, že je absolutní nesmysl srovnávat fps ve filmech a ve hrách.
    • ucho
      mezi 30 a 60 fps přeci není žádný rozdíl. a navíc 30 fps ti zajistí filmovější zážitek. vývojáři moc dobře vědí, co je pro hráče lepší.
      • nevím, co ti dneska za humus spadlo do očí, ale já mezi 30 a 60 FPS vidím rozdíl

nebo jsem jen podlehl uchovu sarkasmu?
        • ucho
          je to paradoxní, že tady vypadá 30 fps rychlejší než 60 fps, to uznávám. je to takové filmovější.
          • si měl říct rovnou, že sis dneska šlehl trochu víc než obvykle a nemusel bych na tebe vůbec reagovat :)
      • jindra.veliky
        http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/proc-nemohou-byt-hry-filmove
      • Draken69CZ
        http://1url.cz/h4Yd
    • Jack1947
      Já nevím ale existují určitá pravidla a myslet si něco a psát o tom je zas něco jiného než psát o něčem co mají nakázáno zeshora. ( fobře trochu se zastávám místní redakce a co jako...) profesní hrdost jestli nějaká je musí jít stranou a když se ti to nelíbí tak to jako já nečti a basta. *3* Tohle je takové to moaning moaning ... little monster...
      • Chápu to správně, že víš, že z tebe dělají kikota a ty říkáš, že je to OK??
        • Jack1947
          To ne (nevím co je kikot, jestli něco jako don chiqotte *7* *12* ) ale existují určitá psaná pravidla a né ja tomu neveřím ani mně to nezajimá ale hlavně se tím nenervuju.
        • Draken69CZ
          On to ze sebe dělá sám, nereagovat
    • Draken69CZ
      Připrav se za chvilku bude v módě trhanost a nic nad 24fps nebude dost cool. Mě je popravdě rozdíl mezi 30/60 fps trochu fuk ale nevidím důvod, zvlášť na PC, proč nám nenechají na výběr. O PR asi nemá cenu mluvit, to bylo a bude pořád jen o prodat co nejvíc než někdo zjistí že to není takové jak jim několik měsíců/let tvrdíme.
      • Jasný. Ale jde mi o pozici herních novinářů. Vždyť tohle by (jako hlídací psi demo... teda jako "patroni" hráčů) měli tvrdě stíhat a ne jen posílat dál do světa - v té diskuzi jsem napsal, myslím, dostatek argumentů.

Takhle se fakt nemůžou divit, že jsou hráčům pro smích.
        • Draken69CZ
          Jinak článke beru pouze jako informativní, autor nevnáší žádný svůj pohled na věc a pouze doufá v rozhodnutí vývojářů, klasické papouškování informací z venčí.
          • Pouze informativní článek o devíti odstavcích? Bez komentáře bych to možná snesl u 160 znakovýho tweetu...

Nehádám se, že je to jen papouškování informací z venčí, ale když už někdo dokáže sesmolit 9 odstavců, mohl by mít dostatečnou mentální kapacitu, aby poznal, že jsou to chujoviny.

No a pak tu máme ještě oblíbenou teorii o podplacených redakcích :)
    • Já zcela exaktně nemám se STABILNÍMI 30 FPS žádnej problém. A ano pokud nepředložíš ta tvrdá data, bude to pořád dojmologie.
      • Kdybys trosku zagooglil, tak najdes ze se podobnou problematikou zabyvaji treba nektere technicke obory, co pracuji s multimedialni technikou. Samotny vjem plynuleho obrazu vychazi z toho, ze oko ma integracni periodu, za kterou vyhodnocuje to co vidis. Proto serie obrazku, co jde rychleji nez ta integracni perioda ti prijde jako plynuly obraz. To samozrejme neni vsechno.

Zalezi totiz take na tom pod jakym uhlem se na neco koukas, po stranach oka mas cernobile senzory ktermy se rika tycinky. I kdyz vidi jen cernobile, tak maji podstatne rychlejsi integracni dobu nez cipky, ktere mas uprostred oka a vidi barevne a do detailu. Proto i tohle se mus brat v potaz.

Dalsi veci je intenzita svetla kterou vnimas, protoze cim vetsi intenzita tim vice vnimas nizke fps.

I kdyz se timhle vubec nezabyvam, tak jsme na tohle delali jednu laborku. Nikdo nerekl ze je to plynuly obraz driv jak na 40 fps. To ze ti prijde 30 vporadku, je jen proto ze nehrajes bezne v 60. Ale souhlasim, ze propady fps poznas treba i z 80 na 60.
        • Díky za skvělý komentář. Konečně mi dává smysl, proč mi vždycky přišlo, že televize/CRT monitor (i na 100 Hz) hrozně bliká, když jsem ho měl na kraji zorného pole a ostřil jsem jinam...
          • risa2000
            Jde také o to, že CRT má poměrně specifický způsob vykreslování obrazu (paprskem) a poměrně malou setrvačnost zobrazovací matrice.
      • Já taky ne (osobně dávám přednost úrovni grafiky před FPS), ale nedovolím si tvrdit, že 30FPS render je přirozenější/reálnější/filmovější než 60FPS. Tohle je prostě LEŽ.

PS: Tvrdá data jsem myslel např mým vysvětlením v diskzi pod článkem. Na to prostě nejsou protiargumenty, pokud si teda nemyslíš, že 1+1=5 (v desítkové soustavě *3* )
        • Jo tyhle řeči jsou klasická PR minimalizace škod.
    • Aha, takže jak se komentář přesune na další stránku, odkaz přestane fungovat...
      http://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/30fps-je-pro-akcni-adventuru-lepsi-nez-60fps-tvrdi-tvurci-assassin-s-creed-unity-243820/?page=2?&itemId=1759514#item-1759514

A číslo za page se bude postupem času zvyšovat. Nenapadá mě, jak to odrbat, aby odkaz pořád ukazoval na mé vlákno.
      *7*
  • SalemCZ

Na dva dny zdarma na HB

THE BUREAU: XCOM DECLASSIFIED
    https://www.humblebundle.com/store/the-bureau-xcom-declassified
    • Jack1947
      Že bych to nakonec i dohrál tentokrát ? ale moc mě to nebavilo tehdy... ta hra byla taková těžkopádná.
    • Mart9
      To je ta Mafia 2 s ufounama? To si zdarma nechám líbit.
  • GSPD

Kadokawa odkoupilo vývojářské studio From Software (Dark Souls 2).

No..štěstí ,že je neodkoupil Facebook.
    • nebo Microsoft :D
  • holec89

Witcher 3 novej trailer

no uz aby to bylo: http://www.youtube.com/watch?v=c0i88t0Kacs
    • michelangelo
      edit: text, co tu byl, patri pod (behem jeho psani) vyslej clanek spis nez sem, tudiz ho tam presouvam :)
    • Drakens
      Upřímně těším se na tak jak dlouho jsem se netěšil na žádnou hru....Vše zatím nasvědčuje že to bude opravdu pecka.

Uložené pozice si hlídám jak oko v hlavě :) Mám jak za lidi tak nelidi ty nejlepší konce a jsme zvědav jak se to projeví :)
  • frantisek_nejezchleba

kódy zdarma – World of Tanks

World of Tanks - BONUS KÓD (pro existující účty) (LEVEL 250) – kód: TVB7M-S36XY-933HD-ZHZSU
    Obsahuje 3 dny premium a 2 garage sloty

World of Tanks - INVITE KÓD (jen pro nové účty) (LEVEL 250) – kód: BWX4S-FZTWV-MEW9V-KHWVX
    Obsahuje 3 dny premium a tank M3 Light (Tier3 soviet premium tank)
  • Anon-ym

Bílé probliknutí při klikání na Games

Jen pro zajímavost, děje se ještě někomu, že při klikání na odkazy na Games.cz (jednotlivé články. kliknutí na odkaz do diskuze, víceméně všechno) před načtením obsahu stránka celá bíle problikne? Je to docela nepříjemné. Zkoušel jsem to ve víc prohlížečích a všude stejné.
    • Jack1947
      Probliknutí nevím ale občas se nenačte nebo se načte prázdná bílá stránka, jindy když někdo psal z mobilu mobilní verze. No big deal.
    • ucho
      jo, taky mám bílý bliknutí. to může souviset se snahou potrápit adblock.
      • PanS
        Pochybuji - AdBlock používám a s probliknutím se nesetkávám.
        • ucho
          tak ono záleží například na výkonu stroje. třeba máš rychlejší stroj a nevšimneš si toho ;)
          a je jedno, jestli používáš adblock. jde o to, jak se načítá tato stránka (její obsah). a ta se načítá 2x, ve snaze obelstít adblock.
  • x_ander

V Mass Effect Andromeda nenarazíte na žádnou ze známých postav dosavadní trilogie a hra poběží na novém grafickém engine.

No engine je jasný, ale žádná známá postava je docela zklamání. Od začátku bylo jasné, že nejde o pokračování jako takové, ale sem tam nějaké pomrknutí, že jde o stejné univerzum, a to nejlíp právě skrz pár známých postav, jsem očekával.
    • budu spomenuti, ale nestretnes ich osobne
      uz sa citis lepsie?
      *13* *13*
  • nie blbci

PC hraci urcite nie su hystericki blbci...ale proste nieco takto hlupe a nelogicke sa len tak nevidi. Nepoviem nic , keby povedali, ze grafika bude rovnaka..ale, ze na PS4 bude daleko lepsia? To uz je na tukanie do cela a vobec netusim , preco by PC hraci mali na takto ''schopnych'' developerov minat peniaze ;-)
    • nekromant33
      Tak mě je ta hra docela ukradená, jen nechápu proč by si někdo dával práci s tím aby se na PC omezoval. Jestli vývojáři nahradí optimalizaci tím, že buď vzhled hry na PC omezí, nebo tím že přepálí nároky, tak ano, hraní na PC umře, ale bude to chyba vývojářů, ne pirátů (což je samo o sobě chiméra vývojářů). Hysterický, nebo spíš přehnaný reakce mě přijdou ze strany konzolistů na to, že se někdo nad tímhle pozastaví a označí to za blábol, což prostě z technickýho hlediska je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit