-
Predsudky odval pryc jako sudy. A sebe potom taky :)
-
-
to patrilo k vlaknu "Horrido (anonym)"
aneb jak se mi opet nepodarilo reagovat ve spravnem vlakne
-
-
Stihnete vydat fight club do půl noci? díky za odpověď
-
-
Hlavně aby bylo video jak dnes jak psali.
-
-
Osobně si myslim že číselné hodnocení her je totální nesmysl. Až na čestné vyjímky nikdy nikdo neshodí hypovanou hru nebo jiný velký titul. At to jsou jakékoliv srágory tak máte vždycky jistotu že trefíte do hodnocení 8 - 9. Poslední dobou se u recenzí koukám jenom na nadpis, řeknu si číslo a pak mrknu na hodnocení a trefim se skoro vždy. Nikdo si totiž nelajsne hru shodit. A tím nemyslím to jak je někdo podplacený nebo někomu zavázaný to si ani nemyslim, ale spíš aby ze sebe nedělal blba. Stačí se kouknout jak to hodnotí jinde a dát tam něco podobného ať to nikomu netrhá žíly. Třeba tady dáte totální srágoře (prosím no flame - je to můj názor) Black Oups (velmi dobrá). Z vašich reakcí v podkastu je zcela zřejmé jakou na hru máte názor. Já vám to neberu, a za tu bezprostřední reakci jsem mnohem raději. Jenom to že to přesně ukazuje k čemu tenhle systém recenzování je. Prostě k lejnu. Je to zajetej kolotoč kterej se jako spousta lidských činností pouze zacyklil a není z něj cesta ven.
-
-
To mě spíš přijde, že platí určitá "obecná kvalita" u velkejch (a tudíž marketingem protěžovanejch) titulů. Napadá mě jen minimum takovejch, kde výsledek skončil jen průměrně nebo dokonce hůř - a to jsou pak ty "čestný výjimky". Zrovna v případě Black Ops jsme přece opakovaně uváděli, že hodnocení vytáhnul nahoru multiplayer, na kterým ta hra stojí a je podle všeho - oproti srágorovitý kampani - dobrej. A taky nemíchej dohromady hodnocení a naše osobní antipatie, který se i přes z principu subjektivní povahu recenze do toho výslednýho čísla promítnout nesmí.
-
-
Presne tak.
Na hypeovanejch titulech jsou penize videt i jinde, nez v tom marketingu.
To ze je hra podle kdejakyho pepika kvuli jeho osobnimu vkusu "blbost" nikdo neznamenalo ze neni v mnoha ohledech kvalitni. At mi nekdo ukaze hypeovanou hru, ktera by rozebrana na deset stezejnich kriterii (aby nam to vyslo na desitkovou stupnici) vysla ve spatnym pomeru. Pamatuju treba flame Assassins Creed, kde se kvuli (navic nijak extra) stereotypni hratelnosti zdalo lidem moc treba i hodnoceni 7/10. 8/10 uz bylo podplaceny
Fakt ale ... tyhle "osvicenecky" hemzy jsou tak unavny ze jsem z toho celej posmutnel : D -
-
Daikatana, Driver, Alone in the dark?
-
-
Tak Daikatana byl typický příklad toho kouknutí se jak se hodnotilo jinde. Ano byl to hype jak hovado a Romero bel bezpochyby magor. Jenže kromě divné první epizody nebyla Daikatana rozzhodně špatná hra. Přetrvával pouze pocit že všichni říkaj že je špatná a bylo to v "módě" to říkat. Je to podobný příklad pověsti jako dneska u Black Ops. Dost lidí pouze přebírá názor že je to sra*ka protože tím jako získávají status že jsou přece "lepší hráči" než aby hráli takovej sranec. Bohužel aniž by si většinou stáli za svým skutečným názorem. To už jsou mi příjemější lidi co aspoň na rovinu řeknou že je to baví a nepřidávaj tomu žádnou pózu. No snad to aspoň donutí se pár lidí zamyslet. Stejný případ je grafika u Crysis2. Jéžíš to hrát nebudu to je blost navíc to má horší grafiku než Crysis 1... atd.
Co tím chci hlavně říct je to, že recenze je sice subjektivní hodnocení hry jenže recenzent nežije ve vakuu a nevěřím že se dokáže zcela oprostit od vnějších vlivů. Ale to není jeho chyba je to normální. Jenže jaké jsou vlastně kriteria hodnocení? Střílelo se líp v Doomu nebo snad lepší pocit z brokovnice byl ve Fearu? Jasně celková kvalita hry poznat asi je ale o tom zda bude hra hráče bavit nevypovídá číselné hodnocení vůbec nic. Ze začítku se mi hodně líbily videorecenze, protože ukazovali jak hra vypadá a komentovali její mechanizmy. jenže za a) videorecenzí je dost málo a za b) už většinou moc neukazují hru ale čtou textovou recenzi a z obraz lítá z jeden střich za druhým. Jasné od toho jsou gameplay videa... No nevim nenabízim řešení je si tak polemizuju. A nebojte neberu to nijak vážně. jsou to jen hry takže ve skutečnosti jde vlastně o ho*vno *1* -
-
Daikatanu jsem zkoušel a zdála se mi dost špatná, abych si na ní teď vzpomněl v reakci na Crookovo At mi nekdo ukaze hypeovanou hru, ktera by rozebrana na deset stezejnich kriterii (aby nam to vyslo na desitkovou stupnici) vysla ve spatnym pomeru.. Nemluvil jsem třeba o Black & White nebo o Stalker: Clear Sky, které třeba taky považuju za velké zklamání, ale chápu, že by v tom jeho děleném hodnocení nemusely dopadnout vždycky zle.
-
-
A všechny dostaly v recenzích naloženo (myslíš Driv3r, doufám).
-
-
Mickey: jasne ze nejakej zpackanej hnuj obcas vyplave i z AAA vod. Tady ale byla rec o hodnoceni, a tyhle hry taky na frak dostaly...
-
Přesně podle zásluhy, o tom žádná. Jen jsem chtěl věnovat tichou vzpomínku několika AAA titulům, které i přes barnumskou reklamu a nemalé finance dopadly nedobře.
-
-
-
-
-
Hezky napsané. Já osobně recenze a vše kolem her a filmů čtu jen tak pro zajímavost. Hodnocení mě nikdy nezlomí, i když krátké shrnutí u čísla je vždy objektivní a nejvíce vypovídající.
-
-
Soutěž
Ježiš, já ten dalekohled vyhrál :-) Super... Jo a to jméno je opravdu smutná realita, ale tanec se nekonal, jenom vítězný jásot :-) -
-
Jakápak smutná, takhle originální člověk jen tak nevidí! Tak gratulace navrch.
-
-
Díky, za gratulaci i za výhru. Doufám, že jste mi ho minule moc nerozmlátili, reakce jsem slyšel jen z mp3ky, doufám, že to nepřijde v několika dílech složitelných pouze lepidlem :-)
-
-
Dá s tím,dobře špehovat? *4*
-
-
Zatim nevim, ještě nic nepřišlo, ale pevně věřím, že na vnadné kolemjdoucí to bude jako dělané :-)
-
Lukáš mě minule viděl i přes kameru a internet, takže rozhodně ano!
-
-
-
Bude uncut mp3???
-
Akční souboje řízený hodem kostkou.
Když se navrhnou dobře, můžou fungovat. Dokonce i tak že si toho systému na pozadí málokdo všimne. Je potřeba ale vybrat, který aspekty soubojů budou statama ovlivněný.
Celkem v pohodě jsou hody na zranění (pokud se nastaví systém tak aby normální člověk nepřežil zásah do hlavy).
Neměli by se ale podle mě používat hody na zásah. Dost to kazí zážitek když někoho jebnu mečem a kvůli hodu kostkou ho jakoby netrefim, nebo když zemřu po vykrytí útoku nepřítele. Zdravím hry od Bethesdy. -
-
V Morrowindu jsem vylezl,sebral kudlu a šel pěšky do města.Potkal jsem nějakého červa tak jsem si řekl,že ho lehce zneškodním.Sekal jsem bodal jsem a nic.Nemohl jsem se trefit a to jsem stal na milimetr přesně u červa.Tak jsem jen držel tlačítko sekaní.Čas plynul a komedie pokračovala.Na konci červ zemřel a kudla zničená.To byl tak zoufalé a nelogické,že si to pořád pamatuji.
-Jinak,já soubojový systém neřeším jestliže nenarazím na podobné hovadiny.Hovadina může být ve hře u které se hovadiny oznámeny.
Unreal krásný příklad.Tam jsem neřešil kdo kolik kam vydrží.Tak jsem rasil podle pravidel hry bylo to super.Očekával jsem to tak.Neočekával jsem ale u tuším COD MW2,že tam bude perk který když si vezmu tak po smrti mám snad 2x více HP na omezenou dobu a jsem tedy značně silnější.Anebo,že po zásahu brokovnicí zblízka do hlavy mohu v rámci perku střílet před smrtí z pistole :)Dokonce tam snad je možnost prostřelit několik betonových zdí jako by to byl papír...
Kdyby řekli "bude to hovadina" tak to chápu.Oni říkají jak se to bude inspirovat skutečnou válkou,výzbrojí apod.Pak je důvod to řešit.Nesplnilo to sliby.
I když stačilo by říci bude to arkáda :) -
-
Hehe, dobrej odhad CoDu.
Jako "realistickou" akci to asi propagují, že kidi na to víc slyší. Aspoň tipuju. -
-
Taky znám pár lidí, který to považujou za vojenskou simulaci *13*
-
-
To je tak, když někdo viděl zbraně jen ve filmech od Michaela Baye. *4*
-
-
To mně připomíná,když jsem byl na Pražské muzejní noci v Armádním muzeu na Žižkově tak tak bylo možnost s několika zbraněmi.Opravdu sranda byla jak mnoho lidí nevědělo vůbec co dělat.Rozložit pažbu,manipulace se zásobníkem atd.Ten voják co tam pomáhal jen kroutil hlavou :).
Sice jsem věděl jak co asi funguje,ale také jsem si neporadil u některých věcí dobře.Často to bylo tím,že aby se část posunula kam má tak bylo potřeba to tam prostě narvat.
-Sranda to byla u kulometu.Ten vážil tuším 13 kg a mnoho lidem to přišlo nějak hodně když to drželi v ruce *1*
-
-
Tak to je extra poor judgement.
-
-
-
-
-
herni novinarina
Je to jen muj dojem, a nebo ta financni uroven v herni novinarine je cim dal tim horsi a horsi? Konkretne, kdyz jsem se pred x-lety (asi uz 10? Nebo jeste vic) snazil prispivat recenzemi na celkem mensi herni web, tak sme tam dostavali litr za recenzi, mozna jeste vic. A to je dnes hodnota penez taky nekde jinde. A dnes, kolik berou externisti na internetu za recenzi? 600Kc? Nebo dostavate na games.cz aspon vic? Me to pripada uplne neuveritelny, nechapu, jak to vlastne muze nekdo profesionalne delat, pokud neni jako sefredaktor placenej vydavatelem. Nemeli by herni novinari zalozit nejaky odbory? :) -
-
Zásadním problémem je neschopnost reklamy poradit si s internetem (slabě placená a rozšířená). Tohle v kombinaci s tím, že jsou ty weby neplacené, z toho dělají velmi náročný byznys.
-
-
To chapu, ale co dela web pro reklamu atraktivni? Jeho navstevnost? A co je to jedulezitejsi na webu? Jeho obsah. Nenelo by tedy byt, ze cim chce mit vydavatel kvalitnejsi web a tedy i vetsi navstevnost, mel by v prvni rade investoval do kvalitnich autoru, to znamena jim taky advekvatne za jejich praci platit? Vzdyt timhle zpusobem tu za par let budou psat o hrach jenom sami amateri, studenti a nadsenci. Nic proti nim, ja bych ale rad videl, aby v tomto oboru mohli bez problemu fungovat i dobri profesionalni autori a nemuseli pritom chodit vsude pesky, protoze nemaji na MHD :)
-
-
Jsi me asi nepochopil. Reklama vseobecne je na internetu mizerna a firmy do ni nedavaji ani zdaleka tolik penez jako do televize/novin/casopisu (v tom casopisu to asi ani tak nebylo nejak zhave). A to i kdyz se podivas na portaly jako seznam.cz, tak to s reklamou neni zadna slava.
-
-
Proc myslis? Ze jsem te nepochopil? A co si nepochopil ty na tom, ze pro zadavatele reklamy je atraktivnejsi, kdyz ma web velkou navstevnost? Navic herni weby neziji jenom z reklamy. Kazdy vetsi herni web ma treba smlouvu s internetovym obchodem, jako games.cz se surtepem.
-
-
-
-
-
Zdravím redakci! Můžete mi prosím sem hodit link na ten článek o Metal Gearu od De Sada, který zmiňuje blixa? Googlil jsem, ale bez výsledku :/ díky moc.
EDIT: tak nalezeno jsem plašan :D
a ještě link, kdyby někdo taky hledal: http://angryplayer.blogspot.cz/2011/07/metal-gear-solid.html -
-
Zrovna jsem to sem chtěl hodit. Četl jsem to na 2x (dá se to). Nicméně bych to asi nehrál... Nevidím v tom zase takový über-monstr-dílo... Asi to bude tím, že nejsem moc na žaponskou úchylku, co se týče zaměření na futurum. U Japonců si cením spíš poetických her (Okami např.) a jejich historie (samurajové / zbojířství apod.). Takové ty úchylnosti s 3 kilometrovýma robotama apod. jdou mimo mě. Nicméně článek hodnotný a konečně v tom mám jasněji. Dlouho jsem se chtěl o téhle sérii dozvědět víc. V každém případě jsem se o názor podělil s přítelkyní a ta jen konstatovala: "Metal Gear? Takový japonský Lost, ne?" *1* Holt jsme RPG domácnost, no...
-
-
Libilo se mi, jak v ramci politicke korektnosti a obelhavani sama sebe v podcastu tvrdili, ze s Confederate Express je vsechno ok. Pan tvurce je docela frajer...
http://www.businessinsider.com/airbnb-host-cant-get-squatter-to-leave-2014-7?
http://www.kesq.com/news/squatter-in-palm-springs-also-accused-of-duping-online-gamers/27096438 -
-
Oni jsou to hlavně bráchové (anebo kámoši s falešnými jmény), každopádně ty podvody jedou ve dvou.
-
-
invertovaná myš
Taky jsem invertovaný a nestydím se za to! A zatím každá hra, kterou jsem hrál na gamepadu (XBoxový na PC), měla možnost osy prohodit.