-
v jaky ty ekonomie ct24 jste byli? rikali jste patek?
19. 8. 2011
Rubrika: Století žen. Téma: Julia Gaia Poupětová - koučka intimních vztahů.
....to asi ne :)
nebo je to todle?
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/117063-prodej-pocitacovych-her-vzrostl-nejvice-v-asii/
a koho bych si koupil ja? obsidian (cd projekt by byl taky fajn) na pribeh, postavy, atd. navic naky rusy gameplay napady treba GSC gameworld a bioware na programovani vcetne odladeni. ano...bylo by to rpg :). -
-
To byl můj dotaz :) http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095417821-ekonomika-ct24-a-studio-burza/211411058020819-ekonomika-ct24/video/ tady je Martin Bach :) už přesně nevim, ale je to tak 14 dní zpátky kdy tam byl Petr Poláček :)
-
-
Sleepless je tady http://www.ceskatelevize.cz/porady/10095417821-ekonomika-ct24/211411058020714/video/ asi od 21. minuty
-
-
to spis, to uz dava vetsi smysl :).
-
-
No on Martin byl v reportáži a rozhovoru o GC, ono je tam víc témat než ty 3, to jsou jenom ty hlavní....
-
-
tak, sjel jsem oba, a oboji je spravne. diky obema. nerikaji tam nic navic, spis daleko min, nez ve fight clubu, ale i tak dobre.
-
-
-
-
dik.
"V Česku roste zájem o nealkoholické pivo — Pád západoevropských akcií — Hewlet Packard se zbavuje počítačové divize"
ted me opravdu pobavi, v jaky casti budou :).
-
-
-
Podcast jsem poslouchal ve vlaku a musim si rejpnout do zvukovy kvality — vsichni byli slyset dobre az na Pavla (nevim mel-li daleko majk, nebo jestli jen tise mumlal, kazdopadne FC nebudu poslouchat znovu pri idealnejsich podminkach, jen abych to rozlouskl *4*). Petr opet velmi roztahane formuluje svoje myslenky a opakuje se, nebo ostatni — nic noveho, ale ve vysledku se to pro me stava momenty podcastu, ktery uz ani nevnimam.
Plus neco do diskuze na tema Steam Machines — Prijde mi, ze ve Valve vyrobili vazne zajimavej ovladac, ale netusili jak ho prodavat (vazne by byl takovej problem sellit ho samostatne ke kompum, ktery uz vlastnime?), tak k tomu prihodili uplne normalni PC sestavy v bedynkach s Valve logem. Snad aby konkurovali obyvakovym konzolim ... ? Stejne jako Martinovi mi to moc smysl nedava. -
-
Poslouchal jsem taky audio a Pavel mně přišel v pohodě. Co bych ale znovu navrhl redakci, abyste nahrávali každou stopu zvlášť, pak to sestříhali zvlášť a až to bude tak každou stopu protáhli filtrem na korekci hlasitosti, srovnali to a teprve pak smixovali.
-
-
Takhle jsme to svýho času dělali. Bohužel objem práce, kterej s tím je, je ve chvíli, kdy jsou ke zvuku jen minimální připomínky, naprosto neúměrnej celkovýmu přínosu - zvlášť, když se značná část posluchačů přesunula k verzi na YouTube. Že občas někdo z nás huláká / výrazně se v nějaký části ztiší se snažím vychytávat (v audio verzi) ručně.
-
-
Že jsem zrovna já byl slyšet málo, to mě dost překvapuje. Teda málo ano, ale potichu snad ne! :)
-
smysl je jasnej, boji se, ze ms zamkne wokna a udela si z toho neco jako appstore... tezko budou od 0 konkurovat plnohodnotnym operacnim systemem, tak zacnou tim, co umi nejlip, zkusi potunit linux na hry a vsechno to schovaj za big screen, aby nalakali predevsim konzolovy typy hracu, ovladac je spis jen vedlejsi efekt, aby meli neco, cim se odlisi (a treba ho budou k tomu davat v cene nebo i nakej balik her na uvod)
-
-
Jenze me na tom celym praveze zajima jen ten ovladac. A uprimne si myslim, ze kdyby se operacni sysem Windows odklonil od otevreny platformy, tak by se to stalo prvni fosnou na jeho rakev.
