Přejít na výpis diskuzí

Fight Club - podcast

REDAKCE 16.11.2010 
10438 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Fight Club

Chlapci,díky za luxusní podcast s Drdou a Honzou.Drda je prostě kouzelnej.Taky nesmím opomenout p.Vávru.Oba si zaslouží kancelář na hradě.Díky za takové hosty.
  • Čas

Zdravím, šlo by hodit vždycky do bleskovek zprávu, že třeba další den bude odtolika do tolika podcast? Rád bych se někdy zeptal online. :)
    • janchor
      Asi šlo, ale máme natolik zaryto v podvědomí, že díl co díl začínáme okolo čtvrtý hodiny odpolední, že dopředu hlásíme jen výraznější změny obvyklýho času.
    • zdeeneek
      Myslim, ze to pisou na facebooku - pokud nejsi zaprisahlej odpurce facebooku jako Troll.diskuzni tak se to dozvis tam.
  • MoravaGeorge
    Díky, už to funguje, nevěřil jsem, že to bude dokonce víkendu. Jste nejlepší. Tiscali rulez, sem nevměřil, že to někdy napíšu *1*
  • MickeyMutant
    Dan byl dneska nějaký zakřiknutý, asi jste ho vyplašili tím srovnáním s Františkem Fukou hned na začátku.

S hodnocením na IGN nemáte úplně pravdu, oni nepočítají výsledek jako čistý průměr. Je pravda, že celkové hodnocení tam často průměru odpovídá, ale v případě, že jim to tak nějak nevychází, klidně i víc než bod přidají nebo uberou.
  • Hanzales

AI

Tak mně ještě od Half-LIfe docela seděla AI ve FEAR1.
    Osobně třeba neočekávám, že by se AI chovala realisticky. Stačilo by, kdyby se mnohdá nechovala jako tupec. Právě že ještě dnes je téměř běžné, že střelíte do típka a ten 3 metry od něj na to pomalu kouká a neudělá níc. Nejsmutnější právě je fakt, že se protivníci spawnují na těch samých místech, v horším přápadě (naštěstí spíše ojedinělém) pořád dokola, než se člověk posune dále. Ani nevím, kdy jsem naposledy viděl, aby zatímco jeden paňďulác dobíjí, nebo se přesouvá, druhý střílel krycí palbou, byť šuro a naslepo. Přitom takové detaily úplně stačí. To, že vás protivník obejde (pokud to herní prostředí dovolí), nebo vás bude pronásledovat přes celou mapu by měla být samozřejmost.
    No a co se týče AI třeba v závodních hrách, tam je právě nejvíce co dohánět. V GRIDU se mi právě líbilo, že občas AI udělalo hodiny atd. Co ale např. neodpustím je když jedete svou stopu už dávno před zatáčkou a v ní to do vás někdo napere, nebo ten houf jede jako po kolejích vlak. Nejde o to, že AI pojede bezchybně, ale o to, jak reaguje na dění na trati. A tady to stále i v dnešní době pokulhává.
    Suma sumárum, není třeba aby bylo AI ultrachytré a vy*ů*ané, stačí když nebude ultra blbé. U spousty stříleček je to dnes opravdu jen schovat, vystřílet z krytu a jít dál dělat to samé a teď nemluvím jen o COD sérii.
    • Hanzales
      Tak mně ještě napadlo, že úplně nejhorší stupeň degradace je protivník, který se krčí za bednou, vykukuje mu hlava a poctivě čeká na odpravení. V tom nejlepším případě pak přeběhne za jiný kryt a pak zase zpátky. tfujtajxl
      • Black_Hand
        jsou horsi veci. nepratele co se nemohou hybat a co maji instantni presny zasah jak ve starych doomech nebo v dukovi. to proste neni fer.
    • Spravne - FEAR1 byl minimalne ve svoji dobe spicka. Vzhledem k soucasny degeneraci asi i stale je.
      Nevim proc byly dalsi dily o tolik horsi, ale v prvnim pamatuju snad uplne nejlepsi prestrelky, co jsem zazil. A ze ve hrach strilim rad...
      AI na tom mela velkej podil. Vojaci spolupracovali, obihali, kryli se, ustupovali, ... Dokonce i granat umeli hodit rozumne *1*
      Nedavno jsem si prave jednicku FEARa zopaknul, a jediny co me po letech trochu zaskocilo, bylo teda dost priblbly podani pribehu. Pritom namet uplne bezvadnej. Level design mozna taky nebyl uplne top, ale takova tragedie jak se rikalo to urcite neni.
      Nechapu, ze je prvni FEAR tak prehlizenej. Mozna kvuli nastupcum.
      Kdyby mela kazda FPS takovou umelou inteligenci, nebylo by az tak nutny nad ni plakat.
      Ale prave tahle serie je krasnym dokladem ty debilizace - hral jsem i trojku, a to uz byla zase ta povestna "umela demence"...
      • Black_Hand
        ja si myslim, ze level design byl opravdu tak tragicky. nedohral jsem fear prave kvuli tomu, ze uz jsem nemoh ty kancly ani videt. a bylo jedno, ze se objevily mechy a panacove co umej lizt po zdech.
        • Mno tak kanclu tam jsou tri kapitoly. Jsou hry s o dost monotonnejsima levelama.
          Armacham je proste megakorporace, kde se to dalo brat. Navic to vzdycky bylo prolozeny treba nejakym rozestavenym kridlem, padem do sklepu, prochazkou po strechach, apod.
          Bylo tam tech kanclu furt hodne, ale mne to ani nevadilo. Jako prostredi mi to prislo celkem atraktivni, z jinejch her neokoukany, a graficky zpracovany vazne nadherne.
          I ted v roce 2011 se mi na to moc hezky koukalo. Pokud by byla rec vylozene o DESIGNU, tak bych naopak chvalil - prostory to byly moc hezky navrzeny. Jako celek snad jen nelogicky, ale to by clovek musel predstirat, ze zna podnikovou strukturu Armachamu *4*

