-
,,Campino ví o lásce a o skutečném přátelství dnes nejvíce! Mnohem více
než dnes sami katolíci, taky k nim sám cítím hluboké nesympatie pro
jejich církevně dnes povrchní a falešnou a špatnou morální jejich tolik
dnes zbytečně už ortodoxní, zbytečně dnes už tolik dogmaticky ortodoxní a
tolik zbytečně už konzervativní církevní interpretaci nejen samotné
křestanské Bible. To být dnes nesmí!" MD, Martin Dyntar. -
Dari jsi krásná holka, v České Republice jdnes už ediná Trutnovská Shakira, rád bych tě ještě někdy v životě viděl...
-
V letech 1967 az 1969 žil Wimm Wenders v Mnichove ve společnosti těch nebezpecne a bezohledne fanaticky nejvasnivejsich a nejutopistictejsich anarchistů, tzn. mezi mnoha levicove smýšlejícími mladými lidmi. V jejich čele stali 2 největší občanský vzbouřenci Fritu Teufel a Rainer Langhans..., jak k tomu Wenders svými slovy dodává: ,, Tocil jsem policisty při veřejných občanských manifestacích a byl z toho "Polizei-film" o policejní strategii a brutalitě. A pak nás začali pronásledovat. (...) V te době se z vás stal téměř terorista nebo jste se psychicky zhroutil. (...) Namiril jsem si to do palestinských výcvikových táborů, ale v Rime jsem naštěstí všechno toto sve snažení zarazil. Nějak mně to pak cele všechno došlo." ...vzpomíná na neklidnou a bouřlivou dobu Wenders, který však byl v letech 1969 přitom tehdy sám zatceny za účast na občanské demonstraci veřejne protestující proti útoku na Rudiho Dutschkeho. ...a svými slovy dnes Wenders připomíná: ...v souvislosti s 68'rokem jsem sám také víceméně stal ve středu tehdejších politických aktivit, také jsem bydlel v komunitách a částečne i s lidmi, kteří se později dostali k militantním hnutim - v tomto bode jsem se s celým tímto hnutim osobně rozešel. (...) A musím osobně k tomu říct že ta doba ve mně zanechala velké osobní rozčarování." Právě toto a mnohe vše o Wimmu Wendersovy se na Wikipedii už vůbec nedočtete a nedozvíte. Samozrejme jak jinak správně a nezbytne uvedu zdroj odkud čerpám... (takže zdroj: Peter Gavalier a jinak převzato z knižního titulu "Spletite Cesty Wimma Wenderse" jinak všem ohledně života Wimma Wenderse k četbě vřele doporučuji. Už jsem skoro téměř jak novinář ohledně toho že vždy uvádím zdroj, to je myslím velmi důležite)
-
Vážím si tohoto největšího němce, tohoto největšího hrdého Evropana, mám největší respekt a velkou diváckou uctu k jeho pozdní filmové tvorbě. Jeho slova pro mě znamenají hodně: "Zlo není v lidech, ale jen ve vzdálenosti mezi nimi." Wimme děkuji, já k tomu dodávám pak svými slovy jediné: "Jen ve vzdálenosti mezi námi je nejvíce otázek, pochybností i nejistot!, nikoliv už v naši domluvě" (mé motto)
-
Žiju stále více pro německé DIE TOTEN HOSEN! pro jejích výjimečné písně Armee Der Verlierer (politická pisen), Niemals Einer Meinung Sein, Paradies, XTC, Schlampe, Was Zahlt, Nur zu Besuch, Lugen, Depression De Luxe, Fallen, Alles Wird Voreburgehen, Tauschen Gegen Dich, Urlaubsgrusse, Alles ist Eins, Du Fehlst, Altes Fieber, Unter den Wolken a Ein Guter Tag Zum Fliegen z let 1993 až 2012! MD. Teď bojuju s nehumánníma s nelidskýma podmínkama se ztrátou bydlení, domova a zázemí! MD. 😞
-
Mám skutečně velký, největší smysl pro čest
a spravedlnost, která ve společnosti bohužel dnes nic neznamená, proto i
také bohužel díky tomu dnes v sobě řeším příliš těžké a příliš i
hluboké morální dilema, které mě dnes vede k oblibě ruského spisovatele
Fjodora Michajloviče Dostojevského, který v sobě podobná morální
dilemata řešil v životě také, byl to také těžký melancholik a nejen
lidským bezprávím hluboce trpící člověk, Dostojevskij, který se sám v
klasické ruské literatuře nejlíp zabýval lidskou duševní i sociální
patologií hledal východisko v odpouštění, ale nemohl ho sám často v sobě
také najít, trest smrti, kterýmu unikl a který mu byl změněný na
dlouholetý pobyt ve vyhnanství na Sibiři ve vězení (kde jedinou už
knihu, která byla jediná i povolena a jedinou i knihu kterou už mohl sám
číst byla právě jen křestanská Bible) mu fyzicky i psychicky, i duševně
podlomilo jeho zdraví opakovanými častými záchvaty padoucnice,
Dostojevskij, kdo četl do konce jeho "Zápisky z Podzemí" (1864) dobře ví
jak i sám Dostojevskij dokáže být rád hluboce cynicky velice už
zlomyslný a vysmívat se nejen sobě, ale i druhým lidem, a hledat vždy
odpuštění nejen už sobě i větší toleranci. Martin Dyntar
-
,,Jak pak mužem vubec dnes už vědět že ty lidé dostanou byt vždy s trvalým pobytem právě v Kostelci nad Orlicí?" MD.
-
,,Člověk se zapřisáhne že vydrží když je to opravdu nezbytné a že každý den chce vydávat to nejlepší. Člověk slíbí že je člověkem na koho se může spolehnout, věrná a pevná linie na jeho cestě. Všechny plány a cíle každé přaní, které ve mně hoří všechno to za co jinak tak bojuji svoji důstojnost vyměním za tebe. Člověk se protluče půlkou života dokud hledí někdy vzhůru a rozhlíží sea stojí tu sám.A zpozorujev tichu když je k sobě upřímný že každý osamělý úspěch také chutná hořce.Moje naděje a sny moje představa štěstí všechno to po čem jinak prahnu je bez tebe bezcenné. Všechny křižovatky a cesty všechno co tak dalekou leží za mnou člověk by se mě dvakrát nezeptal vyměnil bych za tebe. Každý
ještě tak krásný zážitek každý triumf a každé vítězství, moje všechny
nejlepší momenty vyměnil bych je za tebe. (věnováno s hlubokou láskou
navždy Dari), MD.
-
Ve své první politické písni Armee Der Verlierer Campino velice durazně jasně vzkázal že pro svou novou budoucí Generaci svých punkrockových příznivcu v Německu bude rád trpět, psal se rok 1982. A současnost? Německé DIE TOTEN HOSEN! dnes poslouchají deprimované i štastné děti! Tak na mě v Mladé Boleslavy rádi mávali z MHD u Kauflandu. Český Campino je slavný alespon ted u dětí. Možná by měl rozjet výhodný lukrativní byznys v adopci. MD.
-
,,Každý má mít ke křestanské Bibli svuj svobodný přístup, to jediné je
teprve pak často nakonec i skutečně humánní, lidštější, církev znamená
jen zbytečnou liturgii a ustavní normy pravidel, a ustavní přístup k
pravidlum, a to není nikdy humánní, a to být proto ve společnosti nikdy
nesmí! Sama liturgie a modlení a tradice ještě z nikoho dnes správného
křestana v životě dnes nikdy neudělají!" MD.