-
-
ovladac bude podle me urcite minimalne k woknum taky
ve fosnu doufam, ale maj xbox a naprostou vetsinu pc, proto bych se nedivil, ze to zkusi
-
-
-
-
Děláte super práci, ale chce to trochu více humoru *3* To takový Podcast je v tomhle mnohem výše
-
Tak tenhle podcast s Fukou jsem nedoposlouchal. Únavnej monolog herního dinosaura, co ustrnul v těch svejch názorech z minulýho století a dál už se nedostane. Nuda.
-
-
Taky mi prislo, ze mu kluci moc neodporovali, i kdyz je cim, protoze z Frantiska mam, podobne jako ty, pocit, ze jeho nazor cim dal min koresponduji se soucasnym herne tvurcim prostredim a v kontextu veci/her aktualnich pusobi trochu 'mimomisne'. Jinak receno, ja si napriklad vubec nestihnu zahrat vsechno, co me zajima, s cimz jsem jeste relativne nedavno (odhadem pred rokem, dvema a dal) nemel vubec problem. Her, o ktery jsem stal, se objevovalo asi tolik, ze se daly na jedny ruce spocitat, tudiz si je i behem roku stihnout zahrat. Zlom podle me prinesl svezi vitr z INDIE sceny a to je duvod soucasnyho herniho bujeni. Jinak motivace a herni vysledky AAA moneymake mainstream hernich studii nema cenu nijak zvlast resit, protoze odtud se stejne novych napadu a experimentovani, ktery by vedlo zase nakam dal nedockame (vyjimky jen potvrzuji pravidlo).
Na druhou stranu, i prestoze se s Frantiskovym vkusem tezce mijim, mi vubec nevadi ho poslouchat (to plati i o filmech). Ale v ramci FightClubu bych cekal o dost viz rozporovani a min prikyvovani a rezignace, coz ale pricitam na vrub narocnemu E3 tydnu. -
-
Ja teda nechapu proc porad od fc ocekavate, ze se tam bude nekdo s nekym dohadovat. Dulezity je rikat svuj nazor (coz se tam snad deje) a ne nejak umele vyvolavat nesouhlasnou vymenu nazoru - pokud maji na vec stejny nazor, tak to snad nicemu nevadi.
-
-
Ano, tak. Osobně bych Frantovi většinu věcí spíš podepsal a ty chvíle, kdy byl skrze neinformovanost mimo, mi přišly podružný, takže je nebylo nutný zdlouhavě uvádět na pravou míru.
-
-
Tak jsem si LEVEL koupil taky. A zrovna ty tam v jednom clanku pises, co jsem cekal, ze zazni v podcastu s Frantou Fukou :) Ale w/e. Jinak design, ktery jste propagovali, si chvalu urcite zaslouzi, je dospelejsi cistsi a citelnejsi (alespon ve srovnani s poslednim levelem kterej jsem videl), i kdyz jsem myslel, ze zajdete dal a ze se v tom odvazite byt vice originalni. A abych nezapomnel na obsah, tak ten je taky fajn, podle toho co jsem zatim stihl precist :) Kazdopadne celkove za casak palec nahoru a kdyz u sebe budu mit kilo i priste a v trafice narazim na LEVEL, tak si ho klidne zase koupim.
-
-
-
-
ja nevim, zhruba dobry, ale misty mi to prislo jako vykriky do tmy, pri kterych jsem misty mel dojem, ze tak uplne ani nezna souvislosti toho, k cemu by ty napady vedly, takovy nedopeceny. to neznamena, ze by vedly ke spatnym vecem, ale ze by chtely vic promyslet.
-
naopak mel ve vsem pravdu, mainstreamovy hry dneska jsou hloupy a jednoduchy, protoze jsou pro hloupy a jednoduchy konzumenty tecka
-
-
Jo v hodně věcech souhlasim, ale některý tahá moc do extrému. Perfektní hra podle něho ještě asi nebude minimálně dalších padesát let realizovatelná :).
-
-
Sím tě,kde se dá poslechnout první část.
-
-
ájtůns podkást
Pic, včera se nějak vypařili všechny epizody podcastů z iTunes. Že by byl v jablku červ? :P -
carmackgeddon
Pánové, z toho vašeho plácání mám pocit, že jste tu keynote moc neviděli:
ad Rage)
Carmack řekl, že to nezvládli ve více věcech (ohledně PC)
- přehypovaná hra
- nefunkční ovladače
- kvalita grafiky
dokonce zmínil, že dynamické osvětlení je v idTech 5 horší, než bylo v předešlé verzi. Také u toho zmínil, že měli během vývoje i jiné problémy - s vedením týmu - kvůli čemuž také plánují změny pro další hru. Bylo to absolutně bez emocí, ale jako konstatování faktu a poměrně přesvědčivé. -
-
ad Virtuální realita)
resp. Oculus Rift, z toho co řekl (mluvil o tom víc než hodinu, nejen o brýlích ale také o svých různých pokusech a výsledcích), mi přišlo zřejmé, Oculus Rift není vůbec "konečně to, co nás spasí", ale "konečně to, co se aspoň trochu dá použít". Jasně bylo řečeno, že to pořád má asi 2x delší odezvu, než by bylo potřeba a jiné další problémy (např. kalibraci).Ale má to:
- poměrně kvalitní displej
- relativně velký úhel výhledu (FOV)
- dá se to už mít na hlavě nějakou dobu
- dá se to použít pro Dooma
- dá se to vyrobit v rozumné ceně.
Nicméně pořád je to bráno jako vývojářský kit. Carmack několikrát zmínil, že lidi, co si to koupí jenom kvůli hraní budou zklamaní. Primárně to je pro vývojáře softu (aby měli něco, na čem mohou svoje technologie testovat), nebo pro zájemce o vlastní technologii, aby měli s čím začít, a na čem dál pokračovat. Je to prostě krok správným směrem, ale zdaleka zatím ne technologie pro masy. -
-
Je pravda, že keynote byla technická, ale rozhodně přístupnější než ta minulá, a o hodně věcech, které se dotýkají nejen hraní. Jedno z mála tak dlouhých videí, které jsem zhltl celé (přestože jsem to musel udělat na několikrát).
(Sorry za ten spam, ale nějak mi to nechtělo vzít celou zprávu, prý moc odstavců.) -
-
Dík za dovysvětlení. V podcastu bohužel nemáme prostor detailně rozebírat všechno, co Carmack k danému tématu řekl, komentujeme jen některé věci a odjíždíme vlastním vláčkem do jiných krajů. Každopádně resepeket, jestli jsi toho Carmacka fakt vydržel, já to zvládl jen dvě a půl hodiny a navíc jako background pro práci. Je to mašina na slova. :)
-
-
-
-
VGA 2010
Petře, nemáš pravdu. VGA 2010 bylo v 20:00 USA času, tudíž žádné odpoledne.
A nemysleli jste náhodou otázku, co si myslí Dan o středověku a jeho znázornění v USA? A ne o té zbrani? -
-
Nekdo se na to v USA dival odpoledne a nekdo vecer.
viz. moje cast moji odpovedi minule.
"7pm EST / 4pm PST"
Takze mel i nemel pravdu :)
-
-
Vítěz!
Díky moc za výhru! Sestra bude mít velkou radost. -
Videa na YouTube
Z té diskuse níže mám dojem, že nějaká podstatná informace stále uniká. Někdo zmiňoval "partnerství" na YT. Nevím, co to je, ale i jako laik mám pocit, že způsob, kterým se k tomu staví Petr je povrchní. Proč, se nezeptáte Tukana, jak to dělá re-play, že jim ta visí kompletní archív, trailery a já nevím co, bez problémů, když nevíte sami jak to udělat? Když, jak píše Petr, by pro vás YT bylo lepší?
K těm reklamám, máte vážně pocit, že to je "správný" způsob, jak se financovat? Brambůrky, nebo Evropa 2 je to, co mi chcete nabídnout, nebo doporučit? To už nemáte ani špetku soudnosti, nebo tomu fakt věříte?
A jestli se YT musí platit, tak si spočítejte, kolik vám to přinese (když, jak tvrdíte by to bylo z pohledu games lepší) a kolik by to stálo a na zbytek vypište donátorský program. Pak bude na komunitě, aby tuhle rukavici zvedla. -
-
Nechcete přestat řešit reklamu? Nepřijde vám to už tochu absurdní? Nebo kdyby tam místo Evropy 2 byla reklama na Jar, tak ji dokoukáte do konce? Obsah tu máte zdarma a jediný, co se po vás chce, je před videem počkat 5 sekund, než kliknete na přeskočit.
-
-
Souhlasím, navíc pokud někdo vysloveně nechce reklamu, je pro něj možností donate... Za těch 70kč měsíčně, co stojí subscribe jsou games (se svým obsahem a kvalitou), vlastně úplně zadarmo.
-
-
70 Kč?! To jsou tři starobrna měsíčně, normálního piva jen dvě, přepočteno na víno je to ještě víc, sorry, přežiju reklamy, byznys je byznys
-
-
Přepočteno na víno je to ještě vic... *1*
Řekni mi co piješ a já ti řeknu co jseš... *3* -
-
Holánka, Zámečníka, Baláža, nepohrdnu ničím a tvůj názor je mi ukradenej. Na Jižní Moravě je víno k dostání snadno, levně a je výborný.
Ostatně už od vejšky jsem zjistil, že když přestanu pít pivo a začnu pít víno, zbyde mi i na žrádlo. Nepředpokládám, že to budeš chápat, možná až se odstěhuješ od paní Thorleifové.
-
-
-
-
-
O partnerství jsme se dříve pokoušeli, bez úspěchu - byli jsme pro ně příliš malí páni (video obsahem). Až bude příležitost, zkusíme to znovu samozřejmě. Ad reklamy: inzerce nespadá pod působnost redakce. Za redakci s inzertním konzultujeme umístění a formáty, jejich náplň je na obchodnících a klientech. Je věcí klienta, jestli věří, že jeho produkt bude na čtenáře Games správně zacílený. My tomu věřit nemusíme, protože skrz inzerci nic nenabízíme ani nedoporučujeme - náš obsah je od inzerce formálně i obsahově zřetelně oddělen. Ano, inzerce je za stávajícího stavu správný způsob, jak se financovat. V ideálním případě by byl obsah zpoplatněn a čtenář by si vybral, jestli platit a číst chce, nebo nechce. Ale internet byl nastaven jinak.
-
Mě pořád udivuje, že má tolik lidí problém s trochou reklamy. Vždyť tu máte veškerej obsah bezplatně. Tohle je naprosto minimální daň, řekl bych.
-
-
S trochou reklamy nemá problém asi téměř nikdo, ale viděl neustále za sebou jednu a tu samou reklamu to je vymývání mozků. Navíc ten debilní přehrávač většinou přehraje jen onu reklamu a pak už nic :) Pokud je v článku pět videí tak to znamení shlédnout minimálně pět reklam. Tohle není normální a řekl bych, že i pro obchod a prestiž hodně špatná vizitka. Na Youtube byla taky jeden čas reklama a už po ní není ani památka.. byl to hroznej vopruz..
-
jsem zvědavej, co všechno si budou lidi schopný nárokovat za takovejch 50 let.
-
-
Fakt myslis, ze panove z redakce rozhoduji o OBSAHU reklam?
-
-
Pánové z redakce ne. Petr, jako šéfredaktor, nebo Martin, jako product manager, ano.
-
-
Ani jeden z nich nesedí v inzerci.
-
-
-
-
pokud to nebude na úkor stávajících rváčů, tak nevidim důvod proč občas nepřibrat názor jiných lidí (kromě toho Paroubka samozřejmě *1* *12* )
-
-
Samozřejmě jsem pro, kvalitních autorů bylo a je spousta, Anastasov, Eisler, Rybka, Malý, Papík, Herodes, Průša, Kalivoda, Provazník atd. Určitě by bylo zajímavé, dozvědět se co teď dělají a jaké jsou jejich názory na současnou herní scénu.
A pak jsou zde, dle mého názoru, méně kvalitní autoři a ti mě nezajímají vůbec.
Ale je to samozřejmě jen můj názor, takže fanoušci pana Tučka položte kameny. -
-
Čím větší počet učastníků, tím měne prostoru zbybe pro ostatní na své názory.
Vzhledem k tomu, že délka každého dílu FC je 60 minut maximálně (poslední díly ani tolik ne :/ ), tak by to bylo spíše z mého pohledu ke škodě než-li k užitku.
Kéž by byl FC delší :<
-
-
(reakce na Moppeda, takhle to dopadá když rozepíšete reakci, všimnete si že nejste přihlášený a pak zapomenete znova kliknout na "reagovat" ) *6*
-