Asi to chtelo tak o hodinku zkratit, ale i tak... Celou hru bych si tim teda zkazit nenechal *4*
          • Black_Hand
            jo to uz zni rozumneji. mozna by tomu prospely treba delsi sekvence s almou, vic ala max payne (taky, ze jsem se na zacatky kapitol vzdycky neskutecne tesil). obtiznejsi rozlisovani mezi realitou a ostatnim. to by myslim ten level design ovzlastniho dostatecne.

k pribehu, mozna tak lepsi motivace postav by taky neskodila.

a strilecky muzou mit dobry pribeh. moc jich neni co ho maji, ale preci jen par jo :).
            • Mmmm... Souhlas s obema.

A Chaser jdu proverit - to slysim poprve *3*
            • Black_Hand
              tak treba i stalker. nebo amnesia? portal tam asi pocitat nebudes co??
            • Hanzales
              Teď jsem se až nehorázně zamyslel a těch čistě FPS her s alespoň "dobrým" příběhem je velmi, velmi poskrovnu :/ Z third-person akcí mně napadne více kousků, ale čistě FPS, nic moc :/ DeusEx1 měl namakaný příběh, Half-Life byl víceméně takový průkopník co se vyprávnění příběhu ve FPS týče, ale od té doby mi přijde tento prvek ve FPSkách až na pár vyjímek dosti opomíjený. Spíše jde většinou o jakýsi děj, který to drží po kupě, ale já to beru tak, že si nějakou tu zápletku vychutnám u jiného typu her a od FPS čekám spíše řežbu a zajímavé lokace. A právě možná i díky časté absenci pořádného děje a zápletky začne lézt více na povrch akční část hry a tam pak jde ta dementní AI vidět nejvíce ;o) Přeci jen taková AI v prvním Mass Effectu tak nějak nebolela tolik, jako když by to byla čistě sřílečka s občasným dialogem ;o)
              EDIT, Bioshock a Staklery bylo asi tak první, co mně s poslednějších her napadlo ;o)
            • Black_Hand
              halflife jasne ze jo :). vetsinou starsi kousky, to se hadat nebudu. no tak treba chaser? zeno clash (u nej hlavne vyprava)? bioshock? i kdyz uznavam, ze utopicka spolecnost, co se nepovedla neni zrovna originalni.
            • Ale jo - neco se najde. Spis ale dost stary kousky, ne?
              Nebo mas nejaky doporuceni - urcite ocenim *3*
              Myslim ze mam FPSka celkem najety, ale na moc kvalitnich pribehovek bych si teda nevzpomel.
              Samozrejme je to i otazka vkusu. Pro me je asi dodnes nejlepsi HalfLife (i kdyz i u nej mozna hrajou roli ruzovy bryle nostalgie *3*)
          • Black_Hand
            opravdu jenom tri? me to pripadalo jako vecnost. na ten pad si pamatuju. ale to pro me nebyla zadna moc zmena. kdyz se to stalo tak jediny co me napadlo bylo "vazne? to vas nenapadne nic lepsiho?" tak jsem zatal zuby a pokracoval.
            • Mozna ctyri - abych zas nekecal *3* Tak tretina hry, no - bylo toho az az - o tom zadna.

Jak rikam - mne vic vadilo vypraveni pribehu. Hlavne se na tomhle nametu dalo postavit mnohem, MNOHEM zajimavejsi vypraveni.
              Nevim proc vsechny karty vylozili na stul prakticky na zacatku, prekombinovali to hrdinovym "sokujicim" puvodem, prevazne spis trapnejma flashbackama, apod.
              Ale to bych chtel bohuzel po strilecce moc *4* Videoherni klasika, no.
              Spis me to mrzelo kvuli zmarenymu potencialu - premisa je moc fajn...
  • Hudba ze hry, která mě přivedla k nějaké kapele?
    Určitě Machinae Supremacy. Hra, která mě k tomu přivedla, byla Jets'n'Guns, která byla kdysi v levelu. Poslouchám je dodnes, takových skupin na světě moc není. Mimochodem, myslím, že udělali i něco k Bionic Commandu z 2008, ale šlo možná jen o hudbu k nějakému traileru nebo co.
  • kdy planujete vydat offline fc když to bylo 1.10 v brně
    • Zrovna jsem poslouchal starej Social Club, kde Martin říká, že Fight Club je primárně offline podcast ke stažení. Poslední dobou je to spíš jen vidcast na YouTube, takže možná speciál ani nevyjde offline. Je to mrzuté.
      • ringmancz
        ale vyjde. vždyť to ani není týden. a dneska to beztak řeknou ve FC
  • Keyz
    Proč není odkaz na FC na games? Již to běží.
    • Už ani nedávají upozornění na FB.Zlatě s Hrej.cz.Zdenda to má krásně zorganizované.
      • blixa
        Clanek byl pozdeji (asi o 10 minut) kvuli problemu s redakcnim systemem. upozorneni na FB i Twitteru normalne bylo (po skonceni prenosu ho mazeme) a uz skoro tyden je kazdy nas prenos nalinkovany v programu pod boxem "Zaznamy z klubovny" na homepage.

Jinymi slovy, nezpochybnuju, ze to ma Zdenek "krasne zorganizovane", ale pokud jsi o terminu vysilani dnesniho FC nevedel, obavam se, ze je chyba spis na tvoji strane.
  • Core

Podcast # 53

Bude dnes k dispozici k sosnutí?
    • janchor
      Bude, po osmý.
      • Core
        Super, díky moc, těším se. *5*
  • Malleth

Strach ve hrách

Doporučuju zahrát Siren Blood Curse. Docházelo tam k hodně zajímavým situacím hlavně díky
    unikátní featuře, díky který se může hráč dívat skrze oči nepřátel.
    Když člověk skrz zombíka viděl že se blíží ke skříni ve který je hráč schovanej.....

Jinak naposledy sem se bál v New Londo Ruins v Dark Souls. To bylo fakt peklo a strach byl vybudovanej dost odlišně od ostatních her. Žádný trapný nascriptovaný lekačky, ale silnej strach o život a nepředvídatelný nepřátelé.
    • Něco na PC by nebylo? Naposledy jsem se opravdu bál v AVP2 za mariňáka. Amnesii jsem zkoušel ale to bylo pro mně moc pomalé.Nemyslím tím klasické scény kdy někde čeká bubák abych udělal baf.V AVP2 byli super zvuky a radar který se slabou výdrží a tmou vedl k pořádnému strachu.Často jsem střílel jen podle toho radaru do tmy slyšel ty hnusný zvuky vetřelců :) jo jako ve filmu :)
      • Pan_Klobouk
        Za pokus by mozna stala starsi, ale porad dobra, Clive Barker's Undying. A pekne strasidelny dokazal byt chvilemi i System Shock 2. Tam to bylo trochu v duchu AVP, zvuky a obava z neznameho.
        • janchor
          Shock mám co do strašidelnosti na špičce - demo jsem skoro nebyl schopnej hrát a litoval, že plnou si tak nikdy neužiju. Pak jsem teda sebral odvahu, ale z oblastí jako byla třeba Engineering mám nahnáno dodnes.
          • Pan_Klobouk
            Jj, navic uz tehdy frcely technologie typu EAX, takze kdyz si to dal nekdo na vic repracku nez dva... ;D
      • Pokud máš na steamu HL2 nebo jinou placenou source hru, můžeš zkusit třeba mod Nightmare House 2.
        http://www.moddb.com/mods/nightmare-house-2
        http://www.youtube.com/watch?v=PUjTvDDHxis

Případně Penumbry, ale to jsou spíš adventury.
      • Malleth
        To jo, i první AvP bylo v tomhle směru skvělý. Člověk nevěděl co od vetřelců čekat.
        Proto mě taky celkem vadí jak vypadají Colonial Marines. Z těch vetřelců tam nejde strach ani trochu, když je tam bez problému likvidujou po kilech.
        Třeba právě moment, kdy jeden skočí na mariňáka a ten je schopnej vetřelce v nějakým QTE zlikvidovat zblízka, mi přišel jako blbej vtip vyloženě.
    • ales.smutny
      Souhlas, Siren určitě není pro slabé povahy... tedy ani pro mne :) Ale je to povedená hra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit