Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • SkillJam
    Mě by se nejvíce líbilo těch 45 min, ale třeba dvakrát do týdne :)
  • Snad ne.Politika sem nepatří.
    Ende
  • Taky doufám. Plodná rváčská diskuze by si zasloužila aspoň tu hoďku.
  • Black_Hand
    ty hodinove mi sedi nejvic.
  • To co jsi všechno napsal s tím nelze nic víc než jen souhlasit. Rozhodně nechci Valve, nebo jiný vývojářský tým. To co jsem ale o Valve řekl byl jen můj soukromý názor. Pokud by se mně na něj někdo ptal, řeknu mu ho. Můžu posoudit "objektivní" kvality kvality hry, které jsi vyjmenoval výše, ale také můžu mít svůj osobní názor. Například pan Vávra se soustavně vyjadřuje o posledním Call of Duty dost nelichotivě, a z podcastu mám pocit, že je to hra, o kterou by si nikdo neopřel ani kolo. Přesto dostala od pana Vávry nadrůměrných 7/10. A tohle jsem se snažil vysvětlit. Nechte lidem jejich vlastní názory, i když se nutně nemusí shodovat s vašimi. Svět je pak pestřejší.
  • Drom
    no doufam, ze aspon nebude podcast jen 45 minut
  • Doufám že se Dan vyjádří i na téma Vítek Bárta :))
  • SkillJam
    lol *1*
  • Black_Hand
    ne, me je to jasny. dona vavru urcite museli pekne prostrihat, jinak by to nebylo dostatecne politicky korektni :P.
  • Pan_Klobouk
    ad pokud to nepřesáhne nějakou rozumnou míru - ja kdyz videl, jak v Assassins Creed panacek skoci z nejvyssi veze ve meste, do male kupky sena, rekl jsem jen.... aaaaaaaaha.

Njn, porad jsou to jen blby hry a vocamcad pocamcad. ;D
  • SkillJam

Uff

Už jsem začínal být lehce nervózní *7*
  • janchor

FC 22

Hlášení: dneska skluz, ale vyjdeme v průběhu večera / noci.
  • Pořád to samý

Thief šel ve své době sice trochu mimo mě, ale zrovna nedávno jsem si při pohledu na Řím v Assassins creed brotherhood říkal, že kdyby mi architekt postavil takovej barák, tak mu asi zlámu ruce a nakopu někam... Na jedný věži je každý okno jiný, v jiný vejšce, římsy od nikud nikam a hafo míst - výklenků/balkónků, kam nevedou dveře, jen krkolomná parkourová prolejzačka... Tohle má k realitě vážně daleko, ale proč by mě to mělo vadit, hra se hraje parádně, atmosféra víc než slušná. Řekl bych, že tohle Dan prostě jen tak plácnul, pro mě prostě účel světí prostředky a pokud to nepřesáhne nějakou rozumnou míru, tak se přes to klidně přenesu.
  • Niekomu vadí že niekomu vadí že niekomu vadí že niekomu niečo vadí , toto fórum to dotiahne ďaleko *8*
  • Ignoranti

Tak kdybych ho jenom nazval ignorantem bez jakýchkoliv argumentů, tak bych chápal tvé rozhořčení, ale takhle jsi se solidně odkopal a podle toho co píšeš jsi ten pravý herní ignorant ty :D. A je mi úplně jedno co budeš dál v životě dělat, hlavně nevynášej soudy nad kvalitou her a herních vývojářů. Říct že Valve je podprůměrné vývojářské studio je jako tvrdil, že Activision jsou novátorší průkopníci. Uvědom si, že Half-life je první hrou typu Homefront/Call of Duty/Medal of Honor, etc. a že všechny podobné čerpají právě ze série Half-life. Ano, příběh ve druhém díle nedává vůbec smysl a jdou znát škrty ke kterým museli vývojáři sáhnout, ale taky tahle hra zavedla vyprávění skrze kontext a herní svět, který byl do té doby mimo zájem mainstreamu a vyskytoval se jenom právě v titulech jako Thief. Já neříkám jestli je to "dobrá" nebo "špatná" hra, jenom tu vyjmenovávám fakta a ty stojí jednoznačně na straně Valve, neboť kromě inovace v gamedesignu v sérii Half-life taky zavedli první funkční a masově rozšířený systém digitální distribuce se vším všudy, jejich zásluhou se monumentálně rozrostla modařská scéná (samozřejmě se na tom podílel i Epic a jiní otevřenější vývojáři) a v poslední době kupříkladu posunuli kooperativní multiplayer zpět na výslunní díky Left 4 Dead, měli tu odvahu a uvedli na trh experimentální Portal, pomohli několika modařským týmům či nezávislým vývojářům s jejich výtvory (Alien Swarm) a docela masivně propagují a napomáhají indie scéně skrze již zmíněný Steam. Pokud bych chtěl zvolit vhodné adjektivum pro označení Valve, pak by to bylo "zasloužilý" a "progresivní", ale rozhodně ne podprůměrný.
  • někdo kritizuje Thiefa někdo Vávru. Fakt mě někdy zaráží, jak dokážou být někteří lidi netolerantní, když se jim šáhne na kuří oko, tedy Vávru *1*
  • Házet všechny co nesdílí tvůj názor do pytle ignorant je trochu přehnané, ne? Já třeba nikdy nepochopil co všichni mají na Half-Life. Podle mě je to jen a pouze jednoduchá střílečka, kterou bych klidně srovnal s těmi dnešními typu Homefront apod. A Valve je dle mého podprůměrné vývojářské studio. Je to můj soukromý názor. A jsem pak díky tomu podle tebe ignorant, který by neměl už nikdy v životě hrát a to ani člověče? Fakt mě někdy zaráží, jak dokážou být někteří lidi netolerantní, když se jim šáhne na kuří oko. Myslím, že zamyslet by se neměl pan Vávra, ale ty.
  • Black_Hand
    me osobne prekvapil hodne level design jedi outcast 2 a to jsem to u nej ani necekal. jeste tam chybely co par metru zachodky a vetsina levelu by byly plne funkcni zakladny. do ted ho beru jako jeden z nej co jsem kdy v zivote v FPS/TPS zazil. asi pred rokem jsem ho zase odehral a nic se na tom nezmenilo. by me zajimalo co si o nem don vavra mysli :). doufam, ze to bude zase nalezite kontroverzni :P.
  • janchor
    Jak už padlo v podcastu, mě osobně zaráží, že tohle Dan vytknul zrovna Thiefovi – z mýho pohledu hře, jejíž level design se obecný "pitomosti" naopak dost vymyká. Bludiště si z jedničky pamatuju jediný, Konstantinův šílenej dům (kde to mělo svoje opodstatnění).
  • Pan_Klobouk
    Nj, tak on tam kritizuje level design. Ze mu nesedla nejaka hospoda (bylo to bludiste) a kuchyne (par mistnosti spojenych chodbou). Coz je sice fakt, ale porad si tak nejak musime uvedomit, ze jsme jen v "pitomy" hre. Ze to jak jsou ty domy a mistnosti postaveny ma treba omezeni diky enginu a samozrejme to souvisi i s hernimi mechanismy.

To je podobny, jako kdyz se opru do kterykoliv dnesni AAA 12/10 pecky za to, ze ma ve vsech mistnostech a kazdem pokoji jen jeden a ten samy model skrine. A ze tohle jako ne, ze to prece neni realita a desne mi to kazi herni zazitek. Do takove hry se prece nemuzu jakteziv ponorit, to je vsechno tak umele a nerealisticke. Jo a pozor, tak ona ta skrin nejde ani otevrit? Tak to je konec, quit a uninstall... 12/10 za tohle? ;D

Nicmene cela ta pasaz v FC byla tak kratka a brana z rychliku, ze tezko soudit. Moc nevime jak to presne myslel, ideal by samozrejme byl tu hospodu a kuchyn videt. Mozna bych s nim pak naopak souhlasil, protoze mam neco podobneho s nekterymi FPS. Pokud jsou linearnejsi a jsem hrou vedeny 30 minut po pesince kolem levelu, abych pak dosel na misto startu a byl po te pulhodince takrka na tom samem miste, jenom za zdi... to bych taky vrazdil. Tenhle typ "level designu" zase nedokazu pochopit a ocenit ja.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit