Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jestli se čipování opravdu začne zavádět (taky to kolem sebe vidím), tak se odstěhuji. Navážno. Do Nepálu, na Antraktidu nebo kamkoliv jinde, kde sice možná nebude Internet a moderní lékařská péče, ale zároveň tam taky nebude tohle slídění ve jménu svobody. Orwell hadr.
  • Pro boha jeho..o čem ti lidé mluví..říkal sem si cca..po 10 minutách.Nějak mne to nebaví.Buď mluvte k určité věci,nebo to nedělejte.Kupte si pořádnej mikrofon.Skutečně se to nedá poslouchat.
  • když ti vadí registrace na bezvýznamném webu, tak co budeš dělat za pár let až budeš muset být povinně očipovanej? si pomalu zvykej, NWO je tu!
  • pav

presne tak, ze se do toho pustite i pod recenzemi ... to bych necekal, spis tak od jd to ano, ale od vas teda, ne ..a hlavne krome replaye jsou ty diskuze tady zlaty, relativne slusny, k veci a i trollove jsou nekdy docela vtipny...a vam to nelibi...
  • Offtopic - Diskuse jen pro registrované?

Zdravím redakci Games,
    možná je to jenom náhoda, ale podle několika nejnovějších článků/novinek/preview začínám mít pocit, že Games začíná zavádět diskuse jen pro registrované čtenáře.

Pochopitelně vše je ve vašich rukou, ale doporučoval bych se podívat na návštěvnost konkurenčního Bonuswebu před a po zavedení diskusí jen pro registrované.

Mnoho návštěvníků chodí na web nejenom aby ho četli, ale aby i reagovali, pochopitelně anonymně ale pod stálou přezdívkou. Pro některé z nás je holt registrace příliš zavazující. Zvažte to ^_^.

S pozdravem, Tanbou
  • Už několik let funguje taky abcgames.cz
  • ales.smutny
    Já třeba přečetl všechna Halo kvůli fluffu (a ta kvalita hrozně kolísá), ale jak má člověk méně času, tak si víc vybírá, které knížce z pořadníku dá přednost... a pak už nedovolím alibi žádné knize :) Ale ano, pořád tu mají určitou funkci jako doplnění fluffu, ony tři čtvrtiny doplňkového materiálu ke Star Wars taky za nic nestojí, ale něco umí přidat.

Ale jak píšu, když je v pořadníku Bakker, nový Martin, dva Miévillové a další přibývají...tak už člověk po tomhle typu literatury sáhne jen když ví, že pojede vlakem s hodně hlučnými dětmi kolem ;)

Edit: A dík za tip na Elder Scrolls :)
    Edit 2: Ještě jedna noční úvaha... paradoxně a nebo spíše logicky bývají knihy, které jsou zatížené linkou ke hře lepší, když se tvůrci nemusí potýkat s nutností pracovat se známými, dobře popsanými postavami. Ono to také není nic jendoduchého být v roli brand writera, který nemá volné ruce a musí pracovat v rámci mezí nejen světa, ale i postav.
  • MickTheMage

ad knizne adaptacie hernych svetov

Ked niekto pristupuje ku kniham napisanych podla hier (alebo na zaklade ich svetov), mal by k nim v provom rade (aspon ja to tak robim) pristupovat ako k marketingovemu doplnku. Ako take, byvaju vacsinou celkom milym nahliadnutim do sveta hry a svojim sposobom predlzenim herneho zazitku. Ako Dragon Age, tak i Mass Effect nevycnievaju z radu priemeru, ale kto si oblubil spominane herne svety, nebude citanim sklamany, ani rozcarovany. Nie je to boh vie aka hviezdna literatura, ale na chvilu zasyti (pripadne vytvori nutkanie si hru zahrat :) ).

A potom, zalezi od spracovania a urcenia knihy. Osobne povazujem za zaujimavu i knihu k Star Treku Online. Pre ineho by to bola divna vec - suhrn rozhovorov s roznymi postavami. Co to sakra je? Ale...pekne dotvaraju pozadie a cestu do obdobia kedy sa STO odohrava.

V kazdom pripade, za kvalitativne najlepsiu, co som doteraz cital, povazujem The Infernal City: An Elder Scrolls Novel. Ale opat, vzhladom na to, ze som fanusik sveta, je to trochu skresleny pohlad. Citatel totiz musi poznat realie a chciet sa dozvediet nieco nove z tohto sveta (ak by mal niekto zaujem si precitat co som o spominanych knihach napisal, moze hladat na mojom blogu, a myslim, ze nieco je aj na KK).

A potom je tu napriklad Bioshock, cerstva to kniha, ktora mala celkom dobry ohlas na RPS. Az tak, ze rozmyslam, ci kupit paperback alebo hardcover :) Este uvidim.

Inak, Mr. Polacek? Nebol by fajn nejaky tematicky clanok na temu hry-knihy?
  • MickTheMage
    Jop, databaze-her je slusna a ma dobre naslapnute do buducnosti, ale...

co sa kretenov tyka, vymenujem ti aj 5, ktory su tam aktivni :)) a bezne tolerovani
  • Black_Hand
    ja uz psal kdysi recenzi na Brothers in Arms, kdyz ctenarsky zacinaly jeste ve starym designu tiscali. byl jsem jeste trochu nezraly ve stylu, a bylo to znat. trochu jsem se zlepsil ale ne o moc.

ted po me zadny ctenarsky recenze nechtej, dopisuju diplomku a pak budou statnice. to ze se tady ale neceho ode me jeste nekdy doctes je ale vcelku pravdepodobne :).
  • Beefcake
    Nepřeslechl - a srdce mi to naplňuje hřejivou nadějí *3*
  • janchor
    Ale nepřeslechnuls doufám Petrovo "všechno bude"? *5*
  • Herní CSFD-like web

Už několik let funguje - databaze-her.cz

Ale k*eténi tam nejsou vítáni, takže značná část diskutérů na TG, ať tam neleze.
  • Beefcake
    Na protest (nebo vlastně spíš "poraženecky" *1*) jsem smazal svůj (nesmyslně dlouhej, a revizi beztak nutně potřebující) L.A.Noire čtenářskej výpotek, a nechal z toho jen "verdikt", kterej se už rozsahem blíží formátu CSFD komentářů.
    Na kartě hry se ale pořád celej nezobrazí, a i celkově mi to prostě pro ten (mnou) kýženej user-powered systém připadá ... divný... Nepropojený, hluchý, ... nevim.
    Nesnažím se tím prudit, jen se nedokážu vymáčknout.
    Zkrátka mi šlo o to, jestli tomu uživatelskýmu "CSFD-like" stylu přikládáte váhu, a pokud jo, tak pak je podle mýho každej zdánlivej detail důležitej. A motivace, plus zpětná vazba, propojenost, nebo jak to nazvat... zkrátka to "něco" co dá člověku pocit, že nepíše zbytečně...
    Je to o komunitě. Čtenáře krom těch pár čt.recenzí člověk pozná jen v diskusích, odkud už některá jména znám, ale ani oni nic nepíšou. Chtěli by? Nevím. Já bych se u lidí jako je tady MrSanta, Black_Hand, smejki, pan.klobouk, apod., kliknutím na profil určitě rád dostal na krátké verdikty a/nebo-jen hodnocení.
    Ani já nemám na CSFD někoho, za kým bych šel do pekla a zpět, ale když si přečtu komentáře od Civala, Limy, nebo dalších, udělám si o filmu už dost přesnej obrázek. Kolikrát v něm i zpětně objevím něco nového...
    Jak se na to kdo díváte?
  • Beefcake
    Díky za odpovědi - ještě bych to ale rád malinko rozvedl:

Vydání toho GTAčka teda vidíte klidně už na to jaro? To by s oznámením oproti "normě" dost zaspali, ne? Nebo myslíte, že jejich tradiční jarní pecka nebude, a "něco" vyjde až dýl? Rockstar mi totiž v posledních letech pomáhá přežít herní sucho...

Ty čtenářský recenze... Martin má pravdu, proto jsem v tý slohovce psal i o motivaci pisatelů. I to (velkolepý představy zákonitě vyvolávající) označení "Čtenářská recenze" určitě působí trochu demotivačně, ale hlavně asi lidem chybí nějakej impuls, kterej by je k tomu psaní "dokopal".
    To můžeme spekulovat, co motivuje obyvatele CSFD - podle mě mnohým (většině?) stačí možnost získávání bodů od ostatních, respektive jakási zpětná vazba.

Co na to ostatní? Vidíte to podobně, a přidáte se k mýmu lobování? Běda jak ne!
    Svůj pohled na tu (teď prakticky nulovou) účast uživatelů bych shrnul do dvou problémů: Chybějící motivace, a pro krátký, verdiktový hodnocení davů nepříliš vhodnej systém.
  • Black_Hand
    vlado: zkus telltale games s jejich samy & maxy, monkey islandy, strong bady atd.

ad loga: co zaklinac 2? aspon to jde preskakovat. ale prosim 5 (nebo kolik jich je?) po sobe, kde kazdy ma stejny pozadi?
  • SA-reg
    Já si teda podcast stáhl a zvuk mám v pohodě, tak nevím, co máte vy.

Jo a "Co je Thief? Co je Deus Ex?" je pořádní Sodoma Gomora, aspoň pro mě jo...
  • Máš pravdu, ten zvuk je šílenej *10*
  • Šmarja co je to se zvukem?!?
  • sleepless
    Díky za podnět, tak nějak se tím teďkomc docela zabýváme! :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit