Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mno tak kanclu tam jsou tri kapitoly. Jsou hry s o dost monotonnejsima levelama.
    Armacham je proste megakorporace, kde se to dalo brat. Navic to vzdycky bylo prolozeny treba nejakym rozestavenym kridlem, padem do sklepu, prochazkou po strechach, apod.
    Bylo tam tech kanclu furt hodne, ale mne to ani nevadilo. Jako prostredi mi to prislo celkem atraktivni, z jinejch her neokoukany, a graficky zpracovany vazne nadherne.
    I ted v roce 2011 se mi na to moc hezky koukalo. Pokud by byla rec vylozene o DESIGNU, tak bych naopak chvalil - prostory to byly moc hezky navrzeny. Jako celek snad jen nelogicky, ale to by clovek musel predstirat, ze zna podnikovou strukturu Armachamu *4*

Asi to chtelo tak o hodinku zkratit, ale i tak... Celou hru bych si tim teda zkazit nenechal *4*
  • Black_Hand
    ja si myslim, ze level design byl opravdu tak tragicky. nedohral jsem fear prave kvuli tomu, ze uz jsem nemoh ty kancly ani videt. a bylo jedno, ze se objevily mechy a panacove co umej lizt po zdech.
  • Spravne - FEAR1 byl minimalne ve svoji dobe spicka. Vzhledem k soucasny degeneraci asi i stale je.
    Nevim proc byly dalsi dily o tolik horsi, ale v prvnim pamatuju snad uplne nejlepsi prestrelky, co jsem zazil. A ze ve hrach strilim rad...
    AI na tom mela velkej podil. Vojaci spolupracovali, obihali, kryli se, ustupovali, ... Dokonce i granat umeli hodit rozumne *1*
    Nedavno jsem si prave jednicku FEARa zopaknul, a jediny co me po letech trochu zaskocilo, bylo teda dost priblbly podani pribehu. Pritom namet uplne bezvadnej. Level design mozna taky nebyl uplne top, ale takova tragedie jak se rikalo to urcite neni.
    Nechapu, ze je prvni FEAR tak prehlizenej. Mozna kvuli nastupcum.
    Kdyby mela kazda FPS takovou umelou inteligenci, nebylo by az tak nutny nad ni plakat.
    Ale prave tahle serie je krasnym dokladem ty debilizace - hral jsem i trojku, a to uz byla zase ta povestna "umela demence"...
  • Hanzales

AI

Tak mně ještě od Half-LIfe docela seděla AI ve FEAR1.
    Osobně třeba neočekávám, že by se AI chovala realisticky. Stačilo by, kdyby se mnohdá nechovala jako tupec. Právě že ještě dnes je téměř běžné, že střelíte do típka a ten 3 metry od něj na to pomalu kouká a neudělá níc. Nejsmutnější právě je fakt, že se protivníci spawnují na těch samých místech, v horším přápadě (naštěstí spíše ojedinělém) pořád dokola, než se člověk posune dále. Ani nevím, kdy jsem naposledy viděl, aby zatímco jeden paňďulác dobíjí, nebo se přesouvá, druhý střílel krycí palbou, byť šuro a naslepo. Přitom takové detaily úplně stačí. To, že vás protivník obejde (pokud to herní prostředí dovolí), nebo vás bude pronásledovat přes celou mapu by měla být samozřejmost.
    No a co se týče AI třeba v závodních hrách, tam je právě nejvíce co dohánět. V GRIDU se mi právě líbilo, že občas AI udělalo hodiny atd. Co ale např. neodpustím je když jedete svou stopu už dávno před zatáčkou a v ní to do vás někdo napere, nebo ten houf jede jako po kolejích vlak. Nejde o to, že AI pojede bezchybně, ale o to, jak reaguje na dění na trati. A tady to stále i v dnešní době pokulhává.
    Suma sumárum, není třeba aby bylo AI ultrachytré a vy*ů*ané, stačí když nebude ultra blbé. U spousty stříleček je to dnes opravdu jen schovat, vystřílet z krytu a jít dál dělat to samé a teď nemluvím jen o COD sérii.
  • Black_Hand
    jasne. a z vavry udelat drsnaka typu 1st class super master hyper blasting mega sargeant extreme to the max :P.
  • To je....rozumný...
  • janchor
    Protože nás už po těch letech nebavilo zabíjet si pátky (obzvlášť střihače) podcastem a středa vykrystalizovala jako ideální kompromis, kdy mají lidi čas se v redakci potkat.

Podcast navíc nijak nesupluje novinky - naopak časovej odstup dává šanci tlachat o věcech v širším kontextu, než by třeba teď bylo JÉÉ, Dishonored..
  • A dá se vůbec ještě považovat hpod za konkurenci ? *1*
  • janchor
    Mezi strachem z výšek a skriptovaným panákem bez špetky virtuálního rozumu je docela širokej prostor, n'est-ce pas?
  • A proč to vůbec normálně děláte ve středu? To by jste si opravdu tak moc konkurovali s hpodem? Stojí to za to, komentovat události s týdením spožděním?
  • MickeyMutant
    Z vylepšování AI se podle mě nikdy nestane nějaký všeobecný herní trend, který by šel napříč žánry, protože dnešní úroveň 90 procentům hráčů vyhovuje. A když si u nějaké hry spousta lidí stěžuje na umělou demenci, tak je to spíš důkaz odfláklé práce při vývoji než potřeby nějaké AI herní revoluce. Kdyby tvůrci otevřeli dnešní umělé inteligenci nepřátel dveře dokořán, tak jsou všichni hráči až na pár profíků v kopru, ať už se jedná o střílečku, závody, strategii nebo cokoliv jiného.

Pokud se jedná o AI, která přibližuje chování NPC k realitě, tak tady nastává problém nejen z hlediska udržení "scénáře" příběhu, ale hlavně z hlediska zábavy. Málokdo by přivítal, že kovárna je zavřená, protože se Griswold odstěhoval do Humpolce, že sidekick odmítá před náletem na Essen vlézt do bombardéru kvůli strachu z výšek nebo že vetřelci před Dukem prchají na druhý konec mapy, protože má mezi prasaty špatnou pověst.

Virtuální světy jsou tak zábavné mimo jiné právě proto, že jsou brutálně zjednodušené.
  • Tak to se povedlo :D Nejlepší Videorecenze!!:D

Vemte Vávru a udělejte takovou na CoD: MW 3 :D
  • janchor
    Jak ho kdysi definoval redakční kolega Marek Král, "pro začínající mladý DJe je to bůh": http://youtu.be/AUAWbm0_6Y4
  • janchor
    Podcast se natáčel zhruba dvě hodiny před oznámením Dishonored. Žel, jasnovidce v redakci zatím nemáme.
  • Já věděl, že nedokážou zareagovat ani na jednu věc z informačně našlapanýho čtvrtku. Tak do příště snad aspoň už budou scanz preview Dishonored, tak bude co papouškovat...
  • Otazka za milion: kdo je Honza Vitik? : D
  • Black_Hand
    dalsi clovek, ktery nedohral oblivion :). ja jsem prosel trochu hlavniho questu odehral vsechny sidequesty, vycistil furu bran...a pak me to prestalo bavit. zadny novy kouzla, zadnej novej armor nebo zbran, nic...

nechteli byste zkusit zrecenzovat tu AI War? sice je trochu starsi (2 roky?), ale ma vytecnou AI. na nizsi to tak moc neni videt, ale na vyssi pada celist.
  • Black_Hand
    tak uz je to ok. dik
  • Black_Hand
    tak jsem rad, ze vidim novy FC, ale je s nim stejny problem jako minule...
  • Jozef123
    Hlavne nech (ak sa do toho nič nepripletie) budem o 4 už počúvať *